כתב נושא: כמעט תאונה בתבור.  (נקרא 1212 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק דיסקין

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • סבלנות אין קץ מביאה תוצאות מיידיות
    • דוא
בעניין: כמעט תאונה בתבור.
« Reply #20 ב- : May 16, 2015, 08:34:23 pm »
זה לא "כמעט תאונה". זה "כמעט ונפגע". אבל זה בהחלט תאונה! 
ששני מצנחים נפגשים ומתנגשים באוויר, זה תאונה. וכמו שעירא כתב במזל גדול ללא נפגעים.

בשנה שעברה היה מפגש אווירי בין שני חניכים של רומן בגלבוע והם סיימו על הרזרבי וירדו מטרים ספורים מקו המתח. זה תאונה.

לזיוה יש תרומה רבה לתאונה. א ב ל   גם ליצחק יש תרומה רבה בבישול התאונה. וכתבו על זה יובל וצוק למעלה.

אולי יצחק ינסה לכתוב מה הטעות שלו, כתחקיר , לימוד ולקח.
ומה הטעות של זיוה ?

ושאלה אחרונה - הטרימרים משוכים במצנח הדואלי של יצחק?  אם כן, יש סיבה? אני המראתי וטסתי באותו השעה בתבור, והרוח לא הייתה כזו חזקה...  גם לא רוצוי לתרמל עם ספיד משוך ו A מקוצר.  ט.ל.ח.
« עריכה אחרונה: May 16, 2015, 08:37:40 pm על ידי דיסקין »

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #21 ב- : May 16, 2015, 09:05:09 pm »
אתם בהחלט צודקים ברוב הדברים שכתבתם ליצחק אבל בתאונה הזו אשמה אך ורק זיוה כפי שזה נראה מהסרט.

ותפסיקו לחפור!!!

לכו לטוס!!!!!

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #22 ב- : May 16, 2015, 09:11:11 pm »
איציק שים לב שעל אף שנראה לך שהפנייה שלך הדוקה אתה לא מבצע 180 אלא פנייה של קצת יותר מ- 90 מעלות והמצנח שלך פונה החוצה מההר. המרחק בינך ובין המצנח הצהוב מתקצר גם כי הוא עושה שמינית וגם כי אתה יוצא החוצה בפניה.

כשאתה אומר שזיוה היתה גבוהה וקדימה ממך נסה לתאר לעצמך מה היה המרחק בינכם וכמה מהר ניתן לסגור אותו.
מהסרטון אני מעריך שהיה בינכם מקסימום 15 מטר מרחק אופקי ופחות מ- 3 מטר הפרש בגובה (רתמה שלה לחופה שלך).

אני לא עושה עליהום ואני לא חושב שאתה ואיתי צודקים.
אני חושב שאתה לא קראת את המצב קדימה מספיק ושמת את שניכם במסלול התנגשות. נכון שזיוה יכלה להימנע ממסלול זה באותה קלות בה אתה יכולת למנוע אותו ולכן היא צריכה לקרוא את השרשור הזה ולראות את הסרטון הזה לפחות אותו מספר פעמים שאנחנו צפינו בו.

לסיכום דעתי פנית החוצה לתוך שני מצנחים מאוד קרובים בחשיבה שהאחריות עליהם להתמודד עם המצב ואילו אתה נמצא באיזור "נפרד ומקומי" בתרמיקה משלך.

אני לא מאשים אותך בפגם, אני מקווה שכולנו נלמד בזכות התקרית הזו כמה חשוב להסתכל "קדימה" ולהעריך איפה יהיו הטייסים האחרים מסביבינו בכל רגע נתון, ואיך אנחנו יכולים להגדיל את טווח הביטחון.

מנותק isaackatzin

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #23 ב- : May 16, 2015, 09:35:13 pm »
זה לא "כמעט תאונה". זה "כמעט ונפגע". אבל זה בהחלט תאונה! 
ששני מצנחים נפגשים ומתנגשים באוויר, זה תאונה. וכמו שעירא כתב במזל גדול ללא נפגעים.

בשנה שעברה היה מפגש אווירי בין שני חניכים של רומן בגלבוע והם סיימו על הרזרבי וירדו מטרים ספורים מקו המתח. זה תאונה.

לזיוה יש תרומה רבה לתאונה. א ב ל   גם ליצחק יש תרומה רבה בבישול התאונה. וכתבו על זה יובל וצוק למעלה.

אולי יצחק ינסה לכתוב מה הטעות שלו, כתחקיר , לימוד ולקח.
ומה הטעות של זיוה ?

ושאלה אחרונה - הטרימרים משוכים במצנח הדואלי של יצחק?  אם כן, יש סיבה? אני המראתי וטסתי באותו השעה בתבור, והרוח לא הייתה כזו חזקה...  גם לא רוצוי לתרמל עם ספיד משוך ו A מקוצר.  ט.ל.ח.

נועם,
תודה שאתה ואיתי רואים באמת את האשמה בזיוה.
אם אתה טוען שתרומתי היא בבישול התאונה, אשמח ללמוד ממך מה בישלתי.

לגבי הטרימרים - מה לדעתך צריך לעשות בדרך כלל? ובמצב הספציפי שאין רוח חזקה: למתוח או לשחרר אותם? מה העיקרון? בדרך כלל אני משחרר את הטרימרים לאחר המראה ומותח אותם לקראת נחיתה.

לשאלתך, אם אני רואה את הטעות שלי. אומר את האמת, שאני לא רואה שום טעות בטיסה האחרונה שלי. נהגתי נכון ולכן חשוב לי לקרוא ניתוחים של אחרים על טיסתי כדי לתקן דרכי, כפי שידעתי מה הייתה טעותי בזיכרון ואכן למדתי מה לעשות ומה לא לעשות.

תגובה לנדב,
המרחק ביני לבינה כשהחלטתי לפניות לא היה 15 מ' (אורך של 4-5 מכוניות פרטיות צמודות) אלא לפחות 75 מטרים ואם תסתקל על האופק כשהיא הייתה רחוקה במרחק שציינתי לכיוון עפולה, רואים בבירור שהיא והטייס השני גבוהים מעל האופק בזווית ניכרת.
שנית אני יודע וזוכר שלא התרחקתי מההר כשהסתובבתי סיבוב הדוק. אני כן הסתובבתי 180 מעלות ולא 90 מעלות אחרת איך אתה מסביר שפעם אחת אני טס דרום מזרח לאורך ההר ופעם שנייה חוזר בנתיב הפוך לצפון מערב? זה בעינך 90 מעלות?
זה שהיא פוגעת בכנף שלי זה משום שהייתי בתנופה תרמלית  והיא הגיע ממקום שלא היה לה תרמיקה ולכן היא איבדה גובה עד שהגיע אלי לאחר שנבהלה מהפנייה הפתאומית של המצנח שטס לפניה.
אני פניתי ימינה כי יצאתי מהתרמיקה ולכן חזרתי אליה מיד בהידוק הסיבוב.
חוץ מזה תודה על התייחסותך.

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
« Reply #24 ב- : May 16, 2015, 09:40:26 pm »

שמחתי לראות שהפקת לקחים מהתאונה הקודמת ובתאונה הזו לא עשית כל שימוש בספיד סיסטם.

וודאי שעל זיוה מונחת אשמה גדולה יותר בתאונה הזו, אבל באוויר זה לא כמו בכביש.
בכביש ״זה לא תמיד בידיים שלנו״ - יש מלא מכוניות במהירויות שונות וחסר מימד, באוויר אנחנו יכולים למנוע כל התנגשות עם מצנח אחר. ובניגוד לכביש אין לנו חברות ביטוח שצריכות להחליף כסף ולא צריך אשם אחד, שני הטייסים מתחלקים בנזק ובאשמה ולא שווה בשווה. יש גם לך אשמה בתאונה הזו. כפי שנאמר כבר, אתה חתכת את נתיבה.

אם אין לך יותר נשמות ממוחמד דף אתה בדרך לתאונה רצינית.
יש לך הרבה אגו וזה מה שמסכן אותך. תתמוד מול המציאות - אתה טייס מתחיל, שהתחיל בגיל מאוחר וכבר היו לך יותר מדי תאונות. תניח את האגו בצד. תקבל את העובדה שכל הטייסים שהגיבו לשרשורים שלך הם טייסים מנוסים וטובים יותר ממך, ואנחנו באמת ובתמים רק רוצים למנוע ממך תאונה קשה, שבקצב הזה היא כבר מאחרת להגיע.
לדעתי הטעות היסודית שלך היא שלא סיימת את הקורס אצל רומן. לפעמים כשלא הולך בביה״ס אחד כדאי לנסות ביה״ס אחר. צור קשר עם שימי ותשלים איתו את הקורס.

אם להתייחס שוב לתאונה הקודמת שלך - טייס שעושה 360 לתוך ההר עם ספיד סיסטם משוך, חסרה לו הבנה בסיסית של הכלי, של התנאים ושל יכולותיו.
מאחל לך שיום אחד תזכה להבין כמה פעם לא הבנת. דבר עם שימי ותשלים את הקורס.

מנותק isaackatzin

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #25 ב- : May 16, 2015, 09:53:04 pm »
לדעתי הטעות היסודית שלך היא שלא סיימת את הקורס אצל רומן. לפעמים כשלא הולך בביה״ס אחד כדאי לנסות ביה״ס אחר. צור קשר עם שימי ותשלים איתו את הקורס...
תודה על תגובתך ועל עצותיך.
לא יודע מניין לך שלא השלמתי את הקורס אצל רומן.
אני כן השלמתי את הקורס עד תומו ואף קיבלתי תעודה בתום הקורס. עברתי את כל הקורסים: הנפות, קורס נמוך, גורס גובה, קורס רכס, קורס מטאורולוגיה, תיאוריה וקורס מיני מצבי חירום, שאני לא קורא לו קורס אמיתי עד שלא אעבור קורס מצבי חירום בחו"ל.
שים לב ששמועות מתפשטות הרבה יותר מהר מהאמת. והאמת תמיד נמצאת אצל המקור הראשון.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #26 ב- : May 16, 2015, 10:02:17 pm »
לדעתי הטעות היסודית שלך היא שלא סיימת את הקורס אצל רומן. לפעמים כשלא הולך בביה״ס אחד כדאי לנסות ביה״ס אחר. צור קשר עם שימי ותשלים איתו את הקורס...
אני כן השלמתי את הקורס עד תומו ואף קיבלתי תעודה בתום הקורס. עברתי את כל הקורסים: הנפות, קורס נמוך, גורס גובה, קורס רכס, קורס מטאורולוגיה, תיאוריה וקורס מיני מצבי חירום, שאני לא קורא לו קורס אמיתי עד שלא אעבור קורס מצבי חירום בחו"ל.

שמתי לב שלא ציינת קורס תרמיקות. זה בהחלט מסביר למה אתה טס באתרים תרמליים כאילו הם רכס, אבל לא מסביר למה אתה טס בהם בכלל.

גם אם הפרש הגבהים ביניכם היה 20 מטר, בתרמיקות מתיחסים לזה כאל אותו הגובה כי טיפה סינק לאחד וטיפה עילוי לשני וההפרש הזה יורד ל0 בשניות בודדות.
אם אתה מסתכל ישר ורואים במצלמה מצנח שנמצא 70 מטר ממך (אגב אם שניכם טסים 35 קמ"ש באיזה מהירות אתם סוגרים 70 מטר?!) הוא בגובה שלך.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק דיסקין

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #27 ב- : May 16, 2015, 10:05:51 pm »

אומר את האמת, שאני לא רואה שום טעות בטיסה האחרונה שלי.

בעייה גדולה. יש לך טעות עכשיו וגם בטיסה !
מה הטעות ? נסה לשים את האגו שלך בחדר אחר, לחשוב ברצינות כאילו זה משיהו אחר, ולענות לשאלה הבאה:
מה הטעות שעשית בטיסה. מה היית  א ת ה   יכול לעשות אחרת כדי להמנע מתאונה עם טייסת אחרת שהיא עשתה גם טעות.
מה הטעות שלך, ומה אתה יכול לעשות אקטיבית אחרת בפעם הבאה שאתה או כל מי שקורא את הדיון הזה יכול לעשות אחרת כדי לא להגיע לתאונה (תאונה!,  לא כמעט תאונה) שכזו.

ושאלה אחרת. למה זה קורה לך? למה הגורל דווקא בוחר בך , שבוע אחר שבוע, שלך יקרו תאונות?  למה דוקא לך קרו כבר מספר אירועי בטיחות טיסה בשנתיים האחרונות?

אני הייתי עוצר, מקבל בעלות על המצב, מחפש פתרונות ומיישם אותם. זה נקרא להיות אחראי.
לחפש אשמים ותירוצים,  זה נקרא להיות קורבן.
מה אתה בוחר להיות?  קורבן או אחראי? אם באחריות בחרת, שנה את הדרך.
 כי הכתובת על הקיר. והיא כתובה בגדול ובצבע דם!!!!

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #28 ב- : May 16, 2015, 10:06:46 pm »
נדב,
בוא נגיד שאני ברתמה במקום יצחק ומתוך הבנה שזיוה רואה אותי החלטתי לבצע שמינית ימינה חזרה לטרמיקה היכן שנמצא המצנח הצהוב. להבנתי זיוה יכולה לחדד פניה ולהצטרף מאחורי או להשאר ממערב לי ולמצנח הצהוב.
האם החשיבה שלי קדימה צריכה ליהיות שאני שקוף והמרחפים האחרים לא רואים אותי?
אני מקווה בשביל כל הכותבים והקוראים פה שהם מסתכלים לאיזור אליו הם פונים, למעלה, למטה ואחורה לפני ובזמן הפניה.

יצחק,
יש הוראות יצרן לטרימרים זה לא אחיד לכל החופות.
« עריכה אחרונה: May 17, 2015, 12:11:54 am על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק דיסקין

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #29 ב- : May 16, 2015, 10:23:24 pm »
לא מבין בטרימרים. להלן ציטוט מספר המדריך של מוחיטו של סקייווק:
ACCELERATION System
The MOJITO.HY has a Trimmer as well as a Speed System. The Speed System acts on
the A-, B-, C- and D- Risers.
In the starting position (Trimmer completely closed) all risers are the same length:
The Trimmer can only be used during Motorized flight.
The length of the Risers during accelerated flight is illustrated on page 61.

Using the MOJITO.HY in non motorized flight. Free Flight mode.
During mountain flight, the Trimmer must be hooked into the main carabiner.

Attention:
If the Trimmer loop is hooked intothe main carabine lock
when starting from a mountain, it is recommended that the
Trimmer be fully closed
. If that is not done, then the Riser
Extentions may not be of equal length, That could even
have the effect of shortening the extentions to a point
that the wing could be in a dangerous flight condition.

מנותק isaackatzin

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #30 ב- : May 16, 2015, 10:41:37 pm »

אומר את האמת, שאני לא רואה שום טעות בטיסה האחרונה שלי.

בעייה גדולה. יש לך טעות עכשיו וגם בטיסה !
מה הטעות ? נסה לשים את האגו שלך בחדר אחר, לחשוב ברצינות כאילו זה משיהו אחר, ולענות לשאלה הבאה:
מה הטעות שעשית בטיסה. מה היית  א ת ה   יכול לעשות אחרת כדי להמנע מתאונה עם טייסת אחרת שהיא עשתה גם טעות.
מה הטעות שלך, ומה אתה יכול לעשות אקטיבית אחרת בפעם הבאה שאתה או כל מי שקורא את הדיון הזה יכול לעשות אחרת כדי לא להגיע לתאונה (תאונה!,  לא כמעט תאונה) שכזו.

ושאלה אחרת. למה זה קורה לך? למה הגורל דווקא בוחר בך , שבוע אחר שבוע, שלך יקרו תאונות?  למה דוקא לך קרו כבר מספר אירועי בטיחות טיסה בשנתיים האחרונות?

אני הייתי עוצר, מקבל בעלות על המצב, מחפש פתרונות ומיישם אותם. זה נקרא להיות אחראי.
לחפש אשמים ותירוצים,  זה נקרא להיות קורבן.
מה אתה בוחר להיות?  קורבן או אחראי? אם באחריות בחרת, שנה את הדרך.
 כי הכתובת על הקיר. והיא כתובה בגדול ובצבע דם!!!!
נועם,
אענה לך אחת לאחת.
בתגובה הקודמת שלך הזכרת את נושא הטרימרים ומיד רציתי להגיב, לא מתוך איגו, האיגו שלי יותר נמוך מכל איגו של כל אחד אחר. התאפקתי, רציתי לומר לך: שכששוטר עוצר עבריין מהירות השוטר החכם מחפש עוד עבירות כגון מאותתים ומספר דהוי. ואני שואל מה זה קשור לעבירת המהירות?

הפעם ובמקרה זה אתה, כמו התובע בבית משפט תעבורה מגיש לשופט את כל גיליון העבירות של הנהג, היסטוריה של הנהג ב-20 שנה האחרונות. למה? כולם מבינים למה. אני שואל אותך למה לא נתמקד רק באירוע הזה הפעם ובפוסט אחר נדבר על השאר. למה להכביד ולהיות משוחד על מקרי העבר?

כשאתה אומר לי: לחשוב מהצד על הטעות שלי אז חשבתי, ואני יודע שהייתי משנה אחרת, אבל לשנות אחרת אם התנאים היו שונים ממה שהיה.
אם זיוה הייתה פונה לכיווני, הייתי אמור להמשיך ישר לאורך ההר ואז להסתובב כמו שנהוג ברכס כשאתה בקרבה לטייס שהחליט לפנות 180 על עכבו, אלא, שהמצב הנכון לפי הסרט שכיוון הטיסה שלה היה דרומה ואחר כך היא שינתה דרום מערב.

שכשהחלטתי להסתובב זיוה לא הייתה בכיוון אלי. פניה היה כלי דרום מערב וזאת רואים בבירור בסרט. ברור שבמצב זה שהכיוון שלה לא בכיוון הפנייה שלי אלא בניצב ובנוסך היא גבוהה ממני אז לא היה מקום לחשוד שהיא תהדק פניה ימינה אחרי שאני כבר פניתי ימינה.

כמו בכביש, אתה יכול להיות 100% צודק ונוהג נכון וזה לא מספיק, לכן יש את הצד השני שהוא לא 100% ואז יש תאונה.

אין לי יותר מה להוסיף כאן. התמונות מדברות בעד עצמן. כשאני טועה, אני מודה בטעות וכשאני משוכנע שאיני טועה אז אני עומד על עמדתי. אין זה מעיד על איגו, אלא עמידה על האמת, כמובן שאמשיך לבדוק מה עוד יכולתי לעשות להבא.
ותודה שטרחת להגיב.

מנותק דיסקין

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #31 ב- : May 16, 2015, 11:08:42 pm »
אני טעיתי. אין אם מי לדבר. שכחתי לרגע. אתה צודק. או יותר נכון צדקן.
מה הקשר לתעבורה, לשופטים... אתה חי בסרט.  רק אותך מחפשים. רק לך קוראים דברים. אתה קורבן של החברה. של הקהילה. בטוח שגם במקומות אחרים, לא רק כאן.
מצטער על המילים, כי זה בזבוז זמן ואנרגיה. עשית טעות שכמעט הרגה אותך ואת זיוה ואתה עסוק בצדקנות.
כן גם זיוה עשתה טעות. אבל אתה עסוק בצדקנות.

יש לך טעות גדולה מאוד. שאתה לא מקשיב למה שאנשים אומרים לך כאן, ובמקום זה עסוק בהצטדקויות.
חשבתי שאם אשאל אותך מה הטעות, תפעיל את התאים האפורים ותנסה לחשוב ולענות. אבל התבדיתי.
ויש קשר הדוק ביותר בין כל אירועי הבטיחות שפתאום קורים דוקא לך. אבל גם זה אתה משייך לשופטי התעבורה....

אני פורש מהדיון הזה.

מנותק Shalev054

• משחק בארגז החול
  • Skywalk Mascal4 Blue
« Reply #32 ב- : May 16, 2015, 11:12:11 pm »
טוב, נראה שאף אחד לא התייחס לזה אז אני אהיה הראשון.

כשזיווה מניפה בתחילת הסרטון הראשון ונכשלת בהנפה, שני החברה שמגיעים לעזור לה "משגרים" אותה במקום להרוג את המצנח ולתת לה להתחיל את ההנפה מחדש ובצורה מסודרת. מיד לאחר מכן רואים את התוצאה.. היא נגררת על הרצפה באי שליטה מוחלטת, מושכת ברקסים בהיסטריה וגומרת בשיחים שמימין לעמדה...

אני האחרון שיכול ללמד אנשים מ"נסיוני" כי אני בתחום הזה רק שנה, אבל בכזה מקרה לדעתי לא משגרים בן אדם, אלא הורגים את החופה ונותנים לו להתחיל בצורה רגועה ומסודרת את כל התהליך מההתחלה.

לא מתייחס לתאונה באוויר, רבים מנוסים ממני אמרו את דברם.
------------------------------
See you up there

Shalev A

מנותק isaackatzin

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #33 ב- : May 16, 2015, 11:34:33 pm »
טוב, נראה שאף אחד לא התייחס לזה אז אני אהיה הראשון.

מעניין שמכל הטייסים באוויר רק היא בחרה לנחות על הכנף שלי. זה שטס לפניה לא עשה זאת. איזה צירוף מקרים מוזר.

כשזיווה מניפה בתחילת הסרטון הראשון ונכשלת בהנפה, שני החברה שמגיעים לעזור לה "משגרים" אותה במקום להרוג את המצנח ולתת לה להתחיל את ההנפה מחדש ובצורה מסודרת. מיד לאחר מכן רואים את התוצאה.. היא נגררת על הרצפה באי שליטה מוחלטת, מושכת ברקסים בהיסטריה וגומרת בשיחים שמימין לעמדה...

אני האחרון שיכול ללמד אנשים מ"נסיוני" כי אני בתחום הזה רק שנה, אבל בכזה מקרה לדעתי לא משגרים בן אדם, אלא הורגים את החופה ונותנים לו להתחיל בצורה רגועה ומסודרת את כל התהליך מההתחלה.

לא מתייחס לתאונה באוויר, רבים מנוסים ממני אמרו את דברם.
שלו,
יפה היגבת, אתה היחיד מבין כל הטייסים המנוסים לא קישרו בין התאונה להמראה הכושלת של זיוה.
ארבע פעמים של ניסיונות הנפה כושלים שיכלו להסתיים בריסוק עצמות (אני הבאתי רק מקרה אחד).

אם זיוה הייתה טייסת מנוסה כמו שטוענים (20 שנה) היא לא הייתה נזרקת לקוצים 4 פעמים כפי שהתחלתי את הפוסט והצגתי מקרה אחד והיא לא הייתה נוחתת על המצנח שלי באוויר.

לא צריך להיות מנוסה, כמו שצריך היגיון בריא להבין מה שאתה הבנת וראית כי זה ממש צורם בעיניים.

ולגביך נועם דיסקין,
אתה עכשיו הוכחת לי שלושה דברים לגביך:
א. התגובות שלך הם ממניעים של אגו אישי ואתה תמיד בכל מחיר רוצה לכפות את דעתך עליי ולא מהיום.
ב. אתה עכשיו הפגנת חולשה רגשית ובמקום לדבר לגופו של עניין דיברת לגופו של דבר. יכולת לטלפן ולא עשית.
ג. לא הבנת את הדוגמה של השוטר ולא את הדוגמה של התובע בבית המשפט זה מפני שזה קשור להתייחסות שלך אליי באופן אישי ולא באופן ענייני.
« עריכה אחרונה: May 16, 2015, 11:40:48 pm על ידי isaackatzin »

מנותק דודו עזרא-א.ד.

• מצאתי פסיפס
  • עף על החיים....
    • דוא
« Reply #34 ב- : May 16, 2015, 11:56:01 pm »
איתי צןדק בנוגע לזיוה-חד משמעית
ואתה איציק
ופה זה קשה
עשית רק דבר אחד טוב
שטסת עם מצלמת קסדה
שם המשחק-הסתכלות סביב
אז מה אתה למד מהסרט שצילם במצלמת הקסדה שלך?
אגב אפשר ומחובתך לדעת מה קורה מעלייך מתחתייך ומכל כיוון שלך!!!!!!!!!!!!!!!!!
אד אתה יכול ללמוד לדעתי הכי טוב משני דברים
1 הסרטים של טיסותייך
2 רצף האירועים וחומרתם בטיסותייך
ולסיכום רמז-נכון להיום
לא נכון שתטוס בתבור
ולא נכון שתטוס בזכרון
עד שתוכיח -לעצמך-אחרת

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #35 ב- : May 17, 2015, 12:15:51 am »
יצחק,

אתה אמור לטוס בטרימרים סגורים אם זה לא טיסת מנוע.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אריאל גור

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #36 ב- : May 17, 2015, 12:28:07 am »
איציק,
נראה לי שהנקודה העיקרית, גם אם אתה לא אשם כלל אלא זיוה (ואת זה אשאיר לאנשים שמבינים יותר ממני), זה לא משנה.
ברוב התגובות יש המון מידע וטיפים לטיסות שלך, שתוכל לקחת ולהשתמש כדי למנוע מצבים כאלה בהמשך, גם שלא באשמתך...
נכון שהוא לא הבחור הכי סימפטי חח, אבל בהנחה שמה שאנחנו כקהילה רוצים זה שאיציק (וזיוה! והאנשים ששלחו אותה לאוויר במקום לעזור לה להתארגן מחדש אם מותר לי להוסיף...? ובכללי כל מי שטועה ומפרסם את זה, ככה שאנחנו יכולים ללמוד מתאונה בלי להיות בסכנה בעצמנו) ילמד מה שאפשר להבא, אז במקום להגיד לו בפורום "תפסיק לטוס!!", מה שסביר להניח לא יקרה אלא רק יגרור את הדיון למקום שאנשים יגידו "אני פורש" אפשר להתרכז בהערות בונות...
איציק, אם תשאל אותי, אתה גם תרוויח הרבה יותר אם תתרכז בעזרה שאתה מקבל מהוותיקים והמנוסים ולא תנסה להחזיר ולהתווכח ולהגיד שלא אתה אשם.
אולי תנסה לעבור על ההודעות שוב כשאתה מתרכז בדברים החשובים ולומד מהם, יהיה גם לך וגם לאחרים יותר בטוח באוויר ובטח שגם יותר כיף ונחמד

מנותק isaackatzin

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #37 ב- : May 17, 2015, 01:38:34 am »
יצחק,

תודה איתי.
קיבלתי.
גם לך אריאל תודה על העצה הנחמדה שלך.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #38 ב- : May 17, 2015, 05:11:02 am »

שמתי לב שלא ציינת קורס תרמיקות. זה בהחלט מסביר למה אתה טס באתרים תרמליים כאילו הם רכס, אבל לא מסביר למה אתה טס בהם בכלל.

מוזר שאתה מתיחס לכל מילה שנכתבת פה חוץ מלזה. אז אני אשאל שוב.

קורס תרמיקות עשית?

כי זה מה שאמור להסמיך אותך לטוס בתבור ובעתיד גם בזיכרון.
נכון שאין חוק מחיב אבל ההגיון מאחורי החוק עדיין קיים.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #39 ב- : May 17, 2015, 08:36:08 am »

אומר את האמת, שאני לא רואה שום טעות בטיסה האחרונה שלי. כשאני טועה, אני מודה בטעות וכשאני משוכנע שאיני טועה אז אני עומד על עמדתי.
???
יצחק,

תודה איתי.
קיבלתי.
גם לך אריאל תודה על העצה הנחמדה שלך.
לא ידעת? ???
בתגובה הקודמת שלך הזכרת את נושא הטרימרים ומיד רציתי להגיב, לא מתוך איגו, האיגו שלי יותר נמוך מכל איגו של כל אחד אחר. התאפקתי, רציתי לומר לך: שכששוטר עוצר עבריין מהירות השוטר החכם מחפש עוד עבירות כגון מאותתים ומספר דהוי. ואני שואל מה זה קשור לעבירת המהירות?

הפעם ובמקרה זה אתה, כמו התובע בבית משפט תעבורה מגיש לשופט את כל גיליון העבירות של הנהג, היסטוריה של הנהג ב-20 שנה האחרונות. למה? כולם מבינים למה. אני שואל אותך למה לא נתמקד רק באירוע הזה הפעם ובפוסט אחר נדבר על השאר. למה להכביד ולהיות משוחד על מקרי העבר?

אם ההית בבית הדין לתעבורה ההית שלול רשיון להמון שנים,וכמובן היו שולחים אותך ללמוד נהיגה מחדש.
פה למזלך אף אחד לא שופט,מנסים להציל אותך אבל אתה...
"עושים עלי עליהום"  בבסיס אתה לא מבין מה אומרים לך.
אז שתדע...
הכתובת על הקיר[/size][/size][/color][/b]
« עריכה אחרונה: May 17, 2015, 08:47:13 am על ידי ניר ארואסטי »