כתב נושא: נחיתת ריסוק באדיבות עומר נאמן ששלח לי  (נקרא 1720 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
http://hanggliding.ru/video/254.html
למישהוא יש השערה מה קורה פה?

מנותק ג'ניה הערדניק

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • תבנו לי הרים בנגב
    • דוא
אשר פורסם במקור על ידי בפייסבוק.
הוא נחת ברוטור שהגיע מהעצים,מה יש לשאר?
אם שעות נסיעה לעמדה היו נרשמות בלוגבוק הייתי כבר דרגה 5 וחצי

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
 איך יש להתנהג במצב של רוטור באירוע הזה מבחינת משיכה ושמירת מהירות לקראת נחיתה ובכלל בזמן סינק חזק ?.
« עריכה אחרונה: December 17, 2015, 08:46:03 am על ידי hasanhang »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
הפתרון הכי טוב לרוטור הוא מניעה. ובמקרה הזה זה היה ממש קל, פשוט לנחות יותר רחוק מהעצים.

למה לנחות מאחורי העצים ברוח חזקה ואז לחפש פתרון איך להתמודד עם הרוטור?!
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ג'ניה הערדניק

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • תבנו לי הרים בנגב
    • דוא
לא חושב שיש דרך להתחמק מרוטור עוצמתי.
אולי לנסות לברוח לכיוון שהגעת ממנו
למרות שמחשבת תחילה ותכנון נחיתה מראש מונעים את רוב הסיטואציות הלא נעימות
אם שעות נסיעה לעמדה היו נרשמות בלוגבוק הייתי כבר דרגה 5 וחצי

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
איך יש להתנהג במצב של רוטור באירוע הזה מבחינת משיכה ושמירת מהירות לקראת נחיתה ובכלל בזמן סינק חזק ?.

חסן, בנוסף למה שצחי וג'ניה כתבו לך (בצדק), אולי יש משהו שאפשר לעשות במצב כזה...  להתפלל!! (ואני לא אדם מאמין 😁)

ועכשיו ברצינות... דבר ראשון, מה זאת אומרת "משיכה ושמירה על מהירות"??? הרי זה מה שאתה צריך לעשות בשלב הזה, בלי קשר לאם נקלעת למצב ביש או לא...
זה לא שאין לך "פתאום" מהירות אווירית ולכן נופל (לא תמיד, בכל אופן), אלא שאם נכנסת לרוטור, יש מצב שתטוס באוויר יורד (תלוי באיזה אזור של הרוטור אתה נמצא). אתה ממשיך לטוס (מבחינת הגלשן), אבל מאבד גובה מהר מאד.. למעשה נופל/נזרק לקרקע תוך כדי טיסה.

מחשבה של איך לצאת מהמצב הזה היא כמו להגיד:
עליתי לגג של עזריאלי להנות מהנוף, אבל לא זיהיתי את הסכנה ב"לצפות בנוף בזמן שאני עומד, לא מאובטח, על מעקה הבטיחות".. ועכשיו אני בנפילה חופשית מהגג של עזריאלי....
אז מה הדרך הנכונה להתנהג במצב הזה? משיכה ושמירה על מהירות??

אני מניח שהשאלה הנכונה שעל כולנו לשאול היא " איך אני מזהה מצב פוטנציאלי למקרה כזה, ולהימנע ממנו?".
אבל מי שלא מבין שמאחורי מכשול (עצים במקרה של הסרטוו) יש רוטור (שגדל ככל שהרוח חזקה יותר), כדאי שיחזור למדריך שלו וילמד מחדש תיאוריה.
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
  מקרה בגלבוע !!!!
  אני פתאום נזכרתי שלפני הרבה זמן בגלל הסרטון הזה שאחד הגולשים שהיה יותר מנוסה וותיק ממני ששמו אם אני מדייק
  אמיר יפה  או אמיר יפת  פרסם כתבה בחוברת כנפיים      של אירוע מיוחד במינו בגלבוע שהא נקלע אליו . המקרה הזה מסתכם בזה שאחרי ההמראה   תקינה  ובמהלך טיסה הרגיש שהוא נופל בתוך זרם יורד או אוויר יורד והוא היה מאוד נסער ולכן הוא משך אבל לכל אורך המשיכה לא התפטר מהנפילה הזאת ולא הצליח לעלות על מהות העניין ולקראת הנחיתה ולפי דבריו ולאור הסכנה שהוא חש הבין שהוא חייב לטוס במהירות הכי איטית שהוא יכול להרשות לעצמו .המסקנה שהוא הגיע אליה שהוא מגביר קצב השקיעה של הגלשן לקראת האדמה ולכן החליט לטוס במהירות [/bשתאיט את קצב השקיעה למקרה שהנחיתה שתתפקשש לו וכל זה בניגוד למה שאנחנו מותרגלים אליו .אני כרגע לא זוכר את הסוף המדויק  אבל אני בטוח שהוא העלה את הסיפור בכדי להזהיר את העוסקים בגלישה למה שהוא  נקלע אליו ולתאר את השיקולים שהו הגיע אליהם בנסיון להביא לסיום סביר למקרה שלו.ולכן  שאלתי את השאלה המוזרה הזאת !!!.אני אחפש את החוברת הזאת בכדי להביא את הסיפור האמיתי
« עריכה אחרונה: December 18, 2015, 11:23:37 am על ידי hasanhang »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
אמיר יפה חווה ארוע קיצוני של רוטור בגלבוע , כנראה בגלל רוח עם רכיב מאד דרומי שיוצר סינק חזק בדיוק באוויר מול העמדה שך כתף שאול.
תפעול גלשן נשאר אותו דבר , צריך לשמור על מהירות אוויר גבוהה גם בסינק ובמיוחד לקראת הקרקע כדי שתהייה אנרגיה מספיק גבוהה כדי לבלום את קצב השקיעה.
זה פשוט- לא צריך לסבך.