כתב נושא: עוד אירועים  (נקרא 1211 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: עוד אירועים
« Reply #40 ב- : June 28, 2011, 09:27:17 pm »
נירוש יקירי,
חיבוק גדול גדול על התמיכה (ונשיקה...  hug)
עדיין לא מוכשרת גובה ובטח ובטח צריכה קצת שליטה קרקעית לחיזוק הביטחון...

מעניין, אחרי שהראתי נוכחתי בשירשור כולם השתתקו פתאום..

אההה, צחצח?!? נעלמת...

ודבר נוסף, אני חושבת שאכן יש פה אנשים טובים שיכולים לתת עצות טובות... אבל בינתיים אנשים התעסקו פה בזוטות וברכילות צהובה. מכל השרשור לאף אחד לא באמת היה איכפת מה היה שם ומה קרה באמת... דיברו הרבה מבלי לדעת כלום!

לא נעלמתי אלא מחכה בכיליון עיניים שתכתבי תאור מסודר של הארוע כדי שיהיה למה להגיב ולדעת איזה טיפים לתת (אם). בינתיים ראיתי כאן רק את מה שאדוה כתבה על כמה זה פוגע לך בבטחון ועל זה כבר הסברתי למה זה לא צריך לפגוע לך בבטחון, לדעתי להפך אם תכתבי על זה יכול רק להעלות לך את הביטחון.

בכל מקרה אם את מחליטה לכתוב או לא אני מקווה שתרגישי טוב ותחזרי לטוס כמה שיותר מהר ובטח לא לפרוש כן.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #41 ב- : June 28, 2011, 10:06:50 pm »

גם לי היתה נחיתה לא נעימה בספרד.

מעולם לא טסתי עם GPS (טעות ראשונה), הרוח לא היתה ממש חזקה כך שהיה קשה לזהות כיוון רוח ע"י 360 בגובה, אבל...בשדה היו שני שקי רוח, האחד גדול והשני קטן...וכל אחד הראה לכיוון הפוך...
החלטתי לנחות לפי הגדול יותר...

היתה נחיתה ברוח גב במהירות ...לא ניסיתי לשבת, אלא לרוץ מהר (טעות נוספת) וכל הסיפור נגמר בשלושה גלגולים על הרצפה, שריטה קטנה ברגל ואגו חבול אל מול עשרות אנשים שהיו וצפו במתרחש  ;D

מסתבר בדיעבד, מה שחיזק קצת את האגו, שלא מעט מרחפים התבלבלו...ואף אחד לא טרח להתריע...למה שיתריעו?

מנותק tomtom

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #42 ב- : June 28, 2011, 11:06:40 pm »
נעמונת
תרגישי טוב ושובי במהרה
 hug

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #43 ב- : June 28, 2011, 11:15:12 pm »
רגע.... אז נראה תמונות של התחת הפגוע או לא :)
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #44 ב- : June 28, 2011, 11:34:50 pm »
ונישבור את הסי של מחוברים בו זמני!!!!
יחיו הנחיתות ברוח גב!!!!!
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #45 ב- : June 29, 2011, 12:00:53 am »
אני עם מילק תמונות לא הבטחות יבשות lugh

נעמה קודם כול החלמה מהירה.
אף אחד פה לא ריכל פשוט כתבו לאדווה שצריך לתחקר.
אח"כ נעשה שקט כי מחכים שתספרי מה קרה ונראה מה אפשר לילמוד.

יוגי.
נוחתים קרוב לאחד משקי הרוח כי הרוח בשק הרוח היא מה שהוא מראה ולכן נחיתה קרובה אליו או מטרים מלפניו תיהייה לתוך הרוח במצב הנתון.
זה לא משנה השק הגדול או הקטן משנה המיקום שלך בנחיתה ביחס לשק רוח שבחרת.

שי

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #46 ב- : June 29, 2011, 12:52:41 am »

אז קודם, גם אני מחכה לתמונות המדוברות.

ושי, אתה צודק לגמריי...רק שבמקום המדובר לא היה סיכוי לכך (חוטי חשמל בצד אחד, גדר בצד שני, עץ בצד שלישי ואבנים כואבות בצד הרביעי...כך שהיה אפשר לבחור אחד משני כיוונים בשדה מאוד קטן.

הכי טוב GPS...

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #47 ב- : June 29, 2011, 02:05:18 am »
יוגי לדעתי עדיין פלייר בתיזמון הנכון וכמה צעדי ריצה זה יותר בטוח.
כשמתכננים לנחות על האייר באג שקועים יותר מידי בלהרים רגליים ולא לעשות פלייר ביזמון הנכון כמו שאתה רגיל בעמידה.
בנוסף לזה בישיבה היא אפשר לעשות פלייר עד למטה עם היידים כי הם נתקעות בריצפה ובמהירות גבוהה גם נשברות.

שי

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #48 ב- : June 29, 2011, 05:16:25 am »
שק רוח גדול (כזה כמו של מנחת) בדרך כלל יושב על ציר, וכשהרוח חלשה הוא מראה את כיוון הרוח האחרון שהיה לו מספיק כוח לסובב את הציר. אם שני השקים מראים אחרת סיכוי טוב שאין לרוח מספיק כוח לסובב את הגדול.
אני הייתי נוחת לפי הקטן ברוח חלשה.

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #49 ב- : June 29, 2011, 06:06:45 am »
נעמה היקרה החלמה מהירה - הכי חשוב ! ( אני בטוח שאם מישהוא היה מעלה הדעתו שנפגעת פיזית - היית מגלה עד כמה החברים בקהיליית המרחפים דואגים ותומכים - אבל - אם לא מספרים אנחנו לא מנחשים )
 אנ'לא יודע מה היה לך שם - שגרם לך להגיע כ"כ קרוב לשער ולבצע פנייה ולנחות עם רוח גב (ואולי אפילו בק-ספין ?)- באמת לא יודע ,היות ואין תאור של הארוע. אבל בכל זאת שתי נקודות חשובות : האחת , תכנון נחיתה. אני מוצא את עצמי מתכנן נחיתה בכל טיסה . מאתר שדה נחיתה פוטנציאלי (בזמן הנכון , ז"א שיש לי עוד מספיק גובה ), עושה 360 ורואה כוון רוח , מאפיין את פאת השדה שאני רוצה לקחת כ-"סמן לשמיניות",מתייחס למהירות שלי ולעוצמת הרוח , מכשולים , מכניס את הקוקפיט לקקון שלא יפריע לי, מוציא רגליים,מתכונן לנגיעה בקרקע- לפי ההתקדמות והמהירות שלי ( ברוח חלשה/0 רוח אני מתכונן לרוץ )
הנדודה השנייה :סיפור קטן-גדול (שבו אני מכה על חטא ביני לבין עצמי ): לצערי הרב ראיתי חניכה של משהוא (אני לא יכול לכנות אותו מדריך ) שבגלל חוסר ניסיון שלה , וכרגיל חוסר הכוונה שלו ,  באתר הנחיתה של מבוא חמה התרסקה על השער מהברזל. למזלה הרב היא היתה במימדים קומפקטיים . היא "עברה" בין שני הברזלים ההוריזונטליים של הגדר והחופה שלה , החדשה , שבאותו היום ה"הוא" מסר לה בניילונים, נתפסה כולה על העץ הצמוד לשער ואי אפשר היה להוריד . היות והייתי נוכך בארוע (הייתי בשלב של "עעלק" טיסות חניכה - ועוד לא נדלקו לי פרוג'קטורים אדומים ) , הרגענו את החניכה , שהייתה חבולה בכל הגוף . בשביל להוריד את החופה נאלצנו לגייס את הטרקטור של גדיד התמרים של קיבוץ האון - וזה לקח שעות . עוד באותו היום החניכה החליטה שהספורט לא בשבילה והפסיקה את הקורס . (ה"הוא" "התנדב" "לעזור" לה למכור את הציוד שלה והציג אותו כחדש ללא שעות טיסה )- מה אני בא לאמר - במידה והייתי בסופו של דבר נקלע למצב כמו שלך בשדה הנחיתה במבוא חמה - קרבת יתר לקצה השדה  -שהוא תוצאה של חוסר תכנון נחיתה -  הייתי עושה כנראה בדיוק מה שאת עשית .

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
« Reply #50 ב- : June 29, 2011, 09:02:23 am »
החלמה מהירה. hug

שלחתי לך פרטי.
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #51 ב- : June 29, 2011, 11:59:34 am »
נעמונת חמודה
אף אחד בספורט שלנו או בכל ספורט אקסטרים אינו חף מטעות בשיקול דעת מוטעה
הספורט שלנו החלטות על שינוי הנתיב טיסה בנחיתה עקב מכשול יכולה להיות ברגע
מכיוון שלפעמים אין לנו מספיק נתונים לגבי משטח הנחיתה מהגובה והזווית שבה החלטנו על נקודת נחיתה .
גם שהחלטנו על נקודה יכולה תרמיקה או משב להחליט אחרת ואופס אנחנו במקום אחר .
לכן חייבים לקחת מקדמי בטחון ללא שיקול של ת"ש .
תאונות היו ועוד יהיו "זה קורה לכולם גם לטובים והמנוסים ביותר " זהוא חלק משכר הלימוד שלנו .
הרעיון סביב הדיווח הוא לא חלילה וחס לפגוע או להעליב
הרעיון הוא ללמוד .
להבין למה זה קרה ואיך בפעם הבאה אני יתנהג ויתפעל אחרת
בכל פעם שאני נקלע לסיטואציה לא מוכרת (אגב גם בעולם התעופתי הצבאי שלי ) אני נזכר באירועים שהיו לאחרים
מה הם אמרו שהיה צריך לעשות וכך לפעול בהתאם לנתונים החדשים שאני נתקל בהם
סיפור קצר :
אירוע יעלי היינו ביחד באותה נקודה תקועים ונלחמים לשרוד
בהרבה מזל ועזרה מחברים (סחלב באוויר עם בטיוסטר פרנק ויורם שרצו כל הזמן מתחתי ונתנו לי הוראות הטסה )
אבל מה שהיה לי בראש כל הזמן זה להילחם על חיי ועל חיי יעלי בעמידה על המערכת האצה
אחרי האירוע היה פה בפורום שרשור ארוך וכולם ירדו עלי למה בכלל המראתי
התשובה שלי הייתה כי היו מצנחים באוויר - לקח לי זמן לבין שזה שטות גמורה .
כל דבר צריך להיבחן לגופו של עיניין -זאת מהות התחקור והישום בתחקירים אווירים
יאללה בואי לטוס איתי תנדאם נקרע את השמיים
נשיקות
אדרי
אגב החרב המעופפת לא מאמינה בפגיעה בישבן עד אשר היא לא רואה   lugh
נשיקות
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק נעמה

• משחק בארגז החול
  • Into the great wide open
    • דוא
« Reply #52 ב- : June 29, 2011, 08:50:36 pm »
מעשה שהיה כך היה...

יום שבת לפני שבועיים, מבוא חמה. אני בטיסת חניכה רביעית ללא קשר. מצנח קארמה רגיל.

כפי שהיה נראה מהעמדה, מזג אויר דיי פעיל ותרמלי. הנפתי בלי בעיה מיוחדת ויצאתי...
למרות שציפיתי לתרמיקות ועילוי, הרגשתי כבר בתחילת הטיסה שאני מתחילה לאבד גובה ואין זמן למשחקים מיותרים.
טסתי ישר לכיוון השדה נחיתה, מה שבטוח בטוח.
הרגשתי כיוון רוח צפון מערבי, התחלתי שמיניות ואיבוד גובה כבר מהקצה, כפי שהודרכתי. בניגוד לטיסה היחסית רגועה שהיתה לי עד שלב הנחיתה, התנאים בשדה היו חזקים, מלא בועות ותרמיקות. כל אחד מהמרחפים לפניי נחת לכיוון אחר, כי הרוח שינתה כל הזמן כיוונה.
הרגשתי שאני צריכה להאבק ולהתעקש עם המצנח כדי להשלים את השמיניה וכדי להמנע מSים... היה לי ממש קשה פיסית, מה גם שהברקסים במצנח שלי ארוכים וגם אם אני מושכת חזק הוא פשוט לא זז (בדיעבד הייתי צריכה ללפף ברקסים- טעות 1).
לכן, היו פעמים שלא הצלחתי להשלים 8יות, במקום זה עשיתי Sים וכל אחד כזה גרם לי להתקדמות, ופחות טווח לפלייר.
עד כאן, מצבי היה סביר מבחינת מרחק מהשער שבשדה.
ואז הגיעה תרמיקה, שהעיפה אותי כמה מטרים קדימה, בשניה מצאתי את עצמי קרובה לעמוד חשמל ובחצי הגובה שלו.
שלוש מחשבות שעברו לי בראש בשניה הזו: נחיתה על עמוד חשמל, נחיתה על השער או נחיתה ברוח גב.
בחרתי בשלישית, לא נעים אבל עדיף מהשתיים האחרות...
לא היה לי גובה, עשיתי סיבוב ותוך כדי גם ניסיתי לנחות... אבל רק ניסיתי. אני לא מורגלת במצבים כאלו ואני דיי בטוחה שהייתי כל כך בהלם מהמצב שנקלעתי אליו, כששניה לפני כן עוד ראיתי את עצמי תלויה על עמוד חשמל, אני אפילו לא יודעת להגיד אם משכתי ברקסים בשלב הזה (טעות 2).
נחיתה מזעזעת, כנראה שדפקתי את הברך באיזה אבן, ואיך לא... נגררתי כמה מטרים בשדה. זה היה יכול להגמר גם במליון קוצים בידיים ושריטות, אבל לבשתי חולצה ארוכה וסביר להניח שגם הרתמה קצת עזרה בהגנה.

סיימתי את היום במיון אורטופדיה, ברך נפוחה מאוד ומדממת מחתך עמוק, כדורי אנטיביוטיקה וחיסון טטנוס מחשש לזיהום. לא הלכתי על הרגל שבוע.
שבועיים אחרי, הברך עדיין מזכירה לי את הסופ"ש הארור ההוא במבוא חמה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #53 ב- : June 29, 2011, 10:13:54 pm »
סליחה שאני מקשה אבל חסר לי פרט אחד, איפה התחלת את השמיניות?

כי אומנם השדה של מבוא חמה באמת הרבה בעמים משחרר בועות מעצבנות אבל מצד שני הוא ענק, ואם עושים את השמיניות/Sים מספיק רחוק אז גם המצנח שלי לא מגיע לצד שני בגלייד גם לא עם איזה בועה בדרך.

על פניו נראה לי שמראש השמיניות היו קרובות מדי בלי מספיק מרווח טעות. ולדעתי הטעות הראשונה לא הייתה טעות שלך, לדעתי הטעות הראשונה זה של המדריך שמסכים לחניכים לנסות לנחות קרוב. המדריך צריך לדרוש מהחניכים לעשות את השמיניות בתחילת השדה ממש ולכוון למרכז השדה אם הגדר-חזירים עוד קיימת אז ממזרח לגדר כי עדיף לפגוע בטייל הקטן הזה מאשר בעצים או בחוטי חשמל. לדעתי בקורס זו צריכה להיות דרישה לא המלצה.
מצורפת תמונת גוגל של שדה הנחיתה, הקו הירוק מסמן את האזור בו צריך להיות בשמיניות כדי להשאיר את כל השדה פתוח.

לגבי טעות1 שלך, לא נראה לי שצריך ללפף ברקסים כדי לפנות. אולי את צריכה להוסיף הטיית גוף יותר משמעותית, ובכל מקרה בשדה בגודל כזה אין מה למהר עם השמיניות (אלא אם מראש מנסים לנחות ליד הרכבים) ואפשר לנצל את כל האורך לשמיניות גדולות ומדוייקות יותר.

בגדול כולנו טועים בשיקולים השונים בטיסה, הרעיון הוא לזהות ולתקן כמה שיותר מהר את הטעויות שלנו. ז"א כתבת שפעמיים לא הצלחת להשלים שמיניה, ברגע שזיהית שהשמיניה הראשונה לא טובה מספיק היית צריכה לתקן את זה בשמיניה ארוכה יותר בפעם השניה גם אם הסיבוב איטי יותר משצפית בשמיניות עוד יש גובה למשוך את הפניות. בשמיניה ארוכה יותר היית אומנם מפספסת את המקום שתכננת לנחות בו אבל גם היית שומרת מרחק מקו המטח וגם נוחתת מול הרוח.

אגב אני מנצל גם את השמיניות להעריך את כיוון הרוח, בעיקרון אני מחפש שמיניות שאני טס באותה מהירות לשני הצדדים ובפניה אני מאט ולא מאיץ, אם המצנח רץ בפניה מה שמרגיש כאילו המצנח פונה לאט ביחס לקרקע שזזה מהר כנראה שזה הצד שקרוב יותר לרוח גב.     כן זה לקח שנלמד ביותר מנחיתה אחת ברוח גב  ;)
« עריכה אחרונה: June 29, 2011, 10:15:57 pm על ידי צחי רייל »

מנותק נעמה

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #54 ב- : June 30, 2011, 09:07:22 am »
לפני נחיתה אני תמיד קצת לחוצה- איך לנחות, מתי למשוך ברקסים, הערכת כיוון הרוח... עד שאני לא על הקרקע כבר אחרי נחיתה מוצלחת אני לא שקטה... סה"כ הנחיתות שלי בסדר, זו טכניקה והרגלים שמסגלים עם הזמן,  אבל משהו גורם לי להלחץ קצת עד רגע הנגיעה בקרקע.
התחלתי את השמיניות מקצה השדה (בערך במקום של הקו הירוק בצילום)

מודה... הסתבכתי עם השמיניות, היתה רוח חזקה ובועות, ודיי נאבקתי. ניסיתי לתקן כמו שאמרת לעשות... בחלק מהמקרים עזר אך בחלק לא. יכול להיות שגם לא היה לי היגוי גוף מספיק. אך, בשלב הזה היה לי מרחק לפלייר.
הבעיה היתה תרמיקה לא צפויה אחכ שקירבה אותי מאוד לעמוד מתח ולשער.
לא כיוונתי לנחות שם, רומן תמיד מנחה לנחות במרכז השדה.

ד"א, לפי מה שכתבת, אם המצנח פונה לאט ביחס למהירות הקרקעית שלי (כלומר אני מרגישה שאני מתקדמת מהר לעומתו), אז כנראה שזאת הרוח גב. משמע, שהייתי כבר ברוח גב ובאמת הייתי צריכה להסתובב לנחיתה (מה שאומר שמלכתחילה לא הערכתי נכון את כיוון הרוח). הבנתי נכון?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #55 ב- : June 30, 2011, 10:10:34 am »
הבנת נכון, רק לא בטוח שזה לגמרי רוח גב יכול להיות שאת השמיניות עשית ברוח צד ואז פנית בסוף לכיוון הלא נכון נגיד פניה ימינה במקום שמאלה הייתה מביאה אותך למול הרוח.  קשה להעריך כאן מכתיבה בלי שאני ממש רואה.

בכל מקרה אם בפיינל נכנסים לעילוי צריך להתחיל מייד עם הכניסה לעילוי בעוד שמיניה או לפחות S אם זה רק עילוי קטנצ'יק. אבל בעיקרון עילוי בפיינל די צפוי שהוא הולך להאריך את הפיינל בהרבה וכמו שכבר אמרנו ככל שמתקנים את זה מוקדם יותר הסיכוי להצליח לתקן גדול יותר. ז"א כבר בתחילת העילוי לפצות על זה שהמצנח לא יורד בקצב הצפוי לא לחכות לראות בכמה זה יאריך את הפיינל.

מנותק נעמה

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #56 ב- : June 30, 2011, 11:31:15 am »
O K  ברור לי...
במקרה כזה, של עילוי לפני נחיתה, ומצנח שיורד בקצב איטי נכון יהיה לעשות:
1. שמיניות עד לאיבוד גובה עד שמגיעים לגובה מתאים לפיינל מול הרוח (גם אם השמיניות אורכות הרבה זמן)
2. ביג אירס להורדת גובה.

צדקתי??

תודה

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #57 ב- : June 30, 2011, 11:50:40 am »
צריך להזהר עם ביג אירס בגובה נמוך. נראה לי ששמיניות ויציאה לפינל בגובה הנכון צריך להספיק במבוא חמה.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #58 ב- : June 30, 2011, 12:28:11 pm »
אם התחלת מהקו הירוק אז כנראה שהאסים לא לא היו אסים אלה פניות קלות לימין ושמאל והרבה ישר/מערב צפון מערב.
את יכולה גם להסתובב 360 לאיבוד גובה אבל לא לחצות את בסיס השדה.במיוחד במבוא חמה תקחי נקודת יחס באמצע שדה ותגדרי אותו כיעד ומקסימום אחרי זה יש לך מספיק שטח לאובר שוט.
גם כמו גונן אין צורך בביג אירס לאיבוד גובה במבוא חמה אלה אם את ממש רוצה לרדת מהר מסיבות כאלו ואחרות,וגם אז לדעתי בעשרות מטרים האחרונים עדיף להיות בשליטה מלאה עם כנף פתוחה.
נ.ב
עברנו כמה שעות טובות את ואני בשליטה קרקעית,אין ספק שאת יודעת לרקוד עם המצנח תנסי להרחיב יותר את ידע התאורטי בעזרת הפארווקי של גולדי ועוד...תשאלי ותעני גם אם זה ישמע קצת לא ברמת הוותיקים ולא נעים.

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
« Reply #59 ב- : June 30, 2011, 12:54:20 pm »
נעמה חביבתי.

שאפו על השרשור.

הנחיתה והקושיות מזכות אותך ב"מועמדות למועמדות"!!!

זה לא משהו סטנדרטי, את הראשונה שהמתקבלת תוך כדי היותה תלמידה!!!

"החרב המעופפת" מאחלת לך החלמה מהירה וחזרה במהרה לרחיפות.

אם לא תחזרי ולא תמשיכי בדרכך  זו, איך תתקדמי ל"מועמדות"???

רונן גורדון, דובר
החרב המעופפת, פתחנו את השורות גם לחניכים