כמו כולם דף חדש אני אני גם!
טוב שהקולות קצת מתמתנים, אבל טוב יותר שיש דיונים ומדברים על תקינה DHV וגם CEN ועל אור הברקסים וכולי.
אחלה שהיו גם התנצלויות,אני מתנצל על בחירה לא מוצלחת בפורום לפרסום, איתי מתנצל שאבישי נפגע מכך שהוא ניזון משמועות, צחי מתנצל אם המרחף נפגע מדבריו שהיו ללא כוונות זדון, גיא מתנצל אם היה בוטה מדי בדרישותיו להתבייש ואפילו שי כתב:"יסלחו האדונים".
ממש ימות המשיח.
לעצם העניין אני מסכים בהחלט עם יובל וגיא ואחרים שאם יש ספק אם חופה מתאימה או לא לרמת הטייס טוב יותר ללכת על חופה פחות אקטיבית ולא ההפך.
בשנים האחרונות עקב ההתקדמות הרציפה ברמת החופות יש טרנד בעולם גם בין הטייסים הותיקים לרדת בדרגת DHV של החופות שלהם.
טייסים רוצים יותר להנות מהטיסה ופחות להיות כל הזמן עסוקים בלמנוע קריסות וכו".
אני מוחה על הנסיון שלך שי לייחס איזשהו קשר בין המחיר הנוח של החופות של SOL עם הטי או הבטיחות או הביצועים או השרות שלהם.
ההפך הוא הנכון.
המחיר האטרקטיבי שהחברה צריכים לשלם הוא פשוט על חשבוני, נקודה. ואני מאוד גאה על כך. בעולם SOL יקר ובארץ לא.

אז על תכתוב בדיון על חמורים וקדילאקים, על חופות גנובות?

?? או פשיטות רגל?

?? או שאר מרעין בישין!!!!!!!
17 שנות נסיון לימדו אותך משהו על שדילר יכול לעשות מה שמתחשק לו עם הקופון שלו.
ואני לא יודע מה המחירים בניו זילנד אבל זה באמת לא לעניין.
אבל לגבי מה שכתבת בנוגע לבית ספר?
אדרבא, בשם החברות והאחריות, אם משהו לא כשורה תכתות במפורש תתריע ותזהיר.
אתה הרי לא מן הביישנים.
ולגבי איתי, אם כתבת על השיחה שהית לנו על המרחף שטס בסוף השבוע עם ELLUS שלו כאשר קנה אותה שנה שעברה הוא אמר לי שטס כעשר שניםוהחליט בין חופה DHV2 שהיא SYNERGYלבין ELLUS שהיא DHV1-2 באחרונה.
חבל שלא כתבת על איזה חופות הוא טס קודם שחלקם היו הרבה יותר אקטיביות מן הELLUS אשר נחשבת NOT HOT DHV1-2
ורוב המבחנים עברה דווקה בדרגה 1.
זה שהוא צריך לשפר בהרבה את אימוני הקרקע שלו ,זה ספור אחר, והוא בהחלט מודע לכך.וזה גם היה נכון שבעתיים במצנחים הקודמים הראשונים שהיו לו.
לגבי DHV, אני בדעה שכל עוד אין לנו מדד אחר יותר טוב ממבחני DHV הם בהחלט הכרח לא יגונה לידיעותינו על מצנחים, עם כל ההסתייגויות והשמועות...... וכמובן נשאל נשמע נסנן ננסה בטיסות מספר וכו' וזה למעשה חלק מן הלמידה שלנו.
המצנח PRYMUS2 שהוא מצנח DHV1 של SOLיש כעת למעלה מעשרה מצנחים מהסוג הזה בארץ יש לו גם מבחן של CEN מלבד המבחן של DHV.
הסיבה לכך היא שבצרפת היום חופות למתחילים, וכן בתי ספר צריכים ללמד על מצנחים שעברו את מבדקי CEN.
http://www.cen.liאבל עד שמבחני CEN יהפכו לנחלת הכלל יעבור הרבה זמן.
ולגבי הברקסים אמנון בחופת DHV1 של SOL הברקסים הם באורך 80 ס"מ עד לפול סטול 75 לדיפ סטול.
ולגבי חופת DHV1-2 ה ELLUS2 ממוצע 60-75 ס"מ לדיפ סטול 65-80 לפול סטול.
וזה בכוונה תחילה בקונספט הבטיחותי של SOL להקשות כמה שיותר על הטייס של סופי שבוע להגיע למצב ש"בלי כוונה" עקב איזו בהלה רגעית וכדומה יגיע להזדקרות.
ברכות לכל המגיבים ואם שכחתי מישהו שיקום

אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER