כתב נושא: בקשר לקצב התקדמות עם בחירת חופה חדשה  (נקרא 7297 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק זיו אגרי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: בקשר לקצב התקדמות עם בחירת חופה חדשה
« Reply #20 ב- : October 09, 2008, 07:51:47 pm »
לא לא חברה אני מתעקש אני יודע חשבון יותר טוב ..
נו מה נסגר 2486835609235769025 78690 אופציות או 2123450928590346092 657 אופציות
למי שקשה להבין בצורה הכי פשוטה וכמו שעידו ציין גם בשירשור הזה וגם בשירשור הקודם של צחי הסיבה ש 1-2 נקרא 1-2 זה בגלל שזה 1-2 ולא 1 מתקשים עם..? זה סבבה תקנו מה שתרצו תתקדמו למה שתרצו וטוסו עם מה שתרצו לא מנסים להפחיד לא מנסים למנוע אין חוק ואין שופט בתחום

אני רק מכיר את העניין שהראש טיפש וקשה כל הגוף סובל
אז בסדר טוסו על מה שבא אל תקשיבו לעצות של אדם שטס לפחות יום אחד יותר ממכם וזהו
 כמה כבר אפשר לחרוש את אותו שדה חלאס !!!

נתראה במיון..

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: בקשר לקצב התקדמות עם בחירת חופה חדש&#
« Reply #21 ב- : October 09, 2008, 08:08:16 pm »
עופר בגלל שאתה לא יכול לבחור לאיזה מצב חרום תיכנס, הוחלט ע"י הבודקים של DHV שמספיק שבבחינה אחת המצנח מקבל 1-2 כדי שרף המיומנות שצריך כדי להטיס אותו הוא הרף המינימלי לרמת 1-2.

ברור שיש הבדל בין מצנחים באותה הקטגוריה אבל אל תבלבל בין תחום רחב לחפיפה בין התחומים, יש מצנחי 1-2 שטובים כמצנח שני ויש מצנחי 1-2 שטובים כמצנח שלישי אבל אף אחד מהם לא מומלץ לא ע"י היצרנים ולא ע"י מעבדות הבדיקה כמצנח ראשון.
מעבדות הבדיקה קבעו סף מינימלי למצנחי 1-2 וזהו המינימום המומלץ כדי לטוס על מצנח ה1-2 הסלחני ביותר. כי זה אומר שיש בחינה אחת לפחות מבין כל הבחינות שעבר המצנח שבה צריך מיומנות הטסה טובה יותר כדי לצאת ממצב חרום.

לכן אני אומר שלא חשוב איזה מצנח 1-2 אתה קונה אתה קודם כל צריך 100 שעות בהרים, נכון שיש מצנחי 1-2 שצריך כפול ויותר מזה לפני שטסים עליהם.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
  • NOVA MENTOR M / NOVA JAMBOO 33 / NOVA TYCOON S
    • דוא
צחי וכולם,

דרישות ברורות לבחירתו של מצנח רחיפה ע"י DHV

http://www.dhv.de/typo/Paragliders.3814.0.html

100 שעות ניסיון בלי ספק היא דרישה מיותרת לקלאס 1-2.

בכבוד,
ד.
« עריכה אחרונה: October 09, 2008, 09:15:40 pm על ידי Dmitry »
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #23 ב- : October 09, 2008, 09:26:19 pm »
אני איתך צ'חצ'ח. כשאני ארגיש שהקארמה זה מה שמונע ממני להתקדם בחיים, אחליף חופה למשהו אחר. ניראה לי שעד אז אדם כבר יסדר לנו 1-2 של עפקו עם ביצועים של 2-3 של היום, ויכולות SAT מרשימות.

זיו, זה 2398620948560897263 4871837645 אופציות, אז תרגע.

מנותק זיו אגרי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #24 ב- : October 09, 2008, 09:31:03 pm »
אחלה טבלה זאת דימה.. מומלץ לשמור אותה לדעתי פה באחד הדפים לתשומת לבך צחיק או לפחות להשאיר קישור.

דבר שני זה שהטבלה הזאת מסבירה בצורה הכי פשוט שכל מה שצחי והלנואלים אמרו פה הוא פשוט נכון.
דרגה 1-2 למרות שזה לא אי יאיי יאיי חופה משהו מטורף מומלצת החל מ 20-30 שעות טיסה בשנה לא המתנה ובדיחות עם החבר'ה לא בצורת פטריה על הגב מאמצע השדה עד לחניה או לאיסוף..
סתם חשבון פשוט יוצא שאדם שמתקדם לחופה כזאת  נניח טס יומיים או שלושה בשבוע נניח כל הסופ"ש פלוס עוד יום ומוציא בימים האלה מינימום 2 טיסות כל פעם שכל אחת מהם לכל הפחות 10 דקות.
אם הוצאת ביום אחד שעתיים וחצי של ריכוס מעל התבור זה לדעתי לא שווה את העניין של החישוב שעות כי זה מאבד מהרלוונטיות כי יש ימים טובים וימים טובים פחות והכוונה  לדעתי היינה רצף הטיסה.
ונכון אין כביכול הכרך ל100 שעות כמו שצחי ציין אבל אם תספור מכל הסופשי"ם וכל שאר הימים שאפשר להוציא טיסה טובה בארץ תראה שמתוך 52 שבועות אולי  ב 45 אפשר לטוס בכמה אחרים לא יוצאים כי הייתה הרעה בתנאים בעמדה ו\או נסעת לרכס שמבחינת מיומנות לא נראה לי ששוה ערך להרים למרות שאין התייחסות לרלוונטיות של איפה טסים מבחינת DHV
אז כן 100 שעות שצחי ממליץ עליהם נראות לי סבבה כי ככה בטוח כיסית את כל האופציות של להיות בטוח שאתה מרחף על משהו שמתאים לך כמו כן אתה צריך לשים לב שהחבר'ה מDHV לא מדברים בכלל על זמן הטיסה הכולל שיש לך אלה כמה שעות בשנה אתה צריך מבחינת שמירה על קשירות כדי לטוס על חופה כזאת..
כלומר אם אתה לא טס ממש הרבה עדיף לטוס על משהו בטוח.

ותחשבו על זה  :-)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #25 ב- : October 09, 2008, 10:02:56 pm »
זיו שכחת עוד משהו:

הדרישה לחופה 1-2 היא 20-30 שעות בשנה
ציטוט
and advanced flying knowledge
ז"א וידע מתקדם בטיסה.

לאף אחד מאיתנו אין ידע מתקדם בשנה הראשונה (לחלק גם בשניה לא), אני לדוגמה מאז שאני טס עושה בין 100 ל 150 שעות בשנה (את הרוב בהרים), ז"א שבשנה השניה שלי שבה עשיתי יותר מ30 שעות וכבר היה לי יותר מ100 שעות הייתי יכול להחליף ל LTF 1-2 בצורה בטוחה ולהרגיש עליו נוח.

לדעתי 100 שעות בטרמיקות זה המינימום ל"ידע מתקדם בטיסה", וזה גם יותר קצר וברור מכל הנאום שכרגע כתבתי.

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #26 ב- : October 09, 2008, 10:04:11 pm »
זיו וכולם,

כאשר יודיעם איפו למצוא את המידע האמין - דרך יחידה איך אפשר להסתדר
לבד בלי דעות ותאוריות של צחי, דימה ולנואלים! תהיו מבוגרים כבר רבותיי!
100 שעות? בארץ כמות טייסים מוגבלת מאוד יכולה לספור שעות יותר מ50 כל
שנה. לא רואה הצדקה בבניה של סרטים איום על 1-2 ולדרוש מהאנשים אחרים
דברים שאנחנו בעצמנו לא מסוגלים לעשות... אפילו אין עם מה להסכים כאן...

בכבוד רב,
ד.
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #27 ב- : October 09, 2008, 10:39:41 pm »
דימה אתה בכלל לא טס בהרים אז אתה צריך לטוס על DHV 1  זה מספיק בשביל רכס .

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
CHANGED
« Reply #28 ב- : October 09, 2008, 11:13:30 pm »
דימה אתה בכלל לא טס בהרים אז אתה צריך לטוס על DHV 1  זה מספיק בשביל רכס .

שרון,

אתה לא מכיר אותי בכלל..
ולא רוצה לפגוע בך סתם,
אבל גם בקלאס אחד אפשר
לעשות דברים מעניינים!!!
אם בחרת יצרן מוצלח! :-))

ד.
« עריכה אחרונה: October 09, 2008, 11:32:35 pm על ידי Dmitry »
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #29 ב- : October 09, 2008, 11:51:19 pm »
דימהלה נו...........
אז שוב כול מי שלא מסכים איתך טועה?
אף אחד לא מהלך איימים על מישהו אחר פה.
כאן כולם חברים שמנסים בחינם ללא תשלום לשמור אחד על השני ולרחיף בכיף.
היחידי שמנסה  למכור פה משהו בכול הודעה זה הסוכן של נובה  lugh  ( אני לא מוכר בארץ כלום אפילו לא מקל של ארטיק למקרה שעוד לא הבנת).

מה לעשות שרוב המרחפים בארץ הם טייסי סו"פש ולכן עדיף להיות זהיר ולמצות את הכנף מתחילים שלך כי אצל 95%  ממרחפיי הסו"פש לא הכנף היא מה שיימנע מהם טיסה טובה ביום ממוצע אלא יכולת הטייס לנצל את מה שהכנף נותנת.

לילה טוב

שי לנואל
« עריכה אחרונה: October 10, 2008, 09:57:12 am על ידי שי לנואל »

מנותק זיו אגרי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #30 ב- : October 10, 2008, 12:15:56 am »
להוציא 100-150 שעות טיסה בשנה זה... מכובד ללא צל של ספק וגם פה אני מסכים איתך צחי שנכון יש חברה למיניהם פה עם כביכול יותר שעות ממני, אבל רובן רכס וכשבאים להרים אז אני מצליח להבין סוף סוף איך העמדה נשארת נקייה מאבנים ומצמחייה נמוכה, פשוט בגלל שמגרדים אותה במריחה מצד לצד אולי ..

שעות טיסה אינן בהכרח מדד לנסיון עם מצבים לשליטה טובה בחופה חדשה כמו שמודגש שם יפה בהמלצות האלה, ושגם מן הסתם מאד קל להסכים עם זה ששווה לקחת חופה חדשה  ולעשות לה את הבדיקות ב SIV כדי לדעת על מה טסים.
כמו שנהג צעיר לוקח את האוטו בגשם הראשון למגרש צידי כדי לראות איך מחליקים ומה קורה בכל מיני מצבים שכאשר יקרה משהו זו לא תהיה הפעם הראשונה שניתקל בה אחרת יש מזל ויש גם חוסר מזל..
וכמובן שטייס פחות טוב נותן לחוסר המזל טיפ טיפה פושש כשהו עושה שטויות נוספות בנוסף לזה שהמצנח קצת מג'עג'ע

טסתי לפני חודשיים על ויסטה שיונתן  נתן לי עליו סיבוב מצנח באמת מדהים דינאמי כייפי וכן  מרגיש כאילו וואללה אפשר לדלג אליו
אבל אחרי 20 דקות טיסה קצת בטרמיקות במבוא חמה מתחילים להבין למה DHV 1-2 זה לא בדיוק לטייס אחרי קורס
הסיבה המרכזית היא לא הקיפולים וכל השטויות שצריך לדעת איך לצאת מהם כי ממילא לוקח זמן ומצב מסויים להגיע אליהם הבעיה היא שהמצנח הזה בניגוד לטראסט שאני טס עליו מתנהג כמו כלב צעיר שכל הזמן מושך ומתלהב וצריך להשגיח עליו הרבה יותר טוב ממה שאני עושה על המצנח שלי..
אם הוא טס יותר טוב לא יודע,
אם הוא יתן לי קרוס יותר רחוק .. לא יודע קודם נצא עם הטראס למשהו שיהיה לי רפראנס,
מה שכן הוא הרבה יותר מתיש אותך ומעייף ורוב הסיכויים שאחרי חצי שעה ארבעים דקות שנכנסים לשאננות של הנה 1-2 זה סבבה ואתה טיפה יותר עייף ומותש מהטיפול בו לעומת מה שאתה רגיל עם עגלת טראסט או כל DHV 1 אחר אז מגיע הקיפול או טרמיקה או מה שזה לא יהיה וכשאתה מבולבל ורגיל שאתה לא מספיק למצמץ וזה נפתח ופתאום המצנח מבקש איזה עידוד קטן עם משיכה פיצפונת בברקס ואתה כבר מותש מה40 דקות של לפני הטלטלה אז אתה מגלה שאתה באיזה ספין ומחפש את הידית של הרזרבי כי זה הדבר היחידי שנשאר לך מהסט של הציוד הקודם.

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #31 ב- : October 10, 2008, 12:27:40 am »
שי הוצאת לי את המילים מהפה ........

מנותק ofery

• משחק בארגז החול
« Reply #32 ב- : October 10, 2008, 02:08:48 pm »
נראה לי שזה הדיון הראשון בפורום שהסתיים בפחות מ - 20% העלבות אישיות כנגד מי שלא מסכימים איתו.
זאת התקדמות.
נקווה ל 0%

עופר

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #33 ב- : October 10, 2008, 03:38:03 pm »
גיא עידו קצת טועה באופציות.
לתקינת EN יש 24 תרגילים שעל כל תרגיל ניתן לקבל ציון מהאות A ועד האות E (אולי אפילו F ).

עכשיו תבדוק בבקשה עבור עידו כמה אופציות יש  ;D
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #34 ב- : October 10, 2008, 03:55:46 pm »
אתה כמעט צודק. יש A B C D ו- F.

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #35 ב- : October 10, 2008, 05:03:08 pm »
איתי - יש 59604644775390625 אופציות  ;D

מנותק kommisar

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #36 ב- : October 12, 2008, 02:45:04 pm »
אנחנו נתחיל מסיפור. אני אוהב סיפורים טובים. לפני הרבה שנים כאשר למדתי לנהוג נאמרתי לנהוג לכיוון של החלקה. ובמקרים של הנעה קדמית של הרכב קצת מאיצים. מאז היו לי הרבה סיכויים לשפר את המומחיויות שלי כי אני נהוג הרבה ובכל תנאים. לפני זמן מה השתתפתי בקורס נהיגה מתקדמת שנוהל על ידי מקום העבודה שלי. וכמובן טיפול בהחלקה היה נושא מרכזי של הקורס. וכאשר המדריך משך ידית עשיתי משאני רגיל לעשות – מבטל את החלקה וממשיך בכיוון הרצוי. וזה היה לא נכון! מדוע? כי לפי הקורס הצטרכתי ללחוץ על הברקס  ולהחזיק את ההגה ישר. ונותן לטבע וא.ב.ס. לעשות את העבודה שלהם.שאלתי את  המדריך : למה? תשובה הייתה פשוטה : לרוב אנשים זה הדרך הכי טובה להתמודד עם החלקה. אתה צריך לנהוג בדיוק רב כדי לא להחמיר את המצב. אתה יכול, אבל אחר לא כל-כך. באמת יעיל ובאמת פשוט : זה עוזר לרוב נהגים ממוצעים!

יש דמיון בין הסיפור הקצר שלי והמלצה ל100 שעות בשנה. פשוט נותנים לטבע לעשות את העבודה שלו. אבל יש טייסים למי כפול מזה לא מספיק בכדי לטוס בשלום. וכמובן יש טייסים שיכולים לטפל בחופה מתקדמת עם פחות מ100 שעות שנתיות. לרוע המזל אין מנגנון חסין קליעים להעריך מומחיויות של טייס לכן סף 100 שעות נולדו ( ומדוע בדיוק 100 ולא 90 או 110 ;) ).

אני רוצה להדגיש את הנקודה שלי שוב. מומחיויות של הטייס מגדירה יכולת לטפל בחופה מתקדמת ולא זמן הטיסה השנתי שלו. אבל 100 שעות בתרמיקות (ותרמיקות זה באמת חשוב ) זה גם טוב פשוט כי זה עובד באופן מושלם לטייס ממוצע.

צחי

ואני גם רוצה להגן על סוג חופות הכי פופולרי בעולם  – DHV/LTF 1-2. פשוט תסתכל על סטטיסטיקת תאונות. כמה תאונות אפשר ליחס למאפיינים של 1-2 לעומת 1? עד כמה שאפשר לראות : כמעט אף אחד מהן. אבל יכולים בקלות לזהות שתי סיבות " פופולריות " ביותר : חוסר  שליטה קרקעית והערכה לא נכונה של תנאי מזג-אוויר.

יכול להיות שהשקעה בבטיחות הרבה יותר טובה זה להסביר את העובדה שזה חשוב לבזבז כמה שעות ברכס משחק עם חופה. או פשוט לזורק מבט לתחזית לפני יציאה לאוויר ולא לעודד טייסים להישאר עם חופות יותר פשוטות.

אלכסנדר ק.

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
« Reply #37 ב- : October 12, 2008, 03:52:26 pm »
אני שב וחוזר לסיבה הראשית שגרמת לאנשים לקנות חופות מתקדמות..מהירות!
מהירות=בטיחות אקטיבית. היכולת להתמודד מול רוח חזקה שמפתיעה.
רבים יאמרו אם היא חזקה אני לא ממריא, אבל מה קורה אם כבר אתה באויר?
צחי לא נתן סטטיסטיקה של תאונות כתוצאה מרוח חזקה בה המצנח לא חודר
לעומת בעיות קיפול כנף שניגרמות באויר טרמלי, פשוט אמר שיש יותר קיפולים בהרים.
 קיפול כנף ניתן לתרגל בהנדלינג  בקרקע , לפני SIV.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #38 ב- : October 12, 2008, 04:17:16 pm »
אוהד אתה טועה וצודק...
כנראה שאתה צודק לגבח הסיבה להחליף חופה -מהירות.
אתה טועה לגבי הסיבות לתאונות.
רוח חזקה באוויר אינה בעייה (בד"כ) אפשר לנחות גם ברוורס .(ילדים לא לרוץ ולבדוק אם אני צודק...)
ההבדל במהירות החופות אינו ב"טרים" אלא בתוספת עם ספיד סיסיטם.
בהמראה ברוח חזקה אין הבדל גדול בין החופות,בליחה,יש הבדל חופה מתקדמת (ומהירה) תניף יותר קשה...
בקיצור איפה טסים מחר?
יובל

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #39 ב- : October 12, 2008, 05:44:19 pm »
קצת התבלבלו פה ממה שכתבתי.

לא אמרתי שצריך 100 שעות בשנה (למרות שזה מה שיוצא לי לעשות) אלא 100 שעות לפני שמחליפים מצנח.
ברור שיש אנשים שהם מוכשרים יותר מהכלל אבל איאפשר לכוון המלצות לפי ה1% העליון המוכשרים ביותר וגם לא נותנים המלצות לפי ה1% התחתון הכי פחות מוכשרים שגם אחרי 200 שעות לא יהיו מיומנים מספיק (ושעדיף להם לפרוש מהספורט), המלצות נותנים לפי הממוצע של הכלל.

אוהד אנשים קונים קורבט כי היא מכונית מהירה. קורבט היא המכונית אם אחוז התאונות הנובעות מאיבוד שליטה הגבוה ביותר. ולמה זה?
כי אחוז גדול מהאנשים שקונים קורבט לא מסוגלים לשלוט בתאוצה המדהימה של המכונית הזו !
(מתוך כתבה שקראתי בנושא לפני כמה שנים)

אני מסכים איתך לגמרי שמהירות היא סיבה טובה להחלפת מצנח. אבל מי שמחליף למצנח למרות שהוא לא ברמה של  לשלוט עליו ולא משנה מאיזה סיבה הוא רוצה להחליף הוא פשוט טיפש.

אתה פשוט צריך לדעת שאתה יכול להטיס את המצנח בביטחה, לרוב האוכלוסיה זה בערך 100 שעות (למרות שיש מקרי קיצון לשני הצדדים).

אם מהירות הייתה הפקטור היחיד בקניית מצנח כולם היו טסים על "גל הלם" או מינימום על טויסטר.