החולי - פרפקציוניזם
פרפקציוניסט - אדם שפועל מגישה שלא יהיו טעויות - מושלמות.
במושלמות: מה שאני מתכנן זה מה שאעשה והתוצאה ידועה מראש והיא חייבת להיות תואמת לתכנון במאת האחוזים.
המושלם (פרפקציוניסט) חייב להיות תמיד צודק, הוא פוחד שיטעה ועוד יותר פוחד מזה שיגלו חלילה שטעה, הוא יעשה הכל כדי להסתיר את הטעויות שלו, ובכלל ישתדל לעשות פחות (כמובן כדי לא לעמוד בסיטואציה הנוראית של זיהוי טעות).
הנסיבות שולטות בו ולא הוא שולט בנסיבות.
מושלמות סוטרת את התוכנית האלוהית,כלומר את הטבע.
המושלמות אינה אנושית. היא אינה מתחברת עם מצוינות.
השאיפה למושלמות משאירה את ה"מושלם" תמיד רק באזור הבינוניות.
לעומת זאת:
מצוינות - זו היא שאיפה לצמיחה והתפתחות, העזה, פריצה ושיפור.
מצוינות קיימת רק כאשר יש טעות, המצוינות מחפשים טעויות, מזהים אותן, מתחקרים אותן בפתיחות וכנות ולומדים מהן.
במצוינות, עושים, מתנסים, טועים, מזהים, לומדים ומשפרים.... לומדים ומשפרים..... לומדים ומשפרים.....!!!!!!
אדווה יקרה
ראשית, לימדי, לא לענות אלא רק בשם עצמך.
נדמה לי ש"היא" מבינה את שפתנו ואף מסוגלת לענות ולהתיחס בשפה בהירה ואף ללא שגיאות כתיב.

שנית, אין שום פסול בזה שיעלו פה אירועי בטיחות גם כאלה שארעו במסגרת הכשרה בכל רמה שהיא, כן גם בשליטה קרקעית, כל דבר שעולה ואפשר לצמוח ממנו, ראוי.
אני מסכימה לגמרי עם הגישה של משה, צריך להעלות כל אירוע (תקרית או תאונה... המינוח פה פחות חשוב), כל דבר שקורה וכולנו יכולים ללמוד ממנו.
הוא לא ציין שמות (למרות שהוא יודע אותם) לא חווה את דעתו האישית ולא הסיק מסקנות לגבי המקרה או המרחף/ת. הוא ציין עובדות בלבד.
אני נגד ההתנחמדות עם העוסקים בספורט, לא משנה אם הוא צעיר או ותיק, מתלמד או עצמאי, היה פה מקרה שאפשר וצריך ללמוד ממנו.
יותר מזה, אני מצרה על כך שלא כולם נוהגים כמו חלק קטן מהחברים ושאינם משתפים את כולנו באירועים שלהם מהם ניתן לכולנו ללמוד ולהשתפר. ולאלה אני אומרת, אם טוב לכם ללמוד משיתופם של חברים באירועים בטיחותיים שקרו להם, מדוע שלא תתרמו גם אתם לכל החברים מאירועים שקרו לכם? ממה אתם חוששים, שיגלו חלילה שאינכם מושלמים? לא חברים אינכם מושלמים ולעולם לא תהיו, אין בעולמנו מושלמים, אולי תנסו להיות קצת יותר מבינוניים, אולי תהיו לשם שינוי מצוינים....
לילה טוב
סיגי