כתב נושא: פרוייקט - זן ואמנות הרחיפה במצנח  (נקרא 24816 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק kobliner

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • אתר האינטרנט של טבע בהר בקתות נופש
    • דוא
בעניין: פרוייקט - זן ואמנות הרחיפה במצנח
« Reply #240 ב- : November 30, 2010, 10:45:24 pm »
העיניים מחפשות מצנחים, איזו עמדת המראה לא יתכן שעל הר כזה יפה אין עמדת המראה. הגעתי למונסראס הר הנמצא כשלושת ריבעי שעה מברצלונה. על ההר מנזר ומצוקים מדהימים (מזכיר את מטאורה ביוון). אני מדמיין אותי טס עם מצנח ליד המצוקים האלה עולה מעל ההר מששקיף על כל האזור מלמעלה. רוצה לטוס את ההר הזה מכל הכיוונים. אחר כך בירידה מההר עדין מחפש שדות נחיתה אופרטיבים , מי יודע אולי עוד אטוס שם פעם .

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #241 ב- : December 21, 2010, 10:53:26 pm »
נמצא במפגש משפחתי ומוצא זוג מרחפים ותיק שכבר מזמן לא מרחפים. מה ההסתברות בתוך משפחה קטנה למצוא עוד מרחפים שלא הכרתי ולא ידעתי שהם מרחפים. למרות שההסתברות אפסית זה קרה לי בשבת האחרונה. בעבר הם היו  מרחפים כל שבת ולאט לאט אני נזכר ששמעתי בקשר את שמותיהם ושבין המרחפים קראו להם "בני ואביבה" שם אחד לשניים שתמיד הגיעו יחד לרחף. אני שואל נו ומתי הפסקתם אז הם אומרים לפני אחד עשרה שנים היתה תאונה אחת של אחד מחברינו שהותירה אותו פגוע קשה ואותנו בהחלטה שזהו זה מסוכן מדי בשבילנו. לא זו לא הייתה החלטה מתוך פחד אל החלטה שכלתנית כי פחדנו מחוסר הפחד דווקא. פחדנו להגיע למצב כזה בגלל שאחרי תאונה מזעזעת ככל שתהיה הינו שוב באויר בלי פחד. ואז הפחיד אותנו הסיכוי ובעיקר בסיכון של מה יכול לקרות כי לא מפחדים.

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #242 ב- : January 07, 2011, 07:12:30 am »
בשנה הבאה כבר לא יהיו כאן זרזירים. לפני שנים בכל סתיו היו הזרזירים מכסים את השמים. ובמעופם מציירים פעימות וגלים. בכל ערב יצאתי החוצה לעקוב אחרי להקות הענק המחפשות מקום ללון עפות כגוף אחד ממולל ומתבולל מקשקש ומתקשקש בשמים. בשנים האחרונות מספרם מתמעט לפני שנה היתה רק להקה אחת של כ 500 זרזירים שרטוט קטן בשמים גדולים. השנה הגיעו רק 50 ציפורים, זה כבר לא ממש להקה אלא מספר פרטים בודדים ובשנה הבאה כבר לא יהיו כאן זרזירים.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #243 ב- : January 07, 2011, 08:19:47 am »
נהפוך הוא אבנר.

90% מאוכלוסית הזרזירים נכחדה באסון צ'רנוביל, במשך כל השנים מאז לא נראה אפילו זרזיר אחד בעמק יזרעאל. לפני 5 שנים הופיעו מספר להקות של פרטים בודדים והשנה כבר ראיתי מספר להקות של כמה מאות.
אני מאמין שתוך 20-10 שנה יחזרו להיות כאן להקות של אלפי זרזירים כמו בשנות ה70.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #244 ב- : January 07, 2011, 11:38:58 am »
לפני כשנה שנתיים היו להקות ענקיות של זרזירים שבמשך תקופה מסויימת נחתו כל ערב למנוחת לילה בבריכת מים ליד רמת צבי.

הרבה אנשים באו כל ערב לראות את הריקוד המיוחד שהם עשו באויר לפני שנחתו.

מנותק gavriel

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #245 ב- : January 07, 2011, 12:47:34 pm »
גם אני ראיתי השנה זרזירים בלהקות גדולות למדי בהתגודדות לקראת לינה.  זה היה בבאר-שבע.

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #246 ב- : January 08, 2011, 09:16:37 pm »
אני שמח שיש עוד חרדים לזרזירים כמוני ועוד יותר שמח שיש זרזירים גם אם הם במקומות אחרים.
כמי שחווה מליוני זרזירים בילדות ובשנים האחרונות עוקב אחרי שארית הפליטה ברמת הגולן. בדרום רמת הגולן הם מתמעטים והולכים. ואיתם עוד זנים של ציפרים שליוו אותי כל חיי.
מי זוכר את הפשושים הקטנים. שהיו נפוצים כמעט כמו הדרורים. מי זוכר את החוחיות??
והחוחיות אחרי להקה קטנה שיש בה כ 30 ציפורים אני עוקב כבר כמה שנים ויתכן שגם הן יעלמו מהנוף שלנו בקרוב.
אשמח לדעת אם יש מישהו שמכיר להקות חוחיות באזורים אחרים בארץ.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #247 ב- : January 08, 2011, 11:40:06 pm »
החוחיות מתמעטות בעיקר בגלל צייד, המגזר הערבי מאוד אוהבים אותן כציפורי נוי בכלוב בבית. 

לפחות בעמק בגלל הגברה מסיבית של הפיקוח והעלאה של הכנסות לסכומים אסטרונומיים בשנים האחרונות גם כן אפשר לראות התאוששות של האוכלוסיה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק גיא ה-א

• הגעתי לאוסטרליה
החיים אחרי התרסקות קלה
« Reply #248 ב- : February 05, 2011, 06:09:48 am »

הר הארי 28.1.2011-התרסקות...
« התחלת נושא: ינואר 29, 2011, 09:04:51 AM » ציטוט עריכה הסרה 

--------------------------------------------------------------------------------
ציפורים מתרמלות... נוף אדיר........שעתיים טיסה.......
עשרות מצנחים מעל העמק, רחוק מעמדת ההמראה בתוך תרמיקה....מחזה מדהים.

עבר הלילה הראשון....שברי זכרונות מהטיסה הכי טובה שלי עד היום...כמעט.....

בום!
נגיעה בקרקע, על הרתמה,תוך שניות מתחיל כאב חד, בגוף, בטח נשבר משהו...
עדין ברתמה.

10:30 מגיע לעמדת ההמראה של הר הארי, אוסף בדרך בחור בתחילת דרכו בקורס אצל שימי.
מדברים על בטיחות, לימוד נכון של המראה ונחיתה,תיכנון נכון, בדיקות, בטיחות בגדול.
מעבירים טלפונים, נפרדים.

צוות החרב המעופפת הגיעו במלוא הדרם, היו"ר מוציא מצלמה כהרגלו ומתחיל לתעד.
כיאה לחייל האויר שם מתעדים הכל, מתחקרים, רושמים, וגם שמים בכלא את מי שצריך.

יציאה לאויר נעים, רוח כ 15 -20 קמש עם רכיב מזרחי קל שמשתנה עם הזמן.
המון תרמיקות שנבנות, עננים יפים, טיסה  באיזור ההמראה כ בין 900 ל1200 כל הזמן.

ענן יפה מגיע מדרום, יש  מצנח שחור עם לבן שיוצא אליו, (לא יודע מי זה) הוא טס מהר, אני אחריו.
מגיעים מתחת לענן, ומתחילה תרמיקה.

כל מי שמרכס באיזור ההר יוצא  לתוך העמק ומצטרף.
ברדק יפה של מצנחים, כמה לציר סבוב שמאל, כמה לימין, יש מקום לכווולם....

טעות 1.
 כניסה לענן, ראיתי שיותר מידי מצנחים הולכים להכנס ביחד, שברתי כיוון  מערבה.
הענן חלף מאוד מהר, אבל סכנת נפשות לחשוב שנכנסו איתך עוד 5 מרחפים ולא רואים כלום.
מסקנה 1. לא להכנס לענן בכלל, ובטח לא עם כוד כמה מרחפים שמסתבבוים בתרמיקה.

יציאה מערבה, 1400 מטר, רחוק ממני מערבה על הרכס עוד מצנח.
מעולם לא עברתי את גבול כרמיאל- והפנטזיה עודנה נהריה, צומת אחיהוד, עכו.
מחליט לצאת לכיוון  המצנח המערבי
דיר אל אסד עברתי בקלילות, טיסה מעל הרכס, 1200.
המצנח ממערבה אלי, אדרי, מגד אל כרום, מול לבון מאבד גובה, אבל מיד רואה ציפורים מתרמלות, מצטרף.
אדרי גם.
מ 800 עולה בחזרה ל1300 וממשיך מערבה.

מצנח פרוס על הקרקע, בחרתי שדה נחיתה בתוך איזור תעשיה בר לב.
לעזאזל הייתי צריך להמשיך עם אדרי לשדה מאחורי צומת יבור.
זיקרתי את המצנח כ 2 מטר גובה , ולמה לעזאל אני עדיין יושב בתוך הרתמה???

מגד אל כרום, אני מעל אדרי כ300 מטר, מתקרבים לאיזור תעשיה ברלב,
אדרי כבר מתכנן נחיתה אלי במנחת ציקלון, טסנו כל הדרך יחד, מחליט לחפש מקום נחיתה אחר.

טעות 2.
כבר טסנו ביחד כברת דרך,למה לא לנחות באתו מקום גם.
ממילא יש מערכת קשר, אם יש ,אז אפשר גם לתאם ולתכננן.
אדרי בחר ללכת לשדה פתוח גדול, ואני בחרתי להכנס לאיזזור תעשיה ברלב- האמת שאני מכיר פיזית את המקום כי הייתי שם מספר פעמים זה מקום בהחלט אפשרי לנחיתה, אבל טעות  בשיקול דעת---העץ....

עץ באמצע שה נחיתה, יש מקום לעבור מימין ומשמאל, אבל אני - לתוך העץ
כמשפט מדריך הרחיפה האגד שלי- אילן ארז.
אם יש עץ באמצע שדה נחיתה- תיכנסו בעץ -תבחרו נקודה אחרת וטוסו אליה.

ואוו הכאבים מחמירים, טלפונים לאיסוף דרך אדרי.
קשה לי לנשום, מתחיל ללכת שהחזה כואב, גם כואב,.
זרקתי את החופה בתוך השק, בכאבי תופת.
גורר את התיק על הרצפה עד לכביש כי לא יכול להרים אותו אפילו.

טלפון מיקי הוכששטר  ושהוא בדרך לאסוף אותי.

17:30- מיון נהריה, כניסה לצילומים, גב, צלעות, עורף, אגן
המתנה כואבת לרופא שמבשר לי לאחר בדיקה הצילומים ובדיקה פיזית
שהפעם לא הצלחתי לשבור כלום, ולא זז כלום, רק מכות יבשות.

בוקר טוב, טיסות בטוחות.

And once you have tasted flight, you will always walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been, and there you will always long to return.
" (דה
וינצ'י)

מנותק גיא ה-א

• הגעתי לאוסטרליה
החיים לאחר הרסקות קלה- המשך1
« Reply #249 ב- : February 05, 2011, 06:15:01 am »
עבר  שבוע,,,,

מחשבות כבדים ועצובים על שיקולי דעת, על קהות חושים, על עודף ביטחון עצמי אולי.
שבוע שלם של התעוררות לילית בין שעה שתיים לארבע בבוקר בגלל כאבים באיזור גב וצלעות.
כאבים שמתעוררים רק לאחר מספר שעות מנוחה...

כבר ביום שבת לאחר ביקורי במיון חשתי בהקלה מסוימת, ציפיתי, לא יודע מה ציפית בעצם.
לא מכיר את התחושה שמכירים נפגעים אחרים.
מה כואב?
כמה כואב?
איזה הרגשה ששוברים משהו.
ואולי טעו בבית חולים ופספסו משהו?

לקחתי אקמול, לפני השינה, זהו כן זה מספיק, כל היום הראשון לעבודה לא הרגשתי כאב.
רק בלילה בלילה כשכולם חולמים על מצנחים וצבעים, אני חולם על עץ בשדה הנחיתה, שמגיע אליו ב 30 קמ"ש
שיט, זיקרתי.

לאחר כמעט שבוע הלכתי לאורטופד לקבל חוות דעת נוספת,
הוא מעך אותי ולחץ על החוליות ,וסובב, ממש סוג של הטרדה מינית.
שאלתי נו דוקטור אולי כן שברתי משהו? או נדחסה חוליה?

הדוקטור חייך ואמר שאחרי הבדיקות שלו אם היתה נדחסת חויה - הייתי כבר זועק עד השמים.
קיבלתי איבופן 400 והלכתי לישון.

נמתין עוד שבוע ונראה מה יהיה.

חלומות  בטוחים גם לכם
« עריכה אחרונה: February 05, 2011, 06:16:33 am על ידי גיא ה-א »
And once you have tasted flight, you will always walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been, and there you will always long to return.
" (דה
וינצ'י)

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #250 ב- : February 05, 2011, 10:52:44 am »
גיא
הדילמה בין להמשיך לטוס ולצבור עוד כמה מטרים או ק"מ ולחילופין להבין שהטיסה ניגמרת ולחפש שדה נחיתה ולתכננן את הנחיתה, היא היא מקור הבעיה.
לא אחת הבנתי כי זהו, הטיסה הסתימה והגיע השעה לחפש שדה נחיתה בטוח, והאמן לי זה שווה הרבה מאד לעומת המכאובים והסיוטים.
המסלול שאני מאד אוהב מהר הארי הוא הטיסה מזרחה. וכל הזמן אני  מחפש ובודק שדות נחיתה.
כל האזור בסביבות הר הארי מורכב מאד ובנוי מהרים , בולדרים ויערות.
מאד חשוב להיות כל הזמן עם הדופק ולהיות מאד ערניים.
תרגיש טוב  hug
איתן

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #251 ב- : February 14, 2011, 09:06:32 am »
יושב בג'קוזי במלון אחרי יום ארוך של סקי באתר CHINA PEAK בקליפורניה. השרירים כואבים כי שכחו את התנועות האלה. נזכר בפעם ההיא שהבאתי מצנח לאתר סקי (VAIL קולורדו) וריחפתי ממעל נמלי האדם, שירדו בגלים גלים למטה על ההר. איך תפסתי טרמיקות ב 10 מעלות מתחת לאפס. ובעיקר כמה היה שם קר. היום היה שטוף שמש ציפורים תרמלו מעל האתר ולא היו שם מצנחים. כמה חבל של היה איתי היום מצנח.
הסקי הוא ספורט מסוכן מהיר רק בימים אלה יותר ויותר גולשים עם קסדות. את מה שאנחנו למדנו מזמן בסקי לומדים רק כיום .

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #252 ב- : March 13, 2011, 09:17:32 am »
זהו הוצאתי את הרעל מהדם, אחרי שלושה וחצי חודשים שוב שתי טיסות ארוכות ב TORY PINE ליד סן דיאגו.
זה התחיל בPARAWAITING שנמשך כמעט שלוש שעות ולא היה לי איכפת כי היה קצת פרפרים בבטן. עם מצנח לא מוכר באתר בחו"ל שכל טעות שלי היא טעות של כל ענף הרחיפה בארץ כי כאן אני הישראלי. אחר כך כשהרוח משתפרת גם משתפר מצב הרוח ואני מתרגל הנפות עם מצנח SPORT DHV 2 ורק כשהמצנח עומד יציב מעל הראש שלי יותר משתי דקות אני יוצא לאויר. מהשלב הזה זה כבר כמו רכיבה על אופנים ואני מרחף לי אל מגרש הגולף מצפון אחר כך לוילות בדרום, שם משחק למעלה ולמטה כמעט שעה וחוזר לדשא של TORY , מקפיד על נחיתה ללא דופי וחוטף צהרים עם החבורה. התנאים המשתפרים מושכים אותי שוב למעלה ואחרי כחצי שעה אני שוב באויר מטייל משחק והמצנח מגיב לרצונותי כמעט בלי מחשבה. חושב לעצמי איך אני יכול להיות עסוק מדי מכדי לטוס? איך הגעתי לכך שלא טסתי כל כך הרבה זמן? הרי מעט דברים בחיים נותנים לי את הכייף הזה .

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #253 ב- : March 14, 2011, 08:00:22 am »
אני לא בטוח שגם אצלם הכל אחד מפנה ימינה, אני צמוד הדוק לרכס התחיל סייקל של רוח חלשה מולי בא מצנח כחול, עקשן צמוד לרכס בגובה שלי, לא מפנה לי את הדרך. אין לי זמן לדילמה כי אנחנו מתקדמים במהירות אם אפנה וגם הוא יפנה גם כך נתנגש..... צועק בכוח ופונה שמאלה לכיוון הים רק שעכשיו הוא לא יפנה. כמה מחשבות עוברות לי בראש בשלוש או ארבע שניות. הוא ממשיך ישר צמוד לרכס אחר כך מצליח להציל את הטיסה שלו ולעלות ואני פונה אל החוף למטה ויודע שלפני טיפוס מייגע של כ- 20 דקות. אחר כך למעלה אני כבר לא מוצא אותו. אומרים לי שהוא עבר על כל חוקי הטיסה וגם הצליח להפחיד אחרים. אני רק מקווה שכשתהיה לו התאונה ( כי היא בטוח תבוא) הוא לא ייקח איתו עוד מישהו.

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #254 ב- : March 19, 2011, 09:57:52 pm »
כמה חשוב להכיר את האתר בו אתה טס, בדרך לארץ שומע על שתי תאונות רחיפה ב"כמון" אתר עם "מצבי רוח", אתר עם המראה נוחה לרוחות מזרחיות, אך מבנהו המעוגל יוצר כמעט מכל כיוון רוח, אזורים עם מערבולות וגזירות רוח. כשהסכנות הגדולות שלו הן בעיקר בימים בהם המזרחית החלשה מתחלפת עם הבריזה המערבית. אז הרוטורים מגיעים אחרי המראה שקטה ובטוחה.
ברוח מזרחית עם נטיה צפונית יש שני אזורים מסוכנים האחד כ300 מטר צפונית לעמדה והשני בכל האזור הדרומי.
כהרגלנו אנחנו לומדים בעיקר מנסיוננו ומאבדים את הכלים ללימוד מנסיונם של אחרים.

רפואה שלמה לפצועים

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #255 ב- : March 26, 2011, 10:19:41 pm »
מיכי המריא אני פרוש בעמדה לבד, בעצם לא ממש לבד עוד כ 20 צופים מריעים מעירים ושואלים שאלות. הרוח יציבה כ15 קמ"ש על האף. אני מניף, מעמיד את המצנח מעל הראש (אלללה נתניה) מסתובב המצנח יציב ומתחיל בריצה למצוק מטר לפני המצוק אני באויר ובסימן עליה מאחור מחיאות כפיים. עכשיו באויר מחפש את מיכי שכבר עלה כ 150 מטר וביחד סורקים את השמיים. כיף לטוס בשניים כמו כנף גדולה המזהה טרמיקות בטווח של 100 מטר. הטרמיקות היום קצרות, אני קצת חלוד ושנינו לא מצליחים לתפוס גובה . ממשיכים לשחק בגובה העמדה ואחרי כחצי שעה השמיים מתמלאים ענן ואזור התפר בין שמש לענן נמצא מעל שדה הנחיתה. מעל שדה הנחיתה קשה לרדת וקשה לעלות אחרי חמישה סיבובים אני עדין באותו גובה רק אז מכוון לנחיתה בשדה. כיף לטוס בהרים אחרי החורף הזה. אחרי הנחיתה מיכי ואני מסכימים שיש לנו עוד הרבה ללמוד ושפשף את החלודה. ואומרים להתראות בשבוע הבא "יחי האביב"

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #256 ב- : March 27, 2011, 09:32:26 pm »
מיכי המריא אני פרוש בעמדה לבד, בעצם לא ממש לבד עוד כ 20 צופים מריעים מעירים ושואלים שאלות. הרוח יציבה כ15 קמ"ש על האף. אני מניף, מעמיד את המצנח מעל הראש (אלללה נתניה) מסתובב המצנח יציב ומתחיל בריצה למצוק מטר לפני המצוק אני באויר ובסימן עליה מאחור מחיאות כפיים. עכשיו באויר מחפש את מיכי שכבר עלה כ 150 מטר וביחד סורקים את השמיים. כיף לטוס בשניים כמו כנף גדולה המזהה טרמיקות בטווח של 100 מטר. הטרמיקות היום קצרות, אני קצת חלוד ושנינו לא מצליחים לתפוס גובה . ממשיכים לשחק בגובה העמדה ואחרי כחצי שעה השמיים מתמלאים ענן ואזור התפר בין שמש לענן נמצא מעל שדה הנחיתה. מעל שדה הנחיתה קשה לרדת וקשה לעלות אחרי חמישה סיבובים אני עדין באותו גובה רק אז מכוון לנחיתה בשדה. כיף לטוס בהרים אחרי החורף הזה. אחרי הנחיתה מיכי ואני מסכימים שיש לנו עוד הרבה ללמוד ושפשף את החלודה. ואומרים להתראות בשבוע הבא "יחי האביב"

אבנר אבנר... אתה היית בהר הארי בשבת?... תרים טלפון!!!
רולי
 (אין יום שיצאתי איתך ולא היה טוב)
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #257 ב- : April 10, 2011, 11:32:10 pm »
היום הזה התחיל בחלומות עם החסידות עקבתי אחרי לפחות 15 להקות חסידות בנחיליהן המסובבים בתוך הטרמיקות ואני מצטער שאין מספיק רוח להמראה. אז צופה וחולם, חולם וצופה על החסידות האלה. אחר כך החדשות על מרחף שהתרסק ושוב עלות המחשבות האלה על הסכנות שבספורט "האם אני לא לוקח ברצינות  מספקת את הסכנות ?" או שוב מדחיק את הסכנה כי "כל התאונות הינן טעות טייס ואני אשמור לא לטעות". "האם זה פייר לעשות זאת למשפחה שלי?" או התשובה הישראלית "לי זה לא יקרה!!"  חושב על מרחף שלא היכרתי שקיפח חייו בתאונה ( פעם הכרתי את כולם) עכשיו אני ממעט להגיע לעמדות וכשאני מגיע אני לא מכיר חלק גדול מהנוכחים. חושב על מרחף שלא הכרתי ומה אני יכול לעשות למשפחתו.
חושב על מרחף שלא הכרתי, אולי עכשיו נתעורר ונמצא דרך למנוע את התאונה הבאה.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #258 ב- : April 16, 2011, 06:23:47 am »
יש ימים טובים....
אבל יש ימים שקורה משהו טוב. ממש טוב.
ויש ימים שאתה לא רוצה שיגמרו. כי כל מה שאתה נוגע הוא טוב. הם ימים שלא  תישכח לעולם.

הכול התחיל בבוקר בהודעה שבני העמצאי עבר גיבוש לכיוון חלומו. להיות טייס.
אחרי הרבה תיסכול (ראיה שעבר ניתוח לייזר) ושמונה חודשים  בפלצר שיריון. היום עבר גיבוש. ואבא גאה.  כי בנו בדרך שבחר.

בצהריים משחק מול קבוצה במקום  ראשון.  ניצחון ואנו אנחנו במקום ראשון. ילדי 98 עשו לי את הצהריים ואולי את השנה.

ומיד אחרי יונתן מתקשר. ואני תוך 15 דקות יוצא למבוא חמה. קובלינר הצתרף/
חצי שעה של 1,0...עם בשקיע... הכול ניפלה.   הרבה עבודה על הבועות הקטנות.

אני יודע שיש בין הדברים שסיפרתי לא קשר והרבה "הבדל חשיבות", אבל מה רע בלסיים יום כזה בטיסה.??
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #259 ב- : April 16, 2011, 11:32:27 pm »
הכיף שבטיסה לא תמיד נמדד לפי הגובה, המרחק ועוצמת הטרמיקות. למעשה הוא בכלל לא נמדד, הוא בעיקר נחווה ונחרט בזיכרון.

יום שבת, מגיע לעמדה בכתף שאול מאוחר, מבין שהתנאים היו הרבה יותר טובים מוקדם יותר, שומע על קרוסים קצרים וגבהים מכובדים.
טוב, כבר הגענו עד לפה, אמנם התנאים בינוניים מינוס, לא ניתן צ'אנס?
מתארגן ויוצא, מחזיק בגובה העמדה, מתברדק עם הרתמה, הספיד סיסטם, הקוקפיט וכל מה שרק אפשר...
עד שהסתדרתי עם עצמי ירדתי כבר לגובה של חצי ההר בערך, נראה שאין טעם לגרד כל כך נמוך ועדיף לצאת לכיוון שדה הנחיתה. טס וטס וטס ולא מוצא כלום, שום פיפס לישועה. מזהה דורס בודד מסתובב לו מעל שדה חיטה זהובה. "אזידוך" לכיוונו, -3 בדרך, אבל אני נחוש להגיע. סינק חזק משמעו טרמיקה חזקה לא?
בגובה של כ-40 מטר מהקרקע מגיע לאזור הטרמיקה שלו, יודע שזה הצ'אנס האחרון להציל את הטיסה, נכנס לטרמיקה ומגלה.... מגלה פלוס חצי לפחות משניה.
מתמרכז על השביל ונוחת בבאסה.
ועל זה נאמר "ססססאמק". הגעתי מאוחר, פיפסתי את התנאים הטובים, ואת המעט שנשאר ביזבזתי על חוסר ארגון ומיקוד.
רומן יוצא בטנדם, וכמובן שמצליח להחזיק בגובה העמדה כמה דקות, מסיים בספירלה לא הדוקה במיוחד שמניבה צרחות נשיות מכובדות בהחלט.
"וואו היה מדהים, זה פשוט כיף" ההתלהבות והחיוך של הנוסעת (ושערה הבלונדיני ושמלתה הקיצית ) מעבירים לי קצת את הבאסה.
מגיעים שוב למעלה אחרי נסיעה צפופה כדי לגלות שיש עוד תקווה ושאריות אופטימיות באויר.
אני ורומן הולכים לחניון כדי ולוודא שהמערבית עוד לא נכנסה ואנחנו לא עומדים ברוטור, לא מגלים שום סימן למערבית אז, יאללה, אין למה לחכות.
לרומן לא אכפת שאני אצא לפניו כי הוא עוד צריך לרתום את הנוסע ולתדרך אותו אז אני מתארגן שוב, מזכיר לעצמי לא לבזבז את תחילת הטיסה על שטויות, כי בתנאים חלשים זה עלול להיות קריטי.
וידוא אחרון של קסדה, רצועות רגליים, רצועות חזה וכפפות. מסתובב למצנח להנפה אחורית, מחכה למשב הנכון ומניף את המצנח מעל הראש, בולם, יש לנו משב נחמד אז אפשר לגנוב עוד חצי שניה במקום ולראות שהוא מנופח יפה לכל אורכו וכל המיתרים משוחררים. אני מסתובב ומתחיל לרוץ לעבר קצה המדרון, לא בפראות, לא מהר מידי כדי לא לעקוף את המצנח אבל בנחישות, משעין את כובד משקלי על רצועת החזה. אחרי מטרים בודדים ושלושה צעדים אני בעצם רץ באויר אבל לא מתפתה להתיישב ברתמה ומחכה ליציאה מלאה החוצה.
התנאים חלשים אז אני נאלץ לגרד בגובה העמדה, מחזיק בעיקר בעזרת הרכס החלש, אני טס הלוך חזור, האוויר מרגיש יחסית רגוע אז אני מרשה לעצמי להתקרב כדי מטרים ספורים מההר, כמעט במרחק נגיעה ממני צמרות העצים והסלעים. אני מבצע פניות עדינות, משתדל לייצר טיסה חלקה ועדינה ככל שאפשר, כל נדנוד מיותר בריתמה, כל הטיה של הכנף משמעה איבוד גובה. אני לבד באויר, אין לחץ וצפיפות, אני יכול לטוס ברוגע ולהתרכז בטיסה. יחד עם זה אני יודע שרומן אמור לצאת עם טנדם ואני עלול להפריע לו  כשאני טס הלוך וחזור מול העמדה. כשאני מזהה שהוא מוכן ורוצה לצאת אני ממשיך מעט דרומה, כשאני עושה את הסיבוב חזרה הוא כבר באויר, בליווי מחיאות כפיים והתלהבות מהאנשים בעמדה.
אני מספיק לעשות עוד הלוך-חזור אחד כשאני מזהה להקת חסידות כ- 100 מטר מהעמדה, בגובה שלנו, מטרמלות ונהנות. אני עושה את הדבר המתבקש, כמעט מובן מאליו, וטס לכיוונן, רומן, כמעט בו זמנית, ובלי שום תיאום בקשר עושה את אותו הדבר ושנינו בקו ישר מתמגנטים לציפורים. המצנח הגדול והכבד עוקף אותי בעצלתיים, מהיר ממני, אך גם שוקע מעט יותר.
אני נזכר בכמה סרטים שראיתי בהם מרחף אחד הולך על החופה של השני וכמעט מתפתה לעשות זאת...
אנחנו מגיעים ללהקה מתחתיה, החסידות הנמוכות יותר, שקרובות אלינו די נבהלות ובורחות לצדדים, סנוביות, לא תצטרפו לאיזה ריקוד? אז אני נאלץ לרקוד עם עצמי, עם צפצוף הואריו ועם הרוח, את הציפורים אני זוכה לראות רק מלמטה. הבועה שלי די חלשה, בקושי +1, אני נסחף איתה לאט לכיוון ההר ורואה שרומן התמרכז על בועה אחרת בכלל והוא עלה יותר גבוה ממני. מבנה הטרמיקה כנראה קצת יותר מורכב והיא מחולקת לכמה "בועות" ומוקדים. אני ממשיך שוב לאורך הרכס, הפעם כבר לא מחזיק כמו קודם אלא מאבד גובה. אני יוצא שוב לכיוון השדות מקווה למצוא משהו. אני מדלג על טרמיקה בריח כוסברה שנותנת לי מינוס חצי. רומן גם נמצא בגלישה ולנחיתה, יש לו מספיק גובה לפמפם אנדרנלין לנוסע עם ווינגאוברים. אני עובר עוד כמה עשרות מטרים, מתקדם ברוח צד לכיוון צפון, ומשלים עם העובדה שהטיסה נגמרה וצריך לנחות, מתיישר על דרך עפר ונוחת.
החסידות עדיין למעלה, ואני כאן למטה.

לא יצאתי לקרוס, לא נשאבתי בטירוף לעננים, בקושי החזקתי בגובה העמדה, משך הטיסה הייה כולה 20 דקות...
אבל בכל זאת אני אזכור את הטיסה הזאת כאחת הטיסות המדהימות שהיו לי, כי לכמה רגעים, עפתי.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...