כתב נושא: חברות, בטיחות וקצת יושר אישי.  (נקרא 8744 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: חברות, בטיחות וקצת יושר אישי.
« Reply #20 ב- : August 01, 2007, 01:54:17 pm »
יוגי לשאלת התם שלך:

לכל דרגת DHV יש הגדרה ברורה של הנסיון שטייס צריך כדי להטיס את המצנח בבטחה, במקרה שלנו
DHV 1-2 הוא לטייס מתקדם (לא מתחיל) שטס טרמיקות או XC וטס לפחות 20-30 שעות בשנה.
גם אני וגם אמיר הבנו (אולי לא הבנו נכון אבל זה מה שהבנו) שהבחור טס כמה שנים אבל לא הרבה שעות,
כאן עלתה לי השאלה אם הוא מגיע ל20 שעות בשנה ושאלתי למה לא קארמה שהיא של אותו יצרן ועליו כן טסתי,
ולכן אני לא מבין את כל הדיון פה ? ? ? אף אחד לא המליץ לו על שום יצרן אחר !!!

הטבלה באתר שלהם

איתי - לגבי "טייס ב", אם מה שהוא סיפר לי לא היה אמת, לא היה לי (ונראה לי שגם לאמיר לא) שום מושג מכך.
אז אם בטעות העברתי מידע שגוי אני שוב מתנצל. אבל סביר שגם בעתיד אני יאמין לאנשים כברירת מחדל.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אוהד

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
« Reply #21 ב- : August 01, 2007, 03:20:45 pm »
רק  עכשיו ניכנסתי לפורום ומחובתי לתקן את דבריו של איתי אשר ממש אבל ממש לא מדוייקים.
תחילה אציין כי אני טסתי על הרבה חופות בחיי ואני טייס משנת 1999!
בעברי טסתי בהמון מקומות כמו אפריקה דרום אמריקה והמיזרח הרחוק.
אני את מצנח הויסטה סמול, קניתי רק על פי נתונים שקיבלתי, שילמתי סכום מכובד כדי שאוכל
לקבל את הראשון שיוצא אחרי תקינת  DHV . לפני עלייתי לטיסה בהילטון עשיתי כמינהגי בקודש
כרבע שעה הנדלינג עם המצנח כדי ללמוד לתפעלו טוב יותר. אחר כך יצאתי לטיסה במקום שאני טס בו
כשבע שנים, רכס קטן וחביב שמעולם! לא קיבלתי בו קריסה , גם כשטסתי עם מצנח לארג'
מדיום או סמול אחר, כך שהטיעון שהמצנח היה גדול עליי והרוטור ידוע אינו נכון.
כמעט ואין שם רוטור וגם אם יש המצנח הישן שלי היה באותו טווח משקלים ואותה תקינה של
DHV כמו זה של הויסטה. ועכשיו לטיסה, אני קיבלתי קריסה של 70 אחוז לא 50 איתי, ופשוט נפלתי,
ללא שום  התראה מוקדמת. אם היתי נופל ימינה במטר היתי היום משותק, אם שמאלה סביר להניח
שהייתי ניפצע, כניראה מעברי בג'ודו למדתי מאז שאני קטן לבלום נפילות והדבר השתלם גם בנפילה זו.
איני מבין איך הגעת למסקנה כי ניהגתי אותו לא נכון איתי, מעולם לא תחקרתי את המיקרה איתך.
מתחקיר אישי שלי הבנתי שהברקסים היו ארוכים במיצנח ולכן יש מצב שהמצנחים שיצאו לאותו דגם עם הברקסים המקוצרים
הינם בטיחותיים יותר. עפקו אחרי הרבה מאד תחינות הואילו לתת לי מצנח אלטרנטיבי (גם אם זול בהרבה) באיחור רב.
איתי עליך לדעת שעדיף לשתוק לגבי מוצרים בעיתיים או פגומים מאחר והדבר יכל להציף הרבה מאד רפש
שהתאמצתי למנוע מלומר. בתמורה למצנח הקארמה שקיבלתי (באיחור של חמישה חודשים אגב) שתקתי
מלומר את מה שרצה לצעוק ממני הרבה מאד זמן, מהרגע שקיבלתי את הקריסה ואני מדגיש, בצוק של כולה מאתיים מטר
אורך, שאני מכירו מעולה.
רציתי לבקש באופן אישי, מכל איש משפחה שיש לו בשביל מה, או בשביל מי, לחיות, לא להסתכן  ולא לקחת את המצנח המדובר
וזה היה חברי מצדי! אבל במקום זה לקחתי את דמי השתיקה ששוחדתי בדמות הקארמה (שהוא מצנח טוב מאד) ושתקתי.
אין לי דבר כנגד עפקו, נהפוך הוא , אני טס כיום על שני מצנחים מבית היצרן הנ"ל סיירה וקארמה, רק אציין כי הוויסטה
שעליה אני טסתי היתה מסוכנת. לכל מן דהוא, מעולם לא נפצעתי במסגרת טיסותיי במשך יותר משמונה שנים של תעופה.
כל זאת מבלי לגרוע מהכבוד הרב שאני רוכש לאדם כטייס ארובטיקה ניפלא ולאיתי לנואל שהינו טייס XC מדהים.
הויסטה בעיני מסוכנת יותר בגלל שהיא מתוארת כבטיחותית DHV1-2 .

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #22 ב- : August 01, 2007, 04:25:17 pm »
בדבריו של אוהד שמתי לב לטעות שמאוד נפוצה בקרב המרחפים בארץ.

הרבה מרחפים חושבים שמצנח עם DHV 1-2 לא נכנס למצבי חרום בקלות, ואולי לכן יש הרבה שממליצים למרחפים מתחילים מצנחי 1-2.
האמת היא שתקינת DHV לא אומרת כלום על הנטייה של מצנח להיכנס למצבי חרום אלא רק איך הוא מתאושש מהם וכמה התערבות
טייס צריך כדי לעזור למצנח להתאושש ולפי כך לאיזה רמת טייס המצנח מתאים.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #23 ב- : August 01, 2007, 04:35:46 pm »
אוהד שלום,
אני קצר בזמן ואשמח לענות לך נרחבות על העניין.
דיברתי איתי בנושא מספר פעמים כולל תיאורים מדויקים של מה שקרה ושל מה שעשית.
אשמח לעשות זאת איתך שוב.
כפי שאמרתי אז אני עדין חושב שאשמה בך ולא בציוד !!!
אני משוכנע שהמצנח בטיחותי (תשאל את מי שקנה + הגרמנים שבדקו).
הסברים בנושא רוטור לא הסכמת לשמוע אבל אני עדין מוכן להסביר לך.
מעבר לכך הדיון לא נסב סביב מצנח זה או אחר אלה סביב דברים אחרים לגמרי (חברות, יושר אישי, בטיחות).
עפקו לא שילמו שוחד ולא נתנו מצנח שוחד !!!
תראה לי יצרן  בעולם אשר היה מוכן לקחת חזרה מצנח בגלל שקיבלת קריסה ועוד לתת לך אחד אחר במקום -  גם את זה כבר אמרתי לך.
תאמין לי כל הדיון סטה מזמן מהנושא המקורי ועברו פה לשלב פרסום ציוד.
Fly high fly far just do it on the safe side

דוד פרנק

• אורח
« Reply #24 ב- : August 01, 2007, 05:09:06 pm »
גם אני אנצל את הבמה ואפרסם מצנח ממש מציאה:

יצרן:  לא ידוע (אבל מי שקורא ערבית בטח ידע לתרגם את שם היצרן)
גודל:  מה זה משנה - כמו שאומרים הגודל לא קובע...
צבע:  אדום חדש (20 בקבוקי ספריי גמרתי עליו)
דירוג:  לא יודע DHV אבל בד"כ הזדקרות מלאה עושה לו יופי של RESET
מחיר:  תבוא נסתדר... (ואם תחתום על כתב ויתור קטן תקבל עוד הנחה)

ובלי להתלכלך על שאר היצרנים - כולם אותו זבל

« עריכה אחרונה: August 01, 2007, 05:11:14 pm על ידי דוד פרנק »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #25 ב- : August 01, 2007, 07:55:21 pm »
דוד,
תארוז לי שניים למחר בערב.

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
מילה טובה (ועקיצה)
« Reply #26 ב- : August 01, 2007, 08:08:08 pm »
ועכשיו אני רוצה להגיד מילה טובה לאיתי, ארנון, דימה ושאר הדילרים שהתאפקו מלהפוך את הדיון לאמצעי לקדם מכירות למצנחים שלהם.
וירון ואריה - תתביישו לכם...

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #27 ב- : August 01, 2007, 10:38:57 pm »
גיא ידידי :
אני מאוד מתפלא עליך, כמה שאתה כבד!!!.  הרי מה עשה איתי בכל הדיון הזה הארוך והמייגע אם לא לנסות לקדם מכירות של מצנחים מסויימים?
ולהגן בחרוף נפש ממש על מה שנראה לו כפגיעה לא הוגנת במצנחים מסויימים,  ואשר אחרים רואים כתוצאה לא רצויה ללא כל כוונת זדון.
מלבד כמובן מטרה נעלה בפני עצמה של ערכים כחברות  וכו', ועל כך דברתי אישית אתו שאני מסכים שזו  מטרה ראויה ושכדאי להעמיד את החברות בסדר מאוד גבוה בסולם העדיפויות שלנו, ובוודאי יותר מאשר רווח או הפסד כספי מסויים.
 אבל להתבייש? מדוע? ועל מה? האם זה מעשה לא ראוי לפרסם את הסגולות הבטיחותיות והביצועים של מצנחי SOL?
האם מן הראוי להסתיר אותם?
שלא יידעו חלילה עד כמה הם מדהימים וזולים????
אולי נגיד גם ליוגב שגם יתבייש  לו  על שפרסם שיש חולצות וכובעים למכירה באתר?
או לאוהד על החליפות? וכו'
 אולי אתה לא הבנת את מהות הפורום המכובד הזה.
שאל את מנהלי הפורום והם יסבירו לך שאחת המטרות שלו , שקהל המרחפים יכירו מה שיש ליצרנים לספר על המצנחים שלהם.
זו במה פתוחה , חברית , לא מצונזרת, לא מעודדת ריב ומדון ווכחנות מיותרת.
זו במה אשר מאפשרת לחברים להחליף דעות ולהכיר כל מה שקשור לעולם המופלא של מצני רחיפה, בדרך כלל ברוח קלילה ולפעמים גם עליזה ואפיולו קצת ליצנית , למה לא?.
וזה כולל גם , מה לעשות,  מצנחים אשר עד לא מזמן לא היו  כל כך מוכרים בארץ.
היום ברוך השם כמו בכל מדינה נורמלית השמיים הם פתוחים וצובעים אותם כל מיני מצנחים.
וזאת עשיתי בריש גלי, ובגאוה לא מוסתרת, ובוודאי לא בבושה.
הייתי מתבייש אילו הייתי אומר במכשיר קשר, למשל, כמו שנכתב בפורום,  תוך כדי הדרכה ,כאשר כולם שומעים, על מצנח מן המתחרים שחוצה סינק פראי "ברור זה הרי מצנח "זול" כפי שכתוב, לכן הוא צולל. על זה לא הגבת ולא תבעת מן האומר שיתבייש לו.
אבל היות שאותו אדם חשוב אשר אני מוקיר, ואותו אתה משבח,  התנצל היום בפני ואמר שזה היה בבדיחות הדעת, אין כבר מה להתבייש.
אני מודה שאני סתם מנפח את התגובה הרבה מעבר לכל פרופורציה רק כדי להראות בצחוק שבקלות אפשר לעשות פיל גדול מזבוב קטן, או  לדווח באריכות וברצינות רבה על סערה בכוס מים.
 אבל ברצינות, לפני שפרסמתי משהו לראשונה כאן בקשתי  מפורשות את רשות מנהלי האתר, ונעניתי בחיוב ,באהלן וסהלן וב"אדרבא" שזאת מדיניות הפורום.
ואני חוזר על המנטרה
" אל תקנו כלום, בלי לנסות תחילה".
ולסיכום אם מישהו צריך להתבייש גיא זה אתה שעוד לא ניסית את ה SYNERGY2, זה מצנח DHV2 תפור  עליך,גם בטיחות  לטייס ברמה שלך,גם ביצועים לא מהעולם הזה, אפשר לטוס אתו גם עם מנוע, והוא גם זול רק $2200 כולל מע"מ, אני משוכנע שלא תרצה לרדת ממנו, אז יאלה רק תקבע אתי טיסת נסיון ואני אעשה לך הנחה , מעתה תתתבייש לך רק 50%.
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #28 ב- : August 02, 2007, 01:05:52 am »
וואו לא ברור איפה להתחיל ולמה להתייחס.
נתחיל דווקא מהסוף....

אריה ידידי סלח לי אבל גיא צודק 100 אחוז!  איתי לא פרסם שם של חברה או מרחף או חופה הוא כתב מאמר עקרוני וחשוב מאוד ולא פרסומת.
אתה רוצה לפרסם אחלה  תכתוב מאמר על מצנחי סול הטובים והזולים (אני לא מכיר בספורט אופציה לשלם על חמור ולקבל קאדילק) ועל הדילר הנפלא שלהם והשרות המהולל. רק בבקשה תעשה את זה כמאמר נפרד שלא קשור לדיון החשוב הזה.

לאוהד היקר
סלח לי על השפה  אבל יצא לך מה זה חירתות.......
אני דילר של עפקו ושל 2 חברות נוספות מעולם לא שמעתי על שוחד או על החלפת חופה בחופה חינם בגלל קריסה או שלא אהבת את המצנח אחרי שכבר רכשת אותו!!! (אני עוסק בספורט כבר 17 שנה)
עפקו הם היחידים בשוק שמאפשרים 30 יום החזר כספי במידה ולא ניסית את החופה לפניי שקנית אותה והחלטת שלא מתאים לך (זה לא שוחד זה מפורסם באתר).
לדעתי הסיירה היא חופה פחות בטוחה מהויסטה וגם הרבה פחות נעימה.  אני אישית מכרתי פה 2 ויסטות לחברה עם 20 שעות טיסה שבהתחלה טסו איתנו בתנאים טרמלים חלשים יותר ולמדו את החופה והם מאושרים עד הגג.  אני אישית ריחפתי גם על סיירה וגם על ויסטה אין לי ספק שמרוב המצבים הויסטה יוצא יותר מהר ונקי (לסיירה יש לא מעט חזיות) .
בטיסה בגובה נמוך (רכס) על חופה בתקינה 1-2 יש צורך בתגובה מהירה ומדוייקת  אחרת לחופה יקח את השניות הנדרשות ע"מ לצאת מהמצב כנדרש בתקינה, השאלה האם לא יגמר כבר הגובה ולאן תיסחף.
מה זה ציטוט " כמעט ואין שם רוטור" כלומר יש שם רוטור ורוטור זה דבר משתנה בגודל ובצורה  ופעם אחת מ1000  שתטוס בו הוא יתפוס אותך בגדול  ויראה לך שאתה לא סופרמן ולא נולדת עם כנפיים.
שתי החופות הם מוצר מעולה ומגניב ע"פ דעתי האישית  רק שהויסטה נותן ביצועים טובים יותר תמורת המחיר הקבוע של טיפה פחות בטיחות.

לגבי כול השואלים והיועצים על ה DHV
חשוב להדגיש התקינה בודקת רק יציאה ממצבים לא כמה מהר וקל החופה נכנסת אליהם. כלומר יכול להיות מצנח בעל תקינת מתחילים שקורס בקלות רבה מאוד.
 הDHV היא תקינה גרמנית מחורבנת שנועדה לצורך עשיית כסף.
במקור כוונה טובה ואיכותיתי שהידרדרה לפוליטיקה ושחתויות ולכן כול התקינה שלהם היא עדיין בערבון מוגבל משהו.
לשם המחשה היו לי פה חופות XS וS מתוצרת אירופאית שננעלות בספיראלה ונכנסות לכזאת עם כול קריסה של מעל 30 אחוז, החופות עברו תקינת DHV1  שאומרת שבמידה ואתה עוזב ידיים החופה תצא לטיסה ישרה ואופקית מכול מצב חירום!!!
חופה של יצרן X שהיה מסוכסך כספית עם הבעלים של הDHV לא עברה תקינה אותה החופה נשלחה לתקינה דרך חברה אחרת ותחת שם חדש ועברה את התקינה  בהצלחה.
טייס ניסוי הקליט את טייס הניסוי הראשי של המכון אומר שלא יעביר חופות של חברה X תקינה בגלל שהוא שונא את הבעלים ואת הפרופיל של החופות שלהם, (הדבר הוצג לבעלי המכון ונעשתה סולחה).
תקינת הDHV הייתה חובה לצורכי ביטוח בגרמניה ואוסטריה עד לפני שנתיים כשהמרחפים הבינו שהם יורים לעצמם ברגל ויש יותר מידי פוליטקה במכון התקינה והם מפסידים את האופציה לרחף בכיף על חופות רבות.
עכשיו תעשו את החשבון לבד .
ואחרונה בנושא מנסים בעולם לעשות תקינה אחידה CEN  רק שהדבר יגרום לחברה בDHV להרוויח פחות כסף ולכן הם חוסמים את זה כבר כמה שנים.

ועכשיו אפשר לחזור למאמר המקורי וכוונת המשורר שעסקה בתחום חשוב מאוד שבשמו הוקמה רוח הקודש והפורום הזה

חברות ובטיחות   (יושר אישי בארץ.....בהצלחה)

שי לנואל
ניוזילנד

« עריכה אחרונה: August 02, 2007, 01:14:06 am על ידי שי לנואל »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #29 ב- : August 02, 2007, 01:22:16 am »
אריה ידידי,
אולי כדאי שאני אתחיל לכתוב בספרדית כי כנראה אתה לא מבין את העברית שלי (בציניות אל תעלב).
לא התכוונתי במאמר הנ"ל לקדם ולו לרגע מצנח של חברה זאת או אחרת !!!
התכוונתי בדיוק למה שכתוב בכותרת הדיון ולא לשום דבר אחר.
בטלפון הסברת לי שאתה מסכים איתי, כמה אני צודק וכמה חשוב שכתבתי את זה.
ועכשיו אתה אומר שעשיתי את זה לצורכי פרסום?
מה אוסיף ומה אומר...?
תפרסם חופשי אני בעד אבל אל תערבב מין בשאינו מינו.
איתי

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מנוע Black Devil, חופה Thrust 09. הפייסטה למכירה.
    • דוא
« Reply #30 ב- : August 02, 2007, 01:26:22 am »
אם יש מישהו שיודע לתת על הראש עם חן וחיוך... זה רק אריה לשובר הגדול.

אהבתי לשובר, אהבתי, ואני בטוח שגם גיא רון.

;)

ולכל שאר הדנים: אם לא שמתם לב, תחילת הדיון כבר מזמן לא קשורה להמשכו וההודעות האחרונות בו כבר נראות כאילו נגזרו מדיון אחר לגמרי.

לדעתי, סיכם נכון ולעניין אדון לשובר הגדול:
--> נסו לפני שתקנו.
--> טוב שיש בארץ היצע של כמה יצרנים ותחרות פתוחה.

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #31 ב- : August 02, 2007, 08:20:18 am »
נכון,
טוב שיש בארץ חברות שונות ותחרות בין החברות, ואני הראש/ון שאגיד את זה.
ואת דעתי על הנושא יודעים כל הדילרים שדיברו איתי, כולל איתי, שמה לעשות, לא קניתי ממנו מצנח מצנח בזמן שחיפשתי מצנח חדש....
זה עדיין לא משנה את דעתי על מה שעשו פה חלק מהדילרים, יש מקום לפרסומות, אבל הוא לא בתוך דיון עקרוני, יש סיבה שבפורומים (ולאו דווקא של מצנחי רחיפה) יש סקציה של Commercial Postings ומנהלי הפורומים דואגים לשמור על הפרדה (ואין פה טענות למנהלי הפורום הזה..).
אריה ידידי, שנינו יודעים שניסיתי כבר מצנחים של סול, את דעתי עליהם אמרתי לך ואני חוזר עליה פה:  מצנחים נחמדים, לי הם לא מתאימים, בעיקר בגלל שנאלצתי להרים ידיים גבוה מאוד בשביל הברקסים וכי הברקסים ארוכים לי (שאל את איתי ואדם, הם יספרו לך שבזמן שטסתי קצת על האב-טיפוס של הסלסה ביקשתי מהם כל פעם לקצר את הברקסים), אבל זה דפק שלי, יכול להיות שלאחרים זה לא מתאים.... אני לא חושב שאתה צריך להמנע מפרסום, אני פשוט חושב שאתה לא צריך לנצל דיון אחר In ordr to plug את המצנחים שלך, כנמו שאיתי לא עשה את זה על המצנחים של עפקו.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #32 ב- : August 02, 2007, 08:32:38 am »
עמית היקר,
כך מסכמים דיון על חברות, בטיחות ויושר אישי ?
מעניין האם אתם מסכמים תחקיר בטיחות באתר שלך כך: תנסו לפני שתקנו יש בארץ מספר דילרים.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #33 ב- : August 02, 2007, 09:37:59 am »
תרשו לי לסכם את מה שהיה פה, אבל קודם סיפור קצר.

לפני הרבה שנים רכשתי במיטב כספי חופה תחרותית (נדמה לי DHV 2-3), הרבה מאוד חברים
ניגשו אלי באתרים (כולל חלק מהכותבים פה) והסבירו לי שהחופה לא בשבילי ושהיא מאוד "עצבנית" ועם נטייה
לקיפולים וספינים. במקום להיבהל מדבריהם לקחתי את העסק מאוד ברצינות וקבעתי לעצמי תוכנית אימונים מאוד
מסודרת שכללה הרבה מאוד אימוני שליטה קרקעית, המון גירזונים בתנאים חלשים, הרבה מאוד זמן רכס וטיסות בתחילת
היום כשהטרמיקות עוד חלשות. התוכנית אימונים לקחה כמה חודשים ואחריה טסתי על החופה כ 500 שעות (גם בתנאים מאוד חזקים)
עד שהמצנח כבר היה ממש לא ראוי לטיסה וכל זה בלי אף תאונה אחת (אפילו לא קטנה).

והסיכום: אני יכול להיות אחראי רק על מה שאני אומר לא על איך שזה יתקבל ולדעתי אני ואמיר אמרנו את מה שבאותו זמן
חשבנו שהוא אמת לאמיתה ולכן זה היה מעשה חברי מאוד מה גם שבא מכוונות טובות. להזהיר מישהו זה לא כדי שיפחד אלא כדי
שיהייה זהיר.
או כמו שאריה אמר סערה בכוס מים.

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #34 ב- : August 02, 2007, 06:05:25 pm »
הידד לכותבים ולמגיבים, ולמגיבים של המגיבים וחוזר חלילה.
מתי יוצא לכולם לטוס אם כל הזמן עסוקים בלקרוא ולכתוב? ועוד בעברית.... מילא בספרדית!!! אבל ניחא.
את הטיסה היומית כבר עשיתי ובלילה אשתדל להשיב בכל הכבוד הראוי לכל הנפשות הפועלות בכל אתר ואתר, ובכל הכבוד הראוי.
אם כי לפעמים בקצת הומור.
נא לא לקחת ללב.
המשך יבוא........
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER (מותר לכתוב?)

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #35 ב- : August 03, 2007, 06:58:35 pm »
הבטחתי תגובות:

לצחי כל הכבוד! תמשיך ולך אם האמת הפנימית שלך, ותמשיך לגלות יחס אחראי וחברי כאשר אתה מביע דעתך ,אם מתוך נסיונך האישי ואם מתוך מה שידוע לך מנסיונם של אחרים.
כל עוד אין לך סיבה להאמין שמישהו משקר ואם הכוונות הם טהורות כפי שאני מכיר אותך ואת אמיר.
לאיתי: אני חוזר ואומר בפורום מה שאמרתי לך שחברות היא ערך ראשון במעלה ועל זה בכלל לא היה וויכוח, יש מי שחושב שלהזהיר חבר אם   מה שהוא חושב שחופה זו או אחרת היא עצבנית  או כדומה זו חברות, וזה לא קשור בכלל אם לפרגן  או לא .
לגיא : באמת יש פורומים עם מדורים נפרדים לפרסום  ומדורים לבטיחות וכו' ובדיון מסודר על בטיחות עם שמות החופות והארועים המדוברים עם תחקיר וכולי לא נהוג לערבב פרסום.
בסה"כ רק אחרי 20!!!! תגובות כאשר אנשים הגיבו על כך שקשה להשיג מצנחים לטיסת התנסות מבלי להזדקק לטובות שהגבתי שהיום כבר מתחיל להשתרש סטנדרד אחר כי כולם יודעים שאצלי אפשר תמיד לקבל מצנח לטיסת נסיון ברכס ובהרים.
לעמית כמובן כה לחי!!!!
בגללך כמעט הסמקתי מרוב מבוכה  אבל מה שנכון נכון, לשובר הוא הגדול מכולם(סתאאאאאמ!).
לשי לנואל ידידי מהגולה הדוויה והרחוקה!
א. לא אמרתי שאיתי הזכיר שמות של החופות או של היצרן אבל דחילק תן קצת קרדיט לאינטליגנציה של קוראי הפורום כווווווולם יודעים הים במה ובמי מדובר.
אנחנו קהילה קטנה, מצנח מסויים, מרחף א' אשם, ומרחף ב' לא אומר אמת, אולי בהתחלה עמוס לא ידע בדיוק במה מדובר, אבל אצלנו בעיירה אין סודות. כולם יודעים הכל.
אין לי נתונים מסודרים ואני לא יכול לשפוט מה קרא, אבל מרחף א' מחזיק בדעתו על החופה המדוברת ומרחף ב' לא רצה להוסיף פרטים.
הוא רק שאל אותי פעמיים: אני משקר? אני משקר?
ב. גם מבלי להזכיר שמות מהכתבות של איתי השתמע בברור כך זה נראה לי הגנ ה מוגזמת ומוחצנת על החופה הנ"ל, אבל אולי אני טועה. כך אני קראתי ואולי שמעתי את המנגינה.
אף אני בוודאי לא הזכרתי אף חופה של אף מתחרה של SOL.
ולסיום אני מודה לך מאוד על המחמאות שאני דילר נפלא ושאני נותן  שרות מהולל, את זה אני לא קורא בציניות אלא משתדל באמת כמיטב יכולתי גם בזה לשנות סנדרטים שהשתרשו במחוזותינו. אתה רק טועה במשל עם החמורים והקדילקים, ממתי מחיר גבוה הוא ערובה לאיכות? כבר ראיתי בימי חלדי לא פעם ולא פעממים אנשים שקבלו חמורים למרות ששלמו מחיר של קדילאקים.
ג.לגבי פרסום ראה תגובתי לגיא.
ד. לבבי DHV אתה בהחלט צודק יש המון פוליטיקה וכו' אבל בינתיים זה הדבר הכי טוב שיש (או הכי פחות גרוע  כמו הדמוקרטיה), וכל יצרן שמכבד את עצמו אם הוא רק מצליח לעבור טסט DHV הוא מציין זאת בראש חוצות.
למרות שכולם יודעים שDHV בוחן יציאה ממצבים ולא כניסה אליהם. וזה לא חידוש.
מה שזה כן חשוב  הוא שכל מי שקונה חופה רשאי לדרוש שהסטיקר של DHV יבוא מודבק ותפור לחופה עם ציון מס' הסידורי של המצנח ומספר הטסט של DHV.
CEN הוא עדיין בחיתולים למרות שSOL כבר התחיל גם עם CEN.
ואני מקווה שסכמנו:
לא קונים כלום מבלי לנסות תחילה.
טוב שיש הרבה דילרים.
שבת שלום
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #36 ב- : August 03, 2007, 08:35:21 pm »
אני מציע שכולם ישימו לב לדברים שכתב שי.
אני אחדד אותם. השמועות אומרות ( שמועות בלבד- העו"ד של יובל...) שיש יצרנים ש"משמנים" את DHV לקבלת התקינה שהם רוצים!
אני לא סומך על DHV.  על מי אני סומך?  על אדם שמספר לי מה המצנח עולל לו (או להיפך) התרשמויות של טייסים מנוסים והרבה על העיניים שלי
שרואות התנהגות של מצנחים באויר.
במשך שנים היה לי ויכוח עם ביה"ס כשאני טענתי שאין למכור DHV 1-2 לחניכים (סנטרה ,סיירה פרופיל...היו זמנים)
הרעיון הוא שכשטייס חדש טס, שלא יבהל מהתנהגות המצנח -גם אם המצנח אינו באמת מסוכן,ישנם מספיק אנשים שעזבו את הספורט בגלל שנבהלו מההתנהגות של המצנח שלהם.
טייס וותיק יכול להרשות לעצמו קצת יותר עד הרבה יותר והשאלה היא מה המטרה?
מי שמתחרה, צריך מצנח עם ביצועים גבוהים כי הבדל אחוזים בודדים ביחס גלישה שיעור שקיעה מהירות וכו' הוא ההבדל בין מקום ראשון לשני.
אבל גם בין המתחרים יש את מי שבא לקחת מיקום גבוה ויש מי שבא לטוס עם "מקצוענים".
אני מבטיח לכם שביום עם תנאים טובים כולם יגיעו רחוק וביום עם תנאים חלשים המצנח לא ממש ישנה...  הטייס יעשה את ההבדל.
הוכחות?  ראיתם אותי מספיק פעמים טס XC בטנדם.  להזכירכם הטנדם הוא בהמה גסה עם ביצועי טיסה של סמיטריילר.
גם אני טסתי פעם על מצנח תחרותי ונהנתי מעצם העניין שיש בטיסה הרבה אקשן, עד שהבנתי שרחוק לא מגיעים כשכל הזמן מחכים לקריסה הבאה.
המצנח הבא שלי יהיה DHV 1 או DHV 1-2 לא מעבר לזה.
יובל דרורי    ודי.

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מנוע Black Devil, חופה Thrust 09. הפייסטה למכירה.
    • דוא
« Reply #37 ב- : August 03, 2007, 11:58:18 pm »
די נו...

איזה שרשור טחון, שחבל על הזמן.
אבל עוד הודעה..שתיים.. כבר יתווסף דף נוסף בפורום לטובת השרשור הזה...

אז יאללה... תמשיכו...

:D

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #38 ב- : August 04, 2007, 10:44:59 am »
אני אני אני
אולי דף חדש.............

אריה היקר כמו שנאמר:
זה שאתה פרונאיד זה לא אומר שלא רודפים אחריך :-)

העיניין לא היה מי אמר ומי עשה ומי הוא א' ומי הוא ב' אלה נושא המאמר!
(קו 300 כלב ליד האירוע הזה)
אדרבא  תכתוב שאתה כן נותן לנסות כול חופת זול  סליחה סול  lugh  שיש בשוק  וטוב שכך ובאמת הלוואי והיה אפשרות שכול מרחף יוכל לנסות את החופה אותה הוא הולך לקנות או כול חופה שקיימת בשוק (ואני חושב שבאמת כול הכבוד לך שאתה עושה זאת)  אבל מה הקשר בין זה מחירים ושאר חיות הבית שהכנסת שם?
לגבי קאדילקים וחיות מחמד מחיר גבוהה הוא לא ערובה לציוד איכותי אבל מחיר נמוך  לציוד בספורט הספציפי הזה הוא בדרך כלל ערובה למשהו לא סביר . מנסיוני הדל  של 17 שנה בד"כ זה  חופות עם דיזיין טוב וחיים קצרים או ציוד ברמת גימור ואיכות נמוכים או ציוד גנוב או חברה שפשטה את הרגל והציוד לא יקבל שירות או יחס כל שהוא (הזכרנו יושר אישי).

ולצחי ידידי  טוב שאתה מנסה לעזור וברור שזה מכוונה טובה אבל מכוון שלפי דברייך לא רחפת על החופה אלא רק שמעת עלייה  אני מצפה ממישהוא וותיק כמותך לקחת דברים בערבון יותר מוגבל  ולהזהר בדברייך כי אחרי הכול  למרות הכוונה הטובה הנזק יכול להיות גדול מהתועלת.  הרי אותו המרחף מן הסתם מכבד את דבריך ורואה בך מרחף וותיק ולכן זה שאתה אומר לו שזה מה ששמעת ואתה מבין זה עדיין נראה בעיניו כעובדה למרות שלא ריחפת על החופה.

ןעכשיו דעתי האישית בלבד!!!
כדי לדעת האם אתה אוהב חופה א' או ב' וזה מה שאתה רוצה צריך לצבור 5-10 שעות של רחיפה פעילה ולא באקווריום של הרכס.
רוב המרחפים בארצנו הקטנטונת שיש להם פחות מכמה מאות שעות באוויר פעיל לא ידעו להבדיל בין חופה זו או אחרת ובין היצרנים במידה והכול היה באותו צבע וללא שמות (היה מגניב לו היה אפשר לעשות ניסוי שכזה).
רוב המרחפים המתחילים בארץ לצערי ניזונים משמועות והלכי רוח של הקהילה ואין להם מושג איזה חופה מתאימה להם .

זהו מקווה שטחתנתי עוד קצת מים עבור עמית :-)

נושא אחר ששווה דיון
בביקורי בארץ ראיתי בי"ס שאני שומע כבר המון זמן שהוא בי"ס ללא התפשרות על שליטה קרקעית ושהם מכניסים לחניכים שעות של שליטה קרקעית אבל....... אינה ביום של טיסות במבוא חמה אני רואה שלמעט חניך אחד כולם מניפים הנפה אחורית בסגנון הישן  והמסוכן ואז עוזבים את הברקסים מסתובבים ומנסים לתפוס אותם שוב כדי להמריא. תארו לכם את גודל האכזבה והתמהון שעברו בי באותו היום  ונשאלת השאלה האם זה מה מלמדים כיום בארץ?.
כדרך אגב הרוח היתה אולי 10 קמ"ש ולמעט חניך אחד הם כולם אחרי 4-5 ניסיונות כושלים המריאו בהנפה קדמית. הופתעתי גם לראות לימוד על חופה 1-2  ביום תרמלי שכזה במבוא חמה.

לילה טוב
שי לנואל
ניוזילנד

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #39 ב- : August 04, 2007, 01:20:27 pm »
נו אולי אני, אני אעביר לדף חדש..... אני אני אני

בכל מקרה סתם תהיה לאור הדיון הממושך שהתקבל כאן

תקראו טוב ותנסו להשליך על הסיפור שהיה כאן,

לפני שלוש שנים קראתי מה יובל דרורי כתב על מצנח שהיה לו בשם מצנח MAX (אם אני לא טועה זה שמו) אשר יוצר על ידי חברה פ', כולל כל התלאות שהיו לו באויר איתו, אני לא ראיתי אותו טס עליו, ואפילו לא דיברתי איתו על המצנח, אבל היתה לו חויה עם המצנח והמצנח היה ידוע ב..... וגם אילן ארז סיפר לי פעם סיפורים על המצנח הזה, ואת שניהם לא ראיתי בחיי טסים על המצנח הזה, כמו שאמרנו הכל רק משמועות.

עכשיו אני וצחי מגיעים למבוא חמה ואנחנו רואים את טייס א' פורס מצנח MAX, טייס א מספר לי שזו הפעם הראשונה שהוא טס על המצנח הזה, ושהוא טס כבר 10 שנים אבל ממש לא טס הרבה, הוא שואל אותי אם אני מכיר או יודע מה אחרים חושבים על המצנח,

בשלב הזה אני לא פוצה את פי, אני מתרחק משם,  וההמשך ידוע, הטייס נפצע, שבר את שני רגליו ויצא בזול, לאחר מכן יהיה כאן שרשור באורך הגלות על חברות ושאר ירקות, למה לא אמרנו לו על איזה מצנח מסוכן הוא עולה וכהנה וכהנה, והפציעה היתה יכולה להמנע....

לעומת זאת הייתי יכול להזהיר את טייס א' מה השמעות שיש לגבי המצנח, שיהיה יותר קשוב למצנח, ופשוט יזהר איתו באויר, ואולי עדיף שידבר עם יובל דרורי או אילן ארז לגבי המצנח,

אז איפה היית מסמן עכשיו את הבטיחות, חברות וקצת יושר אישי?

עכשיו נשאלת השאלה מה היה קורה עם המצנח בכלל היה מיוצר בחברת ע' ? יש לי הרגשה שזה המשתנה החשוב ביותר כאן, כי לפי זה יקבע מה יהיה רשום בכותרת למעלה

בתור אחד שקונה מצנחים הדרך הטובה בשבילי לדעת משהו על המצנח היא ה DHV שקיבל והכי חשוב מה צחי, אוהד, אבישי,זיידמן, זוהר או כל חבר אחר יגיד לי עליו
מבחינתי אם זיידמן יואמר על המצנח שהוא מסוכן מבחינתי זה סוגר את העניין, אני מכיר את מעטפת הטיסה של זיידמן, (הרבה יותר גבוהה משלי) וכמו כן אני מכיר את מעטפת הטיסה של אבישי ואוהד,

ואני אמשיך להמליץ ולתת את חוות הדעת האישית שלי לגבי מצנח זה או אחר, כי זה מה שארצה לשמוע גם מאחרים, זו הדרך שלי לדעת לפני הטיסה למה לצפות מהמצנח, ואני ממליץ מאוד לכל אחד שטס על מצנח כלשהוא לתת חוות דעת לגבי מצנחים אחרים, - כמו שאמרנו - חברות, בטיחות, ויושר אישי

לפני שקניתי את המצנח שלי דיברתי עם גיא רון לגבי הממבו (שדרך אגב מיכל טסה עליו ולא הוא) ומה שהוא תיאר לי ממה ששמע ממיכל הסביר לי ביפה שהמצנח הזה לא מתאים לי. (כמובן גם בגלל שלא היה מצנח הדגמה בארץ ירדתי מזה)

לטעמי (ועוד כמה חברים שדיברתי איתם), כל הדיון הזה לא היה מתחיל עם היה מדובר במצנח החדש של סול,

זו דעתי, אולי זה ימשיך את הדיון גם לדף הבא,

אמיר.
« עריכה אחרונה: August 04, 2007, 01:23:20 pm על ידי אמיר מליק »
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]