אז בהמשך לסיפור הטיסה ואחרי בעיות אינטרנט רבות הצלחתי לעלות את הסרט של הנחיתה לyou tube.
קודם כל מה קרה: מ1400 ביזראל ניסיתי להגיעה לצד הצפוני של גבעת המורה כדי להצליח לרכס עליה. כדי לא להיכנס לle side ניסיתי לעבור בצד המערבי שלה. בחרתי שלוש שדות אפציונליות לנחיתה 1.איפה שנחתתי, 2. ממערב לשדה שבחרתי למטה בעמק, 3. דרומית לשדה. כשהבנתי שאני לא אצליח לעבור ניסתי לטרמל על שתי טרמיקות של le side אך הן היו קרועות וקשות מידי. בחרתי את השדה שלי משלוש סיבות עיקריות: הערכתי שהרוטורים עליו יהיו חלשים עקב שהוא בולט בשטח והמכשולים רחוקים, הוא שדה מחוץ לאזור המוסתר מהגבעה בכלל וצמוד לכביש מרכזי.
התנאים בנחיתה - רוח 300-320 30-40 קמ"ש משבית על הקרקע. באזור היו טרמיקות של +1.5 / +2
ידעתי שאני בא עייף מאוד לנחיתה מה שיכול להוסיף לאירוע. דיווחתי לעודד את המיקום המדוייק שבו אני הולך לנחות והתחלתי בשמיניות.
בשמיניות לא היו לי כלל רוטורים או טרמיקות למעט משהו קטנטן ולא משמעותי. בהתישרות לפיינל נכנסתי לטרמיקה / רוטור ראשון ועברתי אותו ללא כל בעיה. בשלב ההנמכה הסופי שוב עילוי חזק מאוד שמרים לי את האף ומייד לאחר מכן כנף ימין נופלת. ממשיך להטיס אבל אני כבר מאחורי המשולש ומבין שהגלשן מזוקר לחלוטין. מצליח ליישר את הכנפיים והbase bar נכנס בריצפה ואני עף קדימה. העף של הגלשן פוגע לי בעדינות בback plate. משם אני מדווח לעודד שהכל בסדר ונעמד על הרגלים ללא כל נזק לי ולגלשן אף לא שריטה.
שעודד וכוכבי אספו אותי תוך שעה מהנחיתה (התנאים לא השתנו) הם הופתעו שהיו כאלו תנאים קשים לנחיתה. זרימת האוויר מאוד חלקה בשדה לאורך כל הזמן שהייתי שם.
תחקיר שלי:
1. בחירת נתיב גרועה. היה צריך לטוס לחלקה המזרחי של גבעת המורה ולא להתעסק עם הle side (מעבר לכך היה יותר נכון מבחינת הקרוס).
2. בחירת שדות אופציונלים לנחיתה לא נכונים הייתי צריך לבחור פחות בעייתים במיוחד אחרי קרוס ארוך. הניגוד בין ההצלחה לקרוס לקושי בנחיתה הינו אתגר פסיכולוגי.
3. ניתוח השדה ומיקום הנחיתה היו שגויים - אכן המכשולים רחוקים אך ברוח כזאת כדי לנחות כמה שיותר רחוק מהם. בנוסף תחילת השדה הינו המקום הכי גבוה בשדה ולכן הפיינל היה צריך להתבצע דרום מזרחית יותר ובכך לשאוף לקבל רוח למינרית.
4. טכניקת נחיתה - המעבר לעמידה אינו מושלם אלא מצב ביניים בין נחיתה לשכיבה. מצב זה הקשה עלי להזיז את מרכז הכובד שלי קדימה ובכך ליצר יותר מהירות לחדירת מפל הרוח.
5. אני שמח שנחתתי לא טוב עם 0 פציעות - מוריד לקרקע וגורם להפנמה שיש עוד הרבה לילמוד גם על היסודות. למדנו השנה שאין אנשים חסינים ולכן חייבים כל הזמן להשתפר.
סרט