כתב נושא: היום בליגה - ממאליגה.  (נקרא 2606 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
היום בליגה - ממאליגה.
« ב- : October 26, 2013, 07:09:00 pm »
טסק נקבע (ללא התייעצות עם זקני העדה) על תבור שרונה עפולה מערב, תבור.
לזכות הטסק - סוף סוף הגול בתבור מה שמקל על האיסוף. במיוחד הדבר רצוי בימים שמאפשרים זאת.
הלג השני במיטב המסורת- לג רצח.
ציינתי שבימים כאלו אפשר לעבור 2000 מטר (ולנסי תזכיר איך לגלגת על הקביעה הזאת) אבל מאחר וקשה להעריך את התנאים שיהיו בפועל לג שני כזה הוא בהחלט שאפתני מדי.

בתחילה המריאו המקדימים הרגילים- ולנסי גיא וירון.גם אודי היה במקדימים.
תנאים בתבור חלשים למדי והשלושה די התקשו לשרוד בדקות הראשונות. בהמשך התחילו להיפתח התנאים ואחרי שהעמדה התפנתה מרב המרחפים הצליחו שאר החברה להמריא.
עמיר ומיד איתן. לירון שחווה חלון רע ונחת למטה דווקא עם הגלשן החדש. זה קןרה וכמעט קרה גם לי מיד בהמשך.
אחרי המריאו שי , גשוי ונימי שהגיע עם רוח לחימה ולא התאכזב.

לי אחרי המראה היה סינק די ארוך עד חילוץ חלש וקשה מגובה 320 מטר. כמעט הפסדתי יום שעמד להפתיע את כולם.
בהמשך עליתי יפה בתבור ל 1100 ומיד לאחר מכן כבר תדלקתי ל 1300. משם התחלתי לגשש בזהירות לשרונה כשהתנאים די חלשים. את אודי פגשתי חוזר כבר משרונה. באזור שרונה שוב עבדתי לשמור על גובה של 1000 מטר כשאני מתחיל לחזור מערבה בתחושה של אף אחד לא נמצא באוויר והמשימה דפוקה.
בין שרונה לכפר כמה הצלחתי להתברג כמעט ל 1300 ואמרתי יאללה - נטוס ישר ונגמור עם זה. כך טסתי ישר לכיוון צומת הכניסה לתבור , 9 קמ בלי לעצור לסיבוב , 15 דקות טיסה ואיבוד של 250 מטר בלבד.
טרמול במקום ל 1900 - קר ומפחיד ומשם טיסה ישרה של 12.5 קמ שוב בלי לעצור פעם אחת.
בטרן פוינט של עפולה די נפלתי חזק כשב 4.5 הקמ האחרונים מאזור גבעת המורה עד לפנייה חזרה ירדתי מ 1300 ל 750.
מיד בהמשך סינק ארוך ואני בדרך לנחיתה בבלפוריה (יציאה צפונית של עפולה לכיוון נצרת). מגיע לבלפוריה ב 250 מטר (קרקע 80-85) ומחלץ נואשות על אפס עד פלוס חצי.
בהמשך נסחף לכיוון אזור התעשייה של גבעת המורה שם הטרמיקה מתעוררת לחיים ונותנת לי בשיא פלוס 5 ויותר בגובה 1035.
כאן ארוע עם גיא שיתוחקר בהמשך כי כל אחד רואה אותו אחרת, אני עזב את הטרמיקה ועובד די קשה כדי להגיע בסוף בעור שיני לרדיוס של הגול(1500 מטר מהעמדה של התבור). למעשה עד אחרי נחיתה אני לא יודע אם עשיתי גול ורק בדיקה דרך הגיפיאס מאשרת.
זמן שלי על המסלול שעה 35 דקות.
« עריכה אחרונה: October 26, 2013, 10:05:09 pm על ידי חגי »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: היום בליגה - ממאליגה.
« Reply #1 ב- : October 26, 2013, 07:17:54 pm »
בנתיים הצלחתי להעלות את הטרק של נימי ללאונרדו.
הטרק שלי לא מתקבל משום מה(ניסיתי פעמיים) ויש הודעה בגיבריש. אנסה מאוחר יותר.
https://holywind.yuvdi.com/index.php?option=leonardo&op=show_flight&flightID=3417

נימי עושה זמן מדהים של 1:30(עוד יש מצב שיש טובים יותר). מגיע לגול ב 900 מטר. הבעייה שטס בלי תצוגת גיפיאס מוכרת ולא הקפיד על החוקים ולכן יפספס את הטסק בגלל שלא נכנס ל 400 מטר בשרונה ובעפולה וכמובן שלא טס יעיל לגול בלג האחרון.
« עריכה אחרונה: October 26, 2013, 10:05:39 pm על ידי חגי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #2 ב- : October 26, 2013, 07:32:08 pm »
אולי זה בגלל שהעלית את הטרק של נימי ביוזר שלך ושני הטרקים באותו הזמן ככה שללאונרדו לא נראה שעשית שתי טיסות בו זמנית?

בכל אופן יופי של יום, יופי של טיסות.

קצת חבל שאני מסמן לולנסי תרמיקה והוא נכנס אליה וישר מתחיל להסתובב לכיוון ההפוך ממני וגם כשאני הופך לכיוון שלו הוא טס כאילו אנחנו נלחמים אחד בשני על השליטה בתרמיקה במקום להסתובב ביחד . עם עמיר היה הרבה יותר קל לתרמל ביחד אז קשה לטעון שזה בלתי אפשרי, וגם על צפיפות אי אפשר להתלונן כי היינו שני היחידים באוויר באותו הזמן.
באמת שטיפה התחשבות באחרים לא יגרום לך להפסיד בליגה.
« עריכה אחרונה: October 26, 2013, 07:34:23 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : October 26, 2013, 07:36:49 pm »
יש לך אותיות עבריות בשם הקובץ, תנסה לשנות לאנגלית. אם לא יעבוד אני אנסה להעלות לך מאצלי (אני חושב שאני יכול להעלות טרקים למשתמשים אחרים).

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : October 26, 2013, 09:06:20 pm »
לא ציינתי שהגיעו לגול - ירון, גיא , חגי, גשוי, איתן, ולנסי ,נמרוד (שכאמור חסר לו 380 מטר בTP שרונה כנל בעפולה) ושי.

צחי- הערתך הועברה לפורום גלישה אווירית בפייסבוק. נדמה לי שולנסי לא יקרא אותה פה.
« עריכה אחרונה: October 26, 2013, 10:06:27 pm על ידי חגי »

מנותק nimi

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #5 ב- : October 26, 2013, 11:19:56 pm »
היה יום עם תנאים מדהימים, למעשה הטיסה לא ארוכה אבל לא נפגשתי מעולם ביום כזה עילוי וטרמיקות בכל מקום ובכל גובה.
טיסה בעילוי מתמיד ללא סינקים בכלל, אולי בכלל זה הגלשן החדש ישן שלי.(שהיה של גרט hug).
בעמדה החלפתי את חוט ה VG כך שהיתי עסוק בזה כל הבוקר והמראתי אחרון.
בקושי שמעתי את הווריו היישן שמסתבר שהוא מזייף ב 400 מטר כלפי מטה, ה GPS לא עבד לי אבל מסתבר שהוא הקליט את הטיסה, טסתי לאט ובמוד של "טרמיקה אחרונה ואני כבר נוחת כי אני עייף וקפוא". בגלל שטסתי ללא קשר רוב הזמן חשבתי שאני לבד באויר עד שהגעתי לעפולה וראיתי את כולם בחזור שלהם. חשתי בפעם הראשונה פחד שאיבה לגובה ללא יכולת לרדת,היה מפחיד כי אני לא בכושר בעליל.

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : October 27, 2013, 12:23:14 am »
הסיפור הזה על הוריו שמקרטע, על ה-GPS שלא מתפקד ועל הטייס שאין לא כח מזכיר לי סיפור ניצחון של טנק הודי באיזה סרט בולוודי...

לאיזה גובה מקסימלי עלית נימי?

ולאיזה ענן כבר היית נשאב ביום הכחול? מקסימום היית עולה גבוה נוגע בבול וחוזר הבייתה... lugh

-----------------------------

ובקריצה מפרגנת לנתי- האין זה מתיישב עם התחזיות שלך לאפיק ים סוף פעיל ? אתה מוזמן, כמו תמיד, להרחיב על ההיבט הזה בתוספת גרפים ותצלומים.
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #7 ב- : October 27, 2013, 07:42:39 am »
שאלת תם בקשר להשאבות לגובה עם גלשן.
האם צלילה ספירלית היא תמרון כל כך קשה ומסובך בגלשן? האם הוא נלמד בד"כ במסגרת קורס כלשהו?

אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #8 ב- : October 27, 2013, 11:11:22 am »
האם צלילה ספירלית היא תמרון כל כך קשה ומסובך בגלשן? האם הוא נלמד בד"כ במסגרת קורס כלשהו?

צוקצוק צלילה ספירלית זה תמרון די פשוט , ולא תמיד הדבר הנכון לעשות כדי לצאת משאיבה - לרוב עדיף להגביר מהירות (בגלשן כמו של נימי אפשר להגיע תוך 2 שניות ל80 קמ"ש)  ולהתרחק מאיזור השאיבה .

נימי מדבר על הרגשה מלחיצה , לא על מצוקה אמיתית (גם לא היו עננים ברוב המסלול)
לדעתי הוא מתכוון שהמשיכה - צלילה שעשה עייפה אותו פיזית .

אם יש מישהו עם נסיון אוירובטי .. זה נימי  ;D
« עריכה אחרונה: October 27, 2013, 11:13:57 am על ידי gider »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : October 27, 2013, 12:51:37 pm »
יום מטורף היה אתמול !!!

הפעם חיכיתי בסבלנות , תוך ציפיה בלוחמים הנועזים מגרדים צמרות עצים .
ההצלה של אודי גיא וירון היתה מרשימה , וגם חגי עבד קשה ..
חצי שעה אחרי הראשון שהמריא , העמדה כבר היתה די ריקה , והמראתי כשקובידו מזנב .
ישר לתוך טרמיקה שבסופו של דבר העלתה אותי ל1450 , קפיצה קדימה לטרמיקה והתמזגות למוקד של מצנח ל1900 , והמשך חגיגות מעל 2000 עם שקובידו בדרך לשרונה  ;D
נימי הגבר די טס במקביל וראיתי אותו מספר פעמים בתחילת הדרך , ושאר החברה כבר חיכו בגול כשהגעתי .
הרוחות התחלפו בגבהים השונים בין 20 קמ"ש צפון מערבי ל7 קמ"ש מזרחי , והטרמיקות היו די תענוג !!
השיא היה 2300 בערך (חשש כבד להיפוטרמיה) בחזור משרונה , כששקובי מתרחק לנתיב מערבי יותר ,ואני מפשיר בקו ישר לתמרה שם מטפס חזרה מ1500 ל2000 .. ממשיך לגבעת המורה ושוב מתפתה באופן מאוד לא תחרותי ,לטפס מ1600 לכמעט 2200 ולצאת לגלייד מסכם דרך הTP בעפולה וחזרה לתבור עם ים ספייר  8)
אקיצר יום באמת מפתיע מאוד , שלדעתי היה בכיף אפשרי להגיע גם למחוזות המרכז  :o

http://www.paraglidingforum.com/leonardo/flight/841968

גולש צעיר (תמיר) היה עם אנדרו בהר הארי והגיע ל2100!
אודי נחת בדרך חזרה משרונה , ועמיר כנראה לפני עפולה
צחי עשה טיסה מגניבה לעפולה ולאזור הגלבוע כנראה
ורוב המצנחים שיצאו די מוקדם הפתיעו .. וטסו לצמח   

« עריכה אחרונה: October 27, 2013, 01:08:37 pm על ידי gider »

מנותק גלנטי

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
« Reply #10 ב- : October 27, 2013, 12:54:09 pm »
אולי זה בגלל שהעלית את הטרק של נימי ביוזר שלך ושני הטרקים באותו הזמן ככה שללאונרדו לא נראה שעשית שתי טיסות בו זמנית?

בכל אופן יופי של יום, יופי של טיסות.

קצת חבל שאני מסמן לולנסי תרמיקה והוא נכנס אליה וישר מתחיל להסתובב לכיוון ההפוך ממני וגם כשאני הופך לכיוון שלו הוא טס כאילו אנחנו נלחמים אחד בשני על השליטה בתרמיקה במקום להסתובב ביחד . עם עמיר היה הרבה יותר קל לתרמל ביחד אז קשה לטעון שזה בלתי אפשרי, וגם על צפיפות אי אפשר להתלונן כי היינו שני היחידים באוויר באותו הזמן.
באמת שטיפה התחשבות באחרים לא יגרום לך להפסיד בליגה.

צחי, לא הייתי מודע לזה שאני עד כדי כך מלחיץ אותך, באמת שניסיתי להשתלב.
בקשר לכיוון הסיבוב - במשך כל השהיה בתבור ניסיתי לשמור על טירמול ימני (קשור להנחיות הליגה), ולפרקים יצא שמדי פעם היינו באותו איזור, בגלל שהיו עוד גלשנים (ועוד עם עמיר שטורח להתלונן בפני מהנלי הליגה על כיוון סיבוב) טוב ששינית כיוון סיבוב. אמנם היה צפוף ולא נעים בגאגל ולא ברור לי למה זה לא עלה יפה - ברוב המקרים זה דווקא מסתדר.
אולי זה קשור לנקודת המבט שלך כשאתה בוחר מילים כמו "נלחמים אחד בשני" / "סימנתי לו טרמיקה" - אני לא נלחם ולא מרגיש בעלים של טרמיקות שאני מסמן. בכל מקרה משתדל, וזה לא בכוונה...
יצא לא טוב, אבל נקווה לטוב בהמשך

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #11 ב- : October 27, 2013, 01:07:52 pm »

צלילה ספירלית לא מוציאה אותך משאיבה.
הטכניקה הנכונה היא לבחור מקווה מים גדול, לעמוד על הספיד בר ולהיפרד מהגלשן.(כמובן להצטייד מראש במצנח פתיחה מהירה)
« עריכה אחרונה: October 27, 2013, 01:09:51 pm על ידי חגי »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #12 ב- : October 27, 2013, 01:08:31 pm »

צוקצוק צלילה ספירלית זה תמרון די פשוט , ולא תמיד הדבר הנכון לעשות כדי לצאת משאיבה - לרוב עדיף להגביר מהירות (בגלשן כמו של נימי אפשר להגיע תוך 2 שניות ל80 קמ"ש)  ולהתרחק מאיזור השאיבה .

רואים שלא נשאבת אף פעם, שי.
פשוט מושכים ל 80 קמש...גדול!
« עריכה אחרונה: October 27, 2013, 01:09:07 pm על ידי חגי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #13 ב- : October 27, 2013, 01:15:56 pm »
אז אני אסביר:

א) היינו רק שנינו באוויר באותו הזמן, שום גאגל. אני המצנח שחור ירוק שהמריא ממש אחריך. אחרי שהצלתי מהגגות של הבתים בדבוריה בצטרפת לתרמיקה שהייתי בה, לא היו גלשנים נוספים מהליגה באותו הזמן אז היה קצת מיותר להקפיד על סיבוב ימני בשלב הזה. (עמיר טס איתי בתרמיקה בליגה הקודמת).

ב) הכוונה ב"טס כאילו אנחנו נלחמים אחד בשני" זה שבמקום להסתובב יחד סביב מוקד משוטף ששומרים על 180° אחד מהשני כל הזמן חתכת אותי בסיבוב הפנימי מה שגרם לי לצאת מהתרמיקה וכל הזמן לטוס בשוליים. (ככה תרמלתי עם עמיר אז זה בטוח אפשרי לטוס ככה גלשן ומצנח)

ג) כן כשטסים אינדיבידואלי במקום להסתנכרן יותר מלחיץ שטסים ביחד באותה התרמיקה. שמסתנכרנים הכל יותר צפוי וקל, רק צריך לשמור על הסינכרון. מה גם שלדעתי אפשר לטפס יעיל יותר כשמסתנכרנים, זה כמו לטוס עם שני ואריואים בשני צידי התרמיקה.
« עריכה אחרונה: October 27, 2013, 01:17:54 pm על ידי צחי רייל »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #14 ב- : October 27, 2013, 02:28:54 pm »

רואים שלא נשאבת אף פעם, שי.
פשוט מושכים ל 80 קמש...גדול!

חגי הבנת הנקרא .. הסוגריים נועדו להמחיש את המהירות שגלשן יכול להגיע ולהתקדם
ודווקא כן נשאבתי לצערי , עם גלשן איטי
השאיבה שנימי דיבר איתה לא היתה להבנתי כניסה לענן
« עריכה אחרונה: October 27, 2013, 02:30:30 pm על ידי gider »

מנותק גלנטי

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
« Reply #15 ב- : October 27, 2013, 03:09:50 pm »
למי ששם לב לטרק שלי
כשחזרתי משרונה, לא הצלחתי למצוא משהו יציב ומגניב וחזרתי לתבור בגובה העצים - אכלתי כמעט איצטרובלים.
כמו כן, הייתי יכול לקחת את הגול רבע שעה קודם - אם הייתי לוקח בחשבון שהקומפאו נתן לי גלייד טו גול לפי הגובה של עמדת ההמראה...

בקשר לליגלוג על 2000מ - לא זכור לי שאמרתי משהו (אני דווקא זוכר מישהו שאמר "אתם מתעקשים שכולם לא יעשו את המשימה")

« עריכה אחרונה: October 27, 2013, 03:12:46 pm על ידי גלנטי »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #16 ב- : October 27, 2013, 05:54:36 pm »
חגי לפי הקלטות הGPS נראה שבנקודת "המפגש" גיא היה מעליך ב 28 מטר שהוא ב+3.3 ואתה ב+2

מצורפת תמונה..

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #17 ב- : October 27, 2013, 06:56:54 pm »
חגי לפי הקלטות הGPS נראה שבנקודת "המפגש" גיא היה מעליך ב 28 מטר שהוא ב+3.3 ואתה ב+2

מצורפת תמונה..
אם אקבל את הטרקים אוכל לבדוק אבל מה שאתה אומר לא מתאר את המפגש בינינו.
גיא היה בצלילה ואני בפלוס 5 באותו רגע. מה שאתה רואה כנראה זה נתון ממוצע או משהוא.
« עריכה אחרונה: October 27, 2013, 06:57:59 pm על ידי חגי »