כתב נושא: הרגעים האחרונים של אמיר בלץ ז"ל - בווידאו  (נקרא 2150 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Airwave Gliders

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
ביום שישי 09/04/2010 במבוא חמה, בית ספר סיתוונית קיים פעילות הדרכה בבסיסי גובה.
במשך הפעילות, תוך כדי תיעוד של החניכים שלנו, צילמתי את האירועים והמצלמה קלטה את אמיר בלץ שנהרג בתאונה באותו היום.

המצלמה הביאה לנו את כל האווירה, התנאים הנוחים ששררו באותו היום, ועל פניו נראה היה שלא היו שום בעיות מיוחדות של רוח חזקה, פעילות יתר וכל מיני שאר הירקות של הספקולציות.
הדברים מדברים בעד עצמם.

09-04-2010 - Amir Baltz - MevoHama

לדעתי ניתן לראות את הסרט בפורמט גדול ורחב וברזולציה גבוהה HD בערוץ סיתוונית ביו טיוב.

בגבהים,
שימי

« עריכה אחרונה: April 22, 2010, 07:42:09 am על ידי Airwave Gliders »

איפקיס

• אורח
היה לי מאוד קשה ליראות את הסירטון הרגשתי את הכאב שם.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
לשימי...

אני יושב מול המחשב כבר שעה ולא מאמין,פותח וסוגר את המחשב וחושב עם לומר על ליבי. החלטתי להיות ישר עם עצמי!!!

שימי אני חושב שאתה חייב התנצלות לכולם,על הדרך בה אתה מציג את הדברים,דרך כול כך לא ישרה וצינית שלא פגשתי מעודי.

הסרטון הכול כך מגמתי,הפוגעני,הניצול הציני של מותו של אמיר בלץ  ז"ל וחברים בעמדה  כדי לפאר ולהלל את שימך.

זה כול כך ברור וכול כך שקוף שערכת את הסרט כמו שרק שימי חושב. ההית יוצא גדול אם זה היה הארוע עצמו שנוכל ללמוד ממנו,ובמקום זה הנצחת את פרצופם ההמום של האנשים תוך הדגשת מילים ובטיימינג הכי גרוע שיכול להיות, שהכול עוד טרי וכואב.

כבר אמרו לפני "איפה הטאקט".

זה נראה בדיוק סירטון פירסומת ל"סיתוונית" רק הכי גרוע שיכול להיות,שלקוחות שלך יראו את הסירטון הם ירתעו ולא יתקשרו כדי לקבוע פגישה. תסיר את הסרט,ת'שמע לי...

ניר

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
שימי,

ניר הוציא לי את המילים מהפה.

אני מצטערת לומר לך - זה פשוט לא לעניין!
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
היה בוידאו הכל חוץ ממה שכתוב בכותרת.
don't fly faster then your guardian angel

דוד פרנק

• אורח
צחי, וטוב שכך...
באופן אישי לא הייתי רוצה לראות את אמיר ז"ל מתברג לקרקע, אולי לחוקרים זה היה עוזר ולחובבי פתאליות זה היה מעניין אבל לי זה היה עושה רע.
כן רואים אותו מתכונן להמראה וזה בהחלט רגעיו האחרונים, מקווה שהוא כבר מרחף בגן עדן מוקף במלאכיות פצצות.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
פרנקי אין לי בעייה עם זה אבל למה הכותרת?       נראה לי שהיה עדיף לתת כותרת "סרט ממבוא של חניכי סתוונית - רואים את אמיר ז"ל לשניה ברקע". לדעתי לקרוא לסרט הרגעים האחרונים של אמיר ז"ל כשרואים אותו בקושי שניה ברקע זה זילזול בכבוד במת.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בא לי להקיא!!!!!!!

מנותק avivh

• מצאתי פסיפס
    • דוא
צריך להחרים ולנדות מקירבינו את הרעים הנוכלים והמשוגעים
הם לא יכלום להתקיים ללא ההמלצות והפירגון שבשוגג "הענקנו" להם.

ולשימי
התנהגותך רק מצדיקה את השם "המכובד"  שיצא לך

יש לך הזדמנות להצהיר על שינוי ... במקום לצרוח על המצוינות ..לא פחות מהטוב ביותר ... ושאר דברי השקר והכזב
 להצהיר... על אימץ של כל כללי הבד"כ הישן אלו הכוללים מנחית למטה, מדידת עוצמת הרוח ושאר הפעולות המקובלות על רוב מועדוני הרחיפה בעולם . זה סף מינימום שאתה לא מקיים ורחוק מאוד ממצוינות .. ( ופילפולך מדוע לא הם רעות רוח וסכנה )

זה שחניכך טובים יותר מאלו של ארנון - לא הופך אתך למצוין   רק למעט פחות גרוע מארנון... או ארנון מצליח להיות יותר גרוע ממך.. לבחירתך

ולפני שתתחיל בדברי הבלע ... תחשוב היטב על התוצאות.... ועם אפשר על אותו חניך שלך שהשארתה ברכס לטיפולי בזמן שאתה ברחתה מחובתך "לעזור לחניך שלך"  בתרוצים עלובים  ...

אני מבטח לעשות כל שבידי למגר את הרשע הנוכל והמשוגע     ---  ולרוב אני מצליח  .

ולכל אלו שאומדים בצד ושואלים למה אני מתערב במה שלא נוגע לי
התשובה היא כי בני אנוש לא יושבים בצד ומחרישים כאשר מעשי הרוע וההתעללות מתרחשים לנגד עינים ובתמימים וחדשים
אלו שכן הם לא בני אדם גם עם הם מתפארים בכמה שהם חבורה נפלאה שעוזרת אחד לשני וכן אפילו נוחתת בזמן שמרחך נהרג או מביע צער מאוחר ומיצרת דף זיכרון זה מאוחר וזה לא ממש עזרה לצעיר ולתמים זה יותר כיסוי .. נפשי להצדקת התואר הלא נכון של אדם נפלא.

אביב

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
לראות סרט מאותו היום, זה מעניין וחשוב. ועל זה צריך להודות לשימי.

להציג את הסרט כפי ששימי מציג אותו, ולערוך אותו כפי שהוא נערך (הכוונה לכותרות ולחסות בסוף) בהקשר של התאונה הנוראה שהייתה שם, זו פשוט חוסר רגישות.

שים לב שימי, אני לא מאשים אותך בכוונה תחילה, אלא בחוסר רגישות.
בדיוק מאותו הסוג שהביאה את ארנון לכתוב "אם נהנתם ב....." בשרשור שלו על קורסים מתקדמים.

וחבל שזה נארז בחוסר רגישות, כי היה יכול להתפתח פה דיון על מה כן אפשר ללמוד ממה שמצולם שם.

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
שימי
באמת איני מבינה את הכותרת, בכלל אני אפילו לא הבחנתי כלל באמיר בסרט, גם אם הוא מצולם (לשניה או שתים...), הוא מאוד שולי בסרט זה.
אם רצית שנראה את התדהמה בקרב המרחפים למעלה.... הצלחת. אני מסופקת אם זה מה שרצית שנראה...
איפוק, איפוק חברים
קצת שכחנו איפוק וכבוד לזולת.

שימי
לפעמים הכוח והעוצמה הם דווקא באיפוק ובשתיקה, השתיקה אינה סימן לאין דעה, מחשבה או חכמה, לפעמים הם דווקא סימן לתבונה ושליטה.

אני מציעה לניצים שבפורום, קחו אוויר, חישבו היטב על מה שאתם מפרסמים ומביאים לכלל, שימו עצמכם במקום הסובבים אתכם, חישבו היטב כיצד ישפיע הפרסום עליהם, גלו רגישות, במיוחד כאשר עולה בכם הצורך לעקוץ, לכופף ולמעוך אחרים או לרומם עצמכם מעל אחרים...
מותר ורצוי לעיתים לוותר מעט, להצניע, לפרגן (סליחה על המילה הגסה), או לפחות להמנע מלפגוע באחר.
אם תכבדו את האחר, בעצם תכבדו את עצמכם
אם תכבדו את עצמכם, לא יהיה זה פלא שיכבדו אתכם.

אני לא שואלת את מה שבדרך כלל אני מסוקרנת לדעת... מה אפשר ללמוד מסרט זה לגבי התאונה, לא שזה לא מסקרן אותי, אני פשוט חושבת שאל לנו לעסוק בזה כרגע, מתנהלת חקירה, נראה לי נכון לחכות לממצאי החקירה. אז בוודאי יעלו שאלות רבות.

סיגי
« עריכה אחרונה: April 23, 2010, 12:03:09 pm על ידי סיגי »
אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
המילים המצוינות בלוגו בית הספר הריאלי בחיפה הן:

"והצנע לכת"

בואו נאמץ אותן גם אנחנו?!

« עריכה אחרונה: April 22, 2010, 09:09:06 pm על ידי סיגי »
אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
חברה להירגע,
תסתכלו על עצמכם ותגידו לי איך הפכתם מחבורה שאוהבת את הספורט הנפלא הזה לחבורת מוצצי דם.
יכול להיות שהכותרת הזו  לא לרוחכם ואינה מתארת במדוייק את גוף הסרט.
יכול להיות שהדבר נעשה בתום לב  ובחוסר רגישות.
אבל, הסרט הזה מראה בדיוק את המצב בעמדה ומחוצה לה בשעה הגורלית בה מצא אמיר בלץ ז"ל את מותו , ומאפשר לכולנו להציץ על המצב האטמוספרי באותה שעה
אם כל הכבוד לכם, ויש לי כבוד לאנשים בספורט הנפלא הזה - המגמה של צליבת אנשים, העלבה ומציצת דמם חייבת להיפסק ומייד אם הספורט הזה באמת יקר לכם.
במערכת הפורום הזו יש מקום להודעות אישיות.   אבל לאדון ניר ארואסטי גרדו האצבעות  והוא היה חייב להראות לכולם שהוא תפס איזה פושע המואשם בפשעים כנגד האנושות כולה  איך רשמת  -  היושר העצמי שלי- .
בדיוק ניזכרתי שדבריו של השופט חשין היום בבוקר שאמר שהוא מפחד לפתוח עיתון כי אולי גם אותו יאשימו במשהו.

חברה, היד שוב קלה על ההדק ואתם: החוקרים, השופטים וגם התליינים.
אני חוזר ואומר, זהו פורום "חברתי" (את פירוש המילה לכו תחפשו במילון)  , כדאי מאד שתרגעו אם הספורט הזה באמת חשוב לכם.

אורי שמיר
« עריכה אחרונה: April 22, 2010, 09:12:18 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
אורי,

קישקוש בגרוש.

לא ככה מראים מצב אטמוספרי ובטח לא עם כל הכיתוביות שמסביב.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
הסרט שבקצה העמדה,   העננות שמהשעה 10 מתקדמת לכיוון הרכס,   שקיעה של המצנחים בחוץ,   הנפות טובות ורגועות של החניכים.

להמשיך,

בשעה 12 בערך (לא ידועה לי השעה המדויקת)  העננות מכסה כבר את כל האזור, מצנחים בשקיעה בחוץ.
השיחים והעצים לא מראים על פעילות תרמלית חזקה בעמדה.
ישנם מצנחים מעל שטח הנחיתה (למרות שאין כאן דיווח של החניכים שבאויר) ולא שומעים בקשר את המדריך המקבל שהוא היסטרי לגבי יציבות האוויר.  ההיסטריה היחידה שנשמעת היא "זהירות, התרחקו משטח הנחיתה הקבוע עקב מסוק במקום".

מצטער,  לך זה אולי נראה קישקוש, לי לא!

אגב 1-0 לאתלטיקו על ליברפול

אורי

« עריכה אחרונה: April 22, 2010, 11:15:53 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
"אדון" אורי שמיר.
"מוצץ דם"??? "מגרד האצבעות"??? "צליבת אנשים"???
אני תרמתי,תורם ואמשיך לתרום לקהילת המרחפים יותר טוב מלהיות אימפוטנט וכול היום לרשום מה כולם צריכים לעשות במקום לעשות.
היושר האישי שלי עמד במבחן,ושלך?
ואם אתה חושב שזה בסדר,תסתכל טוב טוב בראי מולך ושאל את עצמך שוב האם זה נכון מה שכתבתי?

הצילום של ההמראות שהוא הראה היו מוקדם בבוקר,תסתכל לפי הצל.
"המנחית" שהיה למטה הוא חניך!!!
זה היושר שלך אדון אורי שמיר!!!
בין היחידים שניסה בזמנו והצליח להושיב את שימי עם כלל המרחפים ברוח הקודש בארוע במבוא חמה זה אני ההיתי,למרות כול האנשים שסביבי אמרו לי שהם כבר היו שם ולא השתנה, כלום טעו למספר ימים לצערי הרב.
זה שאתה צריך להתקשר לאנשים כדי לברר מי זה ניר ארואסטי אני מקבל את זה כמחמאה,וכנראה שאת פועלי אני עושה בצנעה ובשקט.
"אדון" אורי שמיר שוב אני אומר הסרט לא במקומו נקודה מי שמנסה לטייח את חולשותיו הוא מבוים וערוך לפי רצונותיו וכנראה שלך גם.
אני לא שופט ולא מוציא להורג וגם לא תליין. ימי האגודה שהיו אמרו את שלהם.ועדת החקירה שמתנהלת תגיד את שלה גם לגבי כול אותו יום, כול הבתי ספר למינהם.

"אדון" אורי שמיר אתה לא צריך להתקשר לאנשים אחרים כדי לדעת מי אני,תתקשר ישירות אלי אני לא נושך. יש שיגידו אפילו די נחמד אשמח להפגש איתך על איזה כוס קפה...

ניר  050-6794820
« עריכה אחרונה: April 22, 2010, 11:08:37 pm על ידי ניר ארואסטי »

מנותק Airwave Gliders

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
תודה לכולם על ההערות.

לקחתי לתשומת ליבי.

בסוגריים ובזהירות אומר שלא היתה לי כוונה זדונית בהעלאת הסרט. אני חושב שלקחתי את כולם למקום שבו היינו אנו בעמדה, נתתי את התנאים בזמן האמת, את הרוח, את הכיוון, את האווירה.
החזרתי את הרגע, לרגע.
מתנצל שפגעתי במשהו.
איני אשם שהחניכים שלי מצויינים. גם על זה אתם מאלצים אותי להתנצל.

אני חושב שבפעם הבאה אשקול היטב אם בכלל לדבר, להביא להעשיר או בכלל להשתתף כאן.
שאלה קטנה, למה לא תוקפים אותי שהבאתי את ההמראה המצויינת, המקצועית והמהוקצעת של אמיר מאליק ? שם לא היתה מגמה ? מעניין.

משהו מסכים בדיעבד לא לראות את הסרט או שהוא לא היה מוסרט ונשאר אצלי בין שאר החמרים ? 
בחרתי לשתף אתכם. כי אני חושב שזה תרם.
אני חושב שמפריע לאנשים מסויימים מתוך קינאה, ולא משנה מה אומר, מה אעשה, כיצד יהיו חניכי סיתוונית בולטים בכל, תמיד יהיו קנאים שלא יעברו כאן לסדר היום בלי לשפוך חרי אף ובלי להשמיץ לקלל, להרוג, או לפסול.

חשבתי שמגיע לסיתוונית תודה והערכה לא רק על הסרט, זה רק פרט אחד, אלא על כל ההתנהלות שלנו.
בסרט, רואים ציוד הדרכה חדש מהניילונים. זוהי נקודה למחשבה. בסרט רואים את הדרך של ההדרכה, את הדגשים שאנו שמים. חשבתי שזו תרומה. בסרט רואים את סוג התקשורת בין המדריך לחניך, עם אזניות לתוך הקסדה, חשבתי שזה טוב כדי לראות את הסטנדרט המחמיר ואולי מקור השראה לחאפרים, חשבתי שאולי אולי קצת יתנו מילה טובה על השתדלות לתרום לקהילה, במקום זאת שופכים שינאה בכל מצב איך שלא יהיה.

הכותרת, נבחרה לא במקרה.
אלו רגעיו האחרונים של אמיר בלץ. גם בעמדה וגם בחלק האחרון של הסרט.

דעתי היא, שהסרט ישמש כחומר איכותי ורב ערכי למי שהתמנה לחקור את המקרה.

טוב שלא גרמתי לאף אחד לעזוב את הספורט, בגלל הסרט. ואם כן, סליחה.

צריכים לשנות כאן את הגישה השלילית.
עד אז, אין לכם סיכוי לשרוד כקהילה וגם כמרחפים.

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אורי שמיר:

"...הנפות טובות ורגועות..."

גם לדקה- 2:26 אתה קורא "רגועות"?  

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
אורי  מה הניסיון שלך בהדרכה?
ההמראות של שקד וסהר נראות לך במז"א  טוב ללמוד למתחילים.

למה שימי מראה רק את ההמראות האלה  (רמז כי הוא יראה רק את הטובות ביותר לאותו היום) איפהההמראות של שאר האנשים?

אורי האם כול המרחפים שכתבו עד היום על התנאים שם כולל זה שאמיר ז"ל לא הצליח לרדת לקרקע במשך 40 דקות מראים לך שכולם שקרנים ושימי צודק?

האם המדידות רוח  של צחי נעשו אצלו בסלון או בעמדה במבוא חמה?

הסרט הזה לא במקום  בטח לא איך שהוא ערוך.

הרבה שאלות כן עולות מחלק מהצילומים אבל הראשונה שלהם למה לדחוף לארנון ושאר אנשים מצלמה  בפרצוף בשעה קשה שכזאת.

ולשימי כול פעם שאנשי הפורום חושבים שאי אפשר לרדת יותר נמוך אתה מצליח להוכיח שטעינו ובגדול.

כתב לך ניר ובצדק סרט כזה רק יבריח חניכים  לא יביא עוד.

אין שום בעייה לערוך סרט על חניכי סתיוונית בלי הכותרת ושאר הדברים הלא קשורים שבסרט.
בארץ ראיתי חניכים שלך מתרסקים שוברים עצמות חניך שפרש מהספורט כי צעקת עליו בעמדה במבוא חמה בחוסר שפיות במקום ללמד אותו, חניך שכמעט נהרג על הצוק ובמקום לעודד  וללמד צרחת עליו בקשר והבאת אותו לדמעות.
ראיתי כמה עשרות של המראות רעות ומסוכנות (כן זה חלק מלהיות בי"ס)

זה מה שראיתי במו עיניי במבוא חמה ולא ראיתי בסרט הערוך שלך

עצוב מגעיל והזוי

שי
« עריכה אחרונה: April 22, 2010, 11:31:45 pm על ידי shaison »

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
שי, לא יודע למה אני נגרר לרפש הזה אבל זה בעל כורחי.
שים לב איך אתה מניוזילנד הרחוקה והרגועה נכנס היישר למחול השדים הזה:
ציטוט
אורי  מה הניסיון שלך בהדרכה?
או בהמשך:
ציטוט
אורי האם כול המרחפים שכתבו עד היום על התנאים שם כולל זה שאמיר ז"ל לא הצליח לרדת לקרקע במשך 40 דקות מראים לך שכולם שקרנים ושימי צודק?

האם המדידות רוח  של צחי נעשו אצלו בסלון או בעמדה במבוא חמה?

תגיד לי, זה רק לי זה נדמה שאם דעתך שונה מדעתם של אחרים אז תמיד אתה צריך לפני הכל להנמיך אותם!

וממתי הוחלט כאן שאני מלמד כאן סניגוריה על שימי ובי"ס סיתוונית!

כן, אני חושב שהסרט בהחלט מתאר את המצב בעמדה לפני ואחרי ההמראות -כולל המצב האטמוספרי של מזג האויר.
כן, אני בהחלט חושב שניתן ללמוד משהו מהסרט הזה.
אני לא חוקר את התאונה, ואני מחכה בסבלנות לדו"ח החקירה ועם כל זאת נחמד לקבל מידע ויזואלי גם אם הוא לא מראה את התמונה כולה.
אגב, עם צחי רייל דיברתי ישר שנחת מהתבור, את התמונה מצד זה כבר קיבלתי.

באבי, תן קצת קרדיט - את העמדה במבוא חמה אני מכיר טוב ואפילו טוב מאד הטיסה הראשונה שלי שם היא מיוני 1987.
כמעט 23 שנה וזה לא הולך ברגל :P

ניר, לא הפעלתי שירותי מודיעין על מנת לחקור ולשאול מי אתה ואם נפגעת מדברי באפן אישי אני מצטער - הטענה שלי היא כנגד המגמה והאווירה בפורום. 
אגב תרומה לספורט, כנראה שאתה באמת לא מכיר אותי ;)
 אשמח להזמין אותך לקפה שמרתי את הטלפון.

אורי שמיר

« עריכה אחרונה: April 22, 2010, 11:54:28 pm על ידי אורי שמיר »