כתב נושא: חברות, בטיחות וקצת יושר אישי.  (נקרא 8742 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק גיא רון

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
בעניין: חברות, בטיחות וקצת יושר אישי.
« Reply #40 ב- : August 04, 2007, 02:02:18 pm »
אמיר,
למען ההגינות צריך להגיד שאני תיארתי לך מה היו התחושות הסובייקטיביות של מיכל לגבי המצנח. מעולם לא השתמשתי בביטויים כמו "מצנח מסוכן", "לא בטיחותי" וכו', יש הבדל תהומי בין לתייג מצנח כאיהרנטית לא בטיחותי לבין להסביר למישהו איך חוויית הטיסה בו ולתת לו להחליט האם זה מה שהוא רוצה.

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אוהד היי,

קראתי את תגובתך וברצוני להתייחס למה שכתבת על הברקסים:
"מתחקיר אישי שלי הבנתי שהברקסים היו ארוכים במיצנח ולכן יש מצב שהמצנחים שיצאו לאותו דגם עם הברקסים המקוצרים
הינם בטיחותיים יותר"

כפי שציינת, המצנח שקיבלת עבר תקינת DHV.
למיטב זכרוני מחייבת התקינה הזו תנועה חופשית של 14 ס"מ בידיות הברקס, במצב טיסה ללא SS, טרם תחילת קיפול שפת הזרימה.
ולכן, לא יתכן שבאותה רמת תקינה יהיו לאותו הדגם כמה אורכי ברקס.
בנוסף, ברקסים מקוצרים ביחס למה שנבדק ואושר ע"י ה- DHV לא הופכת את המצנח לבטיחותי יותר, נהפוך הוא.
לידיעתך, שינוי כזה מבטל אוטומטית את אישור התקן של ה- DHV.

המשך שבת נעימה,
אמנון

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #42 ב- : August 04, 2007, 05:30:34 pm »

אם באורך ברקסים עסקינן.

מדוע יש פגיעה בבטיחות המצנח כאשר הברקסים קצרים יותר, אך עדיין משאירים משחק של כ 8-10 ס"מ לפני קיפול שפת הזרימה. מאשר ברקסים שמשאירים משחק של כ 15 ס"מ לפני קיפול שפת הזרימה?

לפי הבנתי הדלה, אין כל שימוש לכמה ס"מ הנוספים אם אינם משפיעים על שפת הזרימה, מלבד הנוחות האינדיבידואלית של כל מרחף ביחס למיקום הידיים.

בזמנו הסביר לי אדם בהקשר הזה, שהברקסים מתחילים לפעול עוד לפני שהמיתרים מתוחים ממש.

אשמח לחדד את הנקודה מי שיודע.

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #43 ב- : August 04, 2007, 05:48:42 pm »
למיטב הבנתי, התקינה מושפעת ע"י אורך הברקסים לפני הזדקרות מלאה (מעל 75 ס"מ DHV 1, שישים עד 75 ס"מ DHV 1-2, וכו'...)
לטעמי ברקסים קצרים ככל האפשר במסגרת מגבלות ההזדקרות תורמים לבטיחות שכן הם גורמים לתגובה מהירה יותר של המצנח, אבל כמובן זה עניין אישי, יש כאלו שיטענו שעדיף להתחיל את המשיכה ורק אח"כ שהמצנח יגיב, זה עניין אישי של סגנון טיסה (ושל מספר שעות אוויר).
לגבי המקרה הספציפי של אוהד, לדעתי עפקו מוציאים דגמים שונים של אותו מצנח DHV וAFNOR, במצנח בתקינת AFNOR יש דרישה שונה לגבי אורך הברקסים (יכולים להיות קצרים יותר) וייתכן וזה שורש הבלבול.
כמובן שייתכן ואני טועה לגמרי ואולי אדם או איתי יכולים להאיר את עינינו בנושא.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #44 ב- : August 04, 2007, 05:53:40 pm »
אמיר היקר שלום,
השמצה זולה - כן כך אני מתייחס למשפט האחרון שכתבת לגבי דבריי.

ראשית דבר - אני ממליץ ומוכר מצנחים של מספר יצרנים כולל סול (תשאל את אריה), ומציע לכולם לטוס על המצנח לפני שהם קונים (מה שלא משנה כלום למתחילים).
טדי קנה ממני אפקט של פרו דיזיין שלא התאים לך וענת (מידה גדולה).
גונן גל קנה ממני פרופיל של פרו דיזיין.
עכסן, חגי וצביקי קנו ממני זום של ג'ין.
מספר חברה קנו ממני מצנחי סקיי.

הדוגמא שהבאתי לדיון היתה על המקרה האחרון ששמעתי, וכך גם ציינתי !!

לאחרונה מכרתי מספר רב של חופות חדשות ומשומשות (לא כולן תוצרת עפקו). אין אחד שקנה ממני ציוד ולא קיבל מקלחת השמצות על מצנחו החדש.
בכוונה לא כתבתי שאתה וצחי הם האנשים הישרים והחבריים אשר ציינו עובדות בטיחות בפני הקונה היקר ובכוונה לא העלתי לדיון את המקרים של אוהד ואבישי.
אתה וצחי החלטתם לעלות לדיון שמות ומקריםובנקודה זאת בדיוק איבד הדיון את הכיוון.
לא האשמתי אף אחד באופן אישי כתבתי חוות דעת כללית - למה לקחת את זה איישית רק אתה יודע.

אריה לשובר מכר מספר חופות מתקדמות לאנשים שהמצנח בפירוש לא לרמתם! - הרמתי לאריה טלפון ודיברתי איתו בנושא באופן אישי, לא פניתי ללקוחותיו והפחדתי אותם ולא גרמתי להם להיות טייסים פחות טובים והרבה יותר מסוכנים לעצמם ולסביבה.
מעניין שמוכרים פה חופות סול אין השמצות ואין מקלחות - חשבת גם על זה? אולי כי משל גרגרי הקפה וכוס החלב הוא אמיתי.

האגדה שלך על מצנח המקס יפה לספר האגדות. אבל אין פה שום דמיון למקרה שלפנינו בו מדובר על טייס שטס 10 שנים על סנטרה וקנה  ויסטה חדשה. הויסטה הוא מצנח הרבה יותר בטיחותי מהסנטרה (וזאת כבר עובדה בדוקה לא שמועות).

דבריי נכתבו מתוך דאגה אישית וחברית לאותם חברים אשר קנו ממני ציוד.

צחי סיפר לי שהוא רוצה לקנות ציוד חדש ולא מתחשק לו מצנח פעיל כמו האלגרה. הוא סיפר לי שניסה את הסול ואהב אותו מאוד. נתתי לו סיבוב על סלסה של עפקו (לצערי רק ברכס) זה נראה לו דומה לאלגרה ועל כן הוא מעדיף לקנות סול.
ברכתי אותו בשמחה (ובהזדמנות זאת גם ברכות למנו) על בחירתו (מבלי לז... לו את המוח).

אמיר - כך נראים בעיני חברות ויושר אישי (נראה שלאף אחד כבר לא אכפת מבטיחות בדיון הנ"ל).

שבוע טוב

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #45 ב- : August 04, 2007, 09:08:56 pm »
נו ..... דף חדש כבר.

ועכשיו לתשובות: (כמו שכבר כתבתי)
הבעייה העיקרית עם הדיון הזה הוא שהוא לא התחיל בדוגמה טובה ולכן נגרר הצידה. אני ואמיר לא רצנו לספר לאף אחד על שום חופה,
הבחור שאל אותנו מה אנחנו שמענו על החופה ,כן כן הוא שאל.
התשובה שלי התחילה ב "לא טסתי על המצנח וגם לא ראיתי אותו טס ומה ששמעתי זה מיד שניה.", בשלב זה
הבחור שאל אותי "בסדר אבל מה שמעת?" אמרתי "שהוא מאוד אקטיבי" לא נאמר שהוא לא בטוח ולא נאמר שהוא לא מתאים לבחור.

ולכן כל הדיון התחיל והמשיך לא בכיוון.
« עריכה אחרונה: August 05, 2007, 12:07:44 am על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
להגדרה "אורך הברקסים" כדאי להתייחס יותר כאל המהלך החופשי התיאורתי של הברקסים.

מהלך חופשי של כ- 14 ס"מ נקבע בכדי למנוע את אפשרות הכניסה להזדקרות כאשר מושכים מהלך מלא כלפי מטה "עד לתחת", ללא ליפוף וכאשר הטבעות מושחלות על הפרקים.
כך תמנע הזדקרות בלתי מתוכננת שעלולה להתרחש בקלות ברגע של הקטנת המהלך החופשי ע"י קיצור אורך הברקסים.

אותם "כמה ס"מ נוספים" של "מהלך חופשי" חשובים מאוד ליעילות האוירודינמית של הכנף ויורידו את הגרר למינימום המתוכנן ובכך יושג ערך הגלישה המיטבי.

וכמובן שאסור לשכוח מה קורה כאשר מפעילים את מערכת ההאצה (ה-SS). אותה בטן של הברקסים תגדל ולו לא היה לה מהלך חופשי היתה שפת הזרימה נמשכת והגרר היה פוגע ישירות ביכולת החופה להאיץ למהירות שאליה תוכננה

מה שאדם הסביר לך זה בהחלט נכון ואני ממליץ לך להביט בהזדמנות לאורך מיתרי הברקסים שלך בטיסה בפנייה (בתרמיקה כשאתה לבד).
לא תראה אותם אף פעם ישרים לחלוטין. תמיד תהיה להם "בטן" קטנה כמו בחוט עפיפון.

כתב גיא רון נכון:
"עפקו מוציאים דגמים שונים של אותו מצנח DHV וAFNOR"
למרות שהשם של הדגם זהה, המצנחים שונים לחלוטין במפרטים טכניים כאורכי מיתרים ומקומות החיבור שלהם לחופה.

שיהיה שבוע טוב,
אמנון

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
« Reply #47 ב- : August 05, 2007, 12:33:30 am »
מבלי לטחון יותר מידי, לצערי הבחנתי לאחרונה שמרחפים קנו מצנח DHV 1-2 עם וותק מועט ברחיפה (פחות משנה)
למה ? כדי להיות IN . ואני יודע שנאמר לפחות לאחד מהם שזה מצנח לכמה שנים ולכן לא יצטרך להחליף את המצנח שוב
היו לי 4 מצנחים ואני רוצה להגיד לכם שעשיתי קרוסים יפים עם פייסטה ישנה ונהנתי בשעה שחברה עם מצנחים מתקדמים נפלו בדרך.
ולמה ! כי צריך הרבה מזל בדרך ולפגוש את הטרמיקות הטובות ולא תמיד זה קשור למרחף או למצנח.
אז אני מציע שכל אחד יקנה מצנח שיתאים לו ושהוא מרגיש בו נוח.
ראיתי גם מרחפים שעזבו את הספורט בגלל שחוו חוויות קשות ברחיפה . אני כותב את זה לא בגלל הוויכוח שכותבים בפורום
אלא אולי אולי כמה מרחפים יחשבו פעמיים לפני שהם עולים על מצנחים מתקדמים.
גם עכשיו אני מתלבט לאיזה מצנח להחליף , אבל יש לי זמן , יש לי עם מה לטוס, ואני יקנה רק כשאני אהיה בטוח                                      ב 100 אחוזים ולא ב95  אחוז   איזה מצנח לקנות.

אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #48 ב- : August 05, 2007, 12:42:36 am »
אהלן אמיר
התפלאתי לראות שדווקא אתה יורד לרמה כזאת נמוכה כולל השמצות זולות שלא ברור מאיפה הן באות.

הדיון מראש התחיל במאמר ללא שמות אלא מתוך כוונה להאיר נושא חשוב  ולא יצרנים או דילרים.
הדוגמא שהבאת היא פשוט גרוע ולא נכונה  ה MAX הוא מצנח תחרותי ללא בטיחות כלל ולכן  זה היה המקום להתערב בצורה יותר קיצונית כחבר. הבן אדם שאתה מדבר עליו (ע"פ הבנתי מהנכתב פה) החליף לחופה בטוחה יותר מהחופה עלייה הוא ריחף.

בכול מקרה דעת חבר תמיד חשובה אבל חבר גם צריך לשים לב כי הורדת הביטחון לחבר תגרום לו לרחף פחות בטוח ובהרבה פחות כיף וגם להרגשה רעה בקשר לקנייה אותה ביצעה.

בכול מקרה איך מחזירים את זה לדיון האמיתי והחשוב?

שי לנואל
ניוזילנד 

מנותק אבישי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אל תדביקו את הילדים שלכם -מספיק חולה אחד בבית...
« Reply #49 ב- : August 05, 2007, 01:46:08 am »
איתי,חבל!
יכולת לסיים את הדיון הזה עוד לפני שהתחיל...
אם רק היית מציין מראש את השמות (ולא רק בהודעתך האחרונה)
לא התיחסתי לדיון זה כי לא ראיתי ולא האמנתי שבדברך "חברות ויושר אישי " יש דברי שקר! שללא יושר אישי וללא חברות...
אני מתפלא עליך שעשית זאת רק כדי לקדם איזו מכירה לא מוצלחת שלך...(ו או של אחר)
איך אתה אומר דברים שבכלל לא נכחת בעמדה ?
לא מתאים לך ולמקצועיות שלך !
אני פשוט לא מאמין למה שקורה כאן !
ומאד מאוכזב מדבריך...

ולגבי הפרטים המדויקים -
השאלתי מאדם(תודה) את המצנח ומאד נהנתי מהמהירות שהמצנח הפגין!
טסתי לאורך הרכס עד לצפון נתניה בגבהים יפים וכל הטיסה עברה חלק(אומנם אקטיבי) ללא כל בעיה...
ניסיתי לנחות פעם אחת וויתרתי בגלל שהגעתי גבוה מידי (המצנח פשוט לא שקע בסיבוב כמו המצנח שלי...)
נכנסתי למצב נחיתה  בפעם השניה כפי שאני רגיל ...
הגעתי לנחיתה מצפון לדרום התיישרתי לפיינל והמזל שהייתי גבוה!
הפעם המצנח צלל קדימה מסיבה לא ברורה (או כנראה רוטור עצבני)הרגשתי שעוד רגע שפת ההתקפה מתקפלת פנימה ואני בשלב זה ועוד לפני מנסה לרסן את המצנח ...
השלמתי את המתותלת לפני שנכנסתי בקרקע.
ו"ברוך ה' אשר לא עזב חסדו מאיתי"
ולבסוף נחתתי ברכות על הדשא...
אין ספק במצב שהייתי לנצל את הגובה ואת הידע בצורה אחרת ...
ברור כי מצב זה מצריך מיומנות ושליטה מהירה בכל הידע שהיה ברשותי.
ולדעתי באותו רגע אם הייתם שואלים אותי,לא רוצה לעלות על מצנח מהיר שבחובו התנהגות זו...
יכול להיות שאורכי ברקסים לא היו מתאימים אבל זו לא הסיבה לסיטואציה זו.

לאחר מס חודשים (כשנרגעתי) ניסיתי שוב את המצנח מאחד מ"חברי הרכס" והכל עבר בשלום!(תודה לחבר)

אין לי ולא היו לי שום בעיות עם חברת עפקו למעט איזו בעיה "טיבעית" עם קסדה סדוקה!

אני אישית לא פניתי לשום אדם לצורך השמצה של חברה, או של מצנח זה, או כל שהוא, סיפרתי מה שקרה נטו!

גם אם לא הערכתי נכון את הסיטואציה בה הייתי זה לא אומר שאנני דובר אמת.

יכולת ליצור קשר(לפני ההתכתבות היהירית הזו"חברות ויושר אישי ") לנתח ולתחקר את המקרה ואז לקבוע אם אני שקרן או לא!

שמע ישראל

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #50 ב- : August 05, 2007, 04:28:00 am »
יסלחו לי אותם אדונים שמתעלמים ויורדים מהפסים לכול מיני כיוונים לא נכונים ואישיים.
אבל מה הקטע שלכם מה עם הבנת הנקרא?

חזרו למאמר הראשון קראו בנחת ובשקט בלי שמות  ושאר חירתותים זהו מאמר מצויין על נושא חשוב!

כול השאר פשוט לא בכיוון.

יאללה ביי שי

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #51 ב- : August 05, 2007, 09:05:49 am »
אבישי שלום,
אם אני טועה או מטעה קבל בבקשה את התנצלותי.
עד לרגע זה שמעתי מכל אותם אדונים נכבדים שבמסגרת הטיסה שלך המצנח קרס כולו או רובו ועוד שאר ירקות.
שאמרתי לאותם חברים נכבדים שלא היה ולא נברא (לאחר שדיברתי איתך) חזרו ואמרו לי כך אבישי מספר.
אז קבל את התנצלותי על כך שהקשבתי לסיפורי חבריך וניזונתי משמועות (בדיוק כמו צחי).

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #52 ב- : August 05, 2007, 10:10:15 am »
דו שיח של חירשים.

שי'קה הסיבה שהדיון לא יכול לחזור לכיוון המקורי היא שהוא התחיל בדוגמה לא טובה.
ציטוט
נשטף הבחור במקלחת של השמצות לגבי מצנחו החדש. חלק לא קטן מההשמצות נגעו לנושא בטיחות
הבעיה היא שהמשפט הזה נכון כמו הקביעה שהמצנח לא בטוח (מה שמעולם לא אמרנו ,אגב). לא היתה מקלחת לא היו השמצות ולא נאמרה מילה על בטיחות!

כל הויכוח צד אחד אומר "אמרנו שהוא אקטיבי" וצד שני אומר "הוא לא מסוכן כמו שאתם אומרים".

עכשיו אם יקום מישהוא שיטען שהמצנח לא אקטיבי ושאני ואמיר סתם מטעים ואין לנו מושג על מה אנחנו מדברים
אז הדיון יחזור לכיוון המקורי (אולי).
« עריכה אחרונה: August 05, 2007, 10:12:37 am על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

דוד פרנק

• אורח
« Reply #53 ב- : August 05, 2007, 10:35:17 am »
אני מציע לסגור את זה בדו קרב אווירי !!!

dead

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #54 ב- : August 05, 2007, 01:08:27 pm »
אני באמת לא מבין על מה המהומה, וקצת חבל שאנשים התחילו להתבטא כאן בצורה שקצת מזכיר פורומים ישנים ונשכחים.
איך אפשר לדעת אם המצנח מתאים לי?
דבר ראשון אני אפתח את התקינה של DHV ואני אעשה השוואות,  מכיוון שזה הפרמטר היחיד שאמור לתת לי אינדיקצייה אובייקטיבית לגבי רמת הבטיחות של המצנח,
ולכן אם ישאל אותי מישהוא לגבי מצנח זה או אחר , אני אמליץ לו לבדוק מה המומחים שבדקו אותו חושבים עליו, מה יותר קל מזה?
נשמע לי קצת פרנואידי לחשוב שיש איזה שהיא קונספירצייה של מכון שמקובל כמעט ע"י כל המרחפים בעולם בעד או נגד עפקו או חברה אחרת.
אחרת איך אפשר לדעת איך המצנח טס?
תמיד יהיה מי שמרוצה יותר או מרוצה פחות אין לזה סוף
אני לדוגמא טס על אפסילון, לפני חודשיים הייתה לי קריסה של 80 % במבוא חמה, מה לעשות היה יום טרמלי ונכנסתי מעל למעיין בלי לייצב את המצנח מספיק (מליק ראה את הכל), נו אז זה אומר שהמצנח לא בטיחותי?
חמו טס לפני איזה שנה על הטרסט הישן שלי וקיבל קריסה בארסוף נו?
בואו נודה בעובדות, מצנחי רחיפה הם כלים שיכולים גם לא להיות צפויים, במיוחד לנוכך העובדה שיש כל כך הרבה פרמטרים כמו משקל, תנאים וכו.
זה בסך הכל עפיפון, וכל מי שנמצא או נכנס לספורט הזה כדאי שייקח את זה בחשבון.
הכנסתי כאן את התקינה של ה VISTA , לא נראה לי שמישהוא מאלה שדיברו סררה על המצנח הזה ניסה עשירית ממה שניסו אותו באירופה.

http://www.apcoaviation.com/products/paragliders/vista/VistaDHV-SML.pdf

לגבי הטיסה על המצנח לפני שקונים, אני עושה אותה אך ורק כדי ל"הרגיש" את המצנח, כלומר אם סובייקטיבית נוח לי איתו, אני בטח לא אנסה לראות איך הוא מגיב בקריסה אסימטרית - חלק מהמחיר שאני משלם הולך למומחים  - אז שהם יעשו את זה.

אמיר אפשר אולי להוסיף את זה לשאלות ולתשובות, נראה לי שהרבה חניכים לא מודעים לזה.
ואפשר בכלל להוסיף קטגורייה של ציוד וניקוד שטייסים ישראלים נותנים.
זה לא שאני אומר שההתרשמות האישית של טייסים אינה חשובה , היא חשובה מאוד וניתן להסתכל על התרשמות של טייסים מכל העולם כמעט על כל מצנח חדש שיוצא לשוק (PARAGLIDINGFORUM)

http://www.paraglidingforum.com/viewtopic.php?t=10083&highlight=vista

ניתן גם להציג שאלה, אני לדוגמה התלבטתי בין כמה מצנחים והיתיעצתי דרך הפורום עם כמה טייסים וותיקים.
ובחיאת, זה לא המקום להוציא אגרסיות ותיסכולים,
עמית
(תנו בקרמה שאדע אם לא רשמתי יותר מדי שטויות)
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #55 ב- : August 05, 2007, 02:21:22 pm »
אני דווקא מוכן בהחלט לקבל את ה"קונספירציה" לגבי העברת מצנחים מסויימים DHV (וזאת למרות שאני טס על מצנח שהוא לא עפקו ואפילו כנראה נהנה מה"קונספירציה").
העובדה היא שטיסת ניסוי ב-DHV היא משהו סובייקטיבי לחלוטין, למיטב ידיעתי אין צילום וידאו (בתקינת CEN דווקא יש) ומסתמכים על תחושות הטייס, כך שאולי אפילו באופן לא מודע לטייסי הניסוי ישנה הטייה לטובת מצנחים מסויימים (לדעתי ישנם אפילו טייסי ניסוי של חברות מסוימות שהם טייסי בדיקה של DHV).
באופן אישי נתקלתי כבר במצנחים שהיו עם תקינה מסויימת והרגישו לי כאילו מקומם בקטגוריה גבוהה יותר, אבל שוב זה סוייקטיבי לגמרי.

באופן כללי, בואו לא ניתמם, מצנחי רחיפה זה עסק מסחרי לחלוטין והDHV היא תקינה שנועדה לעשות כסף!!!! להזכירכם לא מזמן היה סכסוך אדיר בין חברת Aerodyne לבין ה-DHV בדיוק מהסיבות האלו.

וכרגיל, אשמח לשמוע תיקונים אם אני טועה (איתי/אדם, הבמה שלכם....)

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #56 ב- : August 05, 2007, 04:00:12 pm »

כמו כולם דף חדש אני אני גם!

טוב שהקולות קצת מתמתנים, אבל טוב יותר שיש דיונים ומדברים על תקינה DHV וגם CEN ועל אור הברקסים וכולי.
אחלה שהיו גם התנצלויות,אני מתנצל על בחירה לא מוצלחת בפורום לפרסום, איתי מתנצל שאבישי נפגע מכך שהוא ניזון משמועות, צחי מתנצל אם המרחף נפגע מדבריו  שהיו ללא כוונות זדון, גיא מתנצל אם היה בוטה מדי בדרישותיו להתבייש ואפילו שי כתב:"יסלחו האדונים".
ממש ימות המשיח.
לעצם העניין אני מסכים בהחלט עם יובל וגיא ואחרים שאם יש ספק אם חופה מתאימה או לא לרמת הטייס טוב יותר ללכת על חופה פחות אקטיבית ולא ההפך.
בשנים האחרונות עקב ההתקדמות הרציפה ברמת החופות יש טרנד בעולם גם בין הטייסים הותיקים לרדת בדרגת DHV של החופות שלהם.
טייסים רוצים יותר להנות מהטיסה ופחות להיות כל הזמן עסוקים בלמנוע קריסות וכו".
אני מוחה על הנסיון שלך שי לייחס איזשהו קשר בין המחיר הנוח של החופות של SOL עם הטי או הבטיחות או הביצועים או השרות שלהם.
ההפך הוא הנכון.
המחיר האטרקטיבי שהחברה צריכים לשלם הוא פשוט על חשבוני, נקודה. ואני מאוד גאה על כך. בעולם SOL יקר ובארץ לא. hug
אז על תכתוב  בדיון על חמורים וקדילאקים, על חופות גנובות?????? או פשיטות רגל?????? או שאר מרעין בישין!!!!!!!
17 שנות נסיון לימדו אותך משהו על שדילר יכול לעשות מה שמתחשק לו עם הקופון שלו.
ואני לא יודע מה המחירים בניו זילנד אבל זה באמת לא לעניין.
אבל לגבי מה שכתבת בנוגע לבית ספר?
אדרבא, בשם החברות והאחריות, אם משהו לא כשורה תכתות במפורש תתריע ותזהיר.
אתה הרי לא מן הביישנים.
ולגבי איתי, אם כתבת על השיחה שהית לנו על המרחף שטס בסוף השבוע עם ELLUS שלו כאשר קנה אותה שנה שעברה הוא אמר לי שטס כעשר שניםוהחליט בין חופה DHV2 שהיא SYNERGYלבין ELLUS שהיא DHV1-2 באחרונה.
חבל שלא כתבת על איזה חופות הוא טס קודם שחלקם היו הרבה יותר אקטיביות מן הELLUS אשר נחשבת NOT HOT DHV1-2
ורוב המבחנים עברה דווקה בדרגה 1.
זה שהוא צריך לשפר בהרבה את אימוני הקרקע שלו ,זה ספור אחר, והוא בהחלט מודע לכך.וזה גם היה נכון שבעתיים במצנחים הקודמים הראשונים שהיו לו.
לגבי DHV, אני בדעה שכל עוד אין לנו מדד אחר יותר טוב ממבחני DHV הם בהחלט  הכרח לא יגונה לידיעותינו על מצנחים, עם כל ההסתייגויות והשמועות...... וכמובן נשאל נשמע  נסנן ננסה בטיסות מספר וכו' וזה למעשה חלק מן הלמידה שלנו.
המצנח PRYMUS2 שהוא מצנח DHV1 של  SOLיש  כעת למעלה מעשרה מצנחים מהסוג הזה בארץ יש לו גם מבחן של CEN מלבד המבחן של DHV.
הסיבה לכך היא שבצרפת היום  חופות למתחילים, וכן בתי ספר צריכים ללמד על מצנחים שעברו את מבדקי CEN.
http://www.cen.li
אבל עד שמבחני CEN יהפכו לנחלת הכלל יעבור הרבה זמן.
ולגבי הברקסים אמנון בחופת DHV1 של SOL הברקסים הם באורך 80 ס"מ עד לפול סטול 75 לדיפ סטול.
ולגבי חופת DHV1-2 ה ELLUS2 ממוצע 60-75 ס"מ לדיפ סטול 65-80 לפול סטול.
וזה בכוונה תחילה בקונספט הבטיחותי של SOL להקשות כמה שיותר על הטייס של סופי שבוע להגיע למצב ש"בלי כוונה" עקב איזו בהלה רגעית וכדומה יגיע להזדקרות.
ברכות לכל המגיבים ואם שכחתי מישהו שיקום ;D
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER

Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #57 ב- : August 05, 2007, 04:44:36 pm »
מסכים איתכם לגבי זה שכל עוד אין מדד אחר אז DHV נותן מדד כלשהו, אולם חשוב מאוד להדגיש: DHV מודד אין המצנח יוצא ממצבי חירום ללא התערבות טייס באוויר חלק!!! ולא שום דבר אחר. אנחנו לא טסים באוויר חלק ובתקווה כן מתערבים ע"מ להוציא את המצנח ממצבים חריגים.
אסור לחשוב שבגלל שלמצנח יש תקינה הוא לא ייכנס למצבי חירום או ייכנס פחות למצבי חירום!
אין וכנראה גם לא יהיה לעולם מבחן שבודק את מעטפת הבטיחות של המצנח בצורה מלאה ולכן אין ולא יהיה תחליף לטיסות נסיון, שמיעת חוות דעת ושיחות עם מרחפים מנוסים ומדריכים.
ודרך אגב, מה הייתם מעדיפים מבחינת בטיחות, מצנח DHV 2 שקיבל קטגוריה 1 בכל המבחנים למעט קריסה אסימטרית על ספיד סיסטם או מצנח DHV 1-2 שקיבל 1-2 בכל המבדקים? תחשבו על זה.

מנותק שוקי ציוני

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #58 ב- : August 05, 2007, 08:47:44 pm »
חברה,,,,,,די,,,תמשיכו

חבל אתם באמצע השוונג ואני ממש במתח מה יהיה הסוף.

נראה לי שכולם פה מתרכזים בדיון הזה, אז ננצל את הדיון לשאלה קטנה.

מתי נפגשים לקפה במבוא חמה באפקט?

מדברים על חמישי ב-16/8/07

אמיר,,,אם תגיע גם תופתע קצת

שוקי

כמו שאמרתי תמשיכו ,, לא רוצה להפריע

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #59 ב- : August 05, 2007, 10:25:39 pm »
גיא אחלה שאנחנו מסכימים.
השאלה שלך היא מאוד מענינת אך התשובה היא לא חד משמעית בכלל.
כי זה תלוי מי הטייס שעונה עליה, ואיזה סוג טיסות הוא אוהב, וכמובן מה נסיונו המצטבר ותדירות טיסוטיו  והיכן בעיקר, בהרים או ברכס וכו'.
כעיקרון השאלה היא קצת טריקית כי ברגע שאפילו מבחן אחד הוא 2 המצנח הוא כבר נכלל בקטגוריה של DHV-2 ,כך הוא הSYNERGY2 שבכל המבחנים הוא 1-2 פרט ליציאה מקריסה אסימטרית בכל מצב ללא כל התערבות הטייס שקבל 2 (עם    COUNTERSTEERINGדהיי נו התערבות קלה בברקס הנגדי ומשקל גוף) קבל בקלות 1-2 וביציאה מספין מעצמו שגם אז הוא קבל 2.
ולכן טייס שרוצה מצנח אקטיבי ויודע להוציא אותו בקלות מקריסה אסימטרית או ספין ורוצה לטוס עם מכונה מרשימה יבחר בו.
אלא אם כן כמו גיא הוא לא אוהב ברקסים ארוכים. וזאת למרות שעם היגוי גוף האינפוט הנדרש בברקסים הוא בד"כ קטן ונועד בעיקר לכוונון העדין
המתקבל במזיגה הנכונה והעדינה של הברקס המתאים או של שניהם ביחד באורך משיכה שונה.אם להחריף פניה או לשטח אותה.
אהבה זה לא עניין של היגיון, אתה צריך גם להרגיש שזה מתאים לך.
אבל עליך לדעת מה אתה קונה. ולהשוות אותו צריך לDHV2.
זה פשוט לא נכון לומר DHV1-2 הוא בטוח וDHV2 הוא לא בטוח. תלוי למי ואיך כמה ויפה הוא טס. אפשר רק לומר ובערבון די מוגבל שהוא בטוח יותר.אבל עובדה שבכל העולם מאות טייסים טסים עם הSYNERGY2  אפילו עם מנוע ,כפי שטסים גם עם הטנדם KANGAROO2 עם מנוע (רק חלקם מחליפים בסינגל לווי ליינים עם טרימרים). בבטחון , יחסי כמובן, שמחים וטובי לב. כמובן שהELLUS ובוודאי הPRYMUS יותר סלחנים  גם אם לא תמיד  שומרים אותם מעל הראש כמו שצריך.
אותו דבר לגבי מצנח DHV1-2. ההשוואה הנכונה היא באותה קטגוריה, ולא מין בשאינו מינו.
ולכן לאחר כל השאלות  והמחקריםוהקריאה בפורומים  כאן ובחו"ל,ונבירה באינטרנט הנה המנטרה: לא קונים כלוווווום אם לא מנסים תחילה.( :D אוף! די כבד נודניק!).
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505