כתב נושא: שאלת ידע לגביי שימושים בספיד סיסטם...  (נקרא 3399 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
בעניין: שאלת ידע לגביי שימושים בספיד סיסטם...
« Reply #60 ב- : October 07, 2009, 11:16:30 pm »
צחי נשבע לך שהיום.
אני וויקטור רדפנו אחרי שקנאים ויכולתי לשמוע את הואריו שלו משתולל. ;D

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #61 ב- : October 07, 2009, 11:24:56 pm »
וואו יומיים אני לא קורא  בנושא שניראה שמיצה ואינה 5  דפים שהתחילו בנושא הכי חשוב למרחף המתחיל.....

איך לא לשפוך מנה חמה באוטובוס!

נכתב בתחילת השירשור (אני מותש מהקריאה לזכור מי כתב)   שאנחנו טסים בגוש אוויר  וזה לא השתנה גם לאחר 5 דפים  ולכן השפעת כדור הארץ  היא מינורית לכול הנושא הזה.
( למי שצריך הסבר דוגמאת המטוס למרות שהאוויר האמיתי לא יציב כמו בתוך מטוס)

ולפני שקופצים וצועקים כוח הכבידה חוקי הפיזיקה לא השתנו וכול עוד תבדילו בין סחיפה ביחס לקרקע וכמובן בין מהירות אווירית ומהירות קרקעית כול השאר פה זה תאוריות שטובות לשיעור פיזיקה בטכניון ולא משהו פרקטי לרחיפה.

אז בשאיפה שצוק יצליח לאכול מנה חמה ללא גימילים

לילה טוב

שי

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #62 ב- : October 07, 2009, 11:26:54 pm »
יורם תודה,

עכשיו שאני בבית עם זמן פנוי חסכת לי את הדוגמא וההסבר שרציתי לכתוב (שהאבן לא תשנה את גובהה ביחס לריצפת האוטובוס או ציר הסיבוב).

צחי, חכה שניה כי נתי צריך להדביק חזרה את מה שגזר ואח"כ לגזור משהו אחר ולהדביק.

עכשיו השורה התחתונה היא: האם כל זה משנה את צורת הטירמול של מישהו ממכם?

איתי  קבל ממני קארמה ולא  מהסוג השלילי  שאני  נוהג לתת לך בדרך  כלל .

אבל  לא  מדביק  חזרה  כלום :

גם  כשיש  טעות  אך  ההסבר  מעודד  חשיבה  הוא  שלב  בדרך .
הדרך  היא  העניין  ולא  התוצאה הסופית  ,  רובינו  לא  נמצאים  
בספורט  עבור  התוצאה  הסופית  הנסיעה  ההגעה  
אנו  נמצאים  בו  בגלל  הדרך בגלל  החוויה  וגם אם  טועים  בדרך  הכיוון  
בחשיבה  יוביל  אותנו  בסופו  של  עניין  למקום  הנכון .

תורת  הפיזיקה  היא  תורת  המערכות  הסגורות  
אלמוג וברק וכן  אני  טעינו  בנקודת  הסגירה ,  אך  הדרך   היתה  הדרך  הנכונה .
לקחנו  את  הסיבוב  הלא  נגון .

קורה  אני  הגעתי  בסוף  לאותה  תוצאה  אחרי  תהייה  ,  יש  כאלו   שקיבלו הוראות  לאן  ללכת  
ולא  תהו .

חוזר  על  הדברים לגדור ולשמור  את  דברי  איתי  אלצוג ברק  קרלוס ויורם

רק התהייה  היא   זו  שתביא  אותנו  בדרך הנכונה  בסופו  של  דבר גם אם נתברבר  בדרך .

מנותק Sash_kur

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #63 ב- : October 07, 2009, 11:44:19 pm »
יורם
"מרכז סיבוב" זא מרכז התרמיקה (העלוי הכי גבוה בתרמיקה) או משהוא אחר ?   ???

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #64 ב- : October 08, 2009, 12:20:26 am »
כולכם מתייחסים למערכת אינרציאלית.
אתם נוטים לשכוח שגוש האוויר לא נע במהירות קבועה (פשט כי הרוח לא קבועה
 ועוד לא דיברתי על תרמיקות - כן תרמיקות, ולא טרמיקות) מסתובבות.
יורם - הטיעון שלך נכון, אי אפשר להבדיל בכיוון התנועה, אבל רק במערכת שנעה במהירות קבועה (מתי לאחרונה מישהו מכם היה במעלית? מישהו חושב שהוא לא יכול לזהות כיוונים כשהמעלית מאיצה ומאיטה?).

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #65 ב- : October 08, 2009, 12:37:36 am »
או כדי להיות יותר ברור...
מערכת אינרציאלית היא כזו שלא יופיעו כוחות מדומים ולכן לא תוכל לדעת כלום לגבי התנועה שלה, אלא רק לגבי התנועה שלך יחסית אליה, אם תזרקו כדור בתוך רכבת הוא לא יידע שהוא בתוך רכבת.
כשהמערכת כבר לא אינרציאלית (מאיצה, מאיטה, מסתובבת וכו) מופיעים כוחות מדומים, באותו רגע כבר תוכלו לקבל מידע לגבי כיוון התנועה שלכם יחסית למערכת ע"י בדיקת הכוחות הנ"ל.
ובתרגום לדיון למעלה, אם התרמיקה נעה במהירות קבועה (מה שכמובן לא קורה) ואתם מסתובבים בתוך התרמיקה אזי אם לא תראו את הקרקע (נניח תעצמו עיניים) לא תוכלו לדעת שהאוויר זז.
מכיוון שהתרמיקה לא נעה במהירות קבועה זה כמובן חסר משמעות.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #66 ב- : October 08, 2009, 09:14:11 am »
למרות מה שכתב גיא יש לי חשש שבאבי עוד לא הבין  :P  (סתם באבי)

אז מסמר אחרון בוא ניקח את דוגמת המטוס צעד אחד קדימה.

נניח שיש מטוס נוסעים עם 4 קומות ויש לו מעלית בין הקומות לנוחיות הדיילות. דיילת א' נרדמה ליד המעלית בקומה 1 שאמורה להיות ריקה מאדם בטיסה ככה שהיא התעוררה היא לא יודעת אם המטוס עומד במקום או משייט ב30000 רגל.
האם ע"י עליה במעלית לקומה 4 הדיילת יכולה לדעת אם מהירות המטוס היא 0 או 1000 קמ"ש?
וזה בהנחה שא' מאוד אוהבת לסובב אבן על חוט תוך שהיא הולכת הלוך וחזור בזמן העליה במעלית.

טוב עכשיו שזה כבר טחון דק דק אפשר להמשיך הלאה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ialmog

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #67 ב- : October 08, 2009, 03:04:11 pm »
צר לי לראות שיורם לא נרגע. יורם יכול להתעלם מהמאסה של כדור הארץ, אבל למזלו כדור הארץ לא מתעלם ממנו, כך שיורם יכול להמשיך לטוס.
זה בסדר לא לתת לעובדות לבלבל אותך, אבל זה לא בסדר לבלבל את האחרים.

העובדות אגב ניתנות להוכחה בעזרת בארוגרף (  FLYTEC 6030 ודומיו ) עדיף באתר גבוה באלפים, ברוח חזקה וללא טרמיקות (כן, ב"ט" גם תופס במילים לועזיות), או פשוט בעזרת משקולת וחוט.

נחזור רגע לדוגמא השחוקה של המשקולת והחוט, בלי לערב תנועת אוויר ,מצנחים ושאר מחלות נפש (חוץ מהמחלה עם המשקולת והחוט, כן?).
אם נחזיק בחוט, כשהמשקולת תלויה 50 ס"מ תחת ידינו, ונרוץ במהירות קבועה, נגיד 10 קמ"ש, כף היד והמשקולת ינועו באותה מהירות ביחס לכדור הארץ (זה שיורם בוחר להתעלם ממנו). כעת נסתובב ברדיוס של 2 מטר תוך שאנו מגיעים לעצירה מוחלטת עם סיום 180 מעלות פניה.
מרגע שהתחלנו לפנות, המשקולת החלה לצאת מקוטר הסיבוב שכף היד עשתה (כוח צנטריפוגלי) וכשכף היד עצרה, ראו זה פלא (או בעצם פיזיקה), המשקולת, מכוח האינרציה, המשיכה מעט לכיוון הכללי ממנו באנו.
למה?
בגלל אותה פלנטה חסרת משמעות.
אם אתם טסים ברוח גב של 30 קמ"ש על מצנח שעושה מהירות אוויר בעלת רכיב אופקי של 30 קמ"ש, ז"א מהירות קרקעית של 60 קמ"ש, ואז עושים פניה של 180 מעלות, תגיעו למהירות קרקעית 0.
המשל כמובן: המצנח הוא כף היד. אתם המשקולת.

למה יהיה שינוי בקצב השקיעה?
כי בזמן הטילטול הרגעי, כשהגוף נזרק לפנים והחופה נשארת מאחור, זווית ההתקפה עולה רגעית וחלק ממהירות האוויר מתורגמת לתוספת עילוי וגרר (ויש גם עליה רגעית בעומס הכנף שמוסיפה מהירות אוויר באופן רגעי)

ובפניה במורד הרוח, בדיוק להפך: עומדים עם המשקולת במצב "ישו", ומתחילים תנועה מואצת תוך פניה של 180 מעלות כשמסימים את הפניה במהירות קבועה של 10 קמ"ש. המשקולת נשארת קצת מאחור, ומיישרת קו עם כף היד מעט אחרי סיום ההאצה, כשהגענו לישורת ולמהירות סופית.

ובהקבלה למצנח, במעבר ממהירות קרקעית 0 למהירות קרקעית 60 קמ"ש, החופה (המאסה הקלה) תקדים את הגוף (בעל האינרציה הגבוהה שדורש יותר זמן תחת אותו כוח להגיע למהירות הסופית), זווית ההתקפה תרד קלות באופן רגעי מה שיתבטא בירידה רגעית  קלה בעילוי ובגרר, וגם בעומס הכנף. התוצאה: קצב השקיעה גדל באופן רגעי.

אגב עובדות, מתוך פורום דאוני רדיו:
Regarding downwind/upwind turn discussion. When I first started flying RC I subscribed to "no difference turning upwind or downwind" but noticed that my gliders always lost altitude  when turning downwind and gained altitude when turning upwind.

בדאונים בהם יש רק יחידת מאסה אחת הדבר נובע משינוי רגעי במהירות האוויר בזמן שלוקח למאסה להאיץ או להאט את מהירותה הקרקעית.

אגב, כל העסק מקצין בצורה דראסטית בטיסה בשכבת מפל הרוח, וכמובן שהאפקט חזק יותר ככל שהבדל המהירות הקרקעית גדול יותר, ז"א ככל שהרוח חזקה יותר.

ושאלה לסיום:
האוטובוס הענק מלפני כמה פוסטים שוב כאן, אבל עם מגבלה תפעולית: מותר להעמיס עליו לא יותר מ 500 קילו.
הוא נושא משלוח של 600 קילו תוכים.
אם איתי לנואל (עוד 100 קילו?) יסע על טוסטוס בתוך האוטובוס עם יד על הזמבורה ויוודא שהתוכים עפים נון-סטופ (אוטובוס ענק כבר אמרנו?) האם הוא ימנע עומס יתר?

מנותק ברק

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #68 ב- : October 08, 2009, 07:01:11 pm »

איזה כיף להיות לא החלטי – אז הנה אני משנה את דעתי שוב. ההסבר המלא בקובץ המצורף.

האמת – הפוסט הראשון שלי (שנמחק בנתיים) היה שליפה מהמותן לפי אינטואיציה – שזה לא טוב, והחרטה הייתה גם היא שליפה מהמותן – שזה כבר ממש גרוע!

אז בעקבות כך, ובעקבות הטענות הנגדיות של יורם ואיתי אלמוג, עשיתי חישוב מסודר.

המסקנה העיקרית היא שהאינטואיציה הראשונה שלי הייתה נכונה – וניתן לדעת האם המערכת בתנועה ע"י טיסה מעגלית.

הדוגמא שהבאתי – לרוץ הלוך חזור בתוך רכבת, הייתה שגויה. הסיבה להבדל היא שטיסה במעגל זו מערכת דו-מימדית, ואילו ריצה הלוך ושוב זו מערכת חד-מימדית. תכונות פיזיקליות לא תמיד נשמרות במעבר בין מימדים.

הסיבה: במערכת חד מימדית, שינוי כיוון תנועה מחייב תאוצה קווית (כוח רגעי כלשהוא), ואילו בתנועה דו-מימדית (מעגלית) שינוי כיוון נוצר מהכוח הצנטריפוגלי שפועל כל הזמן. 

צחי - אתה כבר יודע מה לעשות  ;D

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #69 ב- : October 08, 2009, 07:17:07 pm »
ברק,

איפה המהירות האנכית (של גוש האויר), כיוון סיבוב הטרמיקה, כיוון סיבוב כדור הארץ ?

ובמילים אחרות: האם כבר הגעתם למסקנה מקובלת על כולם איך כל זה משנה את צורת הטירמול שלנו?

אלמוג,

גיא רון ואמנון יסבירו לך שהאותיות TH באנגלית מתורגמות לאות ת ולא ט.
אבל אני מסכים איתך שאפשר לכתוב גם טרמיקה.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #70 ב- : October 08, 2009, 09:45:53 pm »
ברק, וואלה אני מתפלא עליך פיסיקה אלמנטרית בן אדם. איזה ערבוב של מושגים. איזה תאוצה קווית יש לגוף מסתובב במהירות קבועה? יש לו תאוצה זויתית בלבד. לא הבנתי מה מערכת הייחוס שלך. אם מערכת הייחוש שלך היא כדור הארץ - זה מקור הבלבול. חבל על המאמץ שלך אבל אם אתה רוצה להמשיך תסביר לי מה מערכת הייחוס שלך ואחזור אליך עם הטעות שלך, אין דרך בעולם לזהות כיוון תנועה בתוך מערכת הנעה בצהירות קבועה. כל הכוחות על הגוף הנע בתוך מערכת הנעה במהירות קבועה זהים לגמרי לא משנה מכ כיוון תנועתו בתוך המערכת.
איתי אלמוג: תאוצה, התמדה, כוחות צנטיפוגליים הם לא קשורים לכדור הארץ וקימים באותה מידה בחלל, מסה של גוף לא קשורה לכח הכבידה. ומב שכתב מי שכתב בפורום גלשנים הוא טעות מה לעשות.

מנותק ialmog

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #71 ב- : October 08, 2009, 10:11:39 pm »
לא תרגמתי מאנגלית, תרגמתי מאיטלקית: Termica

מנותק ialmog

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #72 ב- : October 08, 2009, 10:34:55 pm »
אפקט המטוטלת קשור לכוח הכבידה.
כמו כן המנוע של הדאון עליו אתה טס.
מחוץ להשפעת הכבידה למצנח לא תהיה מהירות אויר, הוא לא יאיץ או יאיט ולא יתנהג כמטוטלת. אה, כן, ולא יאבד גובה :)
ולגבי הדוגמה של ברק, תאוצה קווית קיימת לגוף המסתובב במעגל אם המעגל נמצא בתנועה קווית ביחס לכדור הארץ  (שאתה מתעקש להתעלם ממנו). התאוצה נמדדת ביחס לכדור הארץ, ולא ביחס למגרש הטניס שנוסע ע"ג רכבת ענקית ועליו מסתובב טרקטורון במעגלים מושלמים ובמהירות קבועה (ביחס למגרש הטניס).
מכיר את מתקן ה"TEA PARTY" בלונה פארק בלוס אנג'לס? מין קרונית שנוסעת על מסילה, ועליה 6 מושבים במעגל שמסתובבים סביב מרכז הקרונית.
קח סיבוב על זה, זה יכול לפקוח את עיניך.

אבל כמו שאמרתי, אל תתן לעובדות לבלבל אותך  :)

מנותק ialmog

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #73 ב- : October 08, 2009, 11:41:48 pm »
ואגב, איתי, השאלה התאורטית בתת הדיון הזה היא האם ניתן לגלות את כיוון הרוח ע"י פניות במורד ובמעלה הרוח.
יורם טוען שאי אפשר (אבל הוא ברוגז עם כוכב הלכת שלנו), אני טוען שאפשר.
מאחר שהתעייפתי מלהסביר למה (וגם לא נראה שזה עובד), הנה הוכחות מהעולם האמיתי:

מערכות INS (מערכת ניווט אינרציאלית) קיימות כבר שנים.
הן עובדות בדיוק ע"פ העיקרון שיורם טוען בתוקף שלא יכול להתקיים: מדידת תאוצה ותאוטה בעזרת מדי תאוצה (לשינוי קווי) וג'ירוסקופים (לשינוי זוויתי) ואינטגרציה של הנתונים בעזרת מחשב כדי לחשב את השינוי בכיוון ובמהירות מאז המיקום הידוע האחרון (שהוזן ידנית או ע"י GPS).

הדגמה של INS
(INNERTIAL NAVIGATION SYSTEM)
[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=nF0-ZbvjrEw&NR=1[/youtube]

הסבר בוויקיפדיה:
http://en.wikipedia.org/wiki/Inertial_navigation_system

יורם אומר: "כל הכוחות על הגוף הנע בתוך מערכת הנעה במהירות קבועה זהים לגמרי לא משנה מכ כיוון תנועתו בתוך המערכת".
אם הוא יטייל בתוך האוטובוס הענק הנוסע לאיטו במהירות וכיוון קבועים (אחרי שהתוכים עפו ואיתי ניקה את ההפרשות) עם מכשיר INS מחובר ללפטופ וממומשק ל GOOGLE EARTH, נראה על המפה לא את מסלולו הישר של האוטובוס, כי אם את מסלולו המרוכב של יורם + מסלול האוטובוס ביחס לכדור הארץ (שאולי יזכה כאן סוף סוף להכרה?).

וואו, מזמן לא גרדו לי ככה את התאים האפורים. תודה!

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #74 ב- : October 09, 2009, 12:10:03 am »
איתי א, בדוגמה של ברק אין לגוף תאוצה קווית גם אם מודדים את מהירותו במערכת כדור הארץ.
 אם אני מבין אותך נכון  אתה טוען שעקב מהירות גבוהה יותר של הטייס עם כיוון הרוח יחסית לכדור הארץ הוא "יזרק" יותר חזק בזמן שינוי הכיוון בסיבוב, ותנועת המטוטלת שלו תיהיה שונה מאשר בפניה נגד הרוח שם מהירותו יחסית לקרקע יותר נמוכה, הטעות כאן היא שמה שקובע את עוצמת הזריקה שלו ובעקבות כך את תנועת המטוטלת זה הכח האופקי. (הכח האנכי - מרסן וקבוע בשני המקרים). הכח האופקי המספק את הכח הצנטריפוגלי הגורם לשינוי הכיוון תלוי בכח העילו שנוצר , מכיון שכח העילוי שנוצר תלוי במהירותנו יחסית לאויר אנחנו בוחרים את מערכת הייחוס באויר. הטעות במדידת המהירות יחסית לכדור הארץ נעוצה בעובדה שהכח המחזיר כמו שטענתי כבר בעבר, לא תלוי במהירות יחסית לכדור הארץ אלא יחסית לאויר. בשני הסיבובים גם עם כיוון הרוח וגם נגדה מהירותנו יחסית לאויר שווה ולכן הכח האופקי שווה ולכן תנועת המטוטלת תיהיה שווה.
באופן כללי: האנרגיה הקנטית שגוף צובר, והתנע שהוא אינם גדלים מוחלטים אלא תלויים במערכת בה הם נמדדים ואין למערכת הקשורה לכדור הארץ שום יתרון מבחיהנ זו.

לדוגמה לצורך חישובי חדירה של קליע, אם הוא נורה מאחורי מטוס מה שחשוב האנרגיה הקנטית והתנע שלו המערכת הקשורה למטוס ולא במערכת הקשורה לכדור הארץ.

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #75 ב- : October 09, 2009, 12:18:14 am »
איתי א. בדוגמה שלך למערכות ניווט - שים לב ממערכות הניווט יושבות בתוך מערכת ייחוס - שזה המטוס ומודדות את התאוצה שלו אם הוא לא היה מאיץ, הן לא היו עובדות. אני מדבר על מערכת במהירות קבועה.

מנותק ialmog

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #76 ב- : October 09, 2009, 12:19:42 am »
המטוטלת היא אתה מטוטלת, אבל בפניה אל תוך הרוח, כשהמערכת מאיטה ביחס לכדו"א, הטייס מקדים את החופה (ביחס לציר האנך) ובירידה מהרוח, כשהמערכת מאיצה ביחס לכדו"א, החופה מקדימה את הטייס.

מנותק ialmog

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #77 ב- : October 09, 2009, 12:27:21 am »
צודק :)
אם ה INS היה מופעל בתוך האוטובוס אחרי שזה כבר היה במהירותו הסופית, היינו רואים רק את הטיול בתוך האוטובוס.

ה INS באמת לא מהווה דוגמה טובה כאן, ולא הייתי צריך לערב אותו.
עדיין, אני טוען כי קיים הבדל בכיוון המטוטלת בין האטת מהירות קרקעית להאצת מהירות קרקעית, וקצב השקיעה של המצנח גדל כשהחופה מקדימה את הטייס ביחס לאנך, וקטן כשהטייס מקדים את החופה.
« עריכה אחרונה: October 09, 2009, 12:39:01 am על ידי ialmog »

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #78 ב- : October 09, 2009, 01:05:25 am »
אם נבודד את הטייס, בזמן הסיבוב הוא נזרק החוצה הכח המחזיק אותו כלפי פנים - כלפי מרכז המעגל הוא המתיחות במיתרים לכן תמיד החופה תיהיה במרכז והטייס יהיה חיצוני. לא יכול ליהיות מצב הפוך. הכח האופקי הדרוש לצורך הסיבוב מגיע מהעילוי הפועל על החופה. ושוב אני מתייחס לתנועה בתוך אויר הנע במהירות קבועה ולא למשב פתאומי שזהו מקרה הרה יותר מסובך.

מנותק ialmog

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #79 ב- : October 09, 2009, 10:39:27 am »
ok, שוב:
אני לא מדבר על הסטה החוצה מהמעגל (צנטריפוגה) אלא על מטוטלת כתוצאה מהאצה\האטה קווית (גם אם לא נקייה).

לצורך הדוגמה נאמר שהרוח חזקה, שוות מהירות לרכיב האופקי של מהירות האוויר של המצנח.
לאחר טיסה ישרה במורד הרוח (60 קמ"ש קרקעי), כשאנו מתחילים פניה של 180 מעלות, אנו נסיים אותה מול הרוח, ב 0 קמ"ש קרקעי.
המטוטלת ביציאה מהפניה תיווצר כשהמצנח יעצר (קרקעית) ואילו הטייס ימשיך קדימה מכוח האינרציה, ויקדים את החופה.
נוצר מצב רגעי של הגדלת העומס = תוספת מהירות אוויר, עילוי וגרר + עליה קלה בזווית ההתקפה שתורמת גם היא לתוספת רגעית של עילוי וגרר. התוצאה הסופית: הקטנה רגעית בשקיעה.

יצאנו משלב המעבר, וכעת אנו שוב ב STEADY STATE, מהירות קרקעית 0, שקיעה רגילה.

כשאנו מתחילים פניה של 180 מעלות, אנו נסיים אותה עם הרוח, ב 60 קמ"ש קרקעי. התחלנו ב 0 קמ"ש, וגם החופה וגם הטייס צריכים להאיץ ל60 קמ"ש בשדה הכבידה של כדור הארץ. הכוח היוזם את התנועה הזאת היא קיומה של מהירות האוויר של המצנח שהשתנתה רק במעט במהלך הפניות (מהירות האוויר גדלה במקצת בפניה בשל העליה בעומס הכנף שגורם הכוח הצנטריפוגלי), ולמעשה ניתן לומר שאותו כוח פועל גם על הכנף וגם על הטייס, אלא שלכנף מאסה נמוכה, ולכן תחת אותו הכוח היא תאיץ מהר מהטייס.
המטוטלת ביציאה מהפניה למורד הרוח תיווצר כשהמצנח יאיץ (קרקעית) בעוד הטייס "תקוע" מאחור מכוח האינרציה, ומפגר אחר החופה.
נוצר מצב רגעי של הקטנת זווית ההתקפה ושקיעה מוגברת.

שוב, לא מדובר באפקט קיצוני אבל הוא בהחלט מורגש ומדיד כשהרוח חזקה.
מי שיצא לו לראות מפגני טיסה עם נרות עשן ברוח חזקה יכול ממש לראות את ההבדל במדרגה בשובל העשן לאחר הפניות אל ובמורד הרוח.