נדב,
בוא נגיד שאני ברתמה במקום יצחק ומתוך הבנה שזיוה רואה אותי החלטתי לבצע שמינית ימינה חזרה לטרמיקה היכן שנמצא המצנח הצהוב. להבנתי זיוה יכולה לחדד פניה ולהצטרף מאחורי או להשאר ממערב לי ולמצנח הצהוב.
האם החשיבה שלי קדימה צריכה ליהיות שאני שקוף והמרחפים האחרים לא רואים אותי?
אני מקווה בשביל כל הכותבים והקוראים פה שהם מסתכלים לאיזור אליו הם פונים, למעלה, למטה ואחורה לפני ובזמן הפניה.
איתי, אני לא לגמרי מסכים עם הגישה שלך לבטיחות ברחיפה במקרה הזה. אני אף פעם לא מניח שטייסים אחרים מבינים מה קורה באוויר וישאפו לא להתנגש בי. אני תמיד מניח שכל הטייסים האחרים מטומטמים וכל מה שהם מנסים לעשות זה להתנגש בי ולעשות תאונה. לפעמים זה כי אני לא יודע מי טס מולי. לפעמים זה בגלל שאני יודע מי טס מולי. ישנם מעט מאוד טייסים שאני רגוע לטוס קרוב אליהם ולצמצם את מרווחי הבטיחות שלי מהם.
במקרה הנוכחי, מובן שגם לזיוה הייתה תרומה לתאונה וכמו שצחי אמר "צריך שניים לטנגו". אני הייתי מצפה מאיציק להיות מאוד דרוך כאשר הוא חותך במרווח שבין המצנחים ולהביט כל הזמן על שני המצנחים, ע"מ לבנות לעצמו תמונה אוירית מלאה ככל הניתן בכל רגע נתון, במיוחד כאשר הוא מבצע מעבר שכזה. אם הוא היה מעיף מבט שמאלה מדי פעם הוא היה רואה את זיוה מתחילה לפנות והיה מסוגל להגיב בהתאם.
כן, גם זיוה הייתה צריכה להסתכל לאן היא פונה ולהבין את התמונה האווירית. שניים לטנגו כבר אמרנו?
ארבע פעמים של ניסיונות הנפה כושלים שיכלו להסתיים בריסוק עצמות (אני הבאתי רק מקרה אחד).
אם זיוה הייתה טייסת מנוסה כמו שטוענים (20 שנה) היא לא הייתה נזרקת לקוצים 4 פעמים כפי שהתחלתי את הפוסט והצגתי מקרה אחד והיא לא הייתה נוחתת על המצנח שלי באוויר.
לא צריך להיות מנוסה, כמו שצריך היגיון בריא להבין מה שאתה הבנת וראית כי זה ממש צורם בעיניים.
אני לא יודע כמה זמן זיוה טסה. כנראה יותר ממני (בשנים). אחת התופעות הנראות לעתים אצל מי שלמד לפני הרבה מאוד זמן היא טכניקת הנפה לקויה. יש כאלו שמתקנים את זה, יש כאלו שמנסים, יש כאלו שלא. לא תמיד יש קשר בין יכולות ההנפה ליכולות הטיסה. כמה מהטייסים הטובים ביותר שאני מכיר מתקשים לפעמים בהנפות אך באוויר הם טייסים נפלאים.
זיוה מתקשה מאוד בהנפות. לקשור קשר ישיר בין זה לבין ההתנהלות שלה באויר זה פשוט לא נכון.
אם אני לא טועה, אחרים וגם אני הצענו לה לבוא להתאמן איתנו בהנפות כמה פעמים, היא כנראה לא רוצה לשפר את יכולת ההנפה שלה כי לדעתה "היא בסדר". למעשה, היא עושה תהליך מחשבתי דומה לשלך, איציק. היא חושבת שהיא בסדר (או לפחות "מספיק בסדר") מכדי שהיא תרצה לשפר את ההתנהלות שלה בתחום מסוים. את התוצאות ניתן לפעמים לראות בעמדות.
בנימה אישית, הרעיון ש"אנחנו יודעים מספיק טוב" הוא אחד הרעיונות המסוכנים ביותר שיש, לדעתי, גם ברחיפה. כשאדם חושב שהוא טוב מספיק הוא מפסיק ללמוד ומפסיק להשתפר (למעוניינים סרט הדן ברעיון - whiplash, אבל זה לא קשור).
ואנקדוטה אחרונה לסיום:
פעם לימדו אותי שאם אדם אחר אומר לי שאני טועה, הוא כנראה אידיוט.
אם אדם שני אומר לי שאני טועה, אולי זה כי הוא שמע את האדם הראשון.
אם אדם שלישי כבר אומר לי שאני טועה, אולי אני באמת טועה, שווה לבדוק את זה.
רלוונטי לכולם.
(ההסבר המקורי משתמש במילים פחות נעימות מ"טועה")