כתב נושא: בקשת מידע על תאונות בזמן האחרון  (נקרא 1426 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: בקשת מידע על תאונות בזמן האחרון
« Reply #80 ב- : June 24, 2014, 12:54:26 pm »
בהינתן תנאי מזג אוויר קבועים, אני בטוח שכולם יסכימו שבהינתן טייס מתחיל-בינוני, הוא יטוס בטוח יותר על חופה B מאשר על C ועוד יותר בטוח מאשר על D.
אני גם בטוח שיסכימו כי טייס מתקדם, לא יטוס פחות בטוח על חופה עם תקינה נמוכה יותר.

א) אתה מחזיר שוב את הדיון צעד אחד אחורה. כאמור יש חופות שהן חופות C לכל דבר הן מבחינת ההתנהגות שלהן באוויר תרמלי והן בתגובות במצבי חרום אמיתיים, אבל התקינה שלהן היא B. לכן כמו שכבר הסברתי היום אי אפשר לטעון שחופה B היא בהכרח בטוחה יותר מC. הגבול בין השניים הוא תחום אפור מאוד גדול.

ב) אני לא מסכים עם אמירה האחרונה.
על חופה C ממוצעת צריך לטוס יותר אקטיבי כדי להיות באותה רמת בטיחות. בהנתן טייס מיומן שיכול לטוס על חופה C באותה רמה של בטיחות (לטענתך) כמו הבטיחות הפסיבית על B ממוצעת, הוא נהנה מכמה יתרונות שיש לC ואפשר לראות אותם כיתרונות בטיחותיים. כמו היכולת לחדור מול רוח חזקה או להגיע לאזור נחיתה רחוק יותר. כמובן שאם אין לו את המיומנות זה לא יתרונות.

זו בדיוק הבעייה של התקינה, יש תחום אפור מאוד גדול בין A לB ובין B לC ובין C לD וגם בין מצנחי קומפטישן לD.
לא סביר שתצליח למצוא מרחף שמתלבט בין A לC או בין B לD, זה קפיצות ענקיות אז ההשוואה ביניהם מיתרת מראש.

בעיית הבטיחות מתחילה או בטייס שרוצה לעבור לקטגוריה גבוהה יותר (נגיד מB לC) בגלל הסיבות הלא נכונות. כמו כי חברים שלו עברו והוא רוצה גם.
והבעייה החמורה יותר היא טייס שרוצה לקנות מצנח בקטגוריה מסויימת אבל בגלל שהוא לא בודק לעומק אלא קונה שם וביצועים הוא קונה מצנח שבעצם מתקדם מידי בשבילו (ואני לא רומז לאף אחד ספציפית). כאן תמונה הסכנה, שמרחף רוצה לקנות חופה C עם ביצועים ומגלה מאוחר מידי שהוא טס על מצנח D. ואז במקרה הטוב הוא מוכר אותו אחרי 5 שעות טיסה כי הוא מרגיש שהוא יותר מידי, במקרה הקצת פחות טוב הוא מפחיד את עצמו מספיק כדי לפרוש מהספורט, ובמקרה הגרוע הוא מתעקש להמשיך לטוס עליו ועלול להגיע לתאונה.

לדעתי ההבדל בכיווני המחשבה ביני לבין גונן הוא שבעיני הבטיחות היא 90% הטייס, גונן נותן משקל רב יותר לציוד.

כמו שגונן כתב, כל אחד צריך להיות כנה עם עצמו ולהבין לאיזו קטגוריה הוא נכנס.

זה אני כתבתי לפני כמה דפים. גונן כתב כמו שכתבתי כאן בסעיף א', שכשבוחרים מצנח B לא מספיק לקרוא שהוא B צריך לבדוק שהוא אכן תוכנן ויועד לקטגורית B.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק שרון תמם

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #81 ב- : June 24, 2014, 01:01:14 pm »
אני אישית מרגיש יותר בטוח על הטוויסטר מאשר טראסט או קרמה .
וכל זה לאחר שהנושא ניבדק טסטי על שניהם באוטו היום ובאוטו האתר (גארדה ).
טוויסטר 18
טראסט hp מידה s.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #82 ב- : June 24, 2014, 01:16:22 pm »
גונן, אני כן משוכנע שטייס מנוסה, אם יעבור למצנח בעל תקינה נמוכה יותר, יטוס טיסה בטוחה יותר. גם אם הוא מפחד כי הוא לא מרגיש את הדקויות של האוויר, שהוא רגיל להרגיש במצנח מתקדם, גם במקרה של אירוע יעמוד לו נסיונו והוא ידע לתפעל את האירוע ברמה גבוהה ובאופן מוצלח.
כמובן שהטייס צריך לזכור שהוא עבר למצנח מתקדם פחות המתנהג מעט שונה ממה שהוא רגיל אליו.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #83 ב- : June 24, 2014, 01:37:55 pm »
עירא

דעתי כדעתך, מסכים אתך לחלוטין.

גונן

מנותק rshneor

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #84 ב- : June 24, 2014, 02:31:53 pm »
בדיון הנ"ל וגם במספר תחקירים, שמתי לב שיש נטייה חוזרת להתעלם או להזניח את נושא חוסר הוודאות או המקריות.
מה שאני מנסה להגיד הוא כי כל ההתייחסות כאן היא כאילו אותם פעולות עם אותו מצנח\גלשן יגררו את אותן תוצאות בהכרח.
כולנו קיבלנו מספר תזכורות כואבות לכך שגם טייסים מאוד מנוסים, ללא כשלים בציוד, בתנאים יחסית לא חריגים, יכולים למצוא את עצמם במצבים מאוד בעייתיים - אולי בסבירות נמוכה יותר, אך עדיין זה קורה !
איך זה נקשר לדיון - כאשר מועלת הטענה כי מצנח מתקדם יותר בטיחותי יותר בהינתן טייס מנוסה מספיק, צריך לשקלל גם אם האפשרות שהטייס המנוסה הנ"ל בכל זאת ימצא את עצמו במצב שלא התכונן אליו, האם יתכן שבמצבים אלו, עדיין עדיף לו לטייס המנוסה להיות על מצנח פחות מתקדם ? כמו כן אני מאמין כי הלך הרוח שלפיו יש לנו שליטה מלאה בכל התרחישים האפשריים הוא אשליה, שעלולה לפעמים לסכן אותנו יותר מאשר ההבנה כי לא תמיד ניתן לשלוט בכל הגורמים בצורה אבסולוטית, וצריך להיות מוכנים ברמת ההטסה הציוד והתנאים לכך שלא הכל צפוי.

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #85 ב- : June 25, 2014, 01:00:25 pm »
היי רן ברוך הבא לדיון, תמיד טוב לשמוע דעה של פיסקאי  hug
אני מאוד מסכים עם מה שכתבת ואשמח לתת פרשנות אישית לחלק מן הנק':

בדיון הנ"ל וגם במספר תחקירים, שמתי לב שיש נטייה חוזרת להתעלם או להזניח את נושא חוסר הוודאות או המקריות.
מה שאני מנסה להגיד הוא כי כל ההתייחסות כאן היא כאילו אותם פעולות עם אותו מצנח\גלשן יגררו את אותן תוצאות בהכרח.

בתנאי אמת, הסבירות להימצא בשני אירועי בטיחות זהים-בקירוב היינה זניחה. במילים אחרות אין שתי קריסות זהות! גם אם הן נראות כך, גושי האוויר שגרמו לכל אחת מהן שונים זה מזה בסבירות גבוהה, ולכן סביר שפעולה אקטיבית מצד הטייס תוביל לתוצאות שונות במעט במקרה הטוב...

אני מאמין כי הלך הרוח שלפיו יש לנו שליטה מלאה בכל התרחישים האפשריים הוא אשליה, שעלולה לפעמים לסכן אותנו יותר מאשר ההבנה כי לא תמיד ניתן לשלוט בכל הגורמים בצורה אבסולוטית, וצריך להיות מוכנים ברמת ההטסה הציוד והתנאים לכך שלא הכל צפוי.

זו נק' חשובה לעין שיעור. חברים, אנחנו דואים בכלי טיס בו הפרש המהירויות בין מהירות ההזדקרות למהירות הטרים נמוך מ-20 קמ"ש (5.5 מ"ש)  כעת בואו ניזכר לרגע בשינויי המהירות של זרמי האוויר ביום דאייה משובח בחודשי אפריל - מאי. כאשר עלויים ריגעיים של 8+ מ"ש וצפונה הם עניין שבשיגרה. נכון שגם בימים הללו הסבירות לעבור בחדות בין שני גושי אוויר שהפרש מהירותם בציר האופקי גדול מ-5 מ"ש איננה גבוהה אך היא בהחלט קיימת... במעבר כזה ייתכנו ארועים מאוד יוצאי דופן. להלן כמה דוגמאות:
1) קריסה קידמית מלאה, פתיחה במעבר החופה מעל הראש וקפיצת החופה קדימה ומיתחת לרגלי הטייס (כל זה יקרה מהר מאוד, כנראה מהר מידי לתגובת רוב הטייסים - גם הטובים שבהם.

2) קריסה אסימטרית עם מוקד צר מאוד באיזור המרכז של אחד מצידי הכנף - חזייה שתיפתח אך ורק ע"י פולסטול. גם בחופת מתחילים.

3) מעבר החופה לדיפסטול ואז קפיצה אל מתחת לרגליים.

ועוד ועוד  bye

מה כל זה אומר לנו ? קודם כל, אין כל ספק שחופה בייצית (AR נמוך) ובעלת שטח גדול יותר תגיב בצורה פחות דינאמית לאירוע. האם זה ביטוח טוב לדאייה בתנאים חזקים ? כלל וכלל לא!! להיפך! בחופות מתחילים האנרגיה הקינטית האגורה בחופה בזמן הטיסה בטרים נמוכה יותר מאשר בחופה מתקדמת ולכן דווקא חופת מתחילים רגישה יותר לשינויים מסויימים בגוש האוויר (שינויים מהסוג שציינתי).

המסקנה מכל זה שאנחנו צריכים להיות ערים מאוד לרחשי האוויר ולהבין שדאייה בתנאים חזקים מסכנת אותנו לעין שיעור. בין אם מעלינו כנף מתחילים או כנף מתקדמת.     

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #86 ב- : June 25, 2014, 02:10:50 pm »
איתי,

אשמח אם תסביר לפורום למה בחרת לעבור מחופה תחרותית לחופה בעלת תקינה EN-D

תודה

גונן

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: בקשת מידע על תאונות בזמן האחרון
« Reply #87 ב- : June 25, 2014, 02:27:55 pm »
טכנית גם לחופה התחרותית של טקסי יש תקינה D.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #88 ב- : June 25, 2014, 02:43:02 pm »
צחי,

אתה מבלבל אותי. קודם אתה אומר שהתחרותית היא לא באמת D ועכשו אתה אומר לי שטכנית היא כן. מסובך לי

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #89 ב- : June 25, 2014, 03:26:57 pm »
צחי,

אתה מבלבל אותי. קודם אתה אומר שהתחרותית היא לא באמת D ועכשו אתה אומר לי שטכנית היא כן. מסובך לי

היי גונן, צחי התכוון שגם לחופה הקודמת שלי - Niviuk IP6 הנחשבת תחרותית יש תקינת EN D כמו לחופה הנוכחית ה - Ozone M6.

בקשר לשאלתך, החופה הקודמת שלי הייתה 2-ליינר. להרגשתי היא החלה להגיב בצורה מאוד משונה לאוויר כשנה לאחר הקנייה, באופן שגרם לי לפחד באוויר בפעילות השוטפת. לאחר בדיקה שהגורם אינו נובע מהמשקל הכולל (שהיה 100 ק"ג - אידאלי לחופה זו במידה 23) הגעתי למסקנה שהבעיה נבעה כנראה משינוי באורכי המיתרים (כמו שקרה לאנשים רבים בעולם על חופה זו באותה התקופה).  כעבור מעט פחות משנתיים החלטתי לחזור מ-2 ליינר ל-3 ליינר עם מיתרים מחומר שונה כדי להימנע מבעיה זו בעתיד. בדיעבד, אני סבור ש- IP6 חדש הינו באותה רמת בטיחות כמו ה- M6. שניהם מאוד נעימים לטיסה עבור טייס EN D מנוסה.     
« עריכה אחרונה: June 25, 2014, 06:45:14 pm על ידי itaytak »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #90 ב- : June 25, 2014, 06:01:40 pm »
צחי,

יותר גרוע ממסובך, אם היית מחפש חופה ברמה של D זה היה יכול להיות גם מסוכן. טקסי בודק טוב מה הוא קונה ולא קונה רק אות על התווית. זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר כבר 5 דפים, אותו הדבר קיים גם בין מצנחי B וC, זה לא כלכך אוטומטי שB בטוח יותר מC כי יש מצנחים שתוכננו כC אבל בתקינה קיבלו B ואינם מתאימים לטייס שמחפש מצנח B.
הM6 שטקסי טס עליה היום תוכננה להיות מצנח D, הIP6 הקודם שלו תוכנן להיות מצנח קומפטישן ואז קיצרו לו טיפה את הס"ס ומנת המימדים כדי שאיכשהו בקושי יעבור גם כן תקינה בD. מי שקונה מצנח אך ורק לפי התווית לא מבדיל ביניהן.
טקסי הרגיש סבבה על מצנח קומפטישן D עד שיצא מטרים, אז הוא גם מרגיש סבבה על D רגיל. אבל במקרה של טייס שעולה מקטגוריה C לD המעבר לIP6 כנראה שיהיה יותר מידי.

למי שלא כלכך מתעניין בעולם התקינה של מצנחים (וחבל) קצת הסבר:
בעבר היו קטגוריות ברורות בתקינה שהתאימו לרמת הטייסים אליהם המצנח מיועד. באליפות העולם בפיידרהיטה 2010 היו שתי תאונות קטלניות ביום אחד. להזכיר עד אז מצנחי הקומפטישן היו open class ז"א ללא תקינה של מצבי חרום אלא רק load test לבדוק שהמיתרים עומדים בעומס של מצבי חרום.
כתגובה לאותו יום טרגי החליטו ב CIVL לחייב שימוש במצנחים עם תקינה בתחרויות. פה מתחיל הבלגן. הכוונה הייתה לזנוח את המצנחים התחרותיים ולהתחרות רק עם מצנחים סדרתיים, היצרנים והמתחרים לא ממש אהבו את הרעיון. לדעתי הראשונים היו אוזון שלקחו את הR10 קיצרו לו את הספיד סיסטם כדי שהקריסות על מהירות מקסימלית בתקינה יהיו פחות אנרגטיות, קיצרו לו טיפונת את מנת המימדים עד שעבר תקינה בD (על הקשקש), וככה יצרו מצנח שכמעט זהה לR10 בכל דבר אבל יכול להתהדר בתווית עם האות D. וקראו לו אנזו.
העסק מסתבך. יצרנים נוספים שבטוחים שאם לא יהיה כתוב על המצנח שלהם שהוא "עם הביצועים הכי טובים בקטגוריה" הוא לא ימכר הבינו ששום מצנח D סטנדרטי לא יכול להיות הכי טוב בקטגוריה כשיש לו מצנחי קומפטישן בתחפושת מעל הראש. והשוק של מצנחי הD גם ככה קטן. אבל מה הם כבר השקיעו בפיתוח על מצנח חדש, מה עושים? בדיוק מה שעשו עם הR10. לוקחים מצנח שתוכנן במשך שנה וחצי להיות D אבל פתאום לא שווה כלום בקטגוריה הזו (ואם תבדוק רוב המצנחים בקטגוריה D יש D רק בקריסות על ספיד סיסטם) ומקצרים לו את הספיד סיסטם בשני ס"מ. עכשיו המצנח אם פחות אנרגיה במהירות מלאה ולכן עובר את מבחן הקריסה על ספיד בתוצאה C. והנה קיבלנו מצנח שהוא D לכל שעכשיו כתוב לו C על המדבקה. אבל עכשיו הם יכולים לטעון ל"ביצועים הכי טובים בקטגוריה" לא משנה שהמצנח לא ממש שייך לקטגוריה. יאמר לזכות היצרנים שרובם מציינים שהמצנח לא ממש שייך לקטגוריה (לא כולם), אבל לא כל הקונים קוראים מה אומרים היצרנים מעבר לאות על התווית.
שנה אחר כך זה גם קורה בין C וB.

כל הבלגן הזה לא רק שלא הוריד את רמת הסיכון בתחרויות אלא העלה את רמת הסיכון בכל הספורט בכך שטשטש את כל הגבולות בין הקטגוריות שגם ככה היו רחבות מאוד.

כיום האות על התווית לא תמיד מציינת את רמת הבטיחות האמיתית של המצנח.
« עריכה אחרונה: June 25, 2014, 06:14:20 pm על ידי צחי רייל »

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #91 ב- : June 25, 2014, 08:07:17 pm »
ככל שאני זוכר (זיכרון זה קצת בעיה בגילי המתקדם), הדיון כאן התחיל כהמשך להערה שלי בטלגרם בדבר הקשר בין פתיחות הרזרבי האחרונות למצנחי D.

כנראה שהצגתי את הנושא לא נכון. בעצם התכוונתי לדבר על הקשר בין מצנחים מתקדמים לבין בטיחות ורזרביים ובלי שהתכוונתי, הדיון גלש לענייני תקינת מצנחים וזו לא היית כוונתי.

ניסיתי לעורר מודעות לכך שמצנחים מתקדמים יותר יכולים להיות במצבי קיצון קשים יותר עד בלתי ניתנים לשליטה (מה שיכול להביא לשימוש ברזרבי).

נושא התקינה בהחלט מעניין אך זהו נושא שונה.

יש לי עוד הגיגים בנושא שהעליתי, אך אין לי זמן אז אעשה זאת בהזדמנות אחרת.

« עריכה אחרונה: June 25, 2014, 08:11:04 pm על ידי גונן גל »

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #92 ב- : June 25, 2014, 09:27:58 pm »
גונן, זה יפה שאתה הולך להביא לעצמך את הסולם שבאמצעותו אתה יורד מהעץ ... ;)
דווקא היה לכם פה אחלה דיון מעניין.
נהניתי לקרוא ולהחכים  up:

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #93 ב- : June 25, 2014, 10:48:40 pm »
ג'וזף,

אם זה מה שהבנת, , כנראה שאני ממש לא מסביר את עצמי כראוי.
« עריכה אחרונה: June 25, 2014, 10:51:30 pm על ידי גונן גל »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #94 ב- : June 25, 2014, 11:02:03 pm »
רגע אל תעצרו עוד רגע נמצא נפט... :-X hug
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #95 ב- : June 25, 2014, 11:06:54 pm »
איתי,

אל תדאג, לא נשבר כל כך מהר.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #96 ב- : June 26, 2014, 08:01:27 am »
גונן,

5 עמודים של דיון שדעתך ברורה בו מאוד כבר מעמוד 1 וגם דעתו של צחי.

תמשיכו עוד, עוד!
לפנק, לפנק .. ;)

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #97 ב- : June 26, 2014, 08:37:45 am »
איתי,

המשך יבוא כשיתפנה קצת זמן.

חוץ מזה, חבל שאתה לא משתתף בדיון בצד הענייני שבו. אולי יכולת לתרום לחיזוק עמדת אחד משני הצדדים בדיון.

גונן

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #98 ב- : June 26, 2014, 04:28:55 pm »
גונן,

גם צחי וגם אתה (וכנראה רוב הציבור) יודעים את דעתי מדיוני העבר.

1. אין מצנח FREE FLIGHT שלא קורס !

2. בדיקוב עם מצנח B לא היה זורק רזרבי ולא בטוח שהיה מקבל בכלל קריסה.

3. האשליה שנקראת תקינה אינה דומה לטיסה ולמציאות.

שבת שלום וסופ"ש עם הרבה מזגן לכולם.

מנותק guy

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
« Reply #99 ב- : June 26, 2014, 05:12:48 pm »
פתחתי רק פעמיים רזרבי ולא שלוש כמו שאיתי רשם .....