אומר את האמת, שאני לא רואה שום טעות בטיסה האחרונה שלי.
בעייה גדולה. יש לך טעות עכשיו וגם בטיסה !
מה הטעות ? נסה לשים את האגו שלך בחדר אחר, לחשוב ברצינות כאילו זה משיהו אחר, ולענות לשאלה הבאה:
מה הטעות שעשית בטיסה. מה היית א ת ה יכול לעשות אחרת כדי להמנע מתאונה עם טייסת אחרת שהיא עשתה גם טעות.
מה הטעות שלך, ומה אתה יכול לעשות אקטיבית אחרת בפעם הבאה שאתה או כל מי שקורא את הדיון הזה יכול לעשות אחרת כדי לא להגיע לתאונה (תאונה!, לא כמעט תאונה) שכזו.
ושאלה אחרת. למה זה קורה לך? למה הגורל דווקא בוחר בך , שבוע אחר שבוע, שלך יקרו תאונות? למה דוקא לך קרו כבר מספר אירועי בטיחות טיסה בשנתיים האחרונות?
אני הייתי עוצר, מקבל בעלות על המצב, מחפש פתרונות ומיישם אותם. זה נקרא להיות אחראי.
לחפש אשמים ותירוצים, זה נקרא להיות קורבן.
מה אתה בוחר להיות? קורבן או אחראי? אם באחריות בחרת, שנה את הדרך.
כי הכתובת על הקיר. והיא כתובה בגדול ובצבע דם!!!!
נועם,
אענה לך אחת לאחת.
בתגובה הקודמת שלך הזכרת את נושא הטרימרים ומיד רציתי להגיב, לא מתוך איגו, האיגו שלי יותר נמוך מכל איגו של כל אחד אחר. התאפקתי, רציתי לומר לך: שכששוטר עוצר עבריין מהירות השוטר החכם מחפש עוד עבירות כגון מאותתים ומספר דהוי. ואני שואל מה זה קשור לעבירת המהירות?
הפעם ובמקרה זה אתה, כמו התובע בבית משפט תעבורה מגיש לשופט את כל גיליון העבירות של הנהג, היסטוריה של הנהג ב-20 שנה האחרונות. למה? כולם מבינים למה. אני שואל אותך למה לא נתמקד רק באירוע הזה הפעם ובפוסט אחר נדבר על השאר. למה להכביד ולהיות משוחד על מקרי העבר?
כשאתה אומר לי: לחשוב מהצד על הטעות שלי אז חשבתי, ואני יודע שהייתי משנה אחרת, אבל לשנות אחרת אם התנאים היו שונים ממה שהיה.
אם זיוה הייתה פונה לכיווני, הייתי אמור להמשיך ישר לאורך ההר ואז להסתובב כמו שנהוג ברכס כשאתה בקרבה לטייס שהחליט לפנות 180 על עכבו, אלא, שהמצב הנכון לפי הסרט שכיוון הטיסה שלה היה דרומה ואחר כך היא שינתה דרום מערב.
שכשהחלטתי להסתובב זיוה לא הייתה בכיוון אלי. פניה היה כלי דרום מערב וזאת רואים בבירור בסרט. ברור שבמצב זה שהכיוון שלה לא בכיוון הפנייה שלי אלא בניצב ובנוסך היא גבוהה ממני אז לא היה מקום לחשוד שהיא תהדק פניה ימינה אחרי שאני כבר פניתי ימינה.
כמו בכביש, אתה יכול להיות 100% צודק ונוהג נכון וזה לא מספיק, לכן יש את הצד השני שהוא לא 100% ואז יש תאונה.
אין לי יותר מה להוסיף כאן. התמונות מדברות בעד עצמן. כשאני טועה, אני מודה בטעות וכשאני משוכנע שאיני טועה אז אני עומד על עמדתי. אין זה מעיד על איגו, אלא עמידה על האמת, כמובן שאמשיך לבדוק מה עוד יכולתי לעשות להבא.
ותודה שטרחת להגיב.