אדרי:
יש שמועות על אירוע כמעט ונפגע בשבת בתבור
רוח צפונית המראה של מועדון סיתוונית עם שימי במסגרת קורס טרמיקות
חניך מקבל קריסה של 50% שניפתח מייד
שווה לקבל מידע מה היה ולמה למען שאולי נלמד משהוא .
קריסה של 50% אינו מצב תאונה. זהו מצב הדורש תפעול. פתיחה מיידית אומר, לפחות, שלא הייתה תגובת יתר של הטייס. היות הטייס חניך מראה לי על רמה גבוהה שלו באוויר. ייתכן שניתן לשפר את תזמון ההנפה.
לא ברור לי למה זה משנה " מועדון סיתוונית עם שימי במסגרת קורס טרמיקות" אלא אם אתה רוצה להחמיא. שווה להדגיש מחמאה אם זו הכוונה.
ליאור:
יציאה תוך מתן אפשרות לכנף לטוס זה הדבר הנכון לעשות. מתן לחץ לפי התנאים בשטח הוא גם הדבר הנכון. ממה שאתה כותב, נראה שסך הכל היה עניין של תזמון. אני מציע לך לא לראות את זה כטעות, אלא כמשהו שיילך ויישתפר עם עוד ועוד שעות טיסה. יפה דיברת על לחץ כנף. "ידיים בגובה אזניים או חזה" הוא טוב לתקשורת עם המדריך. בשפה הפנימית שאתה מפתח עם עצמך, תמשיך לחוש לחץ.
אמיר:
תודה על הסרט!!! ראבק זה מפחיד.
אולג:
אתה צריך ללמוד להעריך את רמת הסיכונים שאתה לוקח בעצמך ולא לסמוך על אף אחד.
ליאור, אלה המילים החשובות ביותר שראיתי בשרשור לגבי החלטה לצאת, ואני יודע שכך למדת. ההחלטה לצאת היא רק ואך ורק של הטייס.
כתלמיד בעצמי אני מכיר היטב את התחושה של מתן הלגיטימציה להחלטה לצאת למדריך. המדריך שלך לא רוצה שכך תעשה. יתירה מזאת, המדריך שלך סומך על כך שתפעיל את השיקול האחרון בעצמך, אל אף ההנחיה לצאת. כפי שנכתב, התנאים יכולים להיות "טובים", אבל לא בשבילך אם הבטן שלך אומרת אחרת. לפני שבוע נפגשתי עם צ'ארלי הארגנטינאי בארסוף. הוא לא יצא כי כאבה לו הבטן. ככה צריך.
לא קשור לאירוע, אבל נזכרתי ממה שלימדו אותי. למען הבטיחות אתה רוצה לשמור על שני קבועים, בשליטה מתוך שלושה: כנף, עמדה, תנאים. סתם, לפעם הבאה, כשתהיה לבד.
ליאור, יש לי תחושה שהרבה מן הכותבים, גם אם הפניה היא אלייך, הם כותבים לעצמם ולאחרים.
לסיום אביא קטע קטן ממה שכתבתי בפורום לפני שבוע. הדברים מופנים לכולנו.
על למנת לומר "אני מכיר את התבור" צריך שני דברים:
ראשית, מספיק שעות טיסה בתבור במצבי מזג אוויר משתנים ושנית,
לא מספיק שעות טיסה בכדי לדעת שזה לא נכון.
כאשר ענווה מספקת תצטבר, נדע שזה לא משפט שניתן להיאמר.
לא ניתן לאמר "אני מכיר את...", מכיוון שהנהר משתנה תדיר, ניזון כל העת ממים חדשים. בשמיים, לא צריך להיות מלומד זן על מנת להפנים אמת זו.