איציק, למה אתה ממשיך לטוס עם ספיד בר וברקסים ביחד?
הברקס שלך כמעט בגובה הקרבינה. אין שום צורך להשתמש בספיד בר בגובה הזה ובשלב הזה של תחילת הטיסה ליד ההר. ולמה עם ברקסים?
אני באמת מנסה להבין, כתבתי לך אחרי האירוע הקודם שזה מסוכן.
עומר,
השאלה שלך נכונה.
אבל זה שהרגליים שלי מונחות על הספיד בר זה משום שאין לי סטפ רסט והמהלך בו נמצא הספיד בר אינו משפיע על המצנח כי מהלך הספיד בר אצלי ארוך יותר מהרגיל.
בשביל שיכנס ממש להשפיע, אני צריך לדחוף רחוק יותר את הרגליים.
שנית, יש לי טרימרים ואם אני צריך אפקט מהירות כי רוח קידמית חזקה מאוד אני משחרר את הטרימרים ומיצר השפעה דומה כאילו לחצתי על הספיד בר.
הספיד-סיסטם אינו תחליף לפוט-רסט! חשוב להבין את זה. חשוב להבין גם שאין הכרח לטוס עם פוט-רסט (אחרים ואני טסים כך כבר כמה שנים טובות).
גם הטרימרים הם אינם בדיוק תחליף לספיד-סיסטם. הם מייצרים אפקט מעט שונה. בד"כ הטרימרים מרימים \ מורידים את שפת הזרימה ליצירת פרופיל ריפלקס או קרוב לריפלקס, ואילו הספיד-סיסטם מוריד את שפת ההתקפה. אם לא ברור לך מה כתבתי כרגע ומה ההבדל, עליך לעצור וללמוד את ההבדלים ביניהם לפני הטיסה הבאה, ע"מ שתבין איך כל אחד מהם משפיע על הכנף ומתי נכון להשתמש בכל אחד מהם. במקרה שלך, בהתאם להוראות היצרן, אתה לא אמור להשתמש בטרימרים בכלל במהלך טיסה לא ממונעת.
בוא נאסוף לרגע את כל הנתונים ונבין את מכלול היכולות של המצנח שלך באויר:הספיד-סיסטם שלך מכוון כך שאתה לא יכול להשתמש בו באוויר (או אולי יכול להשתמש רק בחלק סופר-קטן מהטווח שלו) מפני שאתה משתמש בו כפוט-רסט.
אם אתה רוצה להאיץ את המצנח אתה משתמש בטרימרים, אשר היצרן עצמו כותב שאין צורך להשתמש בהם בטיסה שאינה ממונעת. אדרבא, היצרן כותב שפתיחת הטרימרים בטיסה שאינה ממונעת
מסוכנת.
זהו הפתרון שאתה בוחר להשתמש בו - הפתרון המסכן אותך במקום בפתרון הבטוח יותר!המידע שכתבתי למעלה הוא אינו שיפוטי. הוא מציג לך את הדברים כפי שהם.
הפתרון:
אם אתה מעוניין לטוס בטוח, עקוב אחרי הוראות היצרן, הפסק
מיד להשתמש בטרימרים בטיסה שאינה ממונעת וכוון את הספיד-סיסטם שלך כך שתוכל להשתמש בו באוויר. אני מזכיר שבזמן שימוש בספיד-סיסטם
לא משתמשים בברקסים. אם צריך ברקסים - עוזבים את הספיד סיסטם.
אם אתה נחוש לטוס עם פוט-רסט, אני בטוח שניתן למצוא אחד יד-שנייה או אפילו לקנות מדילר.
טיסות בטוחות לכולנו, וגם לארואסטי

.