כתב נושא: צילומים מהתאונה במבוא חמה  (נקרא 15003 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Tamir

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • אתר החברה שלי - בולוורקס
בעניין: צילומים מהתאונה במבוא חמה
« Reply #20 ב- : August 09, 2013, 06:45:31 pm »
מחריד. לא להאמין שזה אמיתי. ועוד מישהו משלנו.
אבל לאור הדיון - מה הטעם בפרסום התמונה לפני פרסום התחקיר?
הזדעזתי - ועדיין אין לי ממש מושג מה קרה שם ואיך להימנע.

תמיר לביא
http://www.bulwarx.com

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
« Reply #21 ב- : August 09, 2013, 08:15:51 pm »
קיבלת את התמונה הסינטטית. זאת שרואים שעצם אחת שבורה ועצם אחת בכלל הולכת למקום לא הגיוני.
התמונות עם הבשר - זה מה שמזעזע.
מה שקרה בוודאות אף אחד לא יודע  כי אין עדויות ראייה . התחקיר מבוסס על דיווח הטייס והערכות אישיות שלי. בכל מקרה יפורסם בקרוב. אין שום דבר חדש בתחקיר שלא ידוע ובמיוחד לא למי שכבר עשה 10-15 טיסות.
« עריכה אחרונה: August 09, 2013, 08:16:25 pm על ידי חגי »

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #22 ב- : August 09, 2013, 09:59:54 pm »
בצילום רואים שבר יחסית נדיר 3-7% מסוג גלאצי galeazzi, סוג 1 כלומר פחות מ 7.5 סמ מהמפרק, פרט לכך יש גם סיפור של שבר פתוח עם בעיית זיהומים ...
השבר הזה קורה עקב נפילה עם יד בהיפרפרונציה ואקסיאל לואד כלומר כף יד מסובבת פנימה ומושטת קדימה.
השבר הזה תמיד מטופל ניתוחית עם תוצאות יחסית טובות כל עוד הוא לא פתוח..
פרט לכך יש בעיית אי יציבות בסוג 1
מאחל רפואה שלימה

http://en.wikipedia.org/wiki/Galeazzi_fracture

http://emedicine.medscape.com/article/1239331-overview#showall

http://www.wheelessonline.com/ortho/galeazzis_fracture_adults_1
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #23 ב- : August 09, 2013, 10:27:22 pm »
נו..כבר למדנו משהוא.
 אני בעד לפרסם. תמונה אחת שווה אלף מילים נראה לי אנדרסטיטמנט בהקשר הזה.

מנותק אבשלום

• אבשלום יעיש
  • משחק בארגז החול
« Reply #24 ב- : August 10, 2013, 10:59:58 am »
שלום לכולם ותודה על איחולי ההחלמה
פינו אותי לפוריה , שם קובעתי ,רצו לאשפז אותי ולנתח ביום שני שלישי , סרבתי להשאר , חתמתי ואולג הסיע אותי לאיכילוב
(בעזרת נגיעות של מורפיום) שם ערכו לי את כל הצילומים והבדיקות שוב הציעו לי לחזור הבייתה עד יום שני שלישי ואז ניתוח
מסמרים פלטות וכו'. לקראת חצות הרופא עיין בצילומים החדשים ואמר שיש סיכוי קטן שיהיה אפשר לוותר על ניתוח, כי השברים מקובעים בצורה נכונה (הרופא מפוריה ושני עוזריו עשו עבודה טובה). מחר כשיגיע מנהל המחלקה הם יקבלו החלטה סופית.
לגבי הטיסה
המראה גרועה ומפחידה , כנף נשמטה , התייצבות מול הרוח , התרחקות מהרכס , ויתור על עילוי מרוח רכס וחיפוש טרמיקות ,
כל הזמן עם הרגשה לא נעימה ולא בטוחה בגלל ההמראה הרעה, החלטתי לנחות בשדה התחתון, חיפשתי כמה פעמים את שק הרוח ולא מצאתי אותו, מאותו הרגע איבדתי קשר עם העובדה שאני צריך לוודא מה כיוון הרוח ונגשתי לפיינל מדרום לצפון,
התקדמתי במהירות למטה ולא עלה בדעתי שאני עם רוח גב חזקה , ראיתי שאני מתקרב אל קווי המתח ועשיתי 360 בגובה נמוך יחסית והמשכתי קדימה אל החממות. הבנתי שאני לא אגע בקווי המתח , נחתתי כ30 מ' מהם , הגלשן התהפך ואני תלוי עם יד שבורה ,הודעתי בקשר שאני זקוק לעזרה אבל התברר לי מאוחר יותר שהתדר ברח.  לאחר חמש דקות בהיפוך ראיתי תנועה מכיוון הכביש אלי. אבא ובן , תיירים מדרום אפריקה שעזרו באופן מופלא, לשניהם נסיון ברחיפה , אחרי שחתכו את הרצועות בעזרת הסכין שברתמה שלי , ייצבו אותי בשכיבה בלי הרתמה והתקשרו למספרי החרום , הם אמרו שנחתתי עם רוח גב ורק אז לראשונה הרגשתי שהרוח דרומית חזקה
את כל האינפו אני דולה כעת מהזכרון ויכול להיות שאני טועה בחלק מהפרטים , יש לי את הארוע מצולם בגו פרו אבל לא הורדתי למחשב , אולי מחר
שבת שלום
אבשלום
אבשלום יעיש

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #25 ב- : August 10, 2013, 11:04:18 am »
נהדר! מגניב! ממש יופי!!
ראינו, הזדעזענו, ואפילו קיבלנו שיעור באורטופדיה מדר' קדם (למי שתהה, כן, הוא באמת רופא  :) ).
אני נשאר בשלי... לא תורם כלום למי שרוצה ללמוד מטעויות של אחרים.
ותמיר עדיין לא יודע איך להימנע מאותה טעות.

נ.ב. יש לי "אחלה תמונות" מהניתוח של החלפת המשתל  ברגלי.
רואים של את כל הרגל פתוחה לכל אורכה עם כל השרירים והרקמות , ואת המשתל יושב לו מבריק (טיטניום עיוני) בתוך כל האדום, לבן, שחור ועוד מלא צבעים יפים..
ממש תאווה לעיניים ולחך.. וגם אפשר ללמוד מזה המון על התאונה של נדב.. וגם של שלום..
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #26 ב- : August 10, 2013, 05:49:31 pm »
אבשלום היקר
מקווה שתהיה לך רפואה שלמה
המקרה נורא לא נעים ומוכיח שזה לא היה צריך לקרות ,אם היית חושב נכון
אבל בכל זאת ,מקווה שתעבור את הצרה הזאת בקלות ותחזור לאייתנך במהרה

שבת שלום

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #27 ב- : August 10, 2013, 09:56:58 pm »
שלום לכולם ותודה על איחולי ההחלמה
פינו אותי לפוריה , שם קובעתי ,רצו לאשפז אותי ולנתח ביום שני שלישי , סרבתי להשאר , חתמתי ואולג הסיע אותי לאיכילוב
(בעזרת נגיעות של מורפיום) שם ערכו לי את כל הצילומים והבדיקות שוב הציעו לי לחזור הבייתה עד יום שני שלישי ואז ניתוח
מסמרים פלטות וכו'. לקראת חצות הרופא עיין בצילומים החדשים ואמר שיש סיכוי קטן שיהיה אפשר לוותר על ניתוח, כי השברים מקובעים בצורה נכונה (הרופא מפוריה ושני עוזריו עשו עבודה טובה). מחר כשיגיע מנהל המחלקה הם יקבלו החלטה סופית.
לגבי הטיסה
המראה גרועה ומפחידה , כנף נשמטה , התייצבות מול הרוח , התרחקות מהרכס , ויתור על עילוי מרוח רכס וחיפוש טרמיקות ,
כל הזמן עם הרגשה לא נעימה ולא בטוחה בגלל ההמראה הרעה, החלטתי לנחות בשדה התחתון, חיפשתי כמה פעמים את שק הרוח ולא מצאתי אותו, מאותו הרגע איבדתי קשר עם העובדה שאני צריך לוודא מה כיוון הרוח ונגשתי לפיינל מדרום לצפון,
התקדמתי במהירות למטה ולא עלה בדעתי שאני עם רוח גב חזקה , ראיתי שאני מתקרב אל קווי המתח ועשיתי 360 בגובה נמוך יחסית והמשכתי קדימה אל החממות. הבנתי שאני לא אגע בקווי המתח , נחתתי כ30 מ' מהם , הגלשן התהפך ואני תלוי עם יד שבורה ,הודעתי בקשר שאני זקוק לעזרה אבל התברר לי מאוחר יותר שהתדר ברח.  לאחר חמש דקות בהיפוך ראיתי תנועה מכיוון הכביש אלי. אבא ובן , תיירים מדרום אפריקה שעזרו באופן מופלא, לשניהם נסיון ברחיפה , אחרי שחתכו את הרצועות בעזרת הסכין שברתמה שלי , ייצבו אותי בשכיבה בלי הרתמה והתקשרו למספרי החרום , הם אמרו שנחתתי עם רוח גב ורק אז לראשונה הרגשתי שהרוח דרומית חזקה
את כל האינפו אני דולה כעת מהזכרון ויכול להיות שאני טועה בחלק מהפרטים , יש לי את הארוע מצולם בגו פרו אבל לא הורדתי למחשב , אולי מחר
שבת שלום
אבשלום

טעות ראשונה- למה לא לפתח שרשור חדש? ראבק , אפילו לתאונה שלכם אתם לא נותנים את הכבוד הראוי - זה פשוט לא יאומן.

קראתי את התאור של מיקי על הטיסה ביום שישי בתבור- דרומית ברורה וחזקה.
כל הדרך למבוא חמה העינים עצומות? לא רואים שבדרך יש דרומית? במבוא חמה אין רמז לדרומיות(אני בספק).
חברים - יש דברים שהם זועקים לשמיים גוועלד! לנחות בשדה התחתון במבוא חמה בלי להיות הסטרי מה כיוון הרוח! ?!כל הסיבות בעולם לדעת את כיוון הרוח מראש וכל הסיבות בעולם להתרכז בעניין בדרך לנחיתה ובסוף לא רק שאתה טס צפונה מהר כהגדרתך ולא נדלקת נורה...גם מבצע 360 ומתעקש לדבוק בטעות.

אני על סף ייאוש.

מנותק בועז שטוסל

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
« Reply #28 ב- : August 10, 2013, 10:44:09 pm »
אני על סף ייאוש.

מדגיש שוב את הצורך בערב בטיחות.
בתקווה מחר יהיה לי תאריך סגור בקלוב, נעדכן כאן.

מנותק liad

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #29 ב- : August 10, 2013, 11:01:57 pm »
מחריד מזעזע

מנותק liad

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #30 ב- : August 10, 2013, 11:10:02 pm »
רגע רגע רגע אני לא מצליח לעקוב, ידוע לי על נדב שעבר תאונה עם שבר פתוח.
מה קרתה עוד תאונה מתי ?
יעיש זאת תאונה נוספת???

מנותק בועז שטוסל

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
« Reply #31 ב- : August 10, 2013, 11:47:29 pm »
כן, אבשלום (שלום) יעיש נפצע ושבר יד אתמול במבוא חמה במסגרת ליגה דרגה 2.

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #32 ב- : August 11, 2013, 12:43:06 am »
ליעד, בשלושת סופי השבועות האחרונים התרחשו שלוש תאונות:

1) בסופ"ש לפני כשבועיים - תאונת נדב בשדה מבוא חמה עליון

2) שלשום - תאונת אבשלום בשדה מבוא חמה התחתון.

3) בסופ"ש לפני כשבועיים - מרינה עשתה U-TURN בתבור ושברה את גלשן הU  ת  , TOO....

קיימת סברה, או יותר נכון אמונה תפלה שבנתיים "מוכחת סטטיסטית" - שתאונות אוויריות באות בשלשות!!!

למרינה שלום.

« עריכה אחרונה: August 11, 2013, 12:44:25 am על ידי עומר נאמן »
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק liad

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #33 ב- : August 11, 2013, 01:25:52 am »
איחולי החלמה לכל הנפגעים,
 האמת שקשה לזהות כיוון רוח לי לפחות,
משום שכאשר עושים 360  מעל בשדה התחתון במ.ח אני נמצא גבוהה יחסית והסחיפה בגובה  קלה יותר לזהוי מאשר מתקרבים לקרקע ובכלל הבנתי שיש בעיה בשדה התחתון של כל מיני כיווני רוח שנכנסים להם מתי שרק בא להם.
אולי באמת אפשר לקבל כאן שיטה בטוחה לזהות כיוון הרוח בשדה של מ.ח למטה ובכלל.

עשה לי פחד לצאת לטיסות התכוונתי השבוע לעשות כמנהגי שבוע טיסות  במ.ח, אני מת מפחד.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #34 ב- : August 11, 2013, 01:56:29 am »
איחולי החלמה לכל הנפגעים,
 האמת שקשה לזהות כיוון רוח לי לפחות,
משום שכאשר עושים 360  מעל בשדה התחתון במ.ח אני נמצא גבוהה יחסית והסחיפה בגובה  קלה יותר לזהוי מאשר מתקרבים לקרקע ובכלל הבנתי שיש בעיה בשדה התחתון של כל מיני כיווני רוח שנכנסים להם מתי שרק בא להם.
אולי באמת אפשר לקבל כאן שיטה בטוחה לזהות כיוון הרוח בשדה של מ.ח למטה ובכלל.

עשה לי פחד לצאת לטיסות התכוונתי השבוע לעשות כמנהגי שבוע טיסות  במ.ח, אני מת מפחד.

זה טוב שאתה מפחד. הפחד שומר עלינו עירניים, דרוכים ובד"כ שלמים. עכשיו רק צריך לרתום את הפחד הזה למוטיבציה וללמוד עוד קצת, כפי שנראה לי שאתה עושה וייטב אם יעשו כולם.

קשה לזהות סחיפה כאשר אתה סמוך לקרקע? נדמה לי שבדיוק להיפך. כדי לקבוע את המיקום שלנו במרחב התלת-מימדי אנחנו משתמשים בד"כ בשיטת הנקודות הקבועות. כדי לאמוד את הגובה שלנו כאשר אנחנו ליד הרכס, כמו במבוא, בוחרים נקודה על הרכס, פחות או יותר בגובה שלנו, ובוחנים את התנועה שלנו ביחס אליה. אם הנקודה עולה מעלינו - אנחנו שוקעים. אם הנקודה נשארת בגובה אלנו - אנחנו פחות או יותר ב-0. אם הנקודה יורדת מתחתינו - אנחנו עולים.
שיטה דומה משמשת גם לזיהוי הסחיפה. נבחר נקודה קבועה על הקרקע (לא מכונית, לא טרקטור, לא גלשן שכרגע נחת בשדה), יחסית מתחתינו, נבצע 360 ואחרי שנסיים את התמרון נבחן את המיקום שלנו ביחס אליה.
בהנחה והנקודה הייתה מתחתינו ומעט לפנינו כאשר התחלנו את הפניה, אם אין רוח חזרנו בדיוק לאותו מקום בו התחלנו את הפנייה, רק איבדנו גובה.
אם סיימנו את הפנייה והנקודה מאחורינו ז"א שאנחנו טסים במורד הרוח. הרוח דוחפת אותנו אל מעבר לנקודה הקבועה שבחרנו.
אם סיימנו את הפנייה והתרחקנו מהנקודה אנחנו טסים ברוח אף. הרוח נושבת מהנקודה אלינו.
אם סיימנו את הפנייה והנקודה זזה שמאלה ביחס אלינו ז"א שהרוח מגיעה משמאלנו.
אם סיימנו את הפנייה והנקודה זזה ימינה ז"א שהרוח מגיעה מימינינו (אני לא בטוח שכתבתי נכון "מצד ימין שלנו". מיקי - תגובתך).
אם משתמשים בשיטה הזו, נדמה לי שדווקא יותר קל לזהות את התנועה ביחס לנקודה הקבועה בקרקע בגובה נמוך יחסית. כמובן שעדיף לזהות את כיוון הרוח מגבוה ולא לחכות ל-360 כאשר קרובים לקרקע.

מעבר לזה, שיטות נוספות לזיהוי כיוון הרוח בשדה הנחיתה (אין על זה מאמר בפארא-ויקי?):
כמו שצחי הסביר, במידה ונוחתים בסמיכות לגוף מים (במבוא חמה - כנרת) בד"כ אפשר עוד מהאוויר לזהות את כיוון הרוח על המים בצורת גלים ואדוות או "קפיצת רוח" מעל דמפה (דמבה) סמוכה (במקרה של מאגרים - סוללת עפר המכילה את המים במאגר \ בריכה).

נחיתות של אחרים.
כאשר אחרים נוחתים אפשר לראות את כיוון הנחיתה שלהם ואיך התנהג הכלי שלהם בנחיתה. האם סבסב אל מול הרוח כאשר נגעו בקרקע? במקרה של מצנחים המצנח לא רק שמתיישר אל מול הרוח אלא גם נופל בכיוון מורד הרוח.
גם ציפורים בד"כ נוחתות עם הפנים לרוח וכפי שהוסבר באחד הדיונים פה, מסתבר שגם עומדות על כבלי חשמל הרבה פעמים עם הפנים לרוח.
עשן, עפר, דגלים, דקלים, בלון הליום, כל דבר שקל מספיק כדי לעלות קצת באוויר יכול להראות לנו את כיוון הסחיפה.

על גידולים חקלאיים כמו חיטה, ובד"כ גם על מים, אפשר לראות את הרוח בצורת גלים העוברים על השדה (כמו גלים בים).

אם בדקת את כל אלה (ואולי עוד כמה שיטות ששכחתי להזכיר) ולא מצאת את כיוון הרוח עליך לבדוק עם עצמך 2 דברים:
1.האם יכול להיות שאין רוח?
2. אם אתה בטוח שיש רוח - בצע את הבדיקות שנית.

אין לי הסברים בנוגע לכיווני הרוח בשדה הנחיתה במבוא. גם לו היו לי - למעט מקרה בו מישהו עומד עם מאוורר ענק ליד שדה הנחיתה - אף אחד לא יודע מראש מה יהיו כיווני הרוח בשדה בשעה מסויימת ביום. טייס טוב, טייס שרוצה לחזור הביתה בשלום, מברר איך אפשר לבדוק - ובודק שוב ושוב את כיווני הרוח בנחיתה.

מצטרף לאיחולי ההחלמה לנפגעים.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.