כתב נושא: דיון לגבי נחיתה  (נקרא 709 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק גלנטי

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
דיון לגבי נחיתה
« ב- : October 27, 2013, 03:31:06 pm »
אתמול היה לנו דיון לגבי נחיתה והגברת מהירות לפני מפל רוח (אגב ששברתי צלע בנחיתה שערוריתית)
תוך כדי, נתקלתי בסרטון (יש להציץ מ 01:06) ולהלן הדברים המעניינים בטכניקה המאד מוזרה בעיני:
- סיבוב בגובה נמוך (מסוכן)
- ידיים על הבייס באר (ואו)
- העברת ידיים מאוחרת
- ידיים דוחפות מנקודת האמצע של הדאון טיוב (נראה נמוך)

בכל זאת, נחיתה מושלמת, כמו בסרטים, כמעט בול עד כדי זה כשמעט נכנס לו הקונוס ברקטום

מעניין...

http://vimeo.com/73359022

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
בעניין: דיון לגבי נחיתה
« Reply #1 ב- : October 27, 2013, 07:16:41 pm »
נחיתה בתבור אתמול היתה גם לי מאד קשה ולא סמפטית.
לקח שהייתי צריך ללמד מהארוע הקודם שלי- לא להגיע לנחיתה עם VG משוחרר, זה פשוט מקשה מאד על הורדת אף ושמירת מהירות. עם 1/3 VG הייתי יכול להוריד אף חד יותר ולשמור על יותר אנרגיה לפני הפלייר.
אני נתקעתי אתמול בגובה 1 מטר בלי יכולת מצד אחד לרדת לקרקע (כשאני בעמידה מושך מקסימום) ומצד שני כל רגע הגלשן נתן תחושה אחרת על הצלעות. בסוף גמרתי בפוזת שכיבה למרות שהידיים היו על אמצע צלעות הצד עקב מפל רוח פתאומי שבבת אחת שחרר אותי מהתקיעות בגובה מטר.

לגבי הסרט - הכל נעשה עם המון אנרגיה. אין בעייה בסיבוב - גם יש לו מהירות וגם התנאים בשדה הנחיתה יציבים ושקטים. הבחור נוחת בטכניקה של אנשים שיודעים להטיס באמת(לא כמונו) ויש להם קצת יותר שעות משנינו יחד כנראה. הדחיפה בסוף מאמצע הצלעות ובטכניקה מושלמת.
זאת לא נחיתה בשדה טרמלי ורוח משבית . אין שום דבר חריג בנחיתה ואם תרצה אני משוכנע שבמהלך החורף הראוב ביום יציב תוכל לעשות נחיתה דומה לשלו.
« עריכה אחרונה: October 27, 2013, 07:17:28 pm על ידי חגי »