איתי אלו בד"כ למדו להשתמש במערכת ההאצה לפני שעברו לחופות כאלו (עד כמה שאני מכיר זה 2 ומעלה).
יש מצנחי 1-2 שהתאור הנ"ל תופס לגביהם?
לגבי השאלות של אלדד:
יש שני שימושים עיקרייים לSS בטיסות קרוס למרות שאת שניהם אפשר להגדיר כ"דרך לשיפור הגלייד". האחד כמו שכבר הוזכר הוא לברוח מסינקים והרעיון הוא פשוט, למרות שעם הSS אתה מגדיל את מהירות השקיעה הבעייה העיקרית כאן היא לא מהירות השקיעה של המצנח אלה שאתה נמצא באוויר יורד ולכן ככל שתהיה בתוכו פחות זמן תאבד פחות גובה ולכן השימוש בSS משתלם כי הוא מגדיל את המהירות האופקית שלך ומגדיל את הסיכוי שלך לצאת מהסינק. השימוש השני הוא בשיפור הגלייד מול הרוח (לא לצורך חדירה) למשל מי שמנסה לחזור ממבוא חמה לצמח יתקשה מאוד לעשות את זה בלי SS.
זה פחות או יותר בתור התחלה, כמו שאיתי ציין יש מצנחים מתקדמים שהבסט גלייד שלהם הוא עם קצת SS.
שימוש אקטיבי בSS - שליטה בנידנודים של המצנח קדימה אחורה עם הSS ולא עם הברקסים שכמו שגיא כבר ציין שימוש בברקסים עם SS לחוץ=רעיון גרוע (גרוע יותר מלנסוע עם הנדברקס משוך כי האוטו לא יפול מהכביש). השליטה היא כמובן הפוכה מהברקסים ועדינה הרבה יותר.
שאני אומר להשתמש בSS באוויר תרמלי אני לא מתכוון לתרמיקות אלא לסינקים שהם מאותה המשפחה רק שהם אוויר קר יותר מהסביבה שיורד (גם נחשב אוויר תרמלי) ובעלי אותה מערבולתיות כמו התרמיקות. בגלל שבזמן שימוש בSS המצנח קרוב יותר לזווית שבה הוא יקרוס צריך לשלוט טוב במצנח בזמן השימוש בSS באוויר תרמלי.
אגב יכול גם להיות מצב שתגיע לנקודה שאתה צריך להאיץ כדי לחדור בזמן טיסה באוויר תרמלי, וכדאי שזה יקרה לך על מצנח שאתה מרגיש עליו בנוח, ומכאן באה ההמלצה שלי לא לעבור ל 2 לפני שאתה מרגיש בנוח עם SS כי מי שיגיע למצב שהוא לא חודר ויפחד ללחוץ SS כי הוא על מצנח מתקדם ימצא את עצמו במצב מאוד לא בריא.
הספיד סיסטם הוא לא סוויטץ' של on/off שטסים איתו או משוחרר או עם רגליים מתוחות עד הסוף אפשר להשתמש בו לאורך כל הטווח לפי שיקולים שונים, הרבה פעמים תשמע טייסים מדברים "טסתי עם 50% SS" או "טסתי 70%" וכו', לדוגמה אם אני בסינק שהוא קצת בועט אני נותן רק 50% ולא את כל המהלך, וכמובן אם הוא מאוד בועט אני לא לוחץ.
חשוב לציין שמצנחי ה1 וה1-2 הנמוך מאוד יציבים גם על SS לכן שלא תבינו מהכתוב שצריך מאוד להזהר משימוש במערכת, מה שאני אומר זה שצריך ללמוד להשתמש בה נכון. זה גם יעלה את רמת הבטיחות שלכם בטיסה וכשתצטרכו להשתמש בSS כדי לחדור תשתמשו בו נכון יותר.