המון שאלות, ננסה לענות אחת אחת.
1)
ומי לוקח יותר סיכון, טייס מאוד אקטיבי על B או טייס מאוד אקטיבי על D?
תלוי. תלוי אם שניהם שומרים על מגבלות נכונות של תנאי מזג האוויר. תלוי אם הטייס האקטיבי הוא באמת ברמה של D ולא טייס אקטיבי ברמה של C עם עודף ביטחון עצמי.
אם ניקח בחשבון שהטייס ברמה לטוס על D ותמיד מקפיד על מגבלות של תנאי מזג האוויר, הוא בהחלט יכול לטוס בטוח יותר על D בגלל שיהיה לו מצנח שמגיב יותר מהר לתגובות שלו ולא רק שהוא יתפקד טוב במקרה של קריסה גם יהיו לו פחות קריסות.
אם אתה לא מרגיש שאתה לוקח את אותו הסיכון שעברת לD כנראה באמת מדובר במקרה של עודף ביטחון עצמי. אני מרגיש על C יותר בטוח מעל B, לא רק שאני מתפעל את המצנח בסדר גמור בקריסות אני בקושי מקבל קריסות כי המצנח מגיב מהר למניעת קריסות.
2)
מי אמר שטייס אקטיבי זה בהכרח יותר טוב. ידועים מצבים שדווקא כשהטייס הפסיק להיות אקטיבי ועזב את הברקסים כשניסה להגיע לרזרבי, המצנח חזר לטוס.
זה לא אקטיבי זה תגובת יתר. תגובת יתר היא סימן מצויין לטייס שלא מספיק מיומן לא סימן לטייס אקטיבי.
3)
המסר שאני מנסה להעביר (לא יודע אם בהצלחה) הוא שטיסה על מצנח מתקדם מידי לרמת התפעול של הטייס היא מסוכנת.
אני שמח שסוףסוף הבנת אותי גם אם לא שמת לב לכך שאתה בכר מסכים עם מה שאמרתי בתחילת הדיון הזה.
בתחילת הדיון טענת שמצנח מתקדם אוטומטית מסוכן יותר בלי קשר לכלום ואני אמרתי שיש עוד גורמים כמו רמת התפעול של הטייס והתנאים שהטייס מרשה לעצמו לטוס. עכשיו אתה מסכים איתי שחשוב יותר היא ההתאמה לרמת התפעול של הטייס מאשר האות שהמצנח קיבל בתקינה. תודה.
4)
טיסה אקטיבית זה גם לדעת מתי לשחרר את הברקסים לא רק למשוך.
לא סתם, זה לדעת מתי, באיזה קצב וכמה לשחרר. בדיוק כמו לדעת מתי,כמה ובאיזה קצב למשוך.
מי שיודע רק למשוך לא יודע לטוס אקטיבי, הוא מפחד מהמצנח שלו.
5)
איך לקבוע מהי רמת המיומנות של כל אחד, אני בוודאי לא יודע. מקווה שאני מצליח לעשות זאת נכון לגבי עצמי.
השאלה הכי קשה. אני לא בטוח שיש לה תשובה חד משמעית. כל אחד צריך להיות מאוד כנה עם עצמו כשהוא קובע לעצמו על איזה רמת מצנח הוא רוצה לטוס. כמובן שכל אחד גם קובע לעצמו איזה רמת סיכון הוא מוכן לקחת.
לדוגמא: גונן וצוק שניהם מסכימים שEN D יותר מסוכן מB, גונן בחר לטוס על B וצוק בחר לטוס על D. אולי בגלל שצוק חושב שההטסה שלו טובה מספיק לD ואולי בגלל שצוק מוכן לקחת סיכון גובה יותר מגונן ואולי משהו באמצע.
אני לא יכול לדבר בשם כולם. אני לא יכול להגיד לך אם גונן ירגיש בטוח יותר על C או שצוק ירגיש בטוח יותר על B.
אנקדוטה קטנה.לפני 3 שנים בערך ויקטור שרגיל לטוס על מצנחי קומפטישן עם תגובות מהירות, טס על הקוברה EN C של חמו. אחרי חצי שעה של טיסה הוא נחת ואמר ברצינות גמורה "איזה פחד זה המצנחים האלה הם בבקושי מגיבים".
אז אני לא אומר שכל מי שמרשה לעצמו לטוס על D באמת מתאים לכך ובאמת טס בטוח. אבל לדוגמא טייס כמו ויקטור יטוס בטוח יותר על D מאשר על B. הB פשוט איטי מידי בשבילו וההטסה המדוייקת שלו מפצה על חוסר הפסיביות של הD.
המסר שלי הוא כמו של גונן אבל מנקודת מבט אחרת. המצנח צריך להתאים לרמת הטייס. טייס עם מיומנות לB לא צריך לטוס על C וטייס עם מיומנות לD לא צריך לטוס על B. הבחירה של איזה מצנח לטוס צריכה להעשות בלי אגו כמו גם בלי קלישאות.