אירה, ההתעניינות שלך בספורט השכן במקומה, בעיקר בזכות שאלות תם שתשובות עליהן מרחיבות דעתו של אדם (גולש אוויר).
אני כידוע מעל ל-30 שנות פעילות ועברתי לא מעט תאונות, כולל שבר ביד (נחיתה בירידה) ושבר בעצם העקב (המראה גרועה שהייתה תוצאה של הדרכה גרועה מאוד שגרמה לכך שבמשך שנים רבות המראתי רע). ולמרות שכבר 12 שנים לא חוויתי תאונות, אני לא שוכח לרגע שאין לי שום חיסון, ורגע אחד של חוסר שיקול דעת יכול להיות פטאלי.
נחתתי לא פעם ברוח גב, תמיד בהצלחה, כשהתיאור הקצר והמדוייק של קרנה הוא ההנחייה הנכונה. אבל יש לי עיצה נוספת:
אל תטוסו בלי וואריו עם GPS קל מאוד לזהות כיוון רוח עם וואריו כזה, פשוט מסתכלים על מהירות קרקע ומשנים כיוון טיסה עד שהמהירות יורדת למינימום. כשאתה רואה את המספר הקטן ביותר, אתה בדיוק מול הרוח. נכון, המכשיר לא זול, אבל בשורה התחתונה הוא עשוי לחסוך הרבה כסף ותיסכול.
לפני כ-10 שנים הגעתי לצמח מהתבור. בצמח, הרוח כמעט תמיד צפונית ובעבר, כשלא הייתי בטוח בכך, טסתי מערבה, עם נכונות לפנות קצת צפונה לקראת הסוף. באותו היום קלטתי מאוחר מדי שאני בגבית די חזקה, מן הסתם משב, כי כשהרוח חזקה קל להבחין בה, ואני טס במהירות מאך 1 מערבה. היה לי ברור שעכשיו לא יעזור שום נסיון ולא בטיח, רק נס. והוא אכן היה שם בדמות שדה תירס בגובה 3 מטרים שהצלחתי "לגנוב" אליו ולהשאיר בו פס, סטייל תספורת קולית. להוציא משם את הגלשן היה לא קל, אבל עשיתי זאת עם חיוך.