קצת אנסה לומר כמה דברים.
צחי:
בחלוקה שלך אני מרשה לעצמי להכניס את "צל של ענן" ל"טופוגרפיה". שינויי הטמפרטורות על הקרקע אני תופס כטריגר. וזה לא שחשבתי על זה לבד, אבל אם את גובה העמדה אנחנו מייחסים לטופוגרפיה, אז ברור שכאשר העמדה מוצלת מענן (במיוחד בשעות המוקדמות) יש בה יותר רוח, וכאשר היא מוארת הרוח נרגעת. בשעות המאוחרות הרוח מתחזקת בכל מקרה ולצל הענן יש קצת פחות השפעה. כשאני ממריא אני ממתין לצל שיחלוף כדי שהרוח תרגע ותתיצב. אז מכאן אני לומד להתייחס לצל הענן כאל טופוגרפיה.
לגבי טיסה לפי עננים (שליש עליון), פה יש לי עוד המון מה ללמוד ולצערי אני לא כל כך מוצלח בזה

חגי.
אני עובר לעמידה וחוזר למצב שכיבה כי גם לאחר שנתליתי על צלע ימין הגלשן לא פנה ימינה. אז חזרתי לבייס בר, פניתי ימינה וחזרתי לעמידה. חשבתי שתבחינו בכך, אבל אולי לא ממש אפשר לקרוא את המחשבות שלי דרך הסרטון. בכל מקרה, במעבר לעמידה הראשון לא הרגשתי שהצלחתי לנהג את הגלשן כמו שאני רוצה ולא רציתי להמשיך לבזבז זמן בטיסה לכיוון שאני לא רוצה להגיע אליו. אגב, אני לא חושב שאני מתאמץ כל כך להעמד, זה דווקא בא לי טבעי. מצד שני גם אדם שרגיל ללכת עקום חושב שהוא הולך ישר עד שמעירים לו... אולי בריתמה אחרת אני אגלה שזה שונה.
שקובידו, את מבחן דרגה 2 שלי במבוא חמה לפני שנתיים וחצי עברתי עם רגל על הבייס-בר (חוטי חשמל מול העיניים זה לא דבר יפה. בסוף נחתתי כ 30-50 מטרים לפני). אני שמח שאימצת את השיטה שלי

לי אגב אין טענות לגבי זכויות יוצרים

ושייקה, לפני כמה ימים נחתתי במ"ח למטה עם רגל על הבייס-בר. אני חושב שזה כן עזר למרות הטענות החוזרות ונשנות שזה רק מגדיל את יחס הגלישה ולא מוריד אותו. מאיך שאני מבין את הגרף הפולארי, הוספת מהירות מעלה את יחס הגלישה עד נקודה מסויימת, ואחריה כל הוספה של מהירות מורידה את יחס הגלישה בחזרה. תקנו אותי אם אני טועה (בהסברים ברורים ולא בססמאות בבקשה). אולי אני טועה ואולי לא הוספתי מספיק מהירות בשביל להקטין את יחס הגלישה, אבל מה שכן נחתתי טוב ובתחומי השדה.
בשבת כמעט חשבתי לעשות זאת שוב אך החלטתי שזה הרגל מאוד לא טוב שעלול להתפתח. במקום זה עשיתי הטיה מזרחה בשביל לאבד עוד קצת גובה (אולי זה היה נראה כמו אובר ניהוג?) ואז חוזר ושוב פונה לכיוון צפון מערב לסוף הפיינל.
כולכם נוגעים בנקודה מאוד חשובה והיא מצב התליה, זוית התליה והמרחק שלי מהבר בשלבי הטיסה השונים.
כמו שיובל אבחן, אכן היו לי בהתחלה קשיים לנהג את הגלשן בזוית הנראית בסרטון. אני רגיל לזוית הזו מגלשן המתחילים, אך היא לא מתאימה לגלשן מתקדם ואני עובד על לשנות את זה. כמו כן גם יתכן שאני ממש בפועל תלוי גבוה מדי ואני שוקל הארכה של רצועת התליה.
העליתי סרטון נוסף מהטיסה עם כל מיני מצבי תליה ותמרון (רובם עדינים) כך שתוכלו לנתח ולהדריך עם כלים טובים יותר (יובל צודק, בסרטון אני בגישה לנחיתה והוא לא מספר את כל הסיפור).
חלקים נוספים מהטיסהב- 1:10 ניתן לראות אותי מנמיך את הראש ומשנה את זוית התליה. משום מה אני לא נשאר כך לאורך זמן (הרגל מתקופת הפאלקון, כמו שרשמתי קודם)