כתב נושא: לפני שעתיים קיבלתי דיוול על תאונת נחיתה נוספת  (נקרא 3485 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
מבוא חמה , שדה תחתון ובמסגרת ליגה דרגות 2
הגולש - שלום , שאסף אותי ביום שישי שעבר מהרכבת לטובת הביקור בתל השומר של נדב .
דיברנו הרבה על כל הנושא של בטיחות וביקרנו אצל ירון ואפילו שלום העלה רעיון טוב של קידום הנושא בהכנת קובץ שיתאר את התאונות האופייניות בספורט.
בנתיים דווח על שבר ביד  ואין לי פרטים נוספים למעט עדות אחת שטוענת שנחת ברוח גבית

מאד מתסכל לשמע על ארוע חמור נוסף בסמיכות כה רבה לארוע הקודם ודווקא אצל מישהוא שהיה הכי מודע מבחינת המעורבות שלו בביקור ובארוע של נדב.

מנותק Tamir

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • אתר החברה שלי - בולוורקס
זה מזכיר לי שלפני מספר שבועות ששמעתי שהחברה נחתו בשדה תחתון ברוח גבית, בזה אחר זה.

מתסכל!
אני לא רוצה לקפוץ למסקנות אבל מאוד סקרן לדעת איך זה קרה.

אגב, אני הקמתי אתר שחלקכם כבר מכירים שמטרתו להנגיש מידע לכל הגולשים.
בעיקר נכנסים אליו החברה הצעירים.
יש גם דף תחקירים.

אשמח להעלות תכנים נוספים אם תשלחו לי (דף "תאונות אופייניות")
מי שרוצה יכול גם לקבל הרשאות עריכה ואני כמובן אשמח לשתף פעולה עם אתר העמותה הרישמי (שלא כ"כ פעיל).

www.hanggliding.co

תמיר לביא
http://www.bulwarx.com

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
אני מבין שאחת הפציעות השכיחות בנחיתה ברוח גב עם גלשן היא שבר ביד.
מה אפשר לעשות כדי להמנע מפציעה שכזו בנחיתה ברוח גב?
התשובה "לא לנחות  ברוח גב" לא תופסת. אני מדבר על מקרים בהם הגולש לא זיהה נכון את רכיב הרוח וניגש לפיינל ברוח גב.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
מה שאמור להישבר זה צלעות המשולש.
לפני המון שנים נחתתי בגלבוע לכיוון מזרח כשלמטה היתה מערבית.
קצרתי שתי צלעות ושפשפתי את הרתמה.
ברור שיש תרחישים של נחיתה לא מאוזנת שבמהלכם הגוף יכול להיזרק הצידה ואז עלולים להיפגע. אם מצליחים להישאר דחוף על המשולש ובאופן מאוזן ומתכדרים בפגיעה מיד אחרי חיתוך הצלעות, רב הסיכויים לצאת לגמרי בשלום.

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
1. מיקום ידיים - אני ממחזר דברים של חגי מלפני כמה חודשים. הנקודה החלשה ביותר של הצלע היא במרכזה וככל שאוחזים בנקודה יותר נמוכה, ידרש כוח גדול יותר לשבור אותה. אם תמקמו את הידיים במרכז הצלע עוד בשלב הגישה לנחיתה, הידיים תהיינה במקום הנכון לכל מקרה שיקרה בנחיתה.
אני לאחרונה שברתי צלע בפעם השניה בקריירת הגלישה שלי, ולא האמנתי באיזו קלות היא נשברה לי כשהידיים ממוקמות באמצע הצלע (הפעם הראשונה הייתה בחזרה אל ההר לפני כמה שנים).

2. גלגלים לבייס באר - אני זוכר שלפני כמה שנים שעברתי לגלשן מתקדם, שוויצר ניסה לשכנע אותי שזה חשוב וזה יכול למנוע שבר וכמובן שהאגו גרם לי לסרב. לשמחתי, המזל שיחק לטובתי עד עכשיו (טפו טפו טפו).

2 וחצי. דרך נוספת היא כמובן להצמיד ידיים אל הגוף כאשר אנו יודעים שהפגיעה קרבה, אך זה כמעט בלתי אפשרי להתגבר על אינסטיקט ברגעים כאלו.

2 ושלושה רבעים - להפוך לטבעוני, להפסיק לאכול מוצרי חלב ובריחת הסידן מהעצמות תהפוך לאפסית... ;D

שלום, החלמה מהירה !!!

« עריכה אחרונה: August 10, 2013, 02:57:07 am על ידי עודד גשוי »

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא

2 ושלושה רבעים - להפוך לטבעוני, להפסיק לאכול מוצרי חלב ובריחת הסידן מהעצמות תהפוך לאפסית... ;D

שלום, החלמה מהירה !!!

האם הפסקת צריכת מוצרי חלב לחלוטין לא תפחית משמעותית גם את כמות הסידן הנכנסת לגוף ומשמשת לבניית עצם?

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
[אם באמת שאלת ברצינות, אז היחס של סידן/זרחן בחלב למעשה גורם לגוף להוציא סידן מהעצמות בכל פעם שאתה צורך מוצרי חלב כדי לאזן את רמת ה-ph בדם. ממליצה בחום על "שוטי החלב" של ד"ר אריה ליבני.]
עם קצת אימון וסימלוץ אין שום בעיה להתכדרר אחרי הנחיתה וגם לכוון את הראש לתוך המפרש ולפספס את הקיל....יש לי כבר תואר שני מתקדם, לצערי, בנחיתות דפוקות ושתילות אף... (ואני גם זוכרת שסיפרתי על הטכניקה הזו לחלק מהגוזלים עוד כשהם היו בקורס). אולי שווה להעלות לפה שוב את הסרטונים וההסברים על טכניקת עזיבת הידיים וההתכדררות, אם מישהו זוכר איפה הם פורסמו בפורום הישן.

בשבוע שעבר גוזל אחר נחת למטה ברוח גב, ומה שהוא עשה היה שברגע שהוא זיהה שהוא ברוח גב הוא הגביר מהירות בפיינל כדי להיות כמה שיותר יציב ובסוף הנחיתה הכין את עצמו לפלייר חזק שאחריו תבוא ריצה. זה עבד לו והוא יצא מהעניין עם שריטות קלות בלבד.

החלמה מהירה לשלום וטיסות בטוחות לכולנו.
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
קרנהשפע  עלתה על הנקודה החשובה... נחיתה ברוח גב לא חייבת להיגמר בריסוק!
זה, כמובן, מתחיל (בעצם מחייב) בטכניקת נחיתה ותזמון פלייר מושלמים.
נחיתה ברוח גבית אומר רק שהמהירות הקרקעיות גבוהה. בואו נניח רוח של ~10קמ"ש  (שזה חזק לעומת מה שיש בשדה התחתון במבוא חמה).. בפלייר נכון, מורידים את המהירות האווירית כמעט עד למהירות אפסית (נניח ל~5 קמ"ש.. שזה גם עם אני מחמיר). יוצא שצריך לרוץ במהירות של כחמישה עשר קמ"ש, שזה שווה ערך לריצה קלה.
הדרך היא לבצע פלייר חזק ומתוזמן נכון. המהירות האווירית תיבלם, באותו זמן הגוף ייזרק קדימה כשהרגליים מוכנות לפגוש את הקרקע לריצת עמוק....
אחרי כל זה(!) אפשר לדבר על "20 דרכים להתרסקות חיננית"...
כל עוד נמשיך להתייחס לנחיתה בגבית כמצב אבוד, מי שייכלא למצב הזה, מראש ייוותר, ויתחיל לרשום בראשו צוואה...

ועכשיו, אפשר לדבר על "100 שיטות להתרסקות מושלמת"..
עזבו את הקרקע. הגלשן יפגוש אותה כודם... אפשר לעשות אחד משלושה דברים (כל אחד לפי העדפתו)..
להישאר עם הידים על הצלעות, כשהן (הידים) נעולות ישר. כל הכוח (התנע) יעבור לצלעות. והן (הצלעות) תספוגנה את המכה, וכמובן שתישברנה..
להתכרבל עם הידים לחזה, ובפגיעה להמשיך כמטוטלת קדימה.
לשחרר ולכנס יד אחת בלבד, כאשר השנייה (לא חשוב איזה צד) משמשת כ"ציר", ובפגיעה הגוף מסתובב על ה"ציר", עובר דרך המשולש, ומסיים את התנועה הצידה.
שיהיה ברור! בשלושת השיטות פוגעים בסוף בקרקע, אבל עם הרבה פחות תנע.
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
במקרה ועוזבים את המשולש ומצמידים את הידיים לחזה, במידה והגולש בשכיבה האם אין חשש לפגיעה של אף הגלשן בראשו של הגולש בשתילה?

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
אירה, ההתעניינות שלך בספורט השכן במקומה, בעיקר בזכות שאלות תם שתשובות עליהן מרחיבות דעתו של אדם (גולש אוויר).
אני כידוע מעל ל-30 שנות פעילות ועברתי לא מעט תאונות, כולל שבר ביד (נחיתה בירידה) ושבר בעצם העקב (המראה גרועה שהייתה תוצאה של הדרכה גרועה מאוד שגרמה לכך שבמשך שנים רבות המראתי רע). ולמרות שכבר 12 שנים לא חוויתי תאונות, אני לא שוכח לרגע שאין לי שום חיסון, ורגע אחד של חוסר שיקול דעת יכול להיות פטאלי.
נחתתי לא פעם ברוח גב, תמיד בהצלחה, כשהתיאור הקצר והמדוייק של קרנה הוא ההנחייה הנכונה. אבל יש לי עיצה נוספת:
אל תטוסו בלי וואריו עם GPS קל מאוד לזהות כיוון רוח עם וואריו כזה, פשוט מסתכלים על מהירות קרקע ומשנים כיוון טיסה עד שהמהירות יורדת למינימום. כשאתה רואה את המספר הקטן ביותר, אתה בדיוק מול הרוח. נכון, המכשיר לא זול, אבל בשורה התחתונה הוא עשוי לחסוך הרבה כסף ותיסכול.
לפני כ-10 שנים הגעתי לצמח מהתבור. בצמח, הרוח כמעט תמיד צפונית ובעבר, כשלא הייתי בטוח בכך, טסתי מערבה, עם נכונות לפנות קצת צפונה לקראת הסוף. באותו היום קלטתי מאוחר מדי שאני בגבית די חזקה, מן הסתם משב, כי כשהרוח חזקה קל להבחין בה, ואני טס במהירות מאך 1 מערבה. היה לי ברור שעכשיו לא יעזור שום נסיון ולא בטיח, רק נס. והוא אכן היה שם בדמות שדה תירס בגובה 3 מטרים שהצלחתי "לגנוב" אליו ולהשאיר בו פס, סטייל תספורת קולית. להוציא משם את הגלשן היה לא קל, אבל עשיתי זאת עם חיוך.

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
מאך 1 ?
עכשיו אני מבין למה באותו יום ,היה בום קולי בחוף צמח  ;D

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
יוסי, בום על קולי עלול להפוך אדם חי לצמח. בום קולי זה סתם נאד...

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
נו מיקי, מה יהיה??
כל השמות שמסתיימים ב-"סי" ימשיכו להראות לך אותו דבר??
אולי נגלה בסוף שגם אתה לוקה באיזושהי דיסלקציה, או סתם שיכחה או בעיית ראיה...

שבוע טוב לכולם  globos

מנותק יוגב ראובן

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
לכולם ובעיקר לחדשים :
תפסיקו עם האגו המטומטם הזה ושימו גלגלים ! המטרה היא לא לצאת טוב בתמונות המטרה היא לטוס ולחזור בשלום.
לי יש גלגלים בגודל של קומביין למרות שב 95% מהנחיתות שלי עד עכשיו נחתתי בעמידה במקום.
ובאמת יום אחד נחתתי בגבית בשדה התחתון של מבוא חמה. זיהיתי בזמן ודפקתי פלייר חזק בתזמון די טוב אבל עדיין הייתי במהירות גבוהה ממהירות ריצה. הספקתי לתת 2 צעדים בספרינט ועפתי קדימה עם הגלשן. במקום לשתול דחפתי למעלה כמו משוגע וראו איזה פלא הגלגלים עבדו יפה מאוד גם על שדה חרוש וסיימתי בנחיתת גחון בנסיעה על הבטן, ממש כמו בואינג בבן גוריון. בלי צלעות שבורות, בלי ידיים שבורות ובלי לתזמן את האורי כדורי כנגד האינסטינקט.

אז שימו את האגו בצד, שימו גלגלים ואל תורידו אותם לפחות עד שתחליפו לגלשן ביניים. (זה גם שומר על הבייס משחיקה)

החלמה מהירה לפצועים..

יוגב.

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לכולם ובעיקר לחדשים :
תפסיקו עם האגו המטומטם הזה ושימו גלגלים !

יוגב.

למי בדיוק אתה מתכוון? למיטב ידיעתי כל ה"חדשים" שמים גלגלים.

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
נכון מיקי ,נשמטה לי ה "על "
אבל למה באמת בכל השרשורים אתה ממשיך וקורא לי יוסי  ???

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
לא חסיד של גלגלים ולא של ואריו גפס שיעשו את העבודה במקומנו. לעזרים האלו יש נטייה לגרום לניוון טכני ומחשבתי.
לימוד נכון של הטכניקה ומודעות פותרים את הבעייה לאנשים עם הגישה והיכולת הנכונים
יכול להיות שאני שוגה כאן כי אני מעיד על פי נסיוני  ונסיוני כנראה לא מדמה את האדם הממוצע אבל ללא ספק יש אנשים שיסתדרו מצויין בלי העזרים הנל למרות שהם צעירים בספורט.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
חגי, זה כמו חלק מהמכשירים במטוס. אלו הם עזרים האמורים לסייע ולייעל את הביצועים בטיסה אך אינם פותרים מידיעת והכרת הטכניקות והשגת היכולות להתפקד גם בלי המכשירים.