כתב נושא: זריקת רזרווי  (נקרא 1241 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Nir Ben-Dor

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
  • Nova-Mentor 2
    • דוא
בעניין: זריקת רזרווי
« Reply #40 ב- : August 06, 2014, 06:30:30 pm »
אילן,

אני שמח שהאירוע נגמר בשלום ועם מסקנות לעתיד שישפרו את הבטיחות של כולנו.
הוזכר כאן נושא הטיסה עם קשר, ובאותה נשימה הייתי רוצה להוסיף עוד לקח (שאני יודע כי רבים חולקים עליו) אך כל אחד רשאי לנהוג כהבנתו.

נושא הטיסה לבד!

דמיינו לעצמם תרחיש בו טייס נוחת על רזרבי, זקוק לעזרה ומתקשה לדווח בקשר בעוד אף אחד אחר לא ראה אותו?

לדעתי תמיד יש לשאוף לטוס בהרכב מינימאלי של זוג עם קשר עין בין הטייסים. לא רק שזה מוסיף לבטיחות, זה גם משפר את פוטנציאל המרחק מאותו יום ומהנה יותר.

« עריכה אחרונה: August 06, 2014, 06:30:59 pm על ידי Nir Ben-Dor »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #41 ב- : August 06, 2014, 07:28:13 pm »
נושא הטיסה לבד!

דמיינו לעצמם תרחיש בו טייס נוחת על רזרבי, זקוק לעזרה ומתקשה לדווח בקשר בעוד אף אחד אחר לא ראה אותו?

לדעתי תמיד יש לשאוף לטוס בהרכב מינימאלי של זוג עם קשר עין בין הטייסים. לא רק שזה מוסיף לבטיחות, זה גם משפר את פוטנציאל המרחק מאותו יום ומהנה יותר.

או לחילופין לדווח בקשר על פתיחת הרזרבי מיד לאחר הפתיחה עוד באוויר אם ניתן.
ברור לי שלא תמיד ניתן אבל צריך לשאוף לזה. ולכן גם הקשר צריך להיות מסודר כך שאפשר בקלות לצאת לשידור.

עוד נקודה חשובה בנושא הזה היא להשאיר את הקשר פנוי יחסית. ברור שכולנו מדי פעם מדברים אחד עם השני ברשת הקשר. אבל יש להמנע מדיונים ארוכים של יותר מכמה פרטים חשובים. לא צריך להיות יותר מידי קשוחים עם עצמנו, אפשר גם צחוקים, אבל בקצר.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #42 ב- : August 06, 2014, 08:05:24 pm »
צחי,

איני שופט את אפרת ואיני מסכים עם איש ממכם (מלבד קדמי).

מנקודת השקפתי בסרט אפרת הסתכלה על הבלאגן לא מגבוה מידי ועסקה בהמשך צבירת גובה.

אני אישית (לא מחייב אותך אפרת או כל איש אחר) שם את האף ישירות לאילן ולא עוזב אותו לרגע.

דיווח בקשר (אילן זז או לא זז) יותר קל לתת כאשר אתה מעליו וקרוב אליו.

נחיתה למעלה ליד העמדה היא קלה ופשוטה בכל רוח.

הפעם זה נגמר טוב, במקרה אחר נחיתה של אפרת ליד העמדה וריצה לאילן לפתיחת דרכי אוויר יכולה להציל חיים !

וזאת רק דעתי האישית.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #43 ב- : August 06, 2014, 09:03:37 pm »
צחי וצוק,

אני קצת מתפלא עליכם. בשרשור מקביל יעצתם לי לעבור למצנח מתקדם יותר (ארטיק לפי צחי) וכאן אתם טוענים שכיוון שאילן לא עשה מעולם SIV, ברור שהוא לא כשיר ל-EN C. (לאחר שקודם נכתב ע"י צחי שהוא ממליץ לאילן להישאר על אותה חופה)

ציטוט של צחי:

"אני לגמרי לא חושב שהמסכנה מהארוע צריכה להיות שהמצנח מתקדם מידי בשבילך או שמשהו לא טוב במצנח או שEN C זה מצנח מסוכן."

אני עשיתי קורס SIV לפני כ-7 שנים על מצנח אפקט שהוא כנראה מצנח A, האם עובדה זו מספיקה כדי להעיד על יכולותיי לתפעל מצבי חירום על מצנח כמו ארטיק או כמו המלכה של אילן?

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #44 ב- : August 06, 2014, 10:30:30 pm »
גונן אני מעולם לא טענתי שאתה צריך להחליף מצנח, להפך אני חיזקתי את דעתך.

אני חושב שקורס מצבי חירום הוא תנאי הכרחי אבל לא מספיק, באופן אישי דרשתי מעצמי להגיע למצב שאני מסוגל לתרגל את כל מצבי החירום ולהרגיש איתם בנוח. עשיתי את זה לא במטרה להחליף מצנח אלא פשוט במטרה לטוס בצורה שהיא נראית לי מתבקשת, כמו שהיית מצפה מטייס על כל כלי טייס שלוקח אותך להכיר ולדעת לתפעל את כל מצבי החירום כך אני דורש מעצמי כלפיי. באותו זמן אחרי שעשיתי כמה טיסות יפות על הגאז מבחינתי הוא גם היה המצנח הכי טוב בעולם ולא ראיתי צורך להחליף אותו. רק אגב כל ההתעסקות הזאת הגיע העניין באקרו.

תזכר בויכוחים שהיו לנו כשהתחלתי עם האקרו, כמה חפרתי על תרגול מצבי חירום ועל כך שקורס פעם בכמה שנים הוא גסתח מינימלי. בקיצור יוצא שאנחנו מגיעים משני קצוות שונים של דגמי מצנחים אבל בעצם באותה הדעה.

מי שלא מתרגל ספירלות כבדרך אגב שלא יעבור לc. מי שלא מסוגל לתרגל בעצמו פוינט אוף ספין, פוינט אוף סטול ואולי אפילו פול סטול שלא יטוס על c.
נשמע לכם הזוי? האם הייתם עולים לטיסה במטוס עם טייס שלא יודע לבצע ולהחלץ מהזדקרות? למה לעצכם אתם עושים הנחות?
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #45 ב- : August 06, 2014, 10:39:52 pm »
צוק,

מסכים אתך בכללי.

להזכירך, הוויכוחים בננו היו לגבי מידת הסיכון בביצוע התרגילים בתנאים שנראו בעיני לא בטוחים מספיק מבחינת גובה, לא מעל יישוב וכד'.

האם בטוח יותר לתרגל את כל המצבים שציינת בתנאים שאינם אופטימליים או להסתפק בקורס SIV אחת לכמה שנים ולטוס על מצנח בטיחותי יותר?

לא יודע אם יש תשובה מוחלטת. אני בחרתי בדרך השנייה ויש ודאי דרכים אפשריות נוספות להתייחסות לנושא.
« עריכה אחרונה: August 06, 2014, 10:50:09 pm על ידי גונן גל »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #46 ב- : August 06, 2014, 10:52:19 pm »
אני עשיתי קורס SIV לפני כ-7 שנים על מצנח אפקט שהוא כנראה מצנח A, האם עובדה זו מספיקה כדי להעיד על יכולותיי לתפעל מצבי חירום על מצנח כמו ארטיק או כמו המלכה של אילן?

במו הארטיק כן, כמו המלכה כמצנח C שני לא כראשון.
הארטיק הוא C יחסית סלחן, המלכה היא C גבוה.

כן זה שאילן לא עשה SIV משנה את התמונה לגמרי ודברים שכתבתי לגביו ואמרתי לו מתבררים כלא תקפים.
וכן זה שאילן לא עשה מעולם SIV לעומתך שעשית SIV לפני 7 שנים (ומאז טס בקביעות בהרים), נותן לך יתרון מאוד גדול על אילן בטיסה על EN C (בלי קשר למה שאתה מעדיף) כי אתה התנסית במצבים ויודע לזהות אותם.

אני לא מאלה שחושבים שצריך לעשות SIV על כל מצנח חדש שקונים (גם לא חושב שזה מזיק, אבל זה לא חובה), קורס SIV הוא בראש ובראשונה ללמוד לזהות את המצבים ולהכיר אותם, ברגע שיש לך את שני הכלים האלה עשית 90% מלצאת מהמצב.
אני כן חושב שהקורס מקנה לך כלים להתמודד עם מצבים שבלעדיו תצטרך לקחת סיכון כדי ללמוד אותם.

לדעתי 80% מהתאונות של "טעות טייס" מתחילות בזיהוי לא נכון של המצב.
זה לא משנה אם המצנח שעשית עליו את הקורס נכנס לספין ככה וזה שאתה טס עליו עכשיו נכנס לספין אחרת. עצם זה שאתה מיד מזהה שאתה בספין ולא עם קריסה ואתה מבין שאתה צריך לשחרר ולא למשוך. זה נכון לכל מצנח מA ועד open class.
« עריכה אחרונה: August 06, 2014, 10:54:16 pm על ידי צחי רייל »

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #47 ב- : August 06, 2014, 11:05:15 pm »
צחי,

הפעם אני נוטה להסכים עם מה שכתבת, מבלי שאשנה את דעתי שכנראה על הוק אני אטוס יותר בטוח מאשר על ארטיק.

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #48 ב- : August 07, 2014, 06:05:44 am »
חברים יקרים , ההחלטות האישיות שלי מהארוע הם :
1 . למרות שאני טס קרוב לחמש שנים על C , אומר תודה יפה על החוויה הנפלאה , אני יורד ל B עד שאעבור SIV
2 . החלפת קסדה פתוחה לקסדה סגורה - חובה !!!
3 . החלפת רתמה קלה לריתמה כבדה אך יותר ממוגנת

אני חוזר ואומר - חופת ה- C "קווין" מצויינת !!! לא פחות מזה  . הסיבה לארוע נובעת אח ורק מחוסר ידע שלי ולכן אני לא אטוס על  C כלשהוא עד השלמת חוסר הידע . אין מה להשמיץ את החופה היות וזה יהיה אוול/רוע . אני  לא כשיר כרגע לטוס על הכלי המדהים הזה . יחד עם זאת - לטייס C שעבר SIV זאת חופה מדהימה שתאפשר לו לטוס מדהים !!!

בגדול - ההחלטה שלי היא להעלות את רף הבטיחות על פני רף הביצועים . אני בתחביב הנפלא הזה  לצורך הנאה , מתכנן להיות עוד שנים רבות  , אין לי לאן לרוץ , אין לי כוונה להיות טייס תחרותי ( להשתתף בתחרויות ) .

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
« Reply #49 ב- : August 07, 2014, 11:59:40 am »
אילן ידידי היקר......

אני שמח שקיבלת את עצתי ואתה עובר ל B עד שתעשה קורב SIV.

אני מבין שאתה מחפש עכשיו מצנח B ואני רוצה לעזור לך.

אני זוכר שלא מזמן פורסם למכירה אפסילון 3 כמעט חדש, טס רק שעתיים בנתניה.
יכול להיות שזה יתאים לך, חפש את המודעה באתר.

תתחדש..........

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #50 ב- : August 07, 2014, 01:54:07 pm »
אילן עכשיו ניתן להמשיך עם הפילוסופייה האם ירידה ל B ללא ביצוע SIV עדיין בטוח בשבילך?
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק שגב

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • עמותת הזנק לעתיד
« Reply #51 ב- : August 07, 2014, 07:07:53 pm »
אילן,
אתה פשוט גבר לעניין.
יש בך יושרה פנימית גבוהה וחשוב מכך אחריות עמוקה כראש משפחה והלוואי שכל הטייסים המוכשרים כמוך ואף אלו המוכשרים פחות ממך (כמוני), ילמדו משהו על ענווה ומקצוענות כפי שאתה מלמד את כולנו.
מאחל לך שנים ארוכות ומהנות מהתחביב הנפלא שלנו.
בהערכה עמוקה,
שגב ברעם

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #52 ב- : August 07, 2014, 09:20:35 pm »
יש פה הרבה אמרות כאילו באמת הייתה סכנה: "ראשית יום הולדת שמח.
בן אדם שלא מת כאילו נולד בו ביום", "אני שמח שהאירוע נגמר בשלום" ועוד ועוד....

אני לא מבין עד עכשיו, איפה באמת היה מצב מסוכן שמצדיק מילים כאלו. לפי מה שנכתב בכל השרשור הזה, גם פתיחת הרזרבי הייתה שיקול מוטעה הנובע מבהלה ולא הייתה נחוצה, כלומר לא הייתה סכנה שחייבה פתיחת רזרבי ולא היה פה "כמעט ונפגע" (אפילו שגם אני הייתי פותח רזרבי במקום אילן).

נראה כאילו הסכנה האמתית הייתה הנחיתה עם הרזרבי.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #53 ב- : August 07, 2014, 09:41:31 pm »
ברגע שהמצנח יוצא ממצב טיסה ולא משנה מה הגורם קיימת סכנה של להגיע לקרקע עם מצנח שאינו במצב טיסה.
גם במקרה הכי טוב שהמצנח מגיע לקרקע בפרשוטל עם 6- קיים סיכוי סביר לרגליים שבורות, וברוב המקרים זה יהיה במהירות גבוהה מזה שלא לדבר על ספירלה שמגיעה למהירות אופקית של 100-80 קמ"ש ולא משאירה הרבה סיכוי.

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #54 ב- : August 07, 2014, 10:18:29 pm »
אז, הייתה סכנה כזאת?  זה היה קרוב לקרקע?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #55 ב- : August 08, 2014, 12:27:14 am »
אז, הייתה סכנה כזאת?  זה היה קרוב לקרקע?

אם אתה לא מצליח להחזיר את המצנח למצב טיסה ונראה לך שמיצית את האופציות שלך אין מה לחכות שתהיה קרוב לקרקע.
אם אילן נכנס למצב ב700 והקרקע שם ב300, ב400 (100 מעפ"ש) זה כבר הרגע האחרון. כשהמצנח לא טס יורדים 300 מטר בקלות. אז כן בהחלט הייתה.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #56 ב- : August 08, 2014, 09:46:49 am »
נפלא לראות מעשים ולא דיבורים.
כול הכבוד אילן .

שי

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #57 ב- : August 11, 2014, 01:54:59 am »
אילן אתה תותח!

סוף סוף מישהו לומד מהטעיות של עצמו, מקווה שתגרור אחריך אחרים ללמוד מטעויות שלך... כי כולנו טועים בשלב זה או אחר!

אני עד היום טס עם קסדה מלאה בגלל בטיחות, קל וחומר כשמדובר בטנדם והנוסע עשוי לתת לך ראשיה אחורה ולהלום בי.

אני עד היום טס עם רתמה כבדה למרות שזה ממש מבאס לטוס עם רתמה ששוקלת כמוני (במקרה של כבדי המשקל, משקל הרתמה פחות קריטי)

וכן, אני טס על C גם מסיבה בטיחותית כי המהירות ויחס הגלישה יותר טובים וכאשר אני נקלע לרוח חזקה על ההר זה נותן לי יתרון בטיחותי על פני מצנח B.

עשיתי SIV עם איתי על טרגט של פרו דזיין ואני מברך על זה, אין ספק שזה הקנה לי כלים להתמודד עם מצבי החירום השונים שנקלעתי אליהם במהלך השנים:

קריסה 80%  מעל העמדה בתבור

פרונטים למיניהם עם שלל מצנחים....

קריסות אסימטריות....

לספינים מעולם לא נכנסתי מאחר ולמדתי לזהות מתי אני נכנס אליהם.

הרבה אנשים נכנסים לפרונט עצבני וחושבים שהמצנח פתאום הזדקר...(טעות בזיהוי)

בקיצור, SIV חובה!!!

"חכם לא נכנס למצבים שפיקח יודע לצאת מהם"

בספורט שלנו יש יותר מדי חכמים ופחות פיקחים, המציאות באוויר מכניסה אותנו למצבים אז עדיף להיות פיקח מאשר חכם...

אילן, אני מעריץ אותך!! כן ירבו...

מנותק שלמה ניסן

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני פצוע מיום 18.10.06 אני אתגבר אלחם ואנצח
    • דוא
« Reply #58 ב- : August 17, 2014, 09:41:11 pm »
הכפרי
אילן שמח שיצאת מזה בשלמות
כולכם צודקים ידוע לי כך למדתי לא להפריע למצנח לטוס! זה נכון?
לכולנו יש התנסות של מצבי קריסה מסיבות שונות,המצנח יודע לצאת מזה ורוצה להתאושש ממש
לבד כמעט בכול קריסה לא עשנו דבר והמצנח התאושש,אילן  נכנס למערבולת חזקה
המצנח השתולל לו ואילן עזר לו להזדקר למדנו כשיש מספיק גובה פעולה ראשונה לשחרר ידיים
כלפי מעלה אם המצנח מתכרבש ואין ברירה זורקים לזרבה
בריאות טובה לכולם
הכפרי שחזר לרחף מעט ברכס בנתניה
עשו את הספורט מהנה=ותהנו
הטו אוזן קשבת לסובבים אתכם
וחזרו הביתה בשלום

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #59 ב- : August 18, 2014, 04:47:59 pm »
העיניין במצנח כמו של אילן שכן דרושה התערבות! זה נכון לשחרר אבל אחרי זה צריך לעצור את הריצה קדימה של החופה.

חופות EN A-B לרוב לא צריכות התערבות ובטח אם אתה לא מזהה שחרר ידיים למעלה. במצנחי EN C-D אם אתה לא מזהה אתה כנראה לא צריך לטוס על זה.