כתב נושא: שאלת ידע לגביי שימושים בספיד סיסטם...  (נקרא 3358 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק EldadYagen

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
שאלת ידע לגביי שימושים בספיד סיסטם...
« ב- : October 03, 2009, 11:38:20 pm »
בדיון המעניין על מעבר לחופה מתקדמת שהעלה אדרי... עלתה סוגייה לגביי  טייסים שעושים שימוש נרחב בספיד סיסטם  {בטרימיקות ועוד...}  ולגביי אלו שעושים בו שימוש בעיקר לבעיית חדירה מול הרוח...
שאלתי היא  מה הכוונה בשימוש אקטיבי בספיד-סיסטם ...? מהם השימושיות שלו בטרימיקות ועוד..?
איך זה יכול לשפר לי את ביצועי הטיסה?

א.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
היי אלעד,טיסה אקטיבית הכוללת בתוכה ספיד סיסטם אינה כוללת בתוכה טיסה בתוך תרמיקות אלא במעבר בין תרמיקה לתרמיקה או לחילופין בין ענן לענן, כאשר אתה יוצא מתרמיקה ורוצה לברוח מהסינק שיוצרת הטרמיקה מבלי לאבד יותר מדי גובה. אין שום תפקיד לספיד סיסטם בתוך התרמיקה. טיסה עם ספיד סיסטם שלא במצב קיצון טומנת בתוכה מיומנות שגם טייסים ותיקים מעדיפים לותר עליה ולהסתפק בגלייד המיטבי והבטיחותי במהירות הטריים.

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
ואי אפשר להדגיש מספיק: *אם דוחפים ספיד סיסטם - מורידים ידיים מהברקסים*

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
ארואסטצ'יק,

מה לגבי אלו שהבסט גלייד שלהם הוא 20% או יותר בתוך תחום מערכת האצה?

;)
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
כשהינו בתורכיה הלכנו להניף באחד מימי ה "שמש" המעולים שהיו שם,הרוח היתה חזקה ולי יש טרימרים אז פתחתי אותם עד הסוף הנפתי את החופה וההרגשה היתה שונה ממה שאני רגיל עם טרימרים סגורים,עד כמה שאני מבין טרימרים פתוחים נותנים כ40 עד 50 אחוז מספיד סיסטם, החופה היתה יותר רגישה למשיכות הברקס התגובות צריכות להיות מהירות ויותר עדינות ועם הרבה הרבה רגש ואם אני לא טועה אף שאלתי אותך על כך.אני חושב שלשם השוואה יש את הסיפור של אוהד על החופה החדשה שרכש,על מהלך ברקס קצר במיוחד והמשיכות העדינות וההבדל העצום לויסטה,  בטיסה שאפילו אותו הצליח לרגש,ואוהד הוא לא טייס פארש. על כול זה דובר בדיונים המקבילים ועל השפעת מהירות הטיסה.

העניין הוא באמת,ואיני מכיר את רמת הטיסה של אלעד ואני לא מקצוען כמוך בשביל להעריך נכון,אני אומר שבשביל ידע זה מצוין אבל אם הוא טייס מתחיל עדיף להשתמש בספיד סיסטם רק במצב קיצון ולא להתחיל לדרוך עליו רק בגלל שאתה לא מגיע\סינק\מגרזן.

כמו כן החשיבות שללמד באופן מסודר בקורס הבסיס את הפעלת הספיד סיסטם לבוריה והמשמעות התאורתית והמעשית.

חוץ מזה אשמח עם תיתן הסבר יותר מפורט,הערכתי אליך היא גדולה מקצועית ואישית ובמיוחד אחרי ששנינו ההינו לבד ביכאטה בלב ים ונישנשנו גלידה ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
  • NOVA MENTOR M / NOVA JAMBOO 33 / NOVA TYCOON S
    • דוא
בדיון המעניין על מעבר לחופה מתקדמת שהעלה אדרי... עלתה סוגייה לגביי  טייסים שעושים שימוש נרחב בספיד סיסטם  {בטרימיקות ועוד...}  ולגביי אלו שעושים בו שימוש בעיקר לבעיית חדירה מול הרוח...
שאלתי היא  מה הכוונה בשימוש אקטיבי בספיד-סיסטם ...? מהם השימושיות שלו בטרימיקות ועוד..?
איך זה יכול לשפר לי את ביצועי הטיסה?

א.

היי, אלדד!

למשאל, כדי להפסיד בצועי טייס של הכנף! :-)

מי משתמש במהירות מוגדלת בספיראלות טרמאליות
ואם זה אפשרי, עם הסבר קצר לאיזו מטרה!? :-)

ד"ש טיסתית,
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
איתי אלו בד"כ למדו להשתמש במערכת ההאצה לפני שעברו לחופות כאלו (עד כמה שאני מכיר זה 2 ומעלה).

יש מצנחי 1-2 שהתאור הנ"ל תופס לגביהם?

לגבי השאלות של אלדד:
יש שני שימושים עיקרייים לSS בטיסות קרוס למרות שאת שניהם אפשר להגדיר כ"דרך לשיפור הגלייד". האחד כמו שכבר הוזכר הוא לברוח מסינקים והרעיון הוא פשוט, למרות שעם הSS אתה מגדיל את מהירות השקיעה הבעייה העיקרית כאן היא לא מהירות השקיעה של המצנח אלה שאתה נמצא באוויר יורד ולכן ככל שתהיה בתוכו פחות זמן תאבד פחות גובה ולכן השימוש בSS משתלם כי הוא מגדיל את המהירות האופקית שלך ומגדיל את הסיכוי שלך לצאת מהסינק. השימוש השני הוא בשיפור הגלייד מול הרוח (לא לצורך חדירה) למשל מי שמנסה לחזור ממבוא חמה לצמח יתקשה מאוד לעשות את זה בלי SS.
זה פחות או יותר בתור התחלה, כמו שאיתי ציין יש מצנחים מתקדמים שהבסט גלייד שלהם הוא עם קצת SS.

שימוש אקטיבי בSS - שליטה בנידנודים של המצנח קדימה אחורה עם הSS ולא עם הברקסים שכמו שגיא כבר ציין שימוש בברקסים עם SS לחוץ=רעיון גרוע (גרוע יותר מלנסוע עם הנדברקס משוך כי האוטו לא יפול מהכביש). השליטה היא כמובן הפוכה מהברקסים ועדינה הרבה יותר.

שאני אומר להשתמש בSS באוויר תרמלי אני לא מתכוון לתרמיקות אלא לסינקים שהם מאותה המשפחה רק שהם אוויר קר יותר מהסביבה שיורד (גם נחשב אוויר תרמלי) ובעלי אותה מערבולתיות כמו התרמיקות. בגלל שבזמן שימוש בSS המצנח קרוב יותר לזווית שבה הוא יקרוס צריך לשלוט טוב במצנח בזמן השימוש בSS באוויר תרמלי.

אגב יכול גם להיות מצב שתגיע לנקודה שאתה צריך להאיץ כדי לחדור בזמן טיסה באוויר תרמלי, וכדאי שזה יקרה לך על מצנח שאתה מרגיש עליו בנוח, ומכאן באה ההמלצה שלי לא לעבור ל 2 לפני שאתה מרגיש בנוח עם SS כי מי שיגיע למצב שהוא לא חודר ויפחד ללחוץ SS כי הוא על מצנח מתקדם ימצא את עצמו במצב מאוד לא בריא.

הספיד סיסטם הוא לא סוויטץ' של on/off שטסים איתו או משוחרר או עם רגליים מתוחות עד הסוף אפשר להשתמש בו לאורך כל הטווח לפי שיקולים שונים, הרבה פעמים תשמע טייסים מדברים "טסתי עם 50% SS" או "טסתי 70%" וכו', לדוגמה אם אני בסינק שהוא קצת בועט אני נותן רק 50% ולא את כל המהלך, וכמובן אם הוא מאוד בועט אני לא לוחץ.

חשוב לציין שמצנחי ה1 וה1-2 הנמוך מאוד יציבים גם על SS לכן שלא תבינו מהכתוב שצריך מאוד להזהר משימוש במערכת, מה שאני אומר זה שצריך ללמוד להשתמש בה נכון. זה גם יעלה את רמת הבטיחות שלכם בטיסה וכשתצטרכו להשתמש בSS כדי לחדור תשתמשו בו נכון יותר.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחי

לא הבנתי מה הבעיה להשתמש בברקסים בזמן השימוש בספיד סיסטם? אני מתכוון לתיקונים של החופה ולא שימוש ממושך בברקסים.

אתה יודע מה? גם כן שימוש ממושך בברקסים בזמן השימוש בספיד סיסטם, אני מבין את שמצד אחד מגבירים מהירות ובו זמנים עוצרים אותה עם הברקסים. לא יעיל, אבל איפה הסכנה פה?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
זה לא עניין של מצד אחד האיץ ומצד שני מאט אלא שאתה מושך את שפת ההתקפה מצד אחד ואת שפת הזרימה מצד שני ומעוות לגמרי את פרופיל הכנף!

מנותק יוסי שטייף

• משחק בארגז החול
לבד ממה שנכתב פה בשירשור, אני משתמש בSS בשתי הזדמנויות נוספות שמוש המתאים רק לבעלי שליטה ונסיון רב בניהוג מצנח.
אני מסייג את דברי וחוזר, תרגולות אלו רק לבעלי ניסיון!!! אך אני רוצה להרחיב את ידיעותיהם של הצעירים יותר בספורט.
 אני משתמש בSS בתוך טרמיקה במצב כשהגובה שלי לפחות 500 מ מעפה"ש וכשהרוח חזקה, במצב זה ההסתובבות בטרמיקה היא בצורת אליפסה, על מנת לחזור למרכז העילוי (לפעמים) אני דוחף את הSS  כדי להתקדם במעלה הרוח/נגדה הדחיפה היא עד 50% מהמהלך כדי לא להחליש יותר מדי את החופה ובכל מקרה עושה זאת עם קשב רב לחופה.
מצב נוסף הוא, כשיש צורך להפסיד גובה, או להתחמק מכניסה לתוך ענן בסיטואציה זו אני מבצע תרגולת של "קפול אזניים" בשילוב דחיפה של הss = בדר"כ אובדן גובה של כ 6מ' לשניה, שוב אני חוזר תרגולות אלו מתאימות להטסה אקטיבית ומתקדמת.

מנותק ארנון הר לב

• הגעתי לאוסטרליה
  • עגור מצנחי רחיפה 1977
    • www//flyagur.co.il
    • דוא
בעניין: שאלת ידע לגביי שימושים בספיד סיסטם...
« Reply #10 ב- : October 05, 2009, 04:26:47 pm »
שלום לכולם!

אני יודע שהשישור התחיל עם אלעד, אבל הייתי רוצה יותר להתייחס לניר ארואסטי התותח.

השימוש במערכת ההאצה הוא חלק מביצועי הכנף. בקורס טרמיקות המרחף לומד כיצד מתנהגת הכנף וכיצד ללמוד את הגרף הפולרי שלה. מי שעושה גרף פולרי של הכנף ימצא  5  נקודות בהן המהירות תייצג את מצב הכנף.

1. מהירות מינימום שקעה.
 2. מהירות הזדקרות.
 3. יחס גלישה מירבי.
 4. מהירו מכסימלית.
 5. מהירות טרים (זו מהירות בה הכנף טסה ללא התערבות הטייס).

סעיפים 3  ו 4 מבוצעים עם מערכת ההאצה. לאחר שאתה מכיר את ביצועי הכנף אתה יכול להשתמש בה נכון יותר בכל שלבי הטיסה. צדק איתי שהאיר את עיינך בעובדה שמהירות 3 היא גבוהה ממהירות 5 כך שכדי להגיע ליחס גלישה מירבי יש ללחוץ על מערכת ההאצה!

בברכה

ארנון הר לב

עגור מועדון לרחיפה.
ארנון הר לב – 054-2454346
  עגור  מצנחי רחיפה - כנסו לאתר החדש
http://www.flyagur.co.il

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #11 ב- : October 05, 2009, 08:04:27 pm »
ובאיזה שלב לומדים תכלס להשתמש במערכת ההאצה?

ואגב לבחור קוראים אלדד.

מנותק EldadYagen

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #12 ב- : October 05, 2009, 08:20:17 pm »
אכן אלדד ולא אלעד....

ותודה לכולם על הידע .... החכמתי.
ואלו בדיוק סוג הדיונים מהם אני נהנה בפורום.
שוב תודה

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #13 ב- : October 05, 2009, 08:23:51 pm »
לא ברור לי איך מערכת ההאצה עוזרת ב "חדירה לטרמיקה" הרי מהירות הטיסה יחסית לאויר שווה עם הרוח או נגד הרוח, יכל ליהיות שנוצרת אשליה שאנחנו "נעצרים" מול משב טרמלי אבל העצירה היא יחסית לקרקע ולא יחסית לטרמיקהכך שזו בעצם אשליה ואין צורך להשמש במערכת ההאצה כדי להגיע למרכז. לדעתי הצורה האליפטית נוצרת מול הקרקע לא מול ליבת הטמיקה ולכן אין צורך בתיקון על ידי שימוש במערכת ההאצה.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #14 ב- : October 05, 2009, 08:28:30 pm »
יוסי,

לצורכי דיון אמיתי ולא התנגחות חס וחלילה (הגעתי למצב שאני צריך להתנצל לפני שאני שואל).

הטרמיקה ואתה עולים  / נסחפים ביחס לגוש האויר.

איך בדיוק מתבטא במצב זה היחס בין עם ונגד הרוח לבין התמרכזות וקצב טיפוס ?

מדוע בתוך טרמיקה ברוח חזקה צריך (לפי ההסבר שלך) להשתמש במערכת האצה וברוח חלשה לא צריך?

אני שואל ברצינות למעם נשכיל כולנו.

אחרי שכתבתי אני רואה שגם יורם כתב משהו דומה .

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק יוסי שטייף

• משחק בארגז החול
« Reply #15 ב- : October 05, 2009, 08:53:25 pm »
יפה איתי שאתה מאופק, גם אתה וגם יורם צודקים. באופן תאורטי.
בעולם המעשי מה שקורה לי לפעמים כפי שצינתי הוא שאני נסחפ או לשולי הטרמיקה או לגמרי החוצה ממנה ישר לתוך הסינק,
במצב זה אני משתמש על מנת לא להפסיד גובה.
תודה לכם על שאיפשרתם לי לפרט
חג שמח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #16 ב- : October 05, 2009, 09:09:39 pm »
יוסי בכוונה לא הזכרתי את השימוש במערכת ההאצה ביחד עם big ears, כי מפחיד אותי שאיזה גאון פה ילחץ קודם על הSS ואחרי זה ימשוך אוזניים כמו שהוא רגיל וימצא את עצמו עם very big fucken' ears ואז ישחרר את הSS.

יש עוד כמה דברים שאני נמנע מלציין בפורום כאפשריים אבל מדי פעם יוצא לי לעשות אותם  ;)

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #17 ב- : October 06, 2009, 01:15:59 am »
לדעתי יש גורם שלא התיחסו אליו והוא משקל הטייס:

כשטסים עם הגב לרוח או עם הפנים לרוח, הכנף והטייס מרגישים את אותה המהירות ביחס לאויר. אבל ביחס לקרקע המהירות היא שונה ופה באה לידיי ביטוי האנגרגיה שנצברת במורד הרוח. כלומר כשנטוס מול הרוח במהירות קרקעית 0 ונתחיל להיסתובב, הטייס והכנף יסתובבו באותו ציר, לעומת טיסה עם הרוח במהירות קרקעית של 55 קמ"ש, ברגע שנתחיל להסתובב הטייס יצא מציר הסיבוב ואף ישפיע על הכנף.

תאורתית אני משוכנע שהדברים נכונים, אך תכלס בשטח אני לא יודע עד כמה זה משפיע על הסחפות לשולי התרמיקה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #18 ב- : October 06, 2009, 05:51:31 am »
באבי המהירות הקרקעית לא משנה את האנרגיה כי אתה טס בתוך גוש האוויר תמיד באותה מהירות (כל עוד אתה לא מאיץ או מאט את הכנף) ז"א מהירות הטרים של המצנח זהה מול הרוח ועם הרוח ולכן גם האנרגיה זהה.

לכן בגובה של מעל 1000 מטר מאוד קשה לזהות במדוייק את כיוון ועוצמת הרוח בלי GPS. ואם אין לך קשר עין עם הקרקע (בתוך ענן לדוגמה) אין לך שום סיכוי לדעת מה כיוון הרוח, אם היה הבדל ואפילו קטן הייתה יכול להרגיש אותו.

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #19 ב- : October 06, 2009, 08:26:28 am »
צחי-

מסכים עם כל מילה, אך נראה לי שלא ירדת לסוף דעתי (אולי :)).

אתה כותב: "(כל עוד אתה לא מאיץ או מאט את הכנף)", ומה קורה בסיבוב? כאשר אתה מתחיל פניה, אתה מאט את הכנף ביחס לכיוון הטיסה שלפני התחלת הסיבוב ועוד יותר ביחס למסת הגוף שלך שימשיך קדימה (כוח צנטרפוגלי). 

לדעתי, בטיסה באויר נע, כשתחזיק את אחד הברקסים משוך באופן קבוע למספר סיבובים, הגוף שלך ינוע בצורה אליפטית ביחס לאויר בו אתה טס.