יובל, שי.
אתם מדריכים בכירים עם אלפי שעות אוויר. אין ביננו ויכוח, כבודכם במקומו מונח ללא עוררין.
עדיין, מותר שתהיה לכם דעה שונה משלי, ומותר לי דיעה שונה משלכם.
העובדה ששניכם מדריכים ומחזיקים באותה דעה, לא אומרת שהיא נכונה יותר. היא רק אומרת שאתם מאמינים שזו הדרך.
לטעמי, "מנוע" הוא לא הגדר. נכון שבזמנו האגודה הגדירה זו כך, אבל אלו אינם דברי אלוהים חיים, ומותר לחלוק על כך.
במקרה, אני הגעתי מתחום הרחיפה ונדדתי אל הממונע, כך שאני מכיר את הצדדים.
טיסה ממונעת שונה לגמרי מרחיפה. דרושה מיומנות שונה (אפילו בהנפה) ואני מקווה שלפחות בכך תסכימו איתי. הרי אחרת, כל מרחף יכול היה לשים על הגב מאוורר ולתת גז. אבל אנחנו יודעים הרי שזה לא כך, והחיבור בין רחיפה לטיסה ממונעת, הוא אילוץ שמקורו בקבעון מחשבתי מימי האגודה. קבעון, שעלי לפחות הוא אינו מקובל.
נכון - כולם טסים על כנף רכה, שיודעת להתקפל ומומלץ בדר"כ לתפעל את זה כאשר זה קורה. על זה לא התווכחתי איתכם במהלך השרשור הזה. תבדקו.
עדיין, פרופיל הטיסה שונה. הנגזרת של כך היא סט שונה של שיקולים במהלך הטיסה (מהמראה ועד לנחיתה).
רק לשם ההבהרה: בשאלה הפותחת לשרשור הזה, גיא שאל אם זה אפשרי, ואני אמרתי כן. לרגע לא אמרתי ואני גם לא חושב שזה לא נכון ללמוד קודם כל לרחף. יכול להיות שזה אפילו עוזר במיומנויות, אך עדיין - עקב החפיפה הקלושה - אני לא חושב שזה מחוייב המציאות.
אפשר לתת פה סט של אנלוגיות (קורקינט-אופנוע, דאון-מטוס) אבל כנראה שלא אצליח לשכנע אתכם. מצד שני זו גם לא מטרתי.
רשמתי דעתי וכמו שאתה נוהג לאמר, יובל - אני תומך בה.