כתב נושא: מעשה במפל רוח - אירוע שתילה בנחיתה  (נקרא 531 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צוק

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בעניין: מעשה במפל רוח - אירוע שתילה בנחיתה
« Reply #20 ב- : September 15, 2014, 07:13:45 pm »
הפורום במיטבו:
צוק אומר לא לבוא עם עודף ברקסים כי במקרה קיצוני תיהיה הזדקרות.
לעומת זאת צחי מחדד ומוסיף לבוא ללא ברקסים.
בניגוד גמור לנואל מדגיש (!!!) לבוא עם מהירות כי אחרת עלולים להזדקר.

אני מריח כאן ויכוח חריף. אין ברירה. חייבים לקרוא ללנואל השני. אם זה ממשיך להדרדר אני קורא לבנדטי  ;D ;D ;D
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #21 ב- : September 15, 2014, 08:10:16 pm »
צוק,

אני חולק עליך  lugh

לנואל כתב שאתם לא מדגישים את הנושא.

ספיד, שמיד, מהירות וקשקשת.

לרוב המרחפים יש נטיה באופן טבעי לבוא לנחיתה עם ברקסים אחרי טיסת קרוס ארוכה ברוח חזקה.
יש לתת הדגשה ללמה זה לא נכון לעשות באף נחיתה.

Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אריאל גור

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #22 ב- : September 15, 2014, 09:01:39 pm »
יש מצב להסבר מורחב על מפל רוח? ממה שאני מבין זה מצב שהרוח נחלשת בגלל רוטור באזור, משהו שאני לא סגור עליו קורה, ונוצר מצב שהגלייד מאט והירידה האנכית של המצנח גדלה  :-[?

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #23 ב- : September 15, 2014, 09:15:48 pm »
אריאל, מפל רוח הוא תופעה של החלשות הרוח קרוב לקרקע (לפי מה שאני מבין, כנראה בסביבות 40 מ' ומטה). לפי מה שצחי הסביר התופעה נוצרת מפני שכאשר האוויר נע (רוח) קרוב לקרקע נוצר חיכוך גבוה עם הקרקע אשר מאט את מהירות התנועה שלו. כאשר מתרחקים מעט מהקרקע (נגיד, 50 מ') ההשפעה של האפקט הזה נחלשת ולכן בגובה הזה נרגיש רוח חזקה יותר מאשר זו שנרגיש בסמוך לקרקע.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #24 ב- : September 15, 2014, 09:55:37 pm »
תמונה שווה אלף מילים.

מפל רוח לא קשור לרוטור, הוא קורה גם באזורים נקיים לחלוטין בגלל החיכוך כמו שנאמר.

הרוטור גם יוצר שינויים חריפים בעוצמת הרוח, אבל הוא לא "מפל רוח" כל הדיון והמקרה של טקסי הם 90% רוטור ותרומה מינורית של מפל רוח.

"גלייד מאט" זה ביטוי מעניין...

כשיורדים בגובה המהירות האווירית יורדת, אם מראש היית במהירות מינימלית אז אפשר להגיע להזדקרות.

בגלל שכל זה קורה בגובה נמוך כבר אין זמן לתת למצנח לצלול ולצבור מהירות לכן חשוב לבוא מראש עם עודף מהירות (ברקסים משוחררים).

מנותק אריאל גור

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #25 ב- : September 15, 2014, 10:44:13 pm »
ולזה התכוונת שפלייר (סטנדרטי) פותר את הבעיה של זה? למרות שאם זה קורה כבר בסביבות ה-40 מטר, אז אתה בעצם לא בפלייר עדיין, אז העניין שבקשר לתופעה הזאת אתה צריך להיות מוכן לשחרר אותם ולצבור מהירות במידה וצריך...?

קרה לי שבדרך לנחיתה הרגשתי שאני ממש מאט, וירדתי כמעט אנכית, וזה בעצם אותו מצב?

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #26 ב- : September 15, 2014, 11:32:57 pm »
לדעתי זה יותר מורגש מגובה 20 15 מטר ומטה.
לא להיות מוכן לשחרר, אלא לבוא כבר משוחרר עם לחץ מינמלי כדי בכל זאת להרגיש את הכנף.
בתכלס זה לא שונה מגישה לנחיתה ברוח חלשה שגם אז חשובה המהירות לביצוע הפלייר, לכן שורה תחתונה אם אתה מקפיד על מה שמכונה speed section בכל מקרה אתה מכוסה.
כמובן שרוטור זה סיפור אחר ואז כדי להיות מכוסה צריך תהילים וביטוח תאונות אישיות :)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #27 ב- : September 16, 2014, 05:53:44 am »
לדעתי זה יותר מורגש מגובה 20 15 מטר ומטה.

כי המפל הוא לא ממש כמו בציור ששמת. הוא מתחיל באזור ה30 אבל השינוי ביו 30 ל15 הוא קטן יותר מאשר השינוי בין 15 ל0. השינוי הוא לא לינארי, בעצם ככל שמתקרבים לקרקע גם הרוח חלשה יותר וגם השינוי גדול יותר.
אם אתה רוצה לראות דוגמא קיצונית של זה קח מד רוח ביום של רוח חזקה, תמדוד את המהירות בגובה שני מטר ובגובה 10 ס"מ מהקרקע.

מה שאנחנו מרגישים זה את השינוי. ברוח חלשה בקושי מרגישים משהו, ברוח בינונית מרגישים מגובה 15-10 מטר וככל שהרוח חזקה יותר זה יהיה מורגש יותר מוקדם ויותר מורגש עם הקרבה לקרקע.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #28 ב- : September 16, 2014, 07:24:58 am »
כיוון שאנחנו נוחתים מול הרוח, מפל הרוח גורם לכך שעם ההתקרבות לקרקע, המהירות הקרקעית שלנו עולה ולכן יש נטייה לעובר שוט בנחיתה, כלומר נפגוש את הקרקע רחוק יותר ממה שהערכנו ואת זאת יש לקחת בחשבון.

בנוסף, כיוון שהמהירות הקרקעית עולה ישנה נטייה למשוך ברקסים ולהאט את המצנח ואז מגיעים ללא אנרגיה מספיקה לביצוע פלייר.

לדוגמה, אם בגובה 30 מטר הרוח הייתה 20 קמש והמהירות הקרקעית שלנו מול הרוח 15 קמש, בגובה הקרקע יתכן שהרוח תהיה 15 קמש ואז המהירות הקרקעית 20 בברקסים משוחררים. כיוון שמהירות החדירה מול הרוח גדלה, נפגוש את הקרקע במהירות גבוהה יותר ובנקודה רחוקה יותר מבסיס השדה לעומת מה שתכננו.

יש לקחת זאת בחשבון בתכנון ולהגיב לכך עם הברקסים רק בשלב הפלייר.

מנותק אריאל גור

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #29 ב- : September 16, 2014, 06:45:01 pm »
" כניסה למפל רוח עם ברקסים משוכים תגרום להזדקרות"
אם הבנתי נכון, בגובה 100 מטר המהירות האווירית שלי תיהיה נגיד 20, וכשאני כבר קרוב יותר לקרקע, נגיד 20 מטר, הרוח נחלשת והמהירות האווירית שלי יורדת. ברקסים יאטו אותה עוד יותר, ובגלל זה אני עלול לסיים בהזדקרות.

הסבירות שזה יקרה ביום עם רוח חלשה הוא יותר נמוך בגלל שאני כבר מראש עם מהירות אווירית נמוכה יותר, כלומר אין שינוי שעלול להפתיע אותי (יחסית כמובן), אז המצב שהגעתי איתו עוד מהגובה יהיה יחסית בסדר לנחיתה?

אם פה אני צודק, אז הבנתי, אז תודה  ;D

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #30 ב- : September 16, 2014, 07:17:07 pm »
אם הבנתי נכון, בגובה 100 מטר המהירות האווירית שלי תיהיה נגיד 20, וכשאני כבר קרוב יותר לקרקע, נגיד 20 מטר, הרוח נחלשת והמהירות האווירית שלי יורדת. ברקסים יאטו אותה עוד יותר, ובגלל זה אני עלול לסיים בהזדקרות.

הסבירות שזה יקרה ביום עם רוח חלשה הוא יותר נמוך בגלל שאני כבר מראש עם מהירות אווירית נמוכה יותר, כלומר אין שינוי שעלול להפתיע אותי (יחסית כמובן), אז המצב שהגעתי איתו עוד מהגובה יהיה יחסית בסדר לנחיתה?

המהירות האווירית שלך היא אותו דבר כל הטיסה. באזור ה35 קמ"ש בין אם יש רוח או אין.

העניין הוא שהמצנח טס בתוך גוש האוויר. כשהמצנח עובר מאוויר שזז במהירות אחת למהירות אחרת הוא מאיץ או מאט בהתאם. השינויים הם רגעיים בדיוק כמו השינויים במהלך הטיסה בין גושי אוויר שונים שאתה מרגיש את המצנח מתנדנד כשהוא מאיץ או מאט מהשינויים, אבל בטיסה המצנח חוזר לאיזון אחרי המעבר וחוזר למהירות אווירית בה טסת קודם. בנחיתה אין את הזמן הזה להתאזן לפני הפלייר בעיקר שככל שאתה מתקרב לקרקע השינוי גדל.

בעיקרון אם אתה טס ישר לתוך הקרקע בלי פלייר המצנח לא יזדקר גם עם 50% בקרס  :-\

אבל אנחנו כן עושים פלייר. המטרה של הפלייר היא להמיר את אנרגיית התנועה קדימה לעילוי ולגרום לשני דברים, 1) הנגיעה בקרקע במהירות שקיעה נמוכה 2) הנגיעה בקרקע במהירות אופקית נמוכה. 2 ציפורים במכה.
אם לא תיתן למצנח להאיץ כפיצוי על המעבר לאוויר במהירות שונה תגיע לשלב הפלייר בלי אנרגיה וברגע שתתחיל אותו תזקר את הכנף במקום לרכך את הנחיתה עם המרת האנרגיה.

כמובן שאם המצנח מאיץ מהר מידי צריך לרסן את זה. אבל פה צריך להבדיל בין לעצור את זה ולרסן (למרות שגם בטיסה זה נכון), אתה לא אמור לעצור את ההאצה של המצנח אלה לרסן אותה לקצב וזווית התקפה נשלטים. מצד אחד לתת לו להאיץ ומצד שני לא לקבל פרונט, זה בסדר אם המצנח בטיפה זווית קדימה רגע לפני תחילת הפלייר, זה פחות בסדר אם הוא עדיין מאיץ קדימה ומקטין את זווית ההתקפה.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #31 ב- : September 16, 2014, 07:38:09 pm »
צחי,

במפל רוח חריף גם עם תחזיק 50% ברקס תזדקר ללא פלייר.

הנושא כבר נבדק ונטחן עד אבק בעבר.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: מעשה במפל רוח - אירוע שתילה בנחיתה
« Reply #32 ב- : September 16, 2014, 08:19:01 pm »
מה זה מפל רוח חריף? ברוח של 50 קמ"ש? מאחורי הממגורות של צמח?

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
« Reply #33 ב- : September 16, 2014, 08:59:32 pm »

המהירות האווירית שלך היא אותו דבר כל הטיסה. באזור ה35 קמ"ש בין אם יש רוח או אין.

יותר מדויק להגיד שהמהירות האוירית שלך היא בסביבות 23-55. לפי הגדרות היצרן וההעומס על הכנף.
כנפיים מהשנים האחרונות לא מגיעות למהירות אווירית של 20 קמ"ש ומזדקרות כבר בסביבות 22~23 קמ"ש.
« עריכה אחרונה: September 16, 2014, 09:00:37 pm על ידי עומר כהן »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #34 ב- : September 16, 2014, 10:06:06 pm »
מזדקרות 22-23 באוויר למינרי של התקינה. לא האוויר התרמלי שאנחנו טסים בו ולא מפל הרוח יכולים להחשב אוויר למינרי.

לדוגמא שהמצנח שלך נכנס לעילוי חזק וזווית ההתקפה עולה משמעותית אפשר עם קצת עזרה לזקר אותו במהירות אווירית גבוהה יותר. גם אם תיכנס לסינק חזק ולא תאפשר לו להאיץ (מה שהיה לי לפני שבועיים בתבור). וכמו בסינק גם במפל רוח.

צריך לזכור. המצנח מזדקר בזווית התקפה מסויימת לא במהירות מסויימת. באוויר למינרי או ב0 רוח הזווית הזו תהיה כל פעם באותה מהירות, כשיש זרימה של האוויר בכל מיני כיוונים זה משתנה קצת והתחום שבו המצנח יכול להזדקת נעשה תחום די רחב ולא נקודה ברורה.
« עריכה אחרונה: September 16, 2014, 10:08:56 pm על ידי צחי רייל »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #35 ב- : September 17, 2014, 07:37:52 am »
צחי,

ראיתי הרבה מאוד הזדקרויות (עם מעט נזקים) במפל רוח כאשר הרוח היציבה היא 25 קמ"ש בנחיתה במבוא חמה.

רכיב צפוני והנחיתה כמעט מדרום לצפון ורחוק מהעצים.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #36 ב- : September 17, 2014, 08:23:48 am »
איתי,

אם הרוח יציבה 25 קמ"ש, המירות הקרקעית בטרים היא כ-10 קמ"ש. מה הסיבה שמרחף במקרה כזה יהיה עם ברקסים בפיינל ויכנס להזדקרות?

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #37 ב- : September 17, 2014, 04:08:37 pm »
מרחפים עושים את זה איני יודע למה.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #38 ב- : September 17, 2014, 04:26:59 pm »
מרחפים עושים את זה איני יודע למה.
אולי כי הם מתחילים?
רומן הסביר לי איך לפעול נכון בנחיתה. כבר היו לי 30 שעות ולא ידעתי שרצוי להגיע עם מהירות כדי שהפליר תהיה אפקטיבי..... לא הסבירו לי קודם........ :-\ :'(
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #39 ב- : September 17, 2014, 06:44:55 pm »
למיטב זכרוני גם אותי למדו (או לפחות כך הבנתי) להתיישר לפיינל, להאט מעט את המצנח (נאמר 30% ברקס), לטוס משוך עד כמעט הקרקע ולהוסיף משיכה לקראת הנגיעה (פלייר). על הדשא ברכס בקליפורניה זו לא הייתה בעיה. נדרשו 3 נחיתות כמעט כואבות בגלבוע בשביל להבין שמשהו לא בסדר.
יכול להיות שמדובר בטכניקה ישנה? אני באמת לא מצליח להבין למה שילמדו טכניקת נחיתה כזו.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.