כתב נושא: עוד תאונות בארץ?  (נקרא 1153 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק avivh

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: עוד תאונות בארץ?
« Reply #20 ב- : July 17, 2011, 02:02:42 pm »
צחי יוגי אילן רולי וכל שאר הפועלים למען

אכן צריך לעלות דרגה בנחרצות של מניעת פשעים על ידי בתי הספר או המדריכים.

לפרסומים שלכם יש השפעה על חדשים ויש להמשיך אותם !!!

במקביל יש לשקול מכתב חתום ע"י מרבית המרחפים מופנה ל.. רת"א או אולי למשטרה  (ברצינות) ולדוח על אנשים אשר מרמים (ביטוחים תעודות הסמכה וכוו )םומסכנים באופן שיטתי את חיי התמימים הללו.

אביב
 ניצול  עגורן

מנותק Nir Ben-Dor

• מצאתי פסיפס
  • Nova-Mentor 2
    • דוא
« Reply #21 ב- : July 17, 2011, 02:21:44 pm »
יש היום בתי ספר שמבטחים את החניכים?

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
« Reply #22 ב- : July 17, 2011, 02:35:13 pm »
עד היום נחקרו חלק מהתאונות שלנו ע"י רזצ'יק.
המשטרה לא חקרה תאונות, גם לא כאלו שארעו תוך כדי לימוד בקורס.
הערתי על כך בהרצאה של רזציק לפני שבועיים, ואני חוזר על עמדתי שוב:

החקירה של רזצ'יק היא בטיחותית, כלומר אינה מחפשת אשמים, ואינה קבילה בבימ"ש (פלילי או אזרחי).
זו חקירה שמתאימה לתחום בו העוסקים בו מעוניינים למנוע תאונות, ולהפיק לקחים מתאונות עבר (למשל ח"א או אל על).

לתחום שלנו שיטה זו לא מתאימה.
למה?
כי המדריכים לא באמת מעוניינים להפיק לקחים (ראו הלקחים שהם הפיקו ממקרה מותו של אמיר בלץ ז"ל הי"ד).
וגם לא חלק מהמרחפים.

לענף כזה יש צורך בהרתעה.
הרתעה מושגת בחקירות משפטיות.
חקירות כאלו אמורה לבצע המשטרה.

תארו לכם שבקורס סנפלינג חניך נופל ומת.
או שבקורס צלילה חניך מת.
או בקורס שייט חניך נופל למים ומת.
בכל מקרה כזה המשטרה הייתה פותחת מייד בחקירה, עוצרת את המדריך אם היה עולה חשד לרשלנות ומגישה כתב אישום בגין גרימת מוות ברשלנות, אם היו לכך ראיות.
זאת למרות שאין חוקים לגבי ההדרכה שם, בדיוק כמו אצלנו.
אבל בגלל שבתעופה יש "חוקר ראשי", המשטרה נוח לה לא לחקור.
וכך ניתן לגרום למותו של חניך, ולא לשלם את המחיר.

עד שמדריך לא יעצר ויוגםש נגדו כתב אישום, נמשיך לספור הרוגים ופצועים.

גורדון

מנותק שוקי ציוני

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #23 ב- : July 17, 2011, 04:09:52 pm »
כולם צודקים!
אבל בעצם מי מיכם מוכן לבוא ל"פושע" face to face ולומר לו את כל השירשור הזה?
אני נסיתי פעם אחת וכמעט חטפתי מכות (כן,,,מכות) על שהעזתי בכלל להעיר.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #24 ב- : July 17, 2011, 04:24:11 pm »
אני כבר הערתי בעבר לכל המדריכים face to face ברגע שראיתי משהו שלדעתי לא תקין (גם לפני התאונה של אמיר בלץ ז"ל).   גם לרומן גם לשימי גם לארנון וגם לעוד כמה חפרים ברכס.

חלקם קיבלו את הערותי וחלקם לא קיבלו ואמרו למה הם חושבים אחרת.   אף אחד מהם לא חשב להתחיל איתי מכות על זה, פשוט צריך לדעת איך לדבר זה הכל.

אם ניתן דוגמא אחרת:
יש אנשים שמגיעים לתבור ורואים גלשן פרוס במקום לא מתאים ומייד מתחילים לצעוק על הגלשן שיזוז, הגלשן מצידו מתחיל לצעוק חזרה וכבר היו מקרים שזה כמעט הגיע למכות.
אחרים מאיתנו פשוט נגשים לגלשן אומרים שלום ומסבירים לו בשקט להזיז את הגלשן מספיק כדי שיאפשר המראה של מצנחים. מעולם עוד לא נתקלתי בגלשן שאמר לי לא או חשב להתחיל איתי מכות על זה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
« Reply #25 ב- : July 17, 2011, 04:26:12 pm »
אתה ראית את הגודל שלך? אני גם לא היית חושבת להתחיל איתך מכות.

סליחה שסטיתי מהנושא

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #26 ב- : July 17, 2011, 06:44:42 pm »
זה שתבואו ותגידו לו את העובדות בפנים זה לא מה שיימנע מימנו להמשיך בדרכו ,ארנון ניכנס לא מעט לפורום וקורא את כל השירשורים הנל,מישהו שם לב שהוא הפנים משהו?

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #27 ב- : July 17, 2011, 07:10:19 pm »
מהבוקר היתה רוח יחסית חזקה בתבור, ממש לא תנאים למתרמל המתחיל בתבור ולמרות זאת אנשים בלי נסיון ממריאים בתנאים האלה.

אני לא יודע מה היה במבוא חמה בזמן התאונות אבל אני מתאר לעצמי שלא הופסקה פעילות קורס גובה כאשר התרמיקות התחילו, וחבל כי זה היה חוסך הרבה עוגמת נפש להרבה אנשים...כמו שצחי אמר כשהגעתי לצמח היתה לי טרמיקה +7 בטח שבמבוא חמה לא היה יותר סמפטי.

לא פעם ראיתי בתי ספר מוציאים חניכים במבוא חמה בתנאים שאני לא מעיז לפרוש את המצנח, פשוט סכנת נפשות!!!!

למי שעדיין לא הבין הטייסים מסוכנים יותר מהספורט, אז אם לא תטוסו יום אחד לא יקרה כלום, מקסימום תחסכו לכם אישפוז ולצהל שעות טיסה ואולי תלמדו לאט לאט בדרך הנכונה ולא בדרך הכואבת.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #28 ב- : July 17, 2011, 07:16:12 pm »
נועם ממנו באמת שכבר אין לי יותר מדי ציפיות אבל תאמין לי שגם שימי וגם רומן אם תבוא ותגיד להם בשקט לא בצעקות "שים לב שהמשבים מתחזקים, אולי זה כבר לא מתאים לחניכים"  לפחות ישימו לב. אולי אחר כך יקבלו החלטה שונה אבל לפחות ישימו לב, ולפחות אחד מהם שאמרתי לו את זה פעם גם הוציא מד רוח לבדוק. (ואולי לא יהיה קשה לנחש מי כי הוא המדריך היחיד כיום שמגיע לעמדה עם מד רוח)

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #29 ב- : July 17, 2011, 09:43:09 pm »
אני עברתי אחרי התאונה מעל מבוא חמה, כל הדרך מצמח למבוא חמה האויר היה שקט לגמרי, הרבה יותר שקט מהרגיל, המשכתי לאורך הרכס עד לסוסיתא, ומצאתי טרמיקה אחת בדרך, באותו זמן בגובה של כ 400 בין כפר חרוב לסוסיתא, הרוח המערבית החלה להתחזק ולכן אמנון ואני החלטנו ללכת לנחיתה למטה.
אין קשר בין החיתחות שהיה בתבור כשיצאנו לביון התנאים שהיו באזור מבוא חמה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #30 ב- : July 17, 2011, 09:51:09 pm »
אני עברתי אחרי התאונה מעל מבוא חמה, כל הדרך מצמח למבוא חמה האויר היה שקט לגמרי, הרבה יותר שקט מהרגיל, המשכתי לאורך הרכס עד לסוסיתא, ומצאתי טרמיקה אחת בדרך, באותו זמן בגובה של כ 400 בין כפר חרוב לסוסיתא, הרוח המערבית החלה להתחזק ולכן אמנון ואני החלטנו ללכת לנחיתה למטה.
אין קשר בין החיתחות שהיה בתבור כשיצאנו לביון התנאים שהיו באזור מבוא חמה.

בטרק של אמנון יש 4+ ממש מול קיבוץ מבוא חמה.    בתבור לא היה לי יותר מזה.

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #31 ב- : July 18, 2011, 08:04:33 am »

יתקנו אותי חכמים ממני, אך לדעתי יש הבדל גדול בין להיות מעל קו הרכס היכן שהטרמיקות רחבות יותר, לבין להיות מתחת לקו הרכס קרוב למורדות ההר ולטרמיקות הצרות של מבוא חמה.

יצאנו באותו היום לקראת ערב באבי, מנו, אנוכי ועוד כמה גלשנים והיינו מתחת לקו הרכס והיה אחלה מכונת כביסה (אולי הטיסה הכי מגעילה שחוויתי וגם באבי טוען כך), לעומת זאת, בסייקל אחר ומוצלח יותר, יצאו ההורס ותום ועלו מעל קו הרכס ולא דיווחו על תנאים דרמתיים.

אני מסיק מכך הרבה, לגבי התנאים של הבוקר/צהריים, במיוחד לאור העובדה שהיו 3 תאונות במקום, ובמיוחד לאור העובדה שבתי הספר יוצרים את התנאים בעצמם ולא כפופים להם בשום אופן.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #32 ב- : July 18, 2011, 09:22:14 am »
לא מדוייק.

בערב יש מנגנונים שונים שעובדים, כשיש אפקט מי שנמצא בעילוי (של הרכס או של האפקט עצמו) יהיו לו תנאים סבבה מי שנמצא מתחת לעילוי או בשוליים שלו פוגש אוויר מאוד לא נעים. הייתי בסרט הזה כמה פעמים גם בימים שבצהריים היו תנאים סבירים לגמרי להדרכה.

זכור לי יום אחד שהיינו שלושה מצנחים ב600 ובכלל לא היינו צריכים לגעת בברקסים ושלושה אחרים שיצאו מאוחר יותר ב10-15 דקות ירדו מתחת לרכס ודיווחו שבקושי הצליחו לשלוט במצנחים לנחיתה בשדה למטה עם כמה קריסות בדרך כולל קריסה של 50% בגובה 50 מטר.
היה גם יום שחברה טסו עד צמח בלי לגעת בברקסים כל הדרך ושם התחילו להלחם עם המצנח שישאר מעל הראש.

אגב בזמן התאונות היו שני מרחפים ותיקים בעמדה שלא המריאו בגלל שהרוח הייתה דרומית מדי. 45 מעלות לכיוון העמדה ויותר.
« עריכה אחרונה: July 18, 2011, 09:26:18 am על ידי צחי רייל »

מנותק david_ab2002

• לביצים אסור לריב עם אבנים.
  • מצאתי פסיפס
« Reply #33 ב- : August 03, 2011, 10:14:51 pm »
שלום לכולם.
אם מדברים על התאונה, אז למען הדיוק כדאי שלפני שאמשים מתחילים להסיק מסקנות ולהביע את דעתם האישית (ואני מניח שלכל אחד יש מה להגיד) אז הנה כמה עובדות מאחד שהיה בשטח.
בבוקר, בערך 8:30~9:00 לא היתה רוח כמעט בכלל (אולי טיפה רוח דרומית), החניך הראשון לא הצליח להמריא בגלל קיפול הצד השמאלי של החופה (לא רץ מהר או היה רכיב דרומי חזק - לא יודע, לא מומחה, יש סרט שאני צילמתי של הקריסה והנפילה).
מייד אחריו, אני יצאתי. הנפה קדמית, ריצה, ואני באויר. למעט העובדה שלא מצאתי היכן לשים את הרגליים (כי הכבל היה קצר מידי, ואני לא בדקתי, ובגלל זה נאלצי לטוס כל הדרך למטה עם ברכיים מקופלות וכאבה לי מאוד הבטן) הטיסה היתה חלקה מאוד. לא היו משבי רוח, לא טרמיקות...וכנראה בגלל זה, לא מצאתי "רוח נגדית" לנחות מולה ובגלל זה הייתי צריך לרוץ מהר ולא לתת למצנח לעבור אותי...(בסוף, הוא נפל עלי...).
כשעליתי למעלה, לסבב נוסף, הייתי אמור לצאת מייד לאחר אבי ימין (החניך שהתרסק) ואז בעמדה היתה רוח דרומית יותר חזקה. אני לא מומחה, ולא בעל נסיון (בסך הכל חודשיים בענף) ולדעתי האישית, הבלתי מקצועית, הרוח לא היתה חזקה או אלימה !!!
ככה שאין טעם שכל אחד יתחיל לנתח ולתת השערות.....
היה שם כניראה משהו אחר, שאני מאמין נחקר ויפורסם על ידי החוקר בקרוב מאוד ואז כולם תוכלו לקרוא.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #34 ב- : August 03, 2011, 10:59:47 pm »
דוד ברוך הבא.
כמה פעמיים כתבת שהרוח הייתה דרומית או דרומית מיד?

פלוס צחי כתב "

אגב בזמן התאונות היו שני מרחפים ותיקים בעמדה שלא המריאו בגלל שהרוח הייתה דרומית מדי. 45 מעלות לכיוון העמדה ויותר."

נראה לי שהייתה רוח דרומית משהו.  מה לימד אותך המדריך לגבי כיווני רוח בהם בטוח ולא בטוח להמריא.

שי

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #35 ב- : August 03, 2011, 11:05:28 pm »
לא הבנתי מה הנקודה שלך דוד.

רוח צד לא מתאימה לחניכים בדיוק כמו שרוח חזקה לא מתאימה. אז מה אם הרוח לא הייתה חזקה, אבל הוציאו חניכים ברוח שהיא יותר מ30° מהצד ולפי התאור שלך הרבה יותר.

רוב הסיכויים שזה מה שגרם למצנח הראשון לקרוס, אתה פשוט הצלחת להמריא במזל.
וכשהרוח צד גם מתחזקת אז כל הרכס מתחיל לשחרר רוטורים, לא ממש צריך פעילות תרמלית כדי לסגור מצנח לגמרי.

אני מעדיף לראות את הסרט מאשר את הדוח של החוקר.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #36 ב- : August 03, 2011, 11:14:51 pm »
דוד יקבל אישור לצרף  את הסרט?? ::)

אולי הסרט יעלם באופן מסטורי..לפני או אחרי התחקיר שמתבצע ברגעים  האלו ממש...ויפורסם בכת הסגור של הבית הספר שמעורב. :-X
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק david_ab2002

• לביצים אסור לריב עם אבנים.
  • מצאתי פסיפס
« Reply #37 ב- : August 04, 2011, 08:20:13 am »
הסרט על הקריסה הראשונה נמצא אצלי (אני צילמתי)
אני מעדיף לאחר פרסום הדו"ח, כי האני שם לב שיש בפורום הזה הרבה אמוציות.... וזה טוב, אפילו טוב מאוד.
אני לא בעד אף אחד, ולא נגד אף אחד.
גם אנו לא קיבלנו עדיין את ה"ניתוח" של הארוע......

ויכול להיות שהיתה רוח חזקה עם רביכ לא מתאים כפי שכתבתם, אני מומחה.....כולה חניך.....

מנותק צבי ש

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
« Reply #38 ב- : August 04, 2011, 08:57:31 am »
אני התרשמתי שהמשבים בעמדה היו טרמליים, ולכן בכיוונים משתנים.  הטרמיקות היו בחלקן לא עדינות, וכנראה שגם הסינקים.