אוי נו שוב אני צריך להתחיל תגובה בלא להסכים עם גונן

אני רק חושב שלא צריך להתגבר על הטראומה ולחזור לטוס, אלא ללמוד את הלקח ולהמשיך לטוס.

ביקר כל הכבוד על היושר האישי בלהודות קודם כל בפני עצמך שהבעייה היא תפעול שלך, זה הרבה פחות פשוט ממה שזה נראה. בהרבה מקרים בשרשורים פה ובחו"ל אפשר לראות טייסים שמאשימים את התרמיקה שהייתה אלימה מידי ואת המצנח שהוא לא טוב ואת התקינה שלא בדקה מצבים כאלה בדיוק מספיק וכו' וכו', ורק דבר אחד ברור להם שהם תפקדו מצויין ואין להם איך להשתפר. כאן כבר עשית 80% מהעבודה כדי שזה לא יקרה לך שוב לעולם, הבנת שיש לך מה לשפר. ומכאן אני בטוח לגמרי שמהר מאוד תרגיל את עצמך לטוס נכון יותר ולתת למצנח לצבור מהירות יותר.
דבר שני כמובן שכל הכבוד להודות ככה בטעות בפומבי זה אפילו קשה יותר אבל אם זה יחלחל אפילו לטייס אחד וימנע ממנו לחזור על הטעות בעתיד (ואולי גם בגובה נמוך יותר) הרי שהצלת נפש בישראל.
לגבי הארוע (למרות שכבר דיברנו בטלפון ועל המדרון של יבניאל קצת), אכן נדיר מאוד שארוע שמתמשך ליותר מכמה שניות בלי שהמצנח חוזר לטוס הוא לא כתוצאה מתיקון יתר אלא אם מדובר בעניבה. יש מקרים כאלה אבל הגורם להם הוא מאוד ברור כמו רוטור של הר, ענן מפותח מאוד או חזית עם גזירת רוח חדה מאוד שהיא הקשה יותר לזיהוי אבל גם נדירה מאוד(לא חייב להיות חזית פעילה גם הבריזה לפעמים גורמת לחזית קטנה).
לדעתי אחד הגורמים שהביא למקרה הוא השוני באורך הברקסים ובדיוק שלהם בין המצנח הקודם שלך והחדש. המצנח החדש הוא בעל ברקסים קצרים יותר ומדוייקים יותר, בד"כ ברקסים כאלה כשמשחררים למצנח לטוס צריך יותר לשים לב שאתה משחרר עד הסוף ממש ולא נשאר עם כמה ס"מ משוך. זה לא צריך להיות שחרור מאוד ארוך 2-3 שניות עד שאתה מרגיש שהמצנח מתחיל לצבור מהירות ואז אתה כבר יכול לחזור לשלוט בתאוצה הזו, אבל חייבים לתת לו התחלה חופשית לגמרי.
אני לגמרי לא חושב שהמסכנה מהארוע צריכה להיות שהמצנח מתקדם מידי בשבילך או שמשהו לא טוב במצנח או שEN C זה מצנח מסוכן.
מבחינתי המסכנה היחידה פה היא - עשית טעות בהטסה, קורה לכולנו מדי פעם. החשוב זה ללמוד מהטעות ולא להתכחש אליה.
מהסרט של אפרת אני רואה (לפי הדיבורים שלי בקשר) שעברתי בדיוק באותו מקום 10 דקות קודם. למען האמת אני וליאור עברנו את אותו הדבר שאתה ואפרת עשיתים. אני תרמלתי טיפה מתחת ליאור, כשב800 החלטתי שאין לי כוח לתרמיקה הזו וראיתי מצנח מתרמל באלומות. ליאור נשאר לתרמל על התרמיקה ואני יצאתי קדימה. אחרי קו הרכס של יבניאל פגשתי עילוי של כ3+ רחב, מאוד לא מסודר אבל לא היסטרי. מכיוון שלא רציתי לעבור את ה1000 (נסיונות שאני עושה קצת) יצאתי הלאה.
קודם לכן גם לי הייתה טעות דבילית שנגמרה בטוב, כשיצאתי מהתבור בפחות מ850 ישר לתוך הלי. 3 דקות אקטיביות יותר מרוב היום הזה שגם ככה היה די במפי, אבל נגמר רק בסדרה של קללות על עצמי ובלי ארועים מיוחדים.