כתב נושא: סרטון על נחיתה ???  (נקרא 3308 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
סרטון על נחיתה ???
« ב- : December 04, 2015, 03:34:24 pm »
 אולי עוד סרט שלא ישעמם . כעקרון ,  אולי יוסיף מעט ומחשבה לשפר נחיתות בכלל  ולא חייבים להסכים עם כל ההנחיות וההסברים !!!
     https://www.youtube.com/watch?v=l1Stm0Az3Lc

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
בעניין: סרטון על נחיתה ???
« Reply #1 ב- : December 04, 2015, 05:54:51 pm »
לא אוהב את הנחיתות של הבחור הזה למרות שהוא סופר מנוסה ופעיל. גם הוא לא עובר לעמידה בזמן וגם בשלב הסופי הוא לא ממש בעמידה. כל הטכניקה שלו בנוייה על תזמון מאד מדוייק ולכן יש פה הרבה מקום להחלקות.

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
    • דוא
« Reply #2 ב- : December 04, 2015, 09:29:40 pm »
 אולי מישהו יגלה את התעלומה של הפיפ והקול המוזר בסרטון הזה בזמן 0.45 והלאה  .(יש לי חלום למערכת התראה על מהירות הזדקרות וקרבה למגע עם הקרקע) .אולי החלום מתגשם ?.
  https://www.youtube.com/watch?v=dEOSInU91Gs

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : December 04, 2015, 11:59:11 pm »
מישהוא נסע ברוורס .
לא צריך בגלשן מערכת כזו. נקודת ההזדקרות היא נקודה שקשה לפספס אותה כשנוחתים בטכניקה נכונה.

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : December 05, 2015, 08:20:06 am »
חסן, לא יודע עם איזה ווריו אתה טס. אבל במכשירים של היום קיימת אפשרות לקבוע התרעת הזדקנות.
מכיר לפחות אחד שהיה משתמש בזה. לדעתי זה לא ממש נחוץ, אבל כל אחד עם ההעדפה שלו.
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
    • דוא
« Reply #5 ב- : December 05, 2015, 09:47:41 am »
 אני טס עם ווריו ישן מאוד שמצפצף רק בפלוס ואינו מצפצף במינוס  . הרעיון הוא להעזר בו אם אפשר לשפר את הנחיתות מבחינת התיזמון לפליר ועוצמת הדחיפה שיש לבצע במיוחד באפס רוח .
« עריכה אחרונה: December 05, 2015, 09:49:55 am על ידי hasanhang »

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #6 ב- : December 05, 2015, 09:53:51 pm »
אני טס עם ווריו ישן מאוד שמצפצף רק בפלוס ואינו מצפצף במינוס  . הרעיון הוא להעזר בו אם אפשר לשפר את הנחיתות מבחינת התיזמון לפליר ועוצמת הדחיפה שיש לבצע במיוחד באפס רוח .

לא הבנתי איך תדע  מתי סף ההזדקרות מהו התנאי הפיזיקלי שתבקש  לזהות ?

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
    • דוא
« Reply #7 ב- : December 06, 2015, 11:09:55 am »
  בזמן הצפה ארוכה באפס רוח  ועם מהירות קרקע גבוהה ומן הסתם מהירות אוויר אחרי משיכה חזקה  חסר לי גודל המהירות כמה היא . אני לא יכול להסתכל על מד הרוח שנמצא על צלע הצד בזמן הריסון והשחרור ואיבוד אנרגיה לקראת הדחיפה הסופית
 לנחיתה (פליר).אם יש לי מנגנון שיתריע על מהירות מסוימת(מכוונת)ומטה בצורת צפצוף בהיגעני לכזו מהירות אז אני יכול לדחוף חזק ללא חשש שהגלשן יטפס כמה מטרים למעלה  וזה קרה לי כמה פעמים (פליר בגובה 3 מטרים ואני מחזיק את המשולש בדחיפה גבוהה שהאף לא יצלול חס וחלילה עד שהגלשן יצנח לקרקע ולספוג את הנפילה ברגליים ובצלעות המשולש,
« עריכה אחרונה: December 06, 2015, 11:22:02 am על ידי hasanhang »

מנותק גיא מתן אל

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
« Reply #8 ב- : December 06, 2015, 07:50:33 pm »
חסן, הדחיפה תבוא תמיד כשניה לאחר מהירות הטרים. כלומר, משכת
לנחיתה, התחלת לשחרר(לא לדחוף!! לשחרר), הצלע תעקוב אחריך בזמן השיחרור.
ברגע שהצלע תפסיק לעקוב אחריך(תהליך השיחרור הסתיים) שניה אחרי זה דחוף בעוצמה
שתתאים למהירות הקרקעית שלך. כלומר, חזק במהירות קרקעית גבוהה, חלש במהירות קרקעית נמוכה.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : December 06, 2015, 08:59:21 pm »
רגש רגש רגש. אתה לא מטיס מעבורת חלל ולא ג'מבו. אם  לא למדת אחרי כל השנים הארוכות שאתה טס שהכל עניין של תחושת ההתנגדות של המשולש לדחיפה אז לא יעזרו , לא ציפצופים של ואריו, לא הסברים טכניים ולא צפייה בעוד 1000 סרטים.

גיא - עם ההסבר שלך הוא לא יסתדר . באחראיות.

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
    • דוא
« Reply #10 ב- : December 07, 2015, 12:54:51 am »
 חגי! חגי! למה אתה כל כך פסימי ?????   ואיזה אחריות ???  והנה עוד הסבר שאני הרווחתי ואולי גם כן אחרים יפיקו תועלת מההסבר הזה  .ולא בהכרך יש לי את הדיוק של שנייה בול  ,אבל הרגש אצלי היה בנוי על זה שבעת סיום השחרור והגלשן הפסיק להגיב על גישוש דחיפה אז זה הזמן לדחוף חזק  (לפליר) . אני בדרך כלל מאוד אגריסיבי עם המשולש בזמן המראה ולפעמים בנחיתות . היו לי לא מעט 
 נחיתות מצויונות  במיוחד בגלשו פומה של אפקו .אני מעוניין וצריך ללמד ולשפר את הנחיתות באפס רוח ולא להתמהמה בדחיפות לפליר . אני בכל מקרה מודה לך חגי שהצבת לי אתגר חדש להסתדר עם ההסבר של גי מתן אל .ותודה לך גי מתן אל על ההסבר .ועכשיו בשילוב כל המרכיבים  מעבר לעמידה שלמה ונכונה , ידיים בגובה האוזניים ומהירות אווירית מבוקרת ומדודה
 יש את התשתית המבצעית  לביצוע נחיתה נאותה ורכה .אני מקווה שגי מתן אל יגיב ויודיע לך שבהסבר שלו(של גי ) אני (חסן)כן אסתדר ובאחריות אחרי שיסביר מה הכוונה למהירות הטרים וזאת כשאני מבין שהיא המהירות האוויר של הגלשן ללא השפעת הטייס במשיכה או בדחיפה (עזיבת ידיים ) וגלשן מאוזן בגילגול .
« עריכה אחרונה: December 07, 2015, 12:59:59 am על ידי hasanhang »

מנותק adrian

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #11 ב- : December 07, 2015, 11:21:34 am »
חסן הדברים שאתה כותב עליהם הם כל כך בסיסיים שאני לא מבין איך יש לך אומץ להמריא בהרים.
אתה צריך לתרגל את הדברים האלה בגבעה עם מישהו שמבין ומסתכל עליך מהצד.

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #12 ב- : December 07, 2015, 05:50:39 pm »
חברה קצת פרופורציות ...
חסן יודע
הוא פשוט אוהב לחדד דברים ,תנו לו תשובות מקצועיות ,זה בסך הכל מה שהוא מבקש

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #13 ב- : December 07, 2015, 08:41:06 pm »
חסן אני מבקש תשובה לתנאי פיזיקלי.
ואריו מודד מהירות  שקיעה או עליה למעשה הוא מודד שינוי לחץ כי שינוי בגובה מתורגם לשינוי לחץ אתה מדבר על מהירות .
ואריו לא מודד מהירות ובטיסה קרקעית לפני נחיתה איו שינוי לחץ .
אז איך אתה מבקש מהואריו לתת לך התראה שהוא לא יכול לתת ?

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
    • דוא
« Reply #14 ב- : December 07, 2015, 10:12:03 pm »
 שתי תשובות :הראשונה  אני יודע שהוואריו רק מודד קצב שקיעה בטיסה נורמלית בגלייד וסינק ומודד קצב עלייה בטרמיקה .
  אני חושב על מנגנון שמודד את מהירות אוויר של הגלשן (מד רוח אלקטרוני ) עם בקרה מסוימת שמאתרת מהירות מסוימת מכווונת ומתריעה על הנתון הזה .אני משער שיש מנגנון כזה במטוסים או דאונים .אני הייתי עוקב וצופה בתוכנית בנאשיונאל גאוגרפיק :תחקורי וחקירת אסונות אוויריות (שלא נדע)  .תאר לך שיש לך וואריו שמראה קצב עליה וירידה רק וויזווואלי וכל הזמן אתה חייב להסתכל על המחוג של הוואריו לדעת על מצבך .והנה מישהוא חיבר מנגנון שמתריע לך לאוזן שלך קצב העלייה או הירידה  ,כבר יש לך אינדיקציה על מצבך תוך זה שאתה לא מסתכל על וואריו אלא בוחן לך מצב אוויראות .כמה הדבר הזה עוזר ומקל עלינו !!!!!!!??.(יש קצת ידע באלקטרוניקה בסיסית )אולי בהמשך אשדרג את הנושא בעזרת אנשים עם תואר, ידע והסמכה  למשהו פרקטי .)זה בסך הכל חלום !!!! לא להבהל !!!! (פעם התלוצץ ידידי חגי עציון במפעל עפקו לפני 25 שנה,שאני עומד להמציא גלגל בצורת מרובע !!!!!
« עריכה אחרונה: December 07, 2015, 10:35:09 pm על ידי hasanhang »

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
    • דוא
« Reply #15 ב- : December 07, 2015, 11:43:29 pm »
 תשובה לידידי אדריאן :
 אני כל הזמן מקפיד ומשתדל לעשות טיסות רענון גם אם אני יודע שאני לא הולך לטוס בחודשום הקרובים  ,בשבע או שמונה השנים לא טסתי (מסיבות של בריאות בעיקר וחוסר אמצעים כלכליים) הייתי עושה טיסות רענון או מתאמן בחוף הים לרוץ עם הגלשן על הכתפיים . אני לא ממריא  ואפילו לא מרכיב גלשן אם לא נוח לי ,או שהתנאים  לא סלחניים ,או מעבר למגבלות של דרגה 2 , מאז שטסתי ובעיקר באוויר היו הערות שאני טס יפה (ללא הסבר )על סמך מה או האם מגיש ההערה הוא בעל ידע והסמכה להעיר בצורה הזאת .אחת מהם הייתה שטסטי בחוף נתניה על הרכס מול בתי המלון  בגלשן לייט 160 בשנת 1989 בערך על ידי מייצר הגלשנים דאז אנאטולי קהן  (הבעלים של עפקו אבייאשן ) שיבדה לחיים ארוכים ומאושרים בתור המעסיק שלי דאז ,אחת ההערות שלך בשרונה לפני כשנה (אדריאן )היתה שאני כל הזמן מסתכל שמאלה לאחורה ולא הבנתי על מה אתה מדבר ,למחרת ותוך הרהור גליתי את התעלומה:את הווריו ומד רוח  היו על הצלע השמאלי במקום הימני ומן הסתם בגלל המיקום והצורה הם היא בחלק האחורי של צלע .במקום להסתכל ימינה שלי הייתי מסתכל שמאלה ואחורה (נפתרה התעלומה בעזרתך אדריאן והחזרתי את הציוד לצלע הימנית ).
 העניין אנו עניין של אומץ או גבורה  העניין הוא הבנה  ותבונה  והפנמה  ואמונה ובטחון עצמי לא מופרז בכוונות ויעדים ומשמעת עצמית סבירה וזהירות מירבית ונכונות להשלים עם ביקורת גם אם היא לא נוחה  ונכונות ללמוד ולהשתפר גם בגיל    של 55-56.  ולסיום בנימת עידוד עצמי מפנה אותך לשני סרטונים הראשון בדיקת גלשן ורענון בפלמחים  והשני נחיתה במבוא חמה ומן הסתם תשמע שלשה קולות אחת של אבא אסי השני שלך והשלשי של קרן שמפרגנת לנחיתה שלי .
  https://www.youtube.com/watch?v=GLEt5rLeTiM

https://www.youtube.com/watch?v=yuoLCWqk7Jw
« עריכה אחרונה: December 07, 2015, 11:49:22 pm על ידי hasanhang »

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #16 ב- : December 08, 2015, 01:47:15 am »
התנאי מאד פשוט חסן .
והוא נכתב כאן כבר בשירשור.
אתה צריך לזהות את המהירות האוירית שלך יחסית לגוש האויר  בו אתה נמצא .
אפשרות שניה ופשוטה הרבה יותר היא לזהות את זווית רצועת התליה יחסית לקיל .
כל מה שצריך הוא  חוט חשמלי שיסגור מעגל לרמקול  וסליל בזוית המתאימה ,בקיצור מתנד ששורק ברגע שרצועת התליה בזוית הזו .
כל ילד שמכיר אלקטרוניקה סופר בסיסית יכול לבנות מעגל כזה .זוית הטרים נמצאאת במיקום של משיכה קלה מאד מהצב החופשי של הגלשן באויר כתלות במיקום רצועת התליה .
« עריכה אחרונה: December 08, 2015, 01:39:05 pm על ידי נתי_ה »

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #17 ב- : December 08, 2015, 07:15:47 am »
חסן, מה לא היה ברור במה שכתבתי לך???... היום (האמת כבר יותר מעשר שנים) יש מכשירים המתריעים על מה שאתה מבקש.
ווריו הוא כבר מזמן לא רק מכשיר לבדיקת שיעור שקיעה/ נסיקה.
כיום מכשיר הוא מחשב קטן עם GPS ומד רוח  מובנים כבר בתוך המכשיר (וכמובן גם מד הלחץ הברומטרי).
בשילוב בין שלושת אמצעי המדידה הללו ה"ווריו" יודע לחשב ולספק לנו מידע איכותי ביותר לגבי הטיסה שלנו.
למעשה, בשביל מה שאתה מבקש, אפולו לא צריך את ה GPS. מד הרוח מספיק.
עם כל מכשיר מגיע ספר הדרכה, בו מסבירים (בין היתר) איך לכוון את התרעת ההזדקנות.
כמו שכבר כתבתי לך, היו (מניח שעדיין יש) טייסים המשתמשים באפשרות הזאת, אבל לדעתי היא מיותרת ביותר.
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
    • דוא
« Reply #18 ב- : December 08, 2015, 03:25:10 pm »
 לכבוד נולד לעוף :אני מאוד  מתנצל אבל אינני יודע מי אתה בדיוק אבל אני ועל סף בטחון ו משער שאתה דוד מיקלס  שנתן לי את הרתמה במבוא חמה .אני הבנתי והיה לי ברור שחור על גבי לבן בעניין המכשיר אשר מזהה מהירות הזדקרות ורק עכשיו אני שמתי לב שכתוב מהירות הזדקנות וזו פעם שניייה .אבל אני השבתי לבחור אשר מופיע בשם נתי-ה ,שאני לא מכיר או לא מזהה בדיוק מיהוא ועל מה הוא טס ,ושאל שאלה ולכן עניתי לו ,יכול להיות שהוא לא שם לב על הדברים שהעלת בעניין מיכשור שמזהה ומתריע על מהירות ההזדקרות ,.אני לא התעלמתי ממה שכתבת , יכול להיות שלא עיקלתי את העניין ועד כמה וכן המכשיר הזה בהישג יד ונגיש . אני בכל זאת מודה לך ,אני בוודאי לא מושלם והיכולות הקוגניטיביות הם בהתאם ומאידך הכשרונות הם עד גבול מסוים .את הילדים שלי הדרכתי אותם על אופניים עם גלגלי עזר ,שניים ואחר כך רק גלגל אחד ולבסוף ללא גלגלי עזר,בשבילי זה הנושא הזה יכול להיות גלגל עזר .בעניין הרתמה :אני מדדתי  אותה, נתלתי בתוכה לבדיקה ,כרגע אני חש אי נוחות איתה כי אני מרגיש שהיא לוחצת לי על האשכים אצטרך למצוא פתרון לנושא הזה ורק אחר כך אבדוק אותה עם גלשן בטיסה בחוף הים !!!!
« עריכה אחרונה: December 08, 2015, 04:06:13 pm על ידי hasanhang »

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #19 ב- : December 08, 2015, 07:17:30 pm »
חסן העלית נושא  עניתי לך מהו.
לא היחסתי לתשובה של מיקלס , היא גם לא  קשורה לענין ההבנה .
אפשר לזהות כל דבר במכשור משוכלל , זה לא תורם כלום להבנה .
אפשר להסתדר בלי מיכשור אם אתה מבין במה מדובר , הסבירו  וחידדתי את הענין  מהירות ההזדקרות קשורה
לזוית התליה .
כאשר  גולש מושך הוא מעביר את מרכז הכובד לפנים .
כשהוא דוחף מרכז הכובד עובר אחורה ולכן זוית התקיפה עולה .
מהו התנאי להזקרות ?
התנאי הוא זוית ההזדקרות היא זווית התקיפה הגוררת הזדקרןות .
כל מה שאתה צריך הוא לזהות את הזווית הזו , כדי לקבל את התנאי , איך מרגישים את התנאי כבר הוסבר בשירשור .
עם כל הכבוד למכשירים המשוכללים , אין צורך בתותח כדי להרוג זבוב מספיק להבין את העקרונות הבסיסיים ביותר .
וגם אין צורך לבקש משכנתא כדי לרכוש ואריו ...ואריו בסיסי עושה את העבודה כמו שצריך ...