שלום לכולם.
אם מדברים על התאונה, אז למען הדיוק כדאי שלפני שאמשים מתחילים להסיק מסקנות ולהביע את דעתם האישית (ואני מניח שלכל אחד יש מה להגיד) אז הנה כמה עובדות מאחד שהיה בשטח.
בבוקר, בערך 8:30~9:00 לא היתה רוח כמעט בכלל (אולי טיפה רוח דרומית), החניך הראשון לא הצליח להמריא בגלל קיפול הצד השמאלי של החופה (לא רץ מהר או היה רכיב דרומי חזק - לא יודע, לא מומחה, יש סרט שאני צילמתי של הקריסה והנפילה).
מייד אחריו, אני יצאתי. הנפה קדמית, ריצה, ואני באויר. למעט העובדה שלא מצאתי היכן לשים את הרגליים (כי הכבל היה קצר מידי, ואני לא בדקתי, ובגלל זה נאלצי לטוס כל הדרך למטה עם ברכיים מקופלות וכאבה לי מאוד הבטן) הטיסה היתה חלקה מאוד. לא היו משבי רוח, לא טרמיקות...וכנראה בגלל זה, לא מצאתי "רוח נגדית" לנחות מולה ובגלל זה הייתי צריך לרוץ מהר ולא לתת למצנח לעבור אותי...(בסוף, הוא נפל עלי...).
כשעליתי למעלה, לסבב נוסף, הייתי אמור לצאת מייד לאחר אבי ימין (החניך שהתרסק) ואז בעמדה היתה רוח דרומית יותר חזקה. אני לא מומחה, ולא בעל נסיון (בסך הכל חודשיים בענף) ולדעתי האישית, הבלתי מקצועית, הרוח לא היתה חזקה או אלימה !!!
ככה שאין טעם שכל אחד יתחיל לנתח ולתת השערות.....
היה שם כניראה משהו אחר, שאני מאמין נחקר ויפורסם על ידי החוקר בקרוב מאוד ואז כולם תוכלו לקרוא.