כתב נושא: נחיתה ביום שישי האחרון  (נקרא 2723 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק לירן רלר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
נחיתה ביום שישי האחרון
« ב- : September 14, 2014, 04:40:42 pm »
אז בהמשך לסיפור הטיסה ואחרי בעיות אינטרנט רבות הצלחתי לעלות את הסרט של הנחיתה לyou tube.

קודם כל מה קרה: מ1400 ביזראל ניסיתי להגיעה לצד הצפוני של גבעת המורה כדי להצליח לרכס עליה. כדי לא להיכנס לle side ניסיתי לעבור בצד המערבי שלה. בחרתי שלוש שדות אפציונליות לנחיתה 1.איפה שנחתתי, 2. ממערב לשדה שבחרתי למטה בעמק, 3. דרומית לשדה. כשהבנתי שאני לא אצליח לעבור ניסתי לטרמל על שתי טרמיקות של le side אך הן היו קרועות וקשות מידי. בחרתי את השדה שלי משלוש סיבות עיקריות: הערכתי שהרוטורים עליו יהיו חלשים עקב שהוא בולט בשטח והמכשולים רחוקים, הוא שדה מחוץ לאזור המוסתר מהגבעה בכלל וצמוד לכביש מרכזי.

התנאים בנחיתה - רוח 300-320 30-40 קמ"ש משבית על הקרקע. באזור היו טרמיקות של +1.5 / +2

ידעתי שאני בא עייף מאוד לנחיתה מה שיכול להוסיף לאירוע. דיווחתי לעודד את המיקום המדוייק שבו אני הולך לנחות והתחלתי בשמיניות.

בשמיניות לא היו לי כלל רוטורים או טרמיקות למעט משהו קטנטן ולא משמעותי. בהתישרות לפיינל נכנסתי לטרמיקה / רוטור ראשון ועברתי אותו ללא כל בעיה.  בשלב ההנמכה הסופי שוב עילוי חזק מאוד שמרים לי את האף ומייד לאחר מכן כנף ימין נופלת. ממשיך להטיס אבל אני כבר מאחורי המשולש ומבין שהגלשן מזוקר לחלוטין. מצליח ליישר את הכנפיים והbase bar נכנס בריצפה ואני עף קדימה. העף של הגלשן פוגע לי בעדינות בback plate. משם אני מדווח לעודד שהכל בסדר ונעמד על הרגלים ללא כל נזק לי ולגלשן אף לא שריטה.

שעודד וכוכבי אספו אותי תוך שעה מהנחיתה (התנאים לא השתנו) הם הופתעו שהיו כאלו תנאים קשים לנחיתה. זרימת האוויר מאוד חלקה בשדה לאורך כל הזמן שהייתי שם.

תחקיר שלי:
1. בחירת נתיב גרועה. היה צריך לטוס לחלקה המזרחי של גבעת המורה ולא להתעסק עם הle side (מעבר לכך היה יותר נכון מבחינת הקרוס).
2. בחירת שדות אופציונלים לנחיתה לא נכונים הייתי צריך לבחור פחות בעייתים במיוחד אחרי קרוס ארוך. הניגוד בין ההצלחה לקרוס לקושי בנחיתה הינו אתגר פסיכולוגי.
3. ניתוח השדה ומיקום הנחיתה היו שגויים - אכן המכשולים רחוקים אך ברוח כזאת כדי לנחות כמה שיותר רחוק מהם. בנוסף תחילת השדה הינו המקום הכי גבוה בשדה ולכן הפיינל היה צריך להתבצע דרום מזרחית יותר ובכך לשאוף לקבל רוח למינרית.
4. טכניקת נחיתה - המעבר לעמידה אינו מושלם אלא מצב ביניים בין נחיתה לשכיבה. מצב זה הקשה עלי להזיז את מרכז הכובד שלי קדימה ובכך ליצר יותר מהירות לחדירת מפל הרוח.
5. אני שמח שנחתתי לא טוב עם 0 פציעות - מוריד לקרקע וגורם להפנמה שיש עוד הרבה לילמוד גם על היסודות. למדנו השנה שאין אנשים חסינים ולכן חייבים כל הזמן להשתפר.

סרט
« עריכה אחרונה: September 14, 2014, 04:41:15 pm על ידי לירן רלר »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: נחיתה ביום שישי האחרון
« Reply #1 ב- : September 14, 2014, 07:10:17 pm »
אחלה סרט
מדגים בצורה קלאסית את מה שאמרתי כל הזמן על סגנון הנחיתה הביזארי הזה (יכולת תיקון גלגול וזמן תגובה איטי) שהפך להיות קופי פייסט של רב הצעירים.
כפי שחזיתי בעבר - זה ימשיך לקרות כל זמן שתמשיכו לנחות בלי לעבור לעמידה זקופה.

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : September 14, 2014, 08:13:31 pm »
ניראה שבחירת השדה היתה בעוכריך.ניראה שכל השדה הזה יושב באיזור של רוטור של חלקה המערבי של גבעת המורה.
אני לא מבין בטכניקת הנחיתה.אבל ניראה שאתה מגיע לפינל לפי קווי החריש של השדה וניראה שהרוח מגיע עוד כ-10 מע מימין .
טוב שניגמר ככה וכל אירוע כזה נילמד עי שאר החברים  hug

מנותק לירן רלר

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #3 ב- : September 15, 2014, 09:28:09 am »
נועם חגי תודה על הערות. חגי לפחות את הסרט הזה ערכתי טוב lugh lugh lugh

1. אני חושב שעיקר הבעיה היא כמו שנועם אמר (וכמו שציינתי) בבחירת השדה. בנוסף מסכים לגבי כיוון הרוח אבל נראה לי  לא השפיע על התאונה (הזאת ספציפית).

2. חגי למרות שאני לא מסכים על טכניקת הנחיתה אני הולך בטיסה הבאה שלי לבחון לעומק את מה שאתה אומר ואני מקווה שאתה צודק (ככה יהיה לי איך להשתפר).
אני הולך בטיסה בגובה לעבור לעמידה שאני רגיל אליה ואח"כ לעבור לעמידה הכי "עמידתית" שאני יכול לעמוד בריתמה עם ידיים בחצי מטר יותר גבוה ולנסות להטיס שמיניות. מבטיח לצלם הכל ונמשיך את הדיון אחרי שאלך לטוס (כנראה בשבת).

עוד הערות בשמחה

בברכת: אם כאלו עננים למה אני במשרד???

ל

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : September 15, 2014, 10:35:42 am »
בנוגע למיקום הידיים על הצלעות:
מכיון שהן כל כך נמוכות, יד ימין שלך נמתחת כשאתה מעביר משקל שמאלה. זה נראה שזה מגביל מאוד את הטווח של התנועה שאתה מסוגל לייצר.
בפיינל האף שלך בורח שוב ושוב למעלה ונראה שכשהגלשן רוצה לעלות מאוד קשה לך לרסן אותו. אני כותב את זה כי ככה בדיוק גם אני מרגיש בשלב הפיינל עם הידיים על הצלעות. זה מאוד מטריד אותי ואני מנסה למצוא את הדרך להטיס מהצלעות כשאני שולט טוב יותר במצב האף.
רציתי לדעת אם זו גם ההרגשה שלך במקרה הזה?
אתה חושב שיכולת לבוא עם יותר מהירות? היה צריך לבוא עם יותר מהירות (לי נראה שכן)?

אגב, לצערי לא הבנתי כלום בכל מה שנוגע לשאלת בחירת השדה. אני קורא את ההסבר ולא מצליח לדמיין לעצמי מה לא בסדר עם זה.
או שאני לא מרוכז מספיק,
או שאני לא מכיר את האיזור מספיק, לא מבין בדיוק מאיפה מגיעה הרוח (אתה אומר שאתה בלי סייד של גבעת המורה? אבל היא נמצאת ממש מימין לך, מאיפה באה הרוח??),
או שההבנה שלי לוקה מאוד בחסר.
הייתי שמח לראות את החלק בטיסה שבו אתה בוחר אשכרה את השדה ואז אולי הייתי מצליח להבין מה לא בסדר בבחירה. אני לא יודע אם תוכל לעזור לי עם זה...

תודה על השיתוף המלמד.
« עריכה אחרונה: September 15, 2014, 10:37:58 am על ידי joessepe »

מנותק ran_shneor

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #5 ב- : September 15, 2014, 10:54:12 am »

נראה לפי ענני האבק אחרי הפגישה בקרקע, כי הרוח דווקא מגיעה מצד שמאל .
משב חזק משמאל גם יכול להסביר את הגלגול הפתאומי ימינה ?

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : September 15, 2014, 02:04:54 pm »
קודם כל התחקיר חשוב , אבל בסה"כ מדובר בנחיתה לא טובה ולא מעבר .
לדעתי כמו שלירן הסיק הבעיה המרכזית היתה בבחירת השדה - מעבר למיקום שלו ביחס לכיוון הרוח הכללית,השדה בירידה שהופכת תלולה מכמה עשרות מטרים מערבה מהמקום בו נגע בקרקע  !
מסקנה חשובה נוספת היא כמו בתחקור של טקסי בפורום השכן - עייפות סוף קרוס שלפעמים מזמינה קצת שאננות בנחיתה .
מעבר לזה תכנון הנחיתה לדעתי טוב , כולל התיישרות לפיינל בגובה נכון ובחירת שדה גדול וסמוך לאנשים .
אני גם חושב שניהוג מהצלעות נכון ונוח יותר רק בשילוב עם מעבר לעמידה .
יוסק כשעוברים לעמידה מיקום הידיים נמוך עוזר לניהוג ,כי טווח התנועה ארוך יותר,ואין שום משמעות ליד ש'נמתחת' .
בסופו של דבר הנסיון של לירן איפשר לו לסיים נחיתה בתנאים לא קלים (במגדל באותה שעה היו משבים בין 30 ל 50+),ובשדה לא טוב בצורה סבירה יחסית .
« עריכה אחרונה: September 15, 2014, 02:17:56 pm על ידי gider »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : September 15, 2014, 04:04:05 pm »

אגב, לצערי לא הבנתי כלום בכל מה שנוגע לשאלת בחירת השדה. אני קורא את ההסבר ולא מצליח לדמיין לעצמי מה לא בסדר עם זה.

מצרף תמונה להמחשת כיוון הרוח הכללית לעומת מיקום הנחיתה

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #8 ב- : September 15, 2014, 04:26:56 pm »
תשמע, אני כבר אמרתי שאני לא מבין מה קורה שם, לא צריך לבלבל אותי עוד יותר עם תמונה קטנה שגם אותה אני לא מצליח להבין...

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : September 15, 2014, 06:07:23 pm »
יא גזור שמתי לך תלת מימד שתראה את השיפולים , וחץ עם כיוון הרוח שתבין איך הרוח יוצרת לי סייד
יותר מזה ?? דרך מה אתה רואה את זה , שעון ??

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: נחיתה ביום שישי האחרון
« Reply #10 ב- : September 15, 2014, 06:32:39 pm »
במחשב זה נראה מיקרוסקופי.  ואני גר שם.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #11 ב- : September 15, 2014, 06:40:22 pm »
אז מה שאני מציע זה שתיכנס לטרק בליאונרדו , תבחר 3D ותסתובב מסביב לאזור הנחיתה
כי סרטון אני לא אערוך לך בשביל זה :)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: נחיתה ביום שישי האחרון
« Reply #12 ב- : September 15, 2014, 07:27:26 pm »
בשבילי לא צריך. אבל אפשר לשמור את התמונה ברזולוציה קצת יותר גבוהה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #13 ב- : September 15, 2014, 07:58:35 pm »
זה יותר טוב ?? בכיינים..

(הקו הצהוב מסמן כיוון רוח של 310 , השדה הוא השני אחרי ראש החץ)
« עריכה אחרונה: September 15, 2014, 08:01:59 pm על ידי gider »

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #14 ב- : September 16, 2014, 10:24:38 am »
אז בעצם הרוטור מגיע מהכביש והבניינים שמערבית לשדה.
אני מתחיל להבין את בחירת השדה השגויה...
היה נכון יותר לנחות בשדה שנמצא מערבית לכביש אם כך.
לירן למה לא נחתת בשדה כזה? לא היה מספיק גובה לשם כך?
לפי הטראק אתה מבזבז הרבה גובה באיזור הלי-סייד וגם בשמיניות...

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #15 ב- : September 16, 2014, 09:40:42 pm »
לירן,  תנסה לנחות בעמידה זקופה , אתה לא צריך לתרגל את זה בגובה. מצחיק אותי שהמצאתם טכניקה חדשה ואתם חוששים לנסות את הטכניקה המוכרת והרשמית בכל ספרי ההדרכה

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #16 ב- : September 17, 2014, 07:42:21 am »
לירן אחלה תחקיר, תודה על השיתוף.
נראה לי שקלעת בול.

כיוון שראיתי בכמה סרטונים שלך את תנוחת הנחיתה בה כביכול בעמידה את עם ידיים מאד נמוכות ואני יודע שאתה יודע לעבור לעמידה אז הייתי בודק כמה כיוונים טכניים אחר רק כדי להיות בטוח:
אם אני זוכר נכון אתה טס עכשיו רתמת רוטור,
האם אתה זוכר להרים את החזה הראש ע״י שחרור המנוף לפני שאתה מוציא רגליים?
האם בשחרור המנוף הגומיה שמחוברת לכבל התומך הקדמי אכן מושך את הכבל לאחור כפי שצריך?
האם הסליידר בגב זז בחופשיות למעלה כשאתה מוציא רגליים ועובר לעמידה? (נראה לי שכן).
האם אתה טס עם רצועות רגליים מאד רפויות כך שבמעבר לעמידה אתה למעשה תלוי מאד מאד נמוך?

עדיין, בן זו... של קרוס!
יובל ענבר