כתב נושא: סרטון על נחיתה ???  (נקרא 3309 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
בעניין: סרטון על נחיתה ???
« Reply #20 ב- : December 08, 2015, 09:17:48 pm »
 לכבוד נתי-ה סליחה שאני עונה לך בשם הזה  כי אני לא מזהה אותך ולכן אקרא לך ידידי נתי ,אני מודה לך ולכל אחד שמגיב ומשקיע  ומתייחס  לעניין שמחבר את כולנו כולנו , ההנאה והכיף שבטיסות באוויר ואולי מקור האושר הפנימי והסיפוק  שלנו עלי אדמות .אנחנו דנים מזוויות שונות ואולי גישות שונות בענייני בטיחות ושיפור ותיקון   התנאים  לשם כך .בעניין ההבנה ,אנחנו קולטים מידע  שמועבר אלינו בזמן כלשהוא וממקרות שונים וזה מנותח וזוכרים אותו כמו נוסחה (פאזל) ועכשיו בא עניין היישום (במקרה הזה שלנו בגלישה אווירית ) כל אחד והיכולות שלו .ולכן נוצר כאן מצב שאני נקלעתי אליו  ומצאתי את עצמי מנסה לחבר הרבה קצוות ביחד .יכול להיות מצבים שיש ביניהם חפיפה ויתכן מצבים שהם מקבילים שאף פעם הם לא יפגשו .מאידך אני שומר על כל המרכיבים  ולא מבטלם על הסף או מוחק אותם ,כמו רגש ,הבנה ,הפנמה ,מדידה וקריאה מכשירית ,זכרון ואנסטינקט .אני לא אוכל לטוס בלי ווריו  ולגלות טרמיקות  רק עם רגש .אני כן יכול לזהות רוח קיצונית ומשאבית עם רגש אבל אין לי אומדן לך ,בעניין ההצעה שלך לבנות מנגנון שיבדוק זווית הזדקרות עם התראה על ידי שימוש ברצועת תלייה , היססתי וכמעט דחיתי את העניין על הסף בגלל שיותר קל לבדוק מהירות של גלשן  ,אבל במחשבה שנייה מה רע ולנסות את הרעיון הזה
הרי יש כאן מחשבה שאתה השקעת בה ואולי הוא הכי פשוט ועושה את העבודה וזה אחד הקצבות שאני הולך להתחבר אליהם
   כרגע אין לי תקציב לווריו  וזה אומר דרשני  ,אני לא הורג זבובים עלידי ריסוס יש לי מנגנון אחר :דפים צהובים מצופים חומר דביק  וזה עובד .תודה לך  נתי !!!!!
« עריכה אחרונה: December 08, 2015, 10:48:27 pm על ידי hasanhang »

מנותק צוק

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #21 ב- : December 08, 2015, 09:31:40 pm »
נתי הפיתרון שלך עם רצועת התלייה ממש לא טוב ומוטעה.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #22 ב- : December 09, 2015, 11:03:47 am »
מוטעה ומטעה והקשר בין זוית תליה וזוית התקפה להזדקרות הוא חלקי בלבד.
הזדקרות קורית כאשר זרימת האויר מתנתקת מהכנף.
זוית התקפה צריך למדוד ביחס לגוש האויר שבו אנחנו טסים.
הזדקרות צריך ליחס לזוית התקפה שנמדדת ביחס לגוש האויר (טרמיקה - אויר עולה, סינק - אויר יורד).
זוית תליה או זוית התקפה ביחס לאדמה לא יתנו אינדיקציה אמיתית ונכונה.

גורם נוסף בהזדקרות הוא מהירות אוירית.
מהירות אוירית לא קשורה רק לזוית התקפה, אלא גם לתנועת האויר עצמו.
בהמראה ונחיתה מהירות הרוח מתורגמות לתנועת אויר על הקרקע. כשאנחנו מגיעים למצב עמידה (או יוצאים ממנו), מהירות הרוח קובעת מה תהיה זוית ההתקפה להזדקרות (בנחיתה ברוח חזקה אולי לא תהיה הזדקרות אם מהירות הרוח גבוהה ממהירות ההזדקרות).

"זוית התקיפה להזדקרות" - נתי ידידו, אינה זוית אבסולוטית ביחס לאדמה או של הגולש ביחס לגלשן.
טרמיקות וסינקים משנים את הזוית כשאנחנו באויר,
רוח משנה את הזוית כשאנחנו קרובים לקרקע ומתייחסים אליה.

הרעיונות שלך מסוכנים...
תמשיך להשאר על הקרקע ואל תתן עצות לאנשים שמגיעים לאויר.
אם הענווה לא לדבר כשאין לך מושג לא עוצרת אותך, אז לפחות תחשוב על בטיחות "ידידך".
« עריכה אחרונה: December 09, 2015, 11:07:40 am על ידי joessepe »

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #23 ב- : December 09, 2015, 01:19:12 pm »
(בנחיתה ברוח חזקה אולי לא תהיה הזדקרות אם מהירות הרוח גבוהה ממהירות ההזדקרות).
לא תהיה הזדקרות אם הרוח חזקה?
אם תדחוף את המשולש לא תזקר  את הגלשן כי הרוח חזקה?
ואתה חושב שאתה יודע ומבין ויכול לתת עצות ?

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #24 ב- : December 09, 2015, 02:41:49 pm »
ולמה שתרצה לעשות כזה דבר???
אתה גם יכול לקפוץ מגג ונסות להמריא במזרחיות במבוא חמה (מה, הרי אם תטוס עם הרוח תגיע מהר יותר  ;D), אבל גם פה, למה שתרצה לעשות כזה דבר?

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
« Reply #25 ב- : December 09, 2015, 07:24:12 pm »
חברה !! חברה  בבקשה לא להתלהם  אני כנראה גורם לשריפות בשדה קוצים !!! בענייני פיזיקה ו אווירודינמיקה וחלקי דעות יש פלטפורמות לבדיקת העניין .גם אם יש דברים שמקומים את האדם מבחינה מדעית יש לגשת לעניין באופן מדעי אבל יש לשמור על רגש הומני מתון וסביר ולא תקיף מדי במקרה של חשש אמיתי   .העניין התחיל וסבב  סביב מנגנון מסויים שלא קשור להוכחות מסוימות .ופתאום מתגלים   
 דברים אחרים לגמרי ונראה שיש תהום גדול או ענק בין אנשים מבחינת הידע והשליטה בחומר .בואו ובקשה לא להגזים  בתגובות שלנו בשלילה.בעניין המחלוקת עצמה את האמת ובהתחלה   לא נראה לי את הקשר בין רצועת התלייה והזווית והדיוק וכל הפרמטרים ושאר חילוקי הדעות  כי עדיין לא בדקתי ולא חקרתי את הנושא לעומק ובתוכי פסלתי את העניין כל עוד אין לי את הקשר  לעניין ,  אבל השארתי את העניין  והרעיון  אך ורק רעיון לבנות מודל מסויים מבחינת מורכבות פיזית חשמלית ומבנית    ולא לבנות על זה מכשיר שבעזרתו
 יש לטוס איתו ולהנחית גלשן בעזרתו אלא אתגר ביצועי .והדבר טעון בדיקה ולבדוק את התנהלות העניינים ואיך ישפיע כל העניין על ההתנהגות שלנו . ובמקרה כשעבדתי במפעל עפקו לפני הרבה זמן ואינני זוכר את הסיבות לכך התחלתי ברעיון לבנות (לאלתר ) משהו שיתן אינדקציה על מצב האיזון ודרגת הגלגול של הכנפיים בגלשן .ולימים עברו ועברו ועברו  גליתי שבעולם כבר קיים מכשיר שנקרא גיירוסקופ. ולסיום יש לאחד את השורות ולחזק את המשותף ביננו ולנסות להתעלות בנפשנו
ולתרום ולתרום הרבה כדי שנתחסן מן הרע ביותר

מנותק adrian

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #26 ב- : December 10, 2015, 05:23:55 pm »
מצב הגוף יחסים למשולש הוא תמיד אינדיקצייה נכונה למהירות האווירית (IAS)
ולכן הזווית בין רצועת התלייה לצלעות המשולש (או לקיל) בהחלט יכולה לשמש בסיס לבניית מכשיר שיתריע על הזדקרות בזמן נחיתה.

האתגר בבניית מכשיר כזה, ובמכשירי מדידה בכלל, הוא 1) בניקוי הרעשים ו-2) בשיטת הכיול

יש התרעה כזאת ב-Flytec 6030. במכשיר יש צינור פיטו מובנה ולפיו הוא קורא את המהירות האווירית.
צעצוע נחמד. לפעמים הוא צועק לי לפני הפלייר ולפעמים אחריו. לך תסמוך על זה....

במחשבה שנייה, יכול להיות שאם אתה נוחת באפס רוח פעם בגובה פני הים ופעם בגובה 2500 מטר אז התרעה כזאת כן עשויה לעזור.
« עריכה אחרונה: December 10, 2015, 05:49:33 pm על ידי adrian »

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #27 ב- : December 12, 2015, 11:17:10 pm »
חברה !! חברה  בבקשה לא להתלהם  אני כנראה גורם לשריפות בשדה קוצים !!! בענייני פיזיקה ו אווירודינמיקה וחלקי דעות יש פלטפורמות לבדיקת העניין .גם אם יש דברים שמקומים את האדם מבחינה מדעית יש לגשת לעניין באופן מדעי אבל יש לשמור על רגש הומני מתון וסביר ולא תקיף מדי במקרה של חשש אמיתי   .העניין התחיל וסבב  סביב מנגנון מסויים שלא קשור להוכחות מסוימות .ופתאום מתגלים   
 דברים אחרים לגמרי ונראה שיש תהום גדול או ענק בין אנשים מבחינת הידע והשליטה בחומר .בואו ובקשה לא להגזים  בתגובות שלנו בשלילה.בעניין המחלוקת עצמה את האמת ובהתחלה   לא נראה לי את הקשר בין רצועת התלייה והזווית והדיוק וכל הפרמטרים ושאר חילוקי הדעות  כי עדיין לא בדקתי ולא חקרתי את הנושא לעומק ובתוכי פסלתי את העניין כל עוד אין לי את הקשר  לעניין ,  אבל השארתי את העניין  והרעיון  אך ורק רעיון לבנות מודל מסויים מבחינת מורכבות פיזית חשמלית ומבנית    ולא לבנות על זה מכשיר שבעזרתו
 יש לטוס איתו ולהנחית גלשן בעזרתו אלא אתגר ביצועי .והדבר טעון בדיקה ולבדוק את התנהלות העניינים ואיך ישפיע כל העניין על ההתנהגות שלנו . ובמקרה כשעבדתי במפעל עפקו לפני הרבה זמן ואינני זוכר את הסיבות לכך התחלתי ברעיון לבנות (לאלתר ) משהו שיתן אינדקציה על מצב האיזון ודרגת הגלגול של הכנפיים בגלשן .ולימים עברו ועברו ועברו  גליתי שבעולם כבר קיים מכשיר שנקרא גיירוסקופ. ולסיום יש לאחד את השורות ולחזק את המשותף ביננו ולנסות להתעלות בנפשנו
ולתרום ולתרום הרבה כדי שנתחסן מן הרע ביותר

שום שריפה יש כאלו  שאוהבים פשוט לצעוק כשמשהו נראה שגוי לא מדויק לא מושלם .
לא מדברים על אתרעת הזדקרות בטיסה אלא בנחיתה .
ב 99 אחוז מהמקרים בנחיתה סינקים וטרמיקות ניתנים להזנחה , כי מי שרוצה מיכשור כזה טס בדרך כלל בתנאים רגועים  .
באחוז הנוסף הוא במקרה של טייסים מעולים הנוחתים בירידה עליה , טיסות בחו"ל פירינאים למשל , אלו בכלל לא נדרשים למכשיר כזה .

אבל אם כבר מעלים את הענין  חוט עם משקולת המחובר לרצועת התליה יראה תמיד בדיוק את האנך לגוש האויר שנעים בו .
הסבר :
חיבור וקטורים פשוט יראה את שקול הכוחות , בהזדמנות אכין ציור מתאים .
אז  במקרה הזה  צריך להשתמש בהצעה הקודמת + חוט נוסף ולמדוד את הזוית ביניהם , הגירו טאכומטר מד תאוצה וכולי עובדים על אותו העיקרון בדיוק , אבל לא מדובר במוצר  מדובר בהבנה פיזיקלית בסיסית של הענין .
הרבה יותר פשוט ללכת לחוף להמריא כמה פעמים ולקבל את ההרגשה היכן נקודת הטרים , מהירות אוירת מינימלית קצת יותר גבוהה ממהירות ההזדקרות .
או שנספיק להשתמש בחוט אחד , כי לא מדובר במי שלא מזהה סינק או טרמיקה , כשיש כאלו המיכשור לא מתאים אך
במקרה הזה בלאו הכי לא אמורים להשתמש בו .אלא בהבנת המצב .

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #28 ב- : December 15, 2015, 12:58:45 am »
אדריאן לעניות דעתי מצב הגוף ביחס למשולש הוא אינדיקציה למהירות אווירית רק במצב יציב.

דוגמא קיצונית- גלשן במהירות מקסימלית ודוחף המון על מנת לבצע לופ.

קיצון שני- גלשן לאחר המראה מושך המון כדי לצבור מהירות.

בשני המצבים הנל בסופו של דבר נגיע להתייצבות אבל יש פרק זמן משמעותי בו ההנחה שלך לא נכונה.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק adrian

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #29 ב- : December 17, 2015, 02:20:00 pm »
אדריאן לעניות דעתי מצב הגוף ביחס למשולש הוא אינדיקציה למהירות אווירית רק במצב יציב.

דוגמא קיצונית- גלשן במהירות מקסימלית ודוחף המון על מנת לבצע לופ.

קיצון שני- גלשן לאחר המראה מושך המון כדי לצבור מהירות.

בשני המצבים הנל בסופו של דבר נגיע להתייצבות אבל יש פרק זמן משמעותי בו ההנחה שלך לא נכונה.

ברור שיש אינרציה ושהגלשן לא מאט\מאיץ באפס זמן.
זה חלק שצריך לקחת בחשבון כשבונים מנגנון מדידה כזה.
כנראה שזה זניח למטרה של חסן -- התרעת פלייר.
תחשוב שבהתיישרות עם הקרקע המהירות שלנו היא סביב ה-45 קמ"ש ואז מתחילה הצפה והמהירות יורדת תוך 7-8 שניות ל-37 קמ"ש (מהירות שקיעה מינימאלית), ואחרי שתי שניות נוספות יורדת ל-28 קמ"ש (הזדקרות).
חסן היה רוצה שזה יתחיל להתריע לו ב-37 קמ"ש.
ונגיד שאכן יש פער בין הזווית הנמדדת למהירות האווירית באותו רגע אז אפשר לכייל את המכשיר שיתריעה בזווית קטנה יותר.

זהו, חסן, קיבלת SPEC מלא :)