כתב נושא: זריקת רזרווי  (נקרא 1249 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: זריקת רזרווי
« Reply #60 ב- : August 18, 2014, 06:22:28 pm »
העיניין במצנח כמו של אילן שכן דרושה התערבות! זה נכון לשחרר אבל אחרי זה צריך לעצור את הריצה קדימה של החופה.

חופות EN A-B לרוב לא צריכות התערבות ובטח אם אתה לא מזהה שחרר ידיים למעלה. במצנחי EN C-D אם אתה לא מזהה אתה כנראה לא צריך לטוס על זה.

לא ממש מדוייק.

גם בחופות A או B הטייס נדרש לשמירת כיוון בקריסה של מעל 50%. שמירת כיוון היא מנדטורית לכל הקטגוריות.
מי שחושב שמצנח EN A לא יכול להכניס אותו להר בקריסה שקרובה לצלע ההר "גם אם לא תעשה כלום", חי בסרט !!!

שים לב שבתקינה של EN בקריסה של 50% ללא ספיד סיסטם אם המצנח פונה ב180° עד ההתאוששות הוא מקבל A כל עוד הוא לא צולל קדימה בזווית של יותר מ15°. אם הוא פונה אותו דבר אבל בצלילה של 60° עד 90° הוא מקבל C. ההבדל בין A לבין C זה שעל A אתה צריך להתמודד רק עם שמירת הכיוון ועל C אתה צריך להתמודד גם עם אפשרות לצלילה של הצד הפתוח. לכן על A שמירת כיוון בכל קריסה של 50% תהיה כמעט זהה בעוד שעל C אתה לפעמים צריך לרסן קצת ולפעמים הרבה יותר מה שדורש מהטייס להיות דינמי יותר בתגובות שלו ולכן צריך יותר נסיון בלהרגיש מה בדיוק המצנח עושה.

בפרונט קולפס ההבדל טיפה יותר ברור.
בהתאוששות אם המצנח נכנס לפניה של עד 90° וצולל קדימה עד 30° הוא מקבל A. אם הוא צולל קדימה בין 60° ל30° ופונה עד 180° הוא מקבל C, זה בעצם מעיד על התאוששות לא סימטרית ושוב הטייס צריך להתמודד עם שני דברים שונים יחד ולכן צריך יותר נסיון.
אבל עדיין בשניהם כשהמצנח חוזר לטוס הטייס חייב לשחרר לגמרי ולתת למצנח לחזור לבד למצב טיסה !

« עריכה אחרונה: August 18, 2014, 06:29:35 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #61 ב- : August 19, 2014, 07:16:53 pm »
למי שחושב שעל EN A אפשרי לא לשחרר את הברקסים אחרי פרונט וזה תמיד יחזור לטוס.

זה מה שקורה:
www.youtube.com/watch?v=hEBO2c9BKO4

שני הEN C שבתרמיקה דווקא די נהנים  lugh  :P

מנותק דניאל ב.ש.

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
בעניין: Re: בעניין: זריקת רזרווי
« Reply #62 ב- : August 19, 2014, 10:19:01 pm »
למי שחושב שעל EN A אפשרי לא לשחרר את הברקסים אחרי פרונט וזה תמיד יחזור לטוס.

זה מה שקורה:
www.youtube.com/watch?v=hEBO2c9BKO4

שני הEN C שבתרמיקה דווקא די נהנים  lugh  :P
צחי, הסיבה לקריסה היא התרמיקה? אני לא שואל על טעויות הטייס שקרו לאחר האירוע הראשוני, אלא רק מה גרם להכול.

תודה :D

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #63 ב- : August 19, 2014, 11:01:02 pm »
צחי אני שמעתי מסביבי חשיבה הפוכה על EN-A - "בכל מצב פשוט תרים ידיים והכל ייסתדר לבד, במצנחים מתקדמים יותר לפעמים לא רצוי להרים ידיים כי המצנח יגיב יותר בחריפות."
באמת שמעולם לא שמעתי שאם תמשוך ברקסים בפרונטל הוא יצליח לצאת מזה

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #64 ב- : August 19, 2014, 11:36:45 pm »
נדב כן נטען שבמצנח מתקדם יותר גם שחרור הברקסים חייב להיות החלטי יותר עקב הרגישות הגבוהה יותר לכל ניהוג.
טענה שאני כמובן עדיין מסכים איתה.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #65 ב- : August 19, 2014, 11:42:39 pm »
דניאל סביר שמדובר במערבולת כלשהי בגבול התרמיקה.

נדב להזכירך כל הדיון כאן התחיל בגלל שאילן לא שחרר את הבקרסים. ועל זה נכתב כאן בשרשור:

עמית: ברור שמצנח A היה מגיב אחרת ממצנח C.                                   - אז לא, גם A אם לא משחררים לא טס.

גונן: עמית,,,מה שברור לך  לא כל כך ברור לחלק מהקוראים והכותבים בפורום זה.  - כי זה לא נכון.

לגבי האשלייה שעל EN A "בכל מצב רק להרים ידיים למעלה והכל יסתדר", כמו שכתבתי בהודעה הקודמת לפי התקינה EN A יכול לפנות ב180° בקריסה של 50%. אז נכון, הוא בטוח יחזור לטוס. אם אתה ב700 מטר כמו במקרה של אילן באמת זה יסתדר. אבל זה לא אומר "בכל מצב", בכל מצב כולל גם מצב שאתה 50 מטר או פחות מצלע ההר.

אבל עניין התקינה של הA הוא משני לגבי החשיבות של לעבור SIV גם אם אתה בוחר לטוס על EN A כל החיים.

דרוג נמוך בתקינה לא מקנה את אותה רמת בטיחות כמו ידע ומיומנות. זו טענתי העיקרית לאורך כל הדרך.
לכן אני טוען שכשרמת הידע והמיומנות עולים הטייס לוקח פחות סיכון כשהוא מתפשר על תקינה גבוהה יותר בהשוואה לטייס שלא משקיע בצבירת ידע ומיומנות אבל נשאר על תקינה נמוכה. זו דעתי, זו משנתי. אף אחד לא חייב להסכים איתי.

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #66 ב- : August 20, 2014, 12:38:50 am »
צחי אני מסכים עם הטענה שידע ומיומנות חשובים יותר מכל תקינה
אני חושב שטייס מאוד מיומן על כנף עם תקינה נמוכה יוריד את הסיכוי לתאונה בצורה דרסטית מאשר אותו טייס על תקינה גבוהה.
לדעתי עם המשפט האחרון אתה לא תמיד מסכים בדיונים הללו ולכן נוצר הויכוח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: בעניין: זריקת רזרווי
« Reply #67 ב- : August 20, 2014, 06:23:05 am »
אני חושב שטייס מאוד מיומן על כנף עם תקינה נמוכה יוריד את הסיכוי לתאונה בצורה דרסטית מאשר אותו טייס על תקינה גבוהה.
לדעתי עם המשפט האחרון אתה לא תמיד מסכים בדיונים הללו ולכן נוצר הויכוח

כי הוא מוריד את הסיכוי שלו לתגובת יתר שהיא אינה הגורם היחיד לתאונה.
ולדעתי לא בצורה כזו דרסטית. כנראה בגלל שטרחתי לקרוא את התקינה, ויכול להיות שגם בגלל שטסתי על שניהם.

נורא מגוחך לדעתי שאותם אנשים שטוענים בתוקף על הבטיחות העילאית של התקינה אפילו לא קראו אותה פעם אחת לעומק להבין מה היא אומרת.
זה נראה בעיני כמו דתי שלא מסוגל לצטט מהתנך.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #68 ב- : August 20, 2014, 02:06:00 pm »
לצערי, אין איסוף מסודר של נתונים לגבי פעילות מצנחי הרחיפה בארץ. אילו היה ריכוז וניתוח של נתונים מסודר, ניתן היה לנסות לראות אם יש קשר בין תדירות אירועי בטיחות בכלל וזריקות רזרבי בפרט פר שעות טיסה בקורלציה לרמת המצנח.

לעניות דעתי וכמובן שיתכן ואני טועה, אילו נערך ניתוח כזה היה נמצא מתאם חיובי בין תדירות הרזרבים לשעות טיסה למידת היות המצנח מתקדם יותר.

אם הערכה זו שלי נכונה, וגם ההנחה שעל המצנחים המתקדמים יותר, טסים טייסים טובים יותר נכונה, הרי שכנראה רמת המצנח משפיעה יותר על הסיכויי לזריקת רזרבי מאשר רמת הטייס.

אני כמובן לא טוען שטיסים גם על מצנחים ברמות הנמוכות יותר לא צריכים להיות מיומנים בכל מה שקשור בבטיחות, SIV וכד'.

נניח שאני טועה בהנחות שלי ומטעה בכך חברים לפורום. נניח למשל שליאור שחר הושפע ממני וקנה הוק במקום ארטיק. נניח שיעקי הוטעה על ידי וקנה טקילה במקום לטוס על צ'ילי או על קיין. האם בכך גרמתי להם לקחת על עצמם סיכון מיותר?

כנראה שלא.

לעומת זאת, אם נניח שההנחות שלי יתבררו כנכונות ונאמר רק לצורך הדיון שאילן בקר לדוגמה השתכנע מטענות הצד השני וקנה את המלכה של 777 במקום את הצריח ( ROOK) של 777 הבטיחותי יותר. האם בכך לקח על עצמו סיכון גבוה יותר?

כנראה שכן

תחשבו על זה
« עריכה אחרונה: August 20, 2014, 02:17:38 pm על ידי גונן גל »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #69 ב- : August 20, 2014, 03:10:06 pm »
גונן כל אלה הם המון אילו הנחות והשערות שרירותיות מכללי אצבע במקום מידע מעמיק.

אין לי בעייה עם הדעה שלך שיש לטוס על מצנחים בעלי תקינה נמוכה, יש לי בעייה עם כך שהיא לא מבוססת על ידע אלא על כללי אצבע ורואה רק צד אחד של המטבע.

אילן לקח על עצמו סיכון גבוה יותר בכך שהוא טס כבר 7-8 שנים בלי לעשות SIV. הרבה מעבר מהאם טס על מצנח זה או אחר.

לפי סטטיסטיקות בחו"ל קיימת הקבלה קרובה בין אחוז התאונות לבין אחוז התפוצה באוכלוסיה של כל קטגוריה בהבדל אחד שעל EN B יש יותר תאונות. הרוב מיחסים את זה לכך שהרבה טייסים מתחילים עוברים לB גבוהה מידי מוקדם מידי. זה קורה בעיקר כש מסתכלים רק על האות על התווית. יש מצנחי B שההתנהגות שלהם שונה ממצנחי A ברמה זניחה בעוד שיש מצנחי B שההתנהגות שלהם שונה ממצנחי C ברמה זניחה.

נדב בנוסף למה שכתבתי,
כי הוא מוריד את הסיכוי שלו לתגובת יתר שהיא אינה הגורם היחיד לתאונה.
קיים גם trade off ביחס ישיר לרגישות המצנח לתגובת יתר. אותו חילופין הוא שהמצנח מגיב טוב יותר כשהתגובה כן מדוייקת.
אני אישית מרגיש בטוח יותר על C כי אני מרגיש עליו מה הולך לקרות מוקדם יותר והוא מגיב מהר יותר לinput של הברקסים וככה יותר קל לי למנוע ממנו (ברוב המקרים) מלהכנס למצב שאני צריך להזהר בו מתגובת יתר.
אתה וגונן אולי לא מתיחסים למצנח שמגיב טוב יותר כאל "יותר בטוח", אני כן.

לפני שנה שנתיים טסתי בתרמיקה של 4-4.5 טיפ לטיפ יחד עם תוםתום. אחרי הטיסה היא שאלה אותי "איך זה יכול להיות שאתה על C אני על B ובאותה התרמיקה המצנח שלי משתולל ושלך נראה כמו בלוק מעל הראש?", התשובה הייתה "פעם הבאה תסתכלי גם כמה הידיים שלי עובדות".

לדעתי התנ"ך של מצנחי הרחיפה:
תורה - להבין את חוקי הפיזיקה הבסיסיים של התעופה ושל המצנחים בפרט. (לא צריך לצטט נוסחאות כמו צוק אבל את הבסיס)
נביאים - תחזית, להיות מסוגל לראות תחזית מזג אוויר ולהגיד "אוקי זה יום בעייתי שאני צריך להזהר בו יותר מבד"כ".
כתובים - להכיר ולהבין את התקינה של הציוד שלך ומה היצרן (לא הדילר) אומר עליו.

מי שלא שולט בשלושתם לוקח סיכון שאני לא הייתי מוכן לקחת.
כל אחד בוחר את הסיכונים שלו, אני בוחר לטוס על C ולהכיר כל פרט בתקינה וגונן בוחר לטוס על B ולהסתפק בידיעה שהיא קיימת.

בנוסף: היום בטלגרם נועם כתב על פתיחת הרזרבי של גיא "במצנחים כאלה זה לא תמיד תלוי בך". אני רק אגיד תסתכלו בסרטים של גיא כמה פעמים הוא מחזיק את הרייזרים בזמן הטיסה. לא תצליחו לשכנע אותי שזו הטסה אקטיבית שמתאימה למצנח עליו הוא טס. זה בטח תלוי בו.
שלא תבינו אותי לא נכון, אני לא מזלזל ביכולות של גיא, הוא טייס מעולה. אבל הוא בחר לטוס בתנאים שרוב מי שהיה בעמדה באותה השעה חשב שהם חזקים מידי ובנוסף סגנון הטיסה של להחזיק ברייזרים מעלים את הסיכון שלקח באותה הטיסה יותר מהמצנח. המצנח המהיר היה כנראה הדבר הכי בטוח בטיסה הזו, מצנח B היה נסחף לבתים בזיכרון ועלול להכנס לצרה שגם רזרבי לא יעזור.
« עריכה אחרונה: August 20, 2014, 04:03:21 pm על ידי צחי רייל »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #70 ב- : August 20, 2014, 03:29:21 pm »
מה יותר מסוכן?
1) מצנח שקיבל C על זווית הצלילה שלו בקריסה של 75% על ספיד סיסטם.
2) מצנח שקיבל C על זווית הסבסוב שלו בקריסה של 75% על ספיד סיסטם.
3) מצנח שקיבל C על כניסה לספין.
4) זה לא משנה שלושתם C ומסוכנים במידה זהה.

ולמה?

ואיך זה יכול להיות שאף אחד לא מסוגל לתקן אותי לגבי מה שכתבתי על התקינה של EN A בקריסה 50% למרות שמה שכתבתי הוא בדיוק כמו שכתוב בתקינה?
[attachimg=#]

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #71 ב- : August 20, 2014, 07:39:08 pm »
צחי,

חבל לי שאתה לא מעריך את הידע שלי וחושב שאני חושב רק לפי כללי אצבע, אך אין לי עניין להתווכח בנדון. לא כתבתי ואני לא חושב שהתקינה אינה חשובה ושלא צריך ללמוד אותה.

הסיבה שהפסקתי בדיונים בינינו להתייחס לנושא התקינה הוא ע"מ למנוע את הסטת הנושא מהעיקר לדעתי שהוא הקשר בין רמת המצנח לבטיחות, לבין נושאים פחות חשובים לאותו דיון כמו בדבר נכונות התקינה ומגבלותיה, והאם קררה צריך להיות C או B.

אתה שולל את דברי כנובעים מתוך השערות והנחות. אני טוען שאלו עובדות שמתרחשות מול עינינו בשטח ויש הנוטים להתעלם מהן. סייגתי את דברי בכך שאין רישום נתונים מסודר, ולכן ייתכן שאני לא מדייק בניתוח העובדות. כל אחד יכול לעשות את ההערכות שלו לאותם נתונים.

לצערי, אתה ממשיך להתעלם מהטענה שלי שאם אתה כבעל שכנוע רב בפורום טועה בגישה, התוצאות יכולות להיות מסוכנות. לדעתי דברים צריכים להיכתב ביתר זהירות.

לגבי SIV, אני מאוד בעד ובטוח שהקורס משפר את היכולות של כל מי שעבר אותו. אבל האם כל מי שעבר אותו הוא ברמה מספקת למצנח מתקדם? האם כל אחד ביצע את כל התרגילים ברמה הנדרשת?

אני למשל לא ביצעתי צלילה ספיראלית מושלמת אלא רק משהו דמויי. ביצעתי רק פעמיים פול סטול שבראשון פישלתי ורק השני יצא טוב, אבל כבר לא היה מספיק גובה לתרגול נוסף. האם זה מכשיר אותי למצנח מתקדם? מי יכול לשפוט?

אתה כותב שאין לך בעיה עם הדעה שלי שיש לטוס על מצנחים בעלי תקינה נמוכה. אני שמח שאין לך בעיה, אבל זו לא הדעה שלי.

הדעה שלי היא שמי שעובר למצנח מתקדם יותר, צריך להיות מודע לכך שהוא מגדיל את הסיכון שהוא לוקח על עצמו כדי לקבל שיפור בביצועים. בדיוק באותו אופן שמי שמחליט לטוס על מצנח רחיפה, מודע לכך שהוא לוקח על עצמו סיכון כדי לקבל הנאה.

לדעתי כל אחד צריך לשקול מה יכולותיו, מה הסיכון שהוא מוכן לקחת על עצמו ואם הוא מוכן להגדיל את הסיכון לצורך שיפור בביצועים.

אני למשל יודע שעל מצנח מתקדם יותר אוכל לעשות קרוסים טובים יותר. לא פעם אני מקנא בחברים שהגיעו רחוק ממני ביום נתון, אבל אני לא מוכן להגדיל את רמת הסיכון שאני לוקח על עצמי לשם כך.

כל החלטה מודעת של כל אחד בנדון מקובלת עלי.

לעומת זאת מי שחושב שבתנאים נתונים  סיכוייו לפתוח רזרבי נמוכים יותר על  חופת קיין מאשר על צ'ילי או על טקילה, לעניות דעתי טועה גם אם יש לו ידע תאורטי רב בנושא תקינה ובנושאים רבים נוספים.

זו דעתי ולא חייבים להסכים לה.

« עריכה אחרונה: August 20, 2014, 07:42:51 pm על ידי גונן גל »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #72 ב- : August 20, 2014, 10:07:58 pm »
צחי,
חבל לי שאתה לא מעריך את הידע שלי וחושב שאני חושב רק לפי כללי אצבע, אך אין לי עניין להתווכח בנדון. לא כתבתי ואני לא חושב שהתקינה אינה חשובה ושלא צריך ללמוד אותה.

לא אמרתי שאני לא מעריך את הידע שלך. אמרתי שהתגובות שלך כאן אינן מנומקות עד בסיס ידע אלא על כלל אצבע של שחור ולבן שאומר תקינה גבוהה יותר = יותר מסוכן בכל מצב.

הסיבה שהפסקתי בדיונים בינינו להתייחס לנושא התקינה הוא ע"מ למנוע את הסטת הנושא מהעיקר לדעתי שהוא הקשר בין רמת המצנח לבטיחות, לבין נושאים פחות חשובים לאותו דיון כמו בדבר נכונות התקינה ומגבלותיה, והאם קררה צריך להיות C או B.

אי אפשר לדבר על בטיחות של B או C בלי להתיחס לתקינה. הקררה דווקא דוגמא מצויינת, התקינה אומרת שהוא B, היצרן אומר שיש להתייחס אליו כC לכל דבר. לדעתי יותר חשוב מה היצרן אומר ממה התקינה.

אתה שולל את דברי כנובעים מתוך השערות והנחות. אני טוען שאלו עובדות שמתרחשות מול עינינו בשטח ויש הנוטים להתעלם מהן. סייגתי את דברי בכך שאין רישום נתונים מסודר, ולכן ייתכן שאני לא מדייק בניתוח העובדות. כל אחד יכול לעשות את ההערכות שלו לאותם נתונים.

אינני שולל את דבריך כלל. אני אומר שאינני מצליח לראות את הנימוקים של דבריך.
לדעתי ואולי אני טועה, אמירה ללא הסבר היא הצהרה לא אמירה. לכן אני מקפיד לתת הסבר למה אני חושב את מה שכתבתי. אולי אני טועה ואין צורך להסביר.
באמת חבל שאין תחקיר על כל הארועים שהיו. כי בעוד אתה רואה אותם כארועים על מצנח מתקדם אני אומר שלא בטוח שזה הגורם לכל ארוע.

לצערי, אתה ממשיך להתעלם מהטענה שלי שאם אתה כבעל שכנוע רב בפורום טועה בגישה, התוצאות יכולות להיות מסוכנות. לדעתי דברים צריכים להיכתב ביתר זהירות.

אני כבעל השפעה בפורום מנסה בכל כוחי לגרום לאנשים להעמיק כמה שיותר את בסיס הידע שלהם ולבסס את ההחלטות שלהם (כמו מתי לטוס או על מה לטוס) על בסיס ידע עמוק ככל שניתן.
לצערי אם עד עכשיו אף אחד לא כתב לי על התקינה של EN A את "4. Total change of course" כנראה שההשפעה שלי לא כזו גדולה אם אף אחד לא טרח לקרוא את התקינה. הייתי אומר אפילו השפעה אפסית אם אני כלכך הרבה מסביר פה על החשיבות של להבין את התקינה ואפילו אחד לא קרא אותה.

לגבי SIV, אני מאוד בעד ובטוח שהקורס משפר את היכולות של כל מי שעבר אותו. אבל האם כל מי שעבר אותו הוא ברמה מספקת למצנח מתקדם? האם כל אחד ביצע את כל התרגילים ברמה הנדרשת?

כנראה אני מסביר את עצמי ממש גרוע. אני בדיוק טוען שאין דבר כזה "כל מי ש...." כמו שאין דבר כזה "B תמיד יותר ....".
אין כלל אצבע שקובע שכל מי שעבר SIV בטוח מתאים לרמת טיסה על EN C. אבל יש כלל כזה שמי שלא עבר לא מתאים.
כמובן שההחלטה היא לגופו של טייס. עליך ספציפית אמרתי שלדעתי אתה יכול לטוס על C בצורה בטוחה כי בנוסף לSIV אתה גם טס בקביעות בתנאים תרמליים ושומר על רצף טיסות עם 50+ שעות בשנה למשך כמה שנים. לטייס אחר שעשה 5 קורסים של SIV אבל טס 80 שעות בשנה בארסוף ומגיע לתבור פעם או פעמיים בשנה הייתי ממליץ בחום על B.

הדעה שלי היא שמי שעובר למצנח מתקדם יותר, צריך להיות מודע לכך שהוא מגדיל את הסיכון שהוא לוקח על עצמו כדי לקבל שיפור בביצועים. בדיוק באותו אופן שמי שמחליט לטוס על מצנח רחיפה, מודע לכך שהוא לוקח על עצמו סיכון כדי לקבל הנאה.

לדעתי כל אחד צריך לשקול מה יכולותיו, מה הסיכון שהוא מוכן לקחת על עצמו ואם הוא מוכן להגדיל את הסיכון לצורך שיפור בביצועים.

אני למשל יודע שעל מצנח מתקדם יותר אוכל לעשות קרוסים טובים יותר. לא פעם אני מקנא בחברים שהגיעו רחוק ממני ביום נתון, אבל אני לא מוכן להגדיל את רמת הסיכון שאני לוקח על עצמי לשם כך.

פה בדיוק הטענה שלי שאתה מסתכל רק על צד אחד של המטבע. למצנח מתקדם אין רק יתרונות של ביצועים, מי שלא טס הרבה על ספיד סיסטם ההבדל בין B לC בביצועים זניח (ההבדל בגלייד בין הקאיין לצ'ילי הוא על ספיד סיסטם). קיימים גם יתרונות בטיחותיים.
לפחות לגבי אישית על שני מצנחי ה1-2 האחרונים שלי היו לי הרבה יותר קריסות מאשר על שני מצנחי הC/2 שלי. כי המצנח משדר מובהק יותר מה הולך לקרות והמצנח מגיב מהר יותר לפקודות הברקסים שלי, בעיניי זו תכונה בטיחותית שאצלי (ולא נכון אוטומטית לכל טייס, זה תלוי כמה אקטיבי הטייס) מפצה ואפילו עולה על כל שהמצנח טיפה פחות סלחן מהצ'ילי לתגובות יתר. ויש כמובן את היכולת להאיץ לכמעט 60 קמ"ש.

לעומת זאת מי שחושב שבתנאים נתונים  סיכוייו לפתוח רזרבי נמוכים יותר על  חופת קיין מאשר על צ'ילי או על טקילה, לעניות דעתי טועה גם אם יש לו ידע תאורטי רב בנושא תקינה ובנושאים רבים נוספים.

לדעתי שנכונה לגבי אישית:
* על צ'ילי הייתי מקבל יותר קריסות מהקאיין. לא הייתה לי עוד על הקאיין קריסה שנגמרה עם שינוי כיוון.
* עם הטקילה היה לי יותר סיכוי להתקע ברוטור מאחורי התבור ולפתוח רזרבי במקום שעם הקאיין אני מגיע חזרה לקדמת ההר בקלות.
* את הקאיין ממש קשה לזקר ונקודת ההזדקרות שלו כלכך ברורה שאין מצב שעל צ'ילי או טקילה זה יותר ברור.
* בספינים לקאיין לצ'ילי ולטקילה יש את אותה התוצאה בתקינה. שלושתם A. אני לא בוחר מצנח שאין לו A בספין.

הסיכויים שלי לפתוח רזרבי על הקאיין זהים לסיכויים שלי לפתוח רזרבי על הצ'ילי. לא פחות לא יותר. בשניהם זה יהיה או מטעות חמורה מאוד שלי או מעניבה גדולה. לשניהם שחיפים בשפת ההתקפה ולשניהם סידור מיתרים דומה מאוד, הסיכוי לעניבה זהה בשניהם.

לדעתי קיים יותר אפור מאשר שחור או לבן בתחום הזה שנקרא "רמת הבטיחות של מצנח". כל אחד חייב לעשות עבודה יסודית מאוד בבחירת המצנח שהכי מתאים לו, ליחס חשיבות למה שהיצרן אומר ולקרוא את האותיות הקטנות של התקינה שעבר המצנח ולא רק את האות שמופיעה על התווית.
אני לא יכול להדגיש מספיק כמה זה חשוב בעייני לעבור על התקינה בחינה בחינה ולחשוב טוב טוב מה זה אומר על התנהגות המצנח והאם אני מעוניין בהתנהגות הזו או לא. למי שרוצה מצנח בתקינה גבוהה יותר מA.
אני לא יכול להדגיש מספיק כמה זה חשוב בעייני לקרוא בעיון רב מה היצרן אומר על המצנח.
(לדוגמא על הקאיין היצרן אומר שאם אתה לא מתכוון לנצל את הביצועים של הספיד סיסטם עדיף לך צ'ילי. הוא גם אומר שעל טרים הוא לא הרבה יותר דינמי מהצ'ילי ושעם ספיד סיסטם הוא כן יותר אנרגטי ודינמי)

מנותק ישראל רונן

• מפעיל בובקט מתקדם
  • Ozone Rush 3
    • דוא
« Reply #73 ב- : August 21, 2014, 10:14:20 am »
שלא יגמר לעולם ..... :) אחלה דיון ,מעניין ומפרה.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #74 ב- : August 21, 2014, 10:22:16 am »
ישראל,

מה לגבי תרומה עניינית לדיון.

דעתך מעניינת.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #75 ב- : August 21, 2014, 10:30:15 am »
חשבתי לכתוב... יעני..... אני יכול להיות דוגמה טובה...אבל הפעם אשחרר אותכם מהסבל לקרוא את שפתי המיוחד  lugh
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח