צחיק ידידי אני מבין לליבך. אבל אני חושב שמה שמפריע לך הוא לא בדיוק מה שאתה שם עליו את האצבע פה.
ולכן אני אשים את האצבע לרגע על משהו. לא שממש מפריע לי, אלא שאני חושב שיעניין אתכם לקרוא אותו.
כל עינייני האגודה והוואקום לא כל כך רלווניטיים אלי או אל אנשים שהצטרפו לתחביב פחות או יותר כבר לתוך החלל הזה כשהוא מלא ברוח הקודש. בפורום המדהים ובאנשים הנפלאים שפגשתי.
אני רוצה להזהיר ולהתריע מתופעה לא בריאה שמתרחשת אצלנו בספורט (ויש שיאמרו בכל תחומי החיים).
ישנה נטייה לאנשים, ללכת אחרי מנהיג. מנהיג אחד. ניתן לראות את זה גם ב"סיתוונית" וגם ב"עגור" ואולי גם במקומות אחרים שאני לא מכיר ולכן לא אכתוב עליהם. נכון שלמדריך ישנה השפעה חזקה על החניכים. אבל לפעמים נדמה, שיותר משהרועה צריך עדר, העדר ממליך לו רועה.
ובכן, מה הבעיה פה? הבעיה היא ההגמוניות של הדעות שכזו מסגרת מייצרת, בה רק אדם אחד הוא בעל הדעה והניסיון. וכמה שהוא לא יהייה מקצועי או וותיק, דעתו היא עדיין אחת. וגם הוא לפעמים, טועה (או לפעמים צודק).
תחשבו לרגע (להבדיל אלף הבדלות) על אנשי שוק מחנה יהודה שיצביעו ביבי בבחירות לא משנה כמה המדיניות הכלכלית שלו רעה בשביל החיים שלהם. אבל הם יצביעו ביבי. כי הוא המנהיג. והם השוק. והם עוד יעשו את זה בגאווה ובראש חוצות תוך שהם מהללים את המנהיג בפורום "רוח המלפפונים" של השוק. אני אחדול עכשיו מהמטאפורה הלא כל כך מוצלחת הזו.
וזה בדיוק מה שיפה בפורום הזה. שהוא שם לעצמו מטרה להיות ללא מנהיג אחד. והוא פתוח, סבלני וסובלני לכל הדעות. אני מרגיש שאני יכול לשאול פה שאלה, להעלות סרטון, ולקבל מגוון דעות כזה שייפתח דיון מעמיק. ולכן כל כך חשוב לדעתי, לכתוב כאן סיפור של אירוע זה או אחר כשהוא עוד טרי בראש, ולקרוא מה דעותיהם של אחרים.
אנשים יקרים. אל נא לכם להפוך את פלוני או אלמוני לגורו. וללכת אחריו להלל לקלס ולפאר את שמו ואת דבריו כאילו היו דברי אלוהים חיים. גם אם הוא שלושים שנה בתחום, גם אם יש לו פאתוס של בגין וגם אם הוא מביע דעה נחרצת על כל שטות בפורום (אני חושב שכיסיתי את שלושתם לא?) ותסלחו לי שאני קצת לא מעודן בדברי...
השתדלו להביט מעבר לדבריו של חכם זה או אחר, ולשאול את עצמכם מה הדעות האחרות. מה עוד יש לאמר. וככה החכימו והרחיבו אופקים. תנסו לחשוב מחוץ לקופסא, לקבוצה, לחופה, לרתמה. זהו לימוד אמיתי!
אז כשהמדריך ממליץ על ציוד זה או אחר, על חברה זו או אחרת, מתחקר אירוע בצורה מסויימת, מסביר תופעות שיטות או דברים שמתרחשים ושאנחנו עושים, תחפשו עוד דעות. עוד אנשים שאומרים ההפך או שונה. תשאלו, תחקרו.
וחוצמזה כשלמסגרת כלשהיא יש משהוא איכותי להציע, אין צורך במסכת הלל בפורום. התוכן ידבר בעד עצמו.
חבל לי שלא יכולתי להצטרף להרצאה, מה לעשות, עובדים. בפעם הבאה אני שם בתקווה...
והכי חשוב, עד שייתיבשו קצת הרגבים בשדות הנחיתה של ארצנו, ושחר יום טרמאלי יפציע, אם אהבתם את דברי, תנו לי בקארמה!
או תמצאו אותי בעמדה ותורידו לי מכות... הכל הולך