כתב נושא: כמעט תאונה בתבור.  (נקרא 1216 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק isaackatzin

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • משחק בארגז החול
    • דוא
כמעט תאונה בתבור.
« ב- : May 16, 2015, 01:02:11 am »
היום יום ו' 15/5 הגעתי לעמדת ההמראה בתבור.
המתנתי לתורי ולא זכרתי בכלל שהפעלתי את מצלמת הקסדה.
צפו בסרטון ונסו לזהות מי הבחורה שכולם מנסים לעזור לה להמריא בכל מחיר.
4 פעמים ניסתה להמריא וכמעט שברה את העצמות.
http://youtu.be/zXBXFQDoXwg

אחרי שהיא המריאה לבסוף בכל מחיר אני המראתי. במהלך הטיסה שלי מדרום לצפון אני מרגיש חבטה חזקה בכנף מימין.
הרמתי את ראשי למעלה ואת מי אני רואה? כמובן אותה גברת שביקשה להמריא בכל מחיר.
היא גם ביקשה לעקוף אותי מאחור מלמעלה מימין והתוצאה הייתה כמעט הסתבכות עם המצנחים.
מי הגברת הזו? שימו לב אחרי הדקה 3:08.
http://youtu.be/DiZL65UlYLk
« עריכה אחרונה: May 16, 2015, 08:09:00 pm על ידי isaackatzin »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: עוד לא בשלה לטוס?
« Reply #1 ב- : May 16, 2015, 07:50:04 am »
זיוה טסה כבר כ20 שנה לדעתי. לצערי יש הרבה ותיקים שרמת השליטה הקרקעית שלהם מחפירה ולא עושים כלום בנידון.

לגבי המפגש באוויר.

א) צריך 2 לטנגו.
ב) נראה לי שאתה חותך את הנתיב שלה, או שהנתיבים שלכם מצתלבים אם תרצה. אבל גם אתה לא מסתכל בכלל שמאלה.

באוויר תרמלי צריך גם לקחת בחשבון מי שקצת מעליך או קצת מתחתיך, בכלל לא נדיר שני מצנחים במרחק של מטרים אחד מהשני ואחד עולה והשני יורד.

אני תמיד מעדיף לפנות גם כשאני לא "אמור" מאשר להתנגש ולהיות צודק.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
« Reply #2 ב- : May 16, 2015, 09:03:06 am »
קח אותה לזכרון ולמד אותה לנחות בעמדה......

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #3 ב- : May 16, 2015, 10:00:54 am »
יש לי שתי שאלות
1. האם ידעת שהיא טסה מעליך ומאחוריך?
2. כמה זמן חלף מהפעם האחרונה שראית אותה באויר עד ההתנגשות?

מנותק ykedar

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
« Reply #4 ב- : May 16, 2015, 10:37:54 am »
אם תוכל לערוך שוב את הסרט, כך שהוא יתחיל דקה/שתיים לפני ההתנגשות, כנראה שתוכל לקבל עוד כמה טיפים אופרטיבים כיצד ניתן להימנע מכאלה מקרים בעתיד.
בנוסף, אם יש לאחד המרחפים שהיו בסביבה תיעוד נוסף, גם זה יוכל לעזור...

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : May 16, 2015, 11:21:18 am »
זיוה חברה שלנו כבר שנים רבות, נכון שהיה כדאי שתרענן קצת את טכניקת ההנפות שלה אבל הפוסט הזה רחוק מלהיות ״חברי״
לגבי מניעת התנגשות באויר צחי כבר אמר מה שצריך להאמר, אין צודק בספורט הזה
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק isaackatzin

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #6 ב- : May 16, 2015, 01:00:43 pm »
 [/quote]
יש לי שתי שאלות
1. האם ידעת שהיא טסה מעליך ומאחוריך?
2. כמה זמן חלף מהפעם האחרונה שראית אותה באויר עד ההתנגשות?

תגובתי:
1. שאני לא ידעתי שהיא טסה מעליי ומאחריי כי מאן שהיא באה לכיווני מאחריי אין ולא יכול להיות לי שדה ראייה (מה שאני לא אעשה). לפי הסרטון רואים בבירור שהיא מגיע מאחור ומלמעלה. אם היא מגיע מכיוון דרום מערב הרי בטוח שהיא יותר מהירה ממני כי אני טסתי יותר לכיוון הרוח והיא עם הרוח.
2. כשראיתי אותה באוויר לפני כן חלפו אולי 1-2 דקות כי לפני כן טסתי דרומה , היא הייתה לפניי מתרחקת לכיוון דרום מערב ואני החלטתי לעשות פניית לכיוון צפון. לא ניתן לתאר שהיא תעשה כמוני.

קח אותה לזכרון ולמד אותה לנחות בעמדה......

גורדון,
אמרו לך שאתה כזה ציניקן "וחכם גדול"?
להזכיר לך מה מה הייתה תגובתך על הנחיתה שלי בזיכרון:
לא בשביל להעליב, אבל......
חוות דעתי אחרי צפייה בהמראה, בטיסה, בתמרון לקראת נחיתה - אל תטוס בכלל בזכרון.
ואולי אפילו - אל תטוס בכלל.
יש טעויות ויש טעויות.
הטעויות שלך מעידות על חוסר הבנה מוחלט של הרחיפה, יכולות הכנף והסיכונים.
סיבוב 360 נמוך ברוח אף חייב להוביל למצב בו היית, ואתה הופתעת.
אתה טס בזכרון כאילו זה אתר רכס למתחילים.
מרחפים מנוסים מאוד לא חולמים בכלל לנחות בעמדה בזכרון אלא למטה, ואתה מחליט לנחות בעמדה.
זה כמו לנסוע נגד הכיוון בכביש 6 ולהתפלא שקרתה תאונה.
הכתובת על הקיר.......
תגובתי:
האם אתה כאן מגיב בשביל ללמד אחרים מניסיונך, או, כדי להתבלט ולקבל "כבוד" מהחברה?
די לחכימא ברמיזה.

זיוה טסה כבר כ20 שנה לדעתי. לצערי יש הרבה ותיקים שרמת השליטה הקרקעית שלהם מחפירה ולא עושים כלום בנידון.

לגבי המפגש באוויר.

א) צריך 2 לטנגו.
ב) נראה לי שאתה חותך את הנתיב שלה, או שהנתיבים שלכם מצתלבים אם תרצה. אבל גם אתה לא מסתכל בכלל שמאלה.

באוויר תרמלי צריך גם לקחת בחשבון מי שקצת מעליך או קצת מתחתיך, בכלל לא נדיר שני מצנחים במרחק של מטרים אחד מהשני ואחד עולה והשני יורד.

אני תמיד מעדיף לפנות גם כשאני לא "אמור" מאשר להתנגש ולהיות צודק.
תגובתי:
אם ניסיונה 20 שנה אני הייתי מאוד רוצה שתגיב כאן. מישהו שמכיר אותה חייב להציע לה להגיב כאן.
גיל כרונולוגי אינו מעיד בפועל על ניסיון כלשהו והייתי מציע שמישהו יראה לה את שני הסרטונים על מנת שתגיב.

א. מאיפה הבאתה את "הטנגו" לכאן? מה זה שייך? בטנגו שני הפרטנרים הם פנים לפנים ורואים זה את זה.
אם אני אומר לך שלפני כן ראיתי אותה לפניי והחלתי לעשות פרסה כדי לא להיות בקרבתה והיא מחליטה לדלוק בעקבותיי מסיבותיה היא. אגב, המצנח שלי הוא למתחילים וגם אטי ומיועד גם לטיסת מנוע כך שכל אחד יכול להשיג ולעקוף אותי.
ב. איך ניראה לך, שאני חותך את הנתיב שלה? הרי היא טסה מאחורי ומעליי באותו נתיב. גם אם לדעתך היא באה מאחור משמאלי ניראה שהיא טסה מהר ממני, היא מתקרבת אלי מהר ואם אני מתחת היא חייבת לשנות נתיב, החובה עליה.
ג. ברור שאם הייתי מבחין בה, שהיא במסלול התנגשות אתי (היא כמובן מאחוריי רואים זאת בבירור בצילום), הייתי משנה כיוון, כבראשונה.
אם תוכל לערוך שוב את הסרט, כך שהוא יתחיל דקה/שתיים לפני ההתנגשות, כנראה שתוכל לקבל עוד כמה טיפים אופרטיבים כיצד ניתן להימנע מכאלה מקרים בעתיד.
בנוסף, אם יש לאחד המרחפים שהיו בסביבה תיעוד נוסף, גם זה יוכל לעזור...

צודק קידר.
הכנסתי שוב את הסרטון ושימו לב מה קורה החל מהדקה ה-3:34
http://youtu.be/DiZL65UlYLk

זיוה חברה שלנו כבר שנים רבות, נכון שהיה כדאי שתרענן קצת את טכניקת ההנפות שלה אבל הפוסט הזה רחוק מלהיות ״חברי״
לגבי מניעת התנגשות באויר צחי כבר אמר מה שצריך להאמר, אין צודק בספורט הזה
עמית,
חברה כבר שנים או לא חברה זה לא קריטריון לטייח. למה אתה טוען שזה לא "חברי"?
לא שמעתי ממך סגנון חברי כשאחרים מבקרים אותי על טיסותיי ובצדק.
לא הייתי מראה את ניסיונות ההנפה שלה אם לא הייתה מתנגשת במצנח שלי כשהייתי באוויר.
איפה ההיגיון שלך? ולמה אתה חושד במניעים שלי? לדעתך לא הייתי צריך לחשוף דבר בפורום? להשתיק כי היא חברה 20 שנה?
« עריכה אחרונה: May 16, 2015, 01:05:00 pm על ידי isaackatzin »

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
« Reply #7 ב- : May 16, 2015, 01:26:02 pm »
יצחק, אתה טייס מסוכן.
אתה מסכן את עצמך, אבל זה באמת לא ממש מפריע לי, זו זכותך להתאבד ואין לי כוונה להפריע לך לעשות זאת.
אבל אתה מסכן אחרים.
וכשאני באוויר אתה מסכן גם אותי.
ועם זה אנימלא יכול להשלים.
יכולת הטיסה שלך היא כל כך נמוכה, שצריך הרבה חוצפה ועזות מצח למרחף ברמתך, להעיר למרחפים אחרים.
אני חוזר על הצעתי לך, פרוש מהספורט הזה לפני שתפגע בעצמך, או יותר גרוע באחרים.

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #8 ב- : May 16, 2015, 01:57:37 pm »
מהסרטון החדש נראה שזיוה מתחילה פנייה לפניך ואתה נכנס למסלול שלה בפניה שלך, אם אתה רואה טייס פונה לפניך השתדל להמשיך במסלול ולפנות אחריו.
בנוסף מהסרטון נראה שהרוח מערבית, במקרה כזה עדיף לא לטוס צפונית מהעמדה מעל הכביש המתפתל. האיזור קרוב לזרימת הרוח המתגברת לתוך הואדי וקיימת סכנה של מערבולות היסחפות ואויר יורד. במידה ואין גובה עדיף לחפש מהעמדה ודרומה

מנותק ykedar

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
« Reply #9 ב- : May 16, 2015, 02:40:40 pm »
תגובתי:
1. שאני לא ידעתי שהיא טסה מעליי ומאחריי כי מאן שהיא באה לכיווני מאחריי אין ולא יכול להיות לי שדה ראייה (מה שאני לא אעשה). לפי הסרטון רואים בבירור שהיא מגיע מאחור ומלמעלה. אם היא מגיע מכיוון דרום מערב הרי בטוח שהיא יותר מהירה ממני כי אני טסתי יותר לכיוון הרוח והיא עם הרוח.
2. כשראיתי אותה באוויר לפני כן חלפו אולי 1-2 דקות כי לפני כן טסתי דרומה , היא הייתה לפניי מתרחקת לכיוון דרום מערב ואני החלטתי לעשות פניית לכיוון צפון. לא ניתן לתאר שהיא תעשה כמוני.

ממה שרואים בסירטון, המצב שונה לגמרי...

1 - אתה טס באופן כללי אחרי זיוה (03:22)
2 - זיוה מתחילה פניה ימנית, אחרי מצנח נוסף (03:34)
3 - כאשר היא באמצע הפניה, בזווית של 90 מעלות אליך ובסביבות 50 מטר ממך, אתה מתחיל פניה וחותך אותה לנתיב התנגשות (03:40)
4 - מכאן ועד ההתנגשות (פחות מעשר שניות אח"כ) אתה מתעלם מזיוה ומסתכל רק על המצנח שלפניה.
5 - התנגשות (03:49)

מכאן, שהאשמה העיקרית על ההתנגשות היא שלך...

לגבי טיפים אופרטיביים להמשך, קשה לי לעשות זאת בהתכתבות...
אני נאלץ להסכים עם החברים שיש כאן בעיה שורשית ואולי הדרך היחידה לשיפור היא לחבור למדריך טוב שיעזור לך...

יובל
« עריכה אחרונה: May 16, 2015, 02:51:45 pm על ידי ykedar »

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #10 ב- : May 16, 2015, 02:47:47 pm »
וואלה לא חשבתי שעוד אירוע יגיע כל כך מהר.
אילן וערן עוד כמה אירועים תוך כמה זמן צריך עד שתודו שטעיתם?

יצחק, לדעתי עדיף שתפסיק לטוס, אלא אם כן אתה מוכן לשינוי ענק באישיות, ובהתנהלות, שכרגע לא נראה שאתה מוכן לו.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : May 16, 2015, 02:59:12 pm »
יצחק,

רציתי לכתוב ניתוח של האירוע לפי זמנים, אך ראיתי שיובל קידר עשה זאת לפני ואני מסכים לניתוח שלו.

רצף האירועים בהם אתה מעורב מעיד על בעיה בסיסית.

רמת ההנפה והשליטה הקרקעית של זיוה שכמובן דורשת שיפור משמעותי דחוף, אינה קשורה לאירוע.

גונן

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #12 ב- : May 16, 2015, 03:38:53 pm »
כמובן שלגבי הניתוח מסכים עם כל מה שגונן ויובל כתבו.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #13 ב- : May 16, 2015, 05:12:31 pm »
א) פרוש הביטוי "צריך שניים לטנגו" אומר שבהתנגשות אווירית יש שני אשמים. אחד שלא נתן זכות קדימה ואחד שלקח בכל זאת או לא ראה שלא נותנים לו (מחובתו של הטייס לראות שזכות הקדימה ניתנת ואם לא עליו לפעול להפרדת נתיבים).

ב)
ציטוט
איך ניראה לך, שאני חותך את הנתיב שלה? הרי היא טסה מאחורי ומעליי באותו נתיב. גם אם לדעתך היא באה מאחור משמאלי

לא לא לא !!! היא מתחילה פנייה ולאחר מכן אתה מתחיל פניה שחותכת את הנתיב שלה. זה רק מראה איזה חוסר ראייה מרחבית והתמצאות במרחב.

ג) היא גם טסה על EN A שאינו מהיר יותר מהמצנח שלך.

ד) כל מה שיובל כתב.

ה) כל מה שיובל כתב שוב כי אתה ממש חייב חייב להפנים את זה.

ו) בבקשה אל תעלב מהדברים הקשים שנאמרים הם נאמרים כי הארוע קשה מאוד מסוכן מאוד והטעויות בו (שלך) הם גדולות מאוד.

לסיכום: אתה חייב אבל ממש חייב לקחת שני שלושה צעדים אחורה להרגיע את כל ההתלהבות והביטחון העצמי ולהתקדם מהבסיס בצעדים קטנים. אבל ממש לחזור לבסיס. אוויראות היא יכולת נרכשת, לא לכולם זה בא מהר ואין שום בושה להתקדם לאט בספורט. להפך מטאורים בדרך כלל נשרפים מהר.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #14 ב- : May 16, 2015, 06:41:49 pm »
איציק, אני פונה כאן אליך מפני שתי סיבות:
1. אתה העלית את הפוסט ואתה שואל את השאלות, וזה טוב.
2. זיוה לא קוראת וכותבת פה (אם כן, מעולם לא ראיתי אותה. אמצא דרך אחרת לדבר איתה).

אני חושב שאירוע שכזה מצדיק חשיבה מחודשת על הקשר בינך ובין רחיפה. בדרך בה אני רואה את זה, נהרגת היום במהלך הטיסה. טייסת התנגשה בך, אולי קצת הסתבכתם וזה שלח אותך (ואולי גם אותה) מהר מאוד אל הקרקע. כאשר כזה דבר קורה האשמה לא מוטלת על אחד הטייסים אלא על שניהם. במקרה המצולם הזה, במקרה היה לך המון מזל ולא נהרגת. כנראה בפעם הבאה יהיה לכם פחות מזל. ואם לא בפעם הבאה אז בזו שאחריה. הדרך היחידה לא למות בהתנגשות אוירית נוספת היא למנוע אותה. יכול להיות שהיא פנתה אליך, יכול להיות שאתה פנית אליה, בשורה התחתונה התנגשתם ונהרגת. עצתי אליך, ואני לא יכול להדגיש מספיק עד כמה זה חשוב, היא ללמוד מה אתה יכול לשנות בעצמך בשביל למנוע התנגשות נוספת, מפני שההתנגשות הבאה באמת תהרוג אותך, או את הטייס השני, או את שניכם. אני מניח, כמובן, שאתה מעוניין לסיים כל יום רחיפה בשלום, לחזור הביתה אל המשפחה ולא שהם יבואו לבקר אותך בבית חולים. אני מניח שכל הטייסים והטייסות מעדיפים לחזור הביתה אל המשפחה.
חזרה לאויר ולטיסה לפני שהבנת מה אתה יכול לעשות ע"מ למנוע שוב אירוע כזה היא מסוכנת ומסכנת אותך ואת המרחפים האחרים. צפיתי בסרטון ההתנגשות וממנו עולה בבירור כי ניתן היה למנוע את התאונה הזו ואת העובדה שנהרגת היום. גם זיוה הייתה יכולה לעשות משהו שונה, זה נכון, אבל אתה זה שנהרג בהתנגשות הזו ולהישאר בחיים זה אינטרס שלך.

מעבר לכך, קרא היטב את מה שאחרים כתבו לך כאן. אמנם יש תגובה או שתיים ציניות, אך כל השאר גדושות מידע בצורה בלתי רגילה לרוח הקודש. חבל לפספס הזדמנות שכזו בגלל שורה או שתיים שנאמרו בציניות ומצליחות להרגיז.

אני כמובן לא מאחל לך שתיהרג ולא מייחל למותך. הצורה בה היתנסחתי באה לנסות ולהעביר לך את חומרת המקרה, כפי שאני מבין אותו וכפי שאני חושב שאתה צריך להבין אותו.
« עריכה אחרונה: May 16, 2015, 06:50:27 pm על ידי ira_yifa »
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #15 ב- : May 16, 2015, 06:54:27 pm »
חברים - אין לחשוד בי כאחד שחושב שיצחק הוא טייס מובחר ושדרכו נכונה.

אבל..............

שניים לטנגו ? ? ? ?

כנוהג המקום היום חחחחחחחחחחחחחח

זיוה ורק זיוה אשמה בתאונה הזאת.

לו היא רק הסתכלה אל כיוון הפניה, למטה ולמעלה (כפי שעושה מרחף ברמה של לרחף בתבור) לא היתה תאונה ולא היה קורה דבר.

יצחק מסתכל על המצנח הצהוב וכך גם זיוה. היא פגעה ביצחק כי היא ניסתה להתחמק מהמצנח הצהוב שפנה חזרה שמאלה ולא ראתה כלל את יצחק.

מכיוון שהיא פנתה אל יצחק והיא גבוהה ממנו אין שום דרך לספר סיפורים ולהפוך את יצחק לאשם.
« עריכה אחרונה: May 16, 2015, 06:57:23 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #16 ב- : May 16, 2015, 07:35:56 pm »
איתי, 3:34 זיוה מתחילה לפנות ימינה, 3:43 יצחק מתחיל פניה חדה יותר שחוצה את הנתיב שלה.

כשזיוה הסתכלה לכיוון הפניה יצחק עוד לא פונה.

הפעולה הנכונה מבחינת יצחק (זיוה לא רשומה לפורום אז אין מה להסביר לה פה): כשהמצנח לפניך פונה לכיוון שאתה רוצה לפנות תן לו לחלוף ותפנה מאחוריו.

אגב ככה גם מצטרפים לתרמיקה באותו גובה, תמיד מאחורי המצנח שבסיבוב לא לפניו.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #17 ב- : May 16, 2015, 07:39:29 pm »
איתי, ישנן הרבה נקודות בהן היה אפשר למנוע את התאונה, בעזרת פעולות של שני המעורבים, לכן "צריך שניים לטנגו".

בהנחה שפיספסנו את הנקודה הראשונה (יצחק וזיוה המריאו וטסו ביחד:))
אז הנקודה השנייה היא ב03:38 כשזיווה פנתה לתומה ימינה, ויצחק החליט אחריה גם כן לפנות ימינה, במקום להמשיך ישר או לפנות מאחוריה. מהרגע הזה יצחק "אשם".
מאותו הרגע זיוה ויצחק כל אחד בנפרד יכלו לעשות הרבה פעולות כדי למנוע את ההתנגשות... זיווה לפתוח את הסיבוב, יצחק להדק, וכו'...

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #18 ב- : May 16, 2015, 07:51:00 pm »
צוק וצחי,

ראיתי את הסרטון שוב ושוב.

לא יעזור לכם ולא משנה כמה תנסו לסובב את העניין.

ציטוט
אז הנקודה השנייה היא ב03:38 כשזיווה פנתה לתומה ימינה, ויצחק החליט אחריה גם כן לפנות ימינה, במקום להמשיך ישר או לפנות מאחוריה. מהרגע הזה יצחק "אשם".

כשזיווה "פונה לתומה" - כשאתה פונה בכביש לתומך אינך מסתכל לאן אתה פונה והאם המרחב פנוי?

המצנח הגבוהה והרחוק (זיוה) פונה ימינה. עיני הטייס צריכות ליהיות מופנות לכיוון הפניה על מנת לראות מי נמצא מימינו, מעליו ומתחתיו למקרה ונמצא שם טייס אשר גם הוא "לתומו" פנה ימינה.

תעקוב אחרי הסרטון ותראה שזיוה מתחילה לעקוב אחרי המצנח הצהוב ב- 3:03. אין ספק שזיוה רואה היטב את המצנח הצהוב וכל טיסתה מתייחסת אליו כאילו אין יצחק.

לשיטתכם, אני אומר שנפסיק לטוס על מצנחים צהובים שמושכים את תשומת הלב ממצנחים אחרים.
« עריכה אחרונה: May 16, 2015, 08:11:19 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק isaackatzin

• משחק בארגז החול
    • דוא
בעניין: כמעט תאונה בתבור.
« Reply #19 ב- : May 16, 2015, 08:18:14 pm »
חברים - אין לחשוד בי כאחד שחושב שיצחק הוא טייס מובחר ושדרכו נכונה.

אבל..............

שניים לטנגו ? ? ? ?

כנוהג המקום היום חחחחחחחחחחחחחח

זיוה ורק זיוה אשמה בתאונה הזאת.

לו היא רק הסתכלה אל כיוון הפניה, למטה ולמעלה (כפי שעושה מרחף ברמה של לרחף בתבור) לא היתה תאונה ולא היה קורה דבר.

יצחק מסתכל על המצנח הצהוב וכך גם זיוה. היא פגעה ביצחק כי היא ניסתה להתחמק מהמצנח הצהוב שפנה חזרה שמאלה ולא ראתה כלל את יצחק.

מכיוון שהיא פנתה אל יצחק והיא גבוהה ממנו אין שום דרך לספר סיפורים ולהפוך את יצחק לאשם.
גם אני לא מכיר את איתי (צדיק בסדום)
למגינת ליבם של כל אלה שמנסים למצוא בי אשם, אומר שאני הייתי צמוד עם גבי להר וזיוה והטייס שלפניה היו יותר בחוץ ויותר גבוהים.

טיסתי הייתה מאוד מקומית ורואים זאת בבירור מהסרטון.
הפניה שלי ימינה הייתה ללא קשר לשני המצנחים לפניי מפני ששניהם היו גבוהים ממני.

זיוה פנתה ימינה ואם זה לתומה אז חמור שזה לתומה, כי נראה בבירור שהיא עוקבת אחרי המצנח הצהוב שלפניה.
בכלל, מי שפונה חייב לפני כן לפנות את הראש לכיוון הפנייה כדי לוודא שאין מישהו אחר בפנייה.

אם היא הייתה רואה אותי, אז היא הייתה חייבת להמשיך מערבה ולהתרחק מההר וזה לא קרה.

אני לא פניתי לתומי והפנייה שלי ימינה הייתה מכוונת להישאר באותו מקום שהייתי, לנצל את התרמיקה המקומית (שומעים את הטרמיקה מהואריו שלי בסאונד של הסרטון) ולא לצאת ממנה.
עובדה שכדי לא לצאת מהתרמיקה פנייתי הייתה הדוקה יותר.

ברור מאוד, שרואים את זיווה עוקבת אחר המצנח הצהוב שלפניה. ולאחר שהוא חולף על פניי גבוה ממני רחוק ממני ומערבית ממני, כנראה שהוא מפתיע את זיווה, שגם היא הייתה מערבית ממנו ומאחוריו, אולי לא הבחין בה ולא ראה אותה לפני שפנה שמאלה ואז זיווה, כדי להימנע מלהתנגש בו ,נבהלת וסוטה ימינה חזק (מזרחה) לעברי, לכיוון ההר.

שימו לב, שאחרי שהיא נוחתת על הכנף שלי וממשיכה היא מחליטה לפנות שמאלה לעשות יוטרן ולטוס ביני לבין ההר מימיני בניגוד לחוקי התנועה האומר: שטייס הטס כשהרכס משמאלה חייב לפנות את הדרך לטייס אחר הבא מולו  והיא פעלה בניגוד לכלל זה.

לומר, שאני אשם, יכול לנבוע רק מסיבה אחת שנקראת: "עליהום". "עליהום" עושים בחברה תמיד נגד החדש בתחום ומי שפחות מעורב חברתית. זה אופנתי, אני יכול להבין זאת, אני לא מתרגש ולא נעלב.

כל עוד אני יכול לקבל עוד ועוד תגובות וללמוד מזה כל השאר לא חשוב לי.

החלטתי גם לשנות את הכותרת לכותר שמתאימה לאירוע.
« עריכה אחרונה: May 16, 2015, 08:35:08 pm על ידי isaackatzin »