כתב נושא: זריקת רזרווי  (נקרא 1242 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אילן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
זריקת רזרווי
« ב- : August 01, 2014, 05:02:10 pm »
היום זרקתי רזרווי
כן .
אני עדיין מנסה להבין ביני לבין עצמי /לשחזר את כל ההתרחשות שהסתיימה בסופו של דבר לזריקת רזרבי.
זה לא פשוט ולא מיידי .
 חוויתי מפלצת שלא הרפתה ממני ולא משנה מה עשיתי כולל דיפ סטול בשביל להחזיר את החופה למצב טיסה . כבר חוויתי בשמונה שנות הרחיפה שלי מצבי קיצון מכל סוג שהוא - מעולם לא חוויתי כזאת מפלצת .
יקח לי זמן לשחזר ואשוחח עם מבינים ממנים ממני .
תמיד שאלתי את עצמי-מתי ? מתי לזרוק רזרבי ? היום השבתי לעצמי : זה פשוט - לאחר שהבנת שמיציתה את כל הניסיונות למרות שנתת צ'אנס לחופה בכל דרך שהיא - (וחובה להבין זאת מהר )  - אתה יודע - אם אתה לא זורק רזרבי אתה מת . פשוט .
ולמה אני אומר את זה ?
במהלך הארוע חשבתי על יורם . כן . היה לי זמן . תוך כדי ניסיונות לרסן . והחופה רצתה לטוס . באמת . הרגשתי שגם היא מתאמצת לטוס - אבל המפלצת שוב ושוב יינקה אותה  . אז חשבתי על יורם . וזרקתי את הרזרבי .
לפני כחצי שנה רומן עשה תירגול זריקת רזרבי . במהלך התרגול גלשנו עם אומגה מגובה של 15  מטר באורך של כמה עשרות מטרים . היה זמן לחפש את הידית , לשלוף , לזרוק לכוון  , הרזרבי נפתח לכל אחד מהמתרגלים ובלם את הגלישה באומגה . לאחר מכן הודרכנו כיצד לקפל .
כמה טוב שעשיתי את זה , הכל עבד על פי הספר !
מה שברור לי שהרזרבי הציל את החיים שלי היום
הנחיתה היתה ללא כל פגע .
תודה לכל החברים הנפלאים  שבאו ועזרו לי לטפס את הרכס
מזל גדול חברים     

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
בעניין: זריקת רזרווי
« Reply #1 ב- : August 01, 2014, 05:32:57 pm »
מזל גדל ואין ספק שעזרת למזל הזה. תנשום עמוק. תנסה לשחזר. תבקש מעפרת שאולי יש לה משהו במצלמה. אני שמח בשבילך ובשביל כולם היום שאתה כותב כאן. hug
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : August 01, 2014, 06:30:42 pm »
אילן, אח יקר!

סחטיין על התושייה ועל קור הרוח.

שמח לשמוע שעברת את התקרית בשלום. גם לי היו כמה תקריות לא נעימות שלא ממש ידעתי להסביר למה קרו, ככה זה סמרטוט בתוך אוויר פעיל. רק במקרים כאלה אתה מבין איזה עוצמה יש לרוח.

בריאות וטיסות בטוחות לכולנו.

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
« Reply #3 ב- : August 01, 2014, 07:39:52 pm »
שמח לשמוע שיצאת ללא פגע, ופעלת נכון ובשיקול הדעת הטוב שמאפיין אותך  hug

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : August 01, 2014, 11:09:33 pm »
כל כך שמח שנגמר בטוב.
תגיד המלכה הזו, היא לא מלכת סאדו במקרה?

הייתי מאוד רוצה גם לשמוע ניתוח טכני של הארוע, למרות שלחלק הרגשי חשיבות גדולה, ורואים מה הכנה מנטלית יכולה לעשות.
לדעתי כל אחד צריך להריץ מידי פעם בראש את הסיטואציה של זריקת רזרבי כדי להגביר את המודעות.
אני אישית לפני חלק מהתרגילים נוגע בידית של הרזרבי.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #5 ב- : August 02, 2014, 09:07:42 am »
טוב לשמוע שהכל ניגמר בטוב :)באמת מעניין מה היה שם מבחינה טכנית.אילן אתה כבר מכין את הסירטון?
אין ספק מלכה אמיתית :-*אין כמו מלכות רעות :D

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #6 ב- : August 02, 2014, 11:15:25 am »
שמח מאוד לשמוע שהכל בסדר ולדעתי היכולת להגיד 'מיציתי את האפשרויות' היא סימן ענק לענווה ומקצוענות.
מקווה שהאחות הקטנה יותר מחונכת  ;D

מנותק Efrat

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #7 ב- : August 02, 2014, 02:21:44 pm »
הנה הדברים שאני ראיתי, בלי פרשנות.
אילן עזב את התרמיקה וטס לכיוון דרום מזרח. לאחר זמן מה הבחנתי שאילן נמצא בבעיה.
הצורה של המצנח לא הייתה רגילה. כאילו מישהו מנסה לעשות ביגאירז עקומים. ראיתי שאילן לא חודר את הרוח.
הבלגן הזה ארך המון זמן. בשלב מסויים ראיתי את אילן טס אחורה.
באותו הזמן אני חוויתי אויר לא נעים בכלל. ניסיתי להתרחק מקו הרכס (התחלתי להתרחק בגובה של 1100).
אחרי שהתרחקתי מעט, פניתי לראות מה קורה עם אילן.
אילן טס רוורס. ראיתי שהוא עומד להתנגש ברכס.
המצנח שלו איבד צורה ואז פתאום ראיתי את הרזרווי נפתח.

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #8 ב- : August 02, 2014, 03:19:34 pm »
רכס יבניאל יכול להפתיע בפצצות שהוא מייצר
לפני מספר שנים אלכס קורילוב ירד על רזרבי בדיוק במיקום ששמת.
כל פעם שאני מגיע לרכס ולא משנה הגובה אני נידרך.
שמח אחי שהכל טוב
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #9 ב- : August 02, 2014, 09:27:58 pm »
קדמי אלקס פתח רזרבי מעל הבתים של שרונה, לא במיקום של אילן.

לגבי הארוע. קצת קשה לי עוד להבין מה היה שם. מצד אחד אילן מתאר שהוא מרגיש שהוא "נשאב ונזרק" מצד שני היה שם איבוד גובה רציני מאוד. נדיר ביותר שדאסטי מגיע לגובה כזה ונשאר שקוף, דאסטי שיהיה כלכך אלים בגובה של 700 מטר ירים כמויות אבק שיראו ממרחק גדול מאוד. נקודה נוספת היא שדאסטי הוא משהו מאוד נקודתי, תופס אותך מסובב, מקפל ויורק אותך החוצה. אני לא מכיר מקרים של מצנח שנשאר כמה דקות בתוך דאסטי.

יש לי תופעה קצת שונה מדאסט-דוויל כחשוד העיקרי בעיניי אבל לפני כן הייתי רוצה לדעת האם יש וידאו או טרק GPS?

אפרת אילן תיאר בפני שכחלק מנסיונות החזרת השליטה במצנח הוא זיקר אותו, לדעתי זה מה שראית כטיסה אחורה עם טיפים מקופלים בצורה משונה.
« עריכה אחרונה: August 02, 2014, 09:30:57 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק Efrat

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #10 ב- : August 02, 2014, 09:45:43 pm »
אני לא בטוחה כמה ניתן להבין ממה שצילמתי. הדברים מאוד לא ברורים ומפוקסלים.

https://www.dropbox.com/s/mktkb0gnulux3z7/01082014_2.avi

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : August 03, 2014, 05:19:47 am »
שוחחתי גם עם אדם וגם אם איתי בכדי לנתח ולהבין מה היה .
באופן כללי נכנסתי לטרמיקה מאוד אלימה .
באופן כללי תגובות יתר של ניסיונות ריסון הכניסו את החופה למצבי קיצון .
בשום שלב לא זכור לי  ש "זרקתי ידיים למעלה " ונתתי לחופה צ"אנס להתאושש לבד -אלא הייתי עסוק בריסון - או במילים אחרות בעצם רק הפרעתי לה
היות וכאשר זרקתי רזרבי הוא נפתח מאחורי  - הדבר  שמצביע על כך שכאשר עזבתי ידים מהברקסים (לטובת פתיחת רזרבי ) והפסקתי להפריעה לחופה , היא חזרה לטוס
 גם איתי וגם אדם הדגישו את הצורך במקרה כגון זה - במידה ויש מספיק גובה - לשחרר את הידים מהברקסים ולתת לחופה את ההזדמנות להתאושש לבד .
במקרה ויש ארוע מתגלגל ואין מספיק גובה  - אכן , לא לקחת סיכון ולזרוק רזרבי
בקיצור - מספר טעויות שלי שהובילו בסופו של דבר לפתיחת רזרבי

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #12 ב- : August 03, 2014, 01:23:56 pm »
אילן,

תודה עבור השיתוף הגלוי.

כאשר שמעתי על האירוע בקשר מאפרת, מיד התקשרתי אליך וכשלא ענית החסרתי פעימה.

בתוך כדקה חזרת אלי ולשמחתי דיווחת שאתה בריא ושלם.

מקווה שתתגבר על הטראומה במהירות ותחזור לטוס איתנו בביטחה.

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #13 ב- : August 03, 2014, 01:25:22 pm »
תודה רבה על השיתוף

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #14 ב- : August 03, 2014, 03:31:32 pm »
אוי נו שוב אני צריך להתחיל תגובה בלא להסכים עם גונן  :-\
אני רק חושב שלא צריך להתגבר על הטראומה ולחזור לטוס, אלא ללמוד את הלקח ולהמשיך לטוס.
 ;)

ביקר כל הכבוד על היושר האישי בלהודות קודם כל בפני עצמך שהבעייה היא תפעול שלך, זה הרבה פחות פשוט ממה שזה נראה. בהרבה מקרים בשרשורים פה ובחו"ל אפשר לראות טייסים שמאשימים את התרמיקה שהייתה אלימה מידי ואת המצנח שהוא לא טוב ואת התקינה שלא בדקה מצבים כאלה בדיוק מספיק וכו' וכו', ורק דבר אחד ברור להם שהם תפקדו מצויין ואין להם איך להשתפר. כאן כבר עשית 80% מהעבודה כדי שזה לא יקרה לך שוב לעולם, הבנת שיש לך מה לשפר. ומכאן אני בטוח לגמרי שמהר מאוד תרגיל את עצמך לטוס נכון יותר ולתת למצנח לצבור מהירות יותר.

דבר שני כמובן שכל הכבוד להודות ככה בטעות בפומבי זה אפילו קשה יותר אבל אם זה יחלחל אפילו לטייס אחד וימנע ממנו לחזור על הטעות בעתיד (ואולי גם בגובה נמוך יותר) הרי שהצלת נפש בישראל.

לגבי הארוע (למרות שכבר דיברנו בטלפון ועל המדרון של יבניאל קצת), אכן נדיר מאוד שארוע שמתמשך ליותר מכמה שניות בלי שהמצנח חוזר לטוס הוא לא כתוצאה מתיקון יתר אלא אם מדובר בעניבה. יש מקרים כאלה אבל הגורם להם הוא מאוד ברור כמו רוטור של הר, ענן מפותח מאוד או חזית עם גזירת רוח חדה מאוד שהיא הקשה יותר לזיהוי אבל גם נדירה מאוד(לא חייב להיות חזית פעילה גם הבריזה לפעמים גורמת לחזית קטנה).
לדעתי אחד הגורמים שהביא למקרה הוא השוני באורך הברקסים ובדיוק שלהם בין המצנח הקודם שלך והחדש. המצנח החדש הוא בעל ברקסים קצרים יותר ומדוייקים יותר, בד"כ ברקסים כאלה כשמשחררים למצנח לטוס צריך יותר לשים לב שאתה משחרר עד הסוף ממש ולא נשאר עם כמה ס"מ משוך. זה לא צריך להיות שחרור מאוד ארוך 2-3 שניות עד שאתה מרגיש  שהמצנח מתחיל לצבור מהירות ואז אתה כבר יכול לחזור לשלוט בתאוצה הזו, אבל חייבים לתת לו התחלה חופשית לגמרי.

אני לגמרי לא חושב שהמסכנה מהארוע צריכה להיות שהמצנח מתקדם מידי בשבילך או שמשהו לא טוב במצנח או שEN C זה מצנח מסוכן.
מבחינתי המסכנה היחידה פה היא - עשית טעות בהטסה, קורה לכולנו מדי פעם. החשוב זה ללמוד מהטעות ולא להתכחש אליה.

מהסרט של אפרת אני רואה (לפי הדיבורים שלי בקשר) שעברתי בדיוק באותו מקום 10 דקות קודם. למען האמת אני וליאור עברנו את אותו הדבר שאתה ואפרת עשיתים. אני תרמלתי טיפה מתחת ליאור, כשב800 החלטתי שאין לי כוח לתרמיקה הזו וראיתי מצנח מתרמל באלומות. ליאור נשאר לתרמל על התרמיקה ואני יצאתי קדימה. אחרי קו הרכס של יבניאל פגשתי עילוי של כ3+ רחב, מאוד לא מסודר אבל לא היסטרי. מכיוון שלא רציתי לעבור את ה1000 (נסיונות שאני עושה קצת) יצאתי הלאה.
קודם לכן גם לי הייתה טעות דבילית שנגמרה בטוב, כשיצאתי מהתבור בפחות מ850 ישר לתוך הלי. 3 דקות אקטיביות יותר מרוב היום הזה שגם ככה היה די במפי, אבל נגמר רק בסדרה של קללות על עצמי ובלי ארועים מיוחדים.

don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #15 ב- : August 03, 2014, 04:04:26 pm »
אני לא מכיר דאסטי שמגיע ל 700 מטר בארץ, נראה שאילן קיבל פצצה - טרמיקה אלימה במיוחד ,במקום שבדרך כלל חוטפים שהוא רכס יבניאל/שרונה.
קורס SIV יכול לעזור במצבים אלה כמובן.
ברור שמצנח A היה מגיב אחרת ממצנח C.
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #16 ב- : August 03, 2014, 05:25:25 pm »
עמית,
,,
מה שברור לך  לא כל כך ברור לחלק מהקוראים והכותבים בפורום זה.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #17 ב- : August 03, 2014, 05:50:40 pm »
הערת ביניים או הארת עיניים לכל המטיסים XC בהתכתבות,

רכס יבניאל פונה מזרחה ומקבל הרבה מאוד שמש משעות הבוקר המקדמות ועד שעות טיסת ה-XC שלנו.
הטיסה מתבצעת לרוב ברוח מערבית קרירה (ביחס לקרקע) היוצרת זרם אויר יורד במדרונות יבניאל על פני הקרקע הלוהטת המשחררת טרמיקות (חלק מהסלעים נראים היטב בסרטון של אפרת).

טרמיקות אלו נשארות לא פעם מחותחתות מאוד עד לגובה רב גם כאשר הן חלשות (סביב מטר לשניה) וגם כשהן חזקות.

אפרת,

לא ברור לי לאן המצלמה שלך מכוונת ביחס לכיוון אליו את מסתכלת.
האם הסתכלת על אילן בזמן האירוע?

« עריכה אחרונה: August 03, 2014, 05:53:29 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #18 ב- : August 03, 2014, 09:21:43 pm »
בסמוך לאירוע הרוח בבקעת יבניאל בגובה הקרקע הייתה מזרחית עם רכיב דרומי כ15 קמש

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #19 ב- : August 04, 2014, 04:25:42 am »
ממש בצמוד. כ20 דקות לפני האירוע, עברתי בגובה 50 עד 100 מעל הבריכות... שבמרחק 400 מ מערבית משם לא יכלתי לראות את המים שלהן. בגובה כזה אני תמיד הלכתי לנחיתה... והפעם על כלום וסחיפה מזרחה התחלתי לעלות .... שבנתיים חשבתי נחיתה במקביל לעצלה. בשדה ליד הבריכות עליתי מ340 ליותר מ1000. והבלגן דפקא הרגשתי אותו לפני , שהייתי 200 מגובה מעל הוואדי שלפני הבריכות.....

https://holywind.yuvdi.com/index.php?option=leonardo&op=show_flight&flightID=4024
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח