איחולי החלמה לכל הנפגעים,
האמת שקשה לזהות כיוון רוח לי לפחות,
משום שכאשר עושים 360 מעל בשדה התחתון במ.ח אני נמצא גבוהה יחסית והסחיפה בגובה קלה יותר לזהוי מאשר מתקרבים לקרקע ובכלל הבנתי שיש בעיה בשדה התחתון של כל מיני כיווני רוח שנכנסים להם מתי שרק בא להם.
אולי באמת אפשר לקבל כאן שיטה בטוחה לזהות כיוון הרוח בשדה של מ.ח למטה ובכלל.
עשה לי פחד לצאת לטיסות התכוונתי השבוע לעשות כמנהגי שבוע טיסות במ.ח, אני מת מפחד.
זה טוב שאתה מפחד. הפחד שומר עלינו עירניים, דרוכים ובד"כ שלמים. עכשיו רק צריך לרתום את הפחד הזה למוטיבציה וללמוד עוד קצת, כפי שנראה לי שאתה עושה וייטב אם יעשו כולם.
קשה לזהות סחיפה כאשר אתה סמוך לקרקע? נדמה לי שבדיוק להיפך. כדי לקבוע את המיקום שלנו במרחב התלת-מימדי אנחנו משתמשים בד"כ בשיטת הנקודות הקבועות. כדי לאמוד את הגובה שלנו כאשר אנחנו ליד הרכס, כמו במבוא, בוחרים נקודה על הרכס, פחות או יותר בגובה שלנו, ובוחנים את התנועה שלנו ביחס אליה. אם הנקודה עולה מעלינו - אנחנו שוקעים. אם הנקודה נשארת בגובה אלנו - אנחנו פחות או יותר ב-0. אם הנקודה יורדת מתחתינו - אנחנו עולים.
שיטה דומה משמשת גם לזיהוי הסחיפה. נבחר נקודה קבועה על הקרקע (לא מכונית, לא טרקטור, לא גלשן שכרגע נחת בשדה), יחסית מתחתינו, נבצע 360 ואחרי שנסיים את התמרון נבחן את המיקום שלנו ביחס אליה.
בהנחה והנקודה הייתה מתחתינו ומעט לפנינו כאשר התחלנו את הפניה, אם אין רוח חזרנו בדיוק לאותו מקום בו התחלנו את הפנייה, רק איבדנו גובה.
אם סיימנו את הפנייה והנקודה מאחורינו ז"א שאנחנו טסים במורד הרוח. הרוח דוחפת אותנו אל מעבר לנקודה הקבועה שבחרנו.
אם סיימנו את הפנייה והתרחקנו מהנקודה אנחנו טסים ברוח אף. הרוח נושבת מהנקודה אלינו.
אם סיימנו את הפנייה והנקודה זזה שמאלה ביחס אלינו ז"א שהרוח מגיעה משמאלנו.
אם סיימנו את הפנייה והנקודה זזה ימינה ז"א שהרוח מגיעה מימינינו (אני לא בטוח שכתבתי נכון "מצד ימין שלנו". מיקי - תגובתך).
אם משתמשים בשיטה הזו, נדמה לי שדווקא יותר קל לזהות את התנועה ביחס לנקודה הקבועה בקרקע בגובה נמוך יחסית. כמובן שעדיף לזהות את כיוון הרוח מגבוה ולא לחכות ל-360 כאשר קרובים לקרקע.
מעבר לזה, שיטות נוספות לזיהוי כיוון הרוח בשדה הנחיתה (אין על זה מאמר בפארא-ויקי?):
כמו שצחי הסביר, במידה ונוחתים בסמיכות לגוף מים (במבוא חמה - כנרת) בד"כ אפשר עוד מהאוויר לזהות את כיוון הרוח על המים בצורת גלים ואדוות או "קפיצת רוח" מעל דמפה (דמבה) סמוכה (במקרה של מאגרים - סוללת עפר המכילה את המים במאגר \ בריכה).
נחיתות של אחרים.
כאשר אחרים נוחתים אפשר לראות את כיוון הנחיתה שלהם ואיך התנהג הכלי שלהם בנחיתה. האם סבסב אל מול הרוח כאשר נגעו בקרקע? במקרה של מצנחים המצנח לא רק שמתיישר אל מול הרוח אלא גם נופל בכיוון מורד הרוח.
גם ציפורים בד"כ נוחתות עם הפנים לרוח וכפי שהוסבר באחד הדיונים פה, מסתבר שגם עומדות על כבלי חשמל הרבה פעמים עם הפנים לרוח.
עשן, עפר, דגלים, דקלים, בלון הליום, כל דבר שקל מספיק כדי לעלות קצת באוויר יכול להראות לנו את כיוון הסחיפה.
על גידולים חקלאיים כמו חיטה, ובד"כ גם על מים, אפשר לראות את הרוח בצורת גלים העוברים על השדה (כמו גלים בים).
אם בדקת את כל אלה (ואולי עוד כמה שיטות ששכחתי להזכיר) ולא מצאת את כיוון הרוח עליך לבדוק עם עצמך 2 דברים:
1.האם יכול להיות שאין רוח?
2. אם אתה בטוח שיש רוח - בצע את הבדיקות שנית.
אין לי הסברים בנוגע לכיווני הרוח בשדה הנחיתה במבוא. גם לו היו לי - למעט מקרה בו מישהו עומד עם מאוורר ענק ליד שדה הנחיתה - אף אחד לא יודע מראש מה יהיו כיווני הרוח בשדה בשעה מסויימת ביום. טייס טוב, טייס שרוצה לחזור הביתה בשלום, מברר איך אפשר לבדוק - ובודק שוב ושוב את כיווני הרוח בנחיתה.
מצטרף לאיחולי ההחלמה לנפגעים.