חשבתי על זה קצת הבוקר.
אני חושב שלתקינת הכנף ומנת המימדים שלה ("רמת הכנף") לא תהיה השפעה גדולה על איכות הטיסה. באיכות אני מתייחס למשך הטיסה וההנאה מהטיסה.
הנסיון שלי מתבסס על ההשוואה בין כנפי A (קארמה, מסקל, קויוט) וB (מנטור, הוק. עוד לא טס על C).
כאשר התנאים מחותחתים ולא ברורים נדרשת רגישות גדולה יותר של הכנף והטייס. כנף יציבה יותר (נניח, קארמה) אמנם מספקת חווית טיסה יציבה ורגועה יותר, אבל בתנאים מחותחתים אתה צריך את הרגישות הזו, שהכנף לא מספקת. אני מניח שטיסה על כנף A תסתיים יותר מהר בגלל שיהיה קשה יותר להרגיש את האויר ולהתמרכז בעילויים, ורב הטיסה תהיה גירוד \ גרזון מושהה.
כנף עם מ.מ. גדולה יותר (B, לדוגמא) תעביר יותר מידע מהאוויר, וזו בדיוק הסיבה שהטיסה תהיה לא נעימה. המון עבודה, טיסה תובענית, בסופה כנראה הטייס ינחת כי לא נעים לו והוא מרגיש שהתנאים קצת גדולים עליו.
שוב, הקיצון ההפוך הוא שעל כנף A הוא כמעט ולא ירגיש את "התנאים" וירד למטה די מהר.
בסופו של דבר שני הטייסים (בהנחה והם טייסים באותה רמה וההבדל היחיד הוא הכנף) יסיימו את הטיסה בלי להנות ממנה יותר מדי.
לכן אני חושב שכאשר טייס ט על כנף המתאימה לו (הוא מסוגל לתפעל אותה כראוי, הוא נהנה מהטיסה עליה), יש להתאים את התנאים לרמת הטייס, לא את הכנף.
גם כאשר אני הייתי מחליט אם לקחת ביום מסוים את הקארמה או את המנטור, השיקול היה בד"כ אופי הטיסה שאני מעוניין בו - רגוע ונינוח (קארמה) או דינאמי (מנטור).
סייג אחד: כאשר צפיתי יום עם תנאים חלשים הייתי מעדיף את המנטור מכיוון שהוא "רגיש" יותר ומאפשר לי לנצל את התנאים טוב יותר, בהתאם לרמתי.
אם כך, קרלוס, אני יכול ללכת עם הרעיון שלך דווקא לכיוון ההפוך - להחזיק כנף "קבועה" לטיסות, ואולי אולי אולי אולי אולי להחזיק כנף מתקדמת יותר ליום עם תנאים חלשים. הבעיה כאן, וזה חוזר למה שצוק כתב, היא שאם טייס מרגיש בנוח לטוס על כנף מתקדמת (נגיד C או D) רק בתנאים חלשים \ רכס, הוא כנראה לא מוכן לטוס על הכנף הזו ועדיף שיטוס על כנף המתאימה יותר לרמתו.
זה מתקשר גם לאחד הדיונים שהיו לנו, האם נכון יותר לטוס על כנף "מתקדמת מדי" עבור הטייס, כדי שיאלץ להתפתח (כך יהיה טייס הטס על כנף D רק ברכס), או שמא נכון יותר שטייס יתקדם ואז יתאים את הכנף לרמתו (כך יהיה טייס מוכשר מאוד הטס על B כאשר יכול להתמודד גם עם C)? אם אני זוכר נכון הגענו למסקנה שהאפשרות השנייה היא עדיפה (קודם כל תדע מה עושים עם כנף מתקדמת, רק אז תשיג כנף מתקדמת).