הטיסה ארכה כמעט שעתיים וחצי. שני השליש הראשונים היו תענוג צרוף ואילו השליש האחרון (מגבעת המורה מזרחה) היה קשה ומותח. הגעתי לצמח מעט עייף
ודיי במצב של טייס אוטומטי (נותן לאינסטינקטים מבוססי נסיון לעשות את שלהם...), ולאחר הנמכה לנחיתה התיישרתי לפיינל במרחק שליש-חצי אורך השדה מבסיסו בהבנה שארד אנכית,
ואמונה שאני רחוק מספיק משדרת הברושים ממערב על מנת להימנע ממפל הרוח \ לנצלו לנחיתה סבירה בגבולות היכולות שלי. במחצית גובה הברושים החופה החלה להאיץ במהירות ומעט אח"כ לאבד לחץ ולהתעוות, בשלב הזה שברתי חזק עם ניהוג גוף ימינה לווינג אובר על מנת להימנע מקריסה מלאה \ הזדקות עמוקה בגובה מטרים ספורים (אפשרות זו צפויה להסתיים באסון. להלן מקרה וויקטור) ולהימנע מקירבה נוספת לידידי הברושים. פגשתי בקרקע בעוד הכנף החלה לצלול לפנייה. התוצאה: שיפשופים קלים בירך ימין ואגו פגוע - סיום טוב לנוכח הנסיבות.
מסקנות:
ככלל אנחנו טייסי רוח חזקה ולכן מאוד מתורגלים בשיטת הגישה לנחיתה ממעלה הרוח כאשר התנאים מצריכים זאת. זה בטוח ועובד נהדר כאשר אנו נוחתים בסביבה פתוחה ונטולת מכשולים אך עשוי להיות הרה אסון בשדה תחום ומוסתר מהרוח. במצב כזה, ייתכנו מס' אפשרויות:
1. לאחר ווידוי מגבוה שנחיתה ברוורס היא לא אפשרות, כדאי לבצע את שלבי ההנמכה האחרונים בבסיס השדה. כך שברגע הכניסה למפל הרוח נתחיל בהאצה קדימה ובו בזמן נהיה מספיק רחוקים מהמכשול מייצר ההסתרה על מנת לאפשר נחיתה בטוחה.
2. אם בגובה מספיק אנחנו מגלים כי הנחיתה תהיה ברוורס, האפשרות הטובה ביותר תהיה לבחור שדה חלופי גדול ונטול מכשולים במורד הרוח. אם כבר אין בידנו את הפריווילגיה לעשות זאת, הייתי מתכנן את ההנמכה ממעלה הרוח כך שברגע הגיעי לגובה הכניסה למפל הרוח, אהיה באזור בסיס השדה. רחוק ככל הניתן מהמכשול המייצר אותו בכדי להימנע ככל האפשר מהרוטור ועדיין להינות מאפקט מפל הרוח על מנת לאפשר נחיתה בטוחה בתחומי השדה.
הרוטור הנלווה למפל הרוח משתנה מאוד הן בעוצמתו והן במרחק מהמכשול המייצר אותו בהתאם לעוצמת הרוח ולכן יש לכבדו במלוא החומרה.
מסקנת העל לדעתי, אשר נכונה לכל טיסה באשר היא -
לא נוחתים על טייס אוטומטי!!! בשלב כה קריטי של הטיסה עלינו להתחדד ולמשקל כלפי מעלה את כל הסכנות אשר נראות כתרחיש לא סביר במחשבה ראשונה
מקווה שהתחקיר הסימלי הזה יזכיר לכולנו את הסכנות הטמונות במפל הרוח בעת נחיתה ברוח חזקה. תרגישו חופשי להגיב