כתב נושא: כתבה על שיטה למציאת כיוון הרוח לקראת נחיתה  (נקרא 10756 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
צחי נו באמת ...
"look at the nose..it is pointing to the right or the left of the line
וזה אחרי שהוא רושם לטוס בכיוון הקו המדובר מספר שניות, בגלשן לפחות לטוס בכיוון מסויים זה להפנות את האף לשם
...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
צ'ויקה יש לך בעייה קלה בהבנת הנקרא  ;)

pointing אינו מסבסב אלא מורה. כן, בטיסה סרטנית/בסחיפה האף מורה בזווית לכיוון ההתקדמות ביחס לקרקע. אבל הוא לא מסבסב אל הרוח כי הוא לא יכול להרגיש שהתנועה שלו ביחס לקרקע שונה מהתנועה שלו ביחס לאוויר, הוא מרגיש אך ורק את התנועה שלו ביחס לאוויר.

כשכיוון ההתקדמות הקרקעית שונה מכיוון ההתקדמות של הגלשן בתוך גוש האוויר קוראים לזה - סחיפה, טיסה סרטנית, crabbing וכו'. לא קוראים לזה לסבסב כי אם אתה לא תגרום לגלשן להסתובב כיווני ההתקדמות האלו גם אם לא מקבילים ישארו ישרים. ואם הגלשן טס ישר הוא לא מסבסב.
« עריכה אחרונה: January 27, 2013, 12:17:12 am על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
כנראה שהתרמינולוגיה שלנו שונה ..
אבל מבחינתי כשאני משנה כיוון וטס לכיוון מסויים זה אומר שאני מצביע עם האף של הגלשן לשם בתור התחלה .
ואם לאחר מספר שניות האף של הגלשן מצביע "הצידה" מהקו , זה אומר שהגלשן סיבסב .
ואחרי שקראתי קצת ,בגדול הסיבות שמאפשרות את "ראיית" הרוח במצבים האלו למרות הטיסה בגוש האוויר , הם שינוי מהירות הרוח (גאסטים , בעיקר בנחיתה) והתנהגות הגלשן בפניה עצמה אל נקודה מסויימת , שם מתבצעת "החלקה" כתוצאה משינוי בבציר הגילגול של הגלשן , ואף הגלשן נוטה לסבסב .
כשאמצא מאמר לא חופר , אפרסם אותו .
« עריכה אחרונה: January 27, 2013, 01:44:41 pm על ידי gider »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אבל מבחינתי כשאני משנה כיוון וטס לכיוון מסויים זה אומר שאני מצביע עם האף של הגלשן לשם בתור התחלה .

אז לא הבנת את הכתבה. התרמינולוגיה שלנו בסדר.

האף של הגלשן לא מצביע לכיוון אחר או הצידה ממה שכיוונת אותו אלא אתה מתקדם ביחס לקרקע בקו אחר מאשר הכיוון אליו האף מצביע. ז"א כיוון התנועה שלך ביחס לקרקע שונה מכיוון התנועה שלך ביחס לגוש האוויר, זה נוצר כי כל גוש האוויר זז (רוח) ואתה בתוכו כמו זבוב שטס בתוך אוטובוס, הזבוב "ידע" את כיוון הנסיעה של האוטובוס רק אם יסתכל החוצה.

הוא בפרוש לא ציין שהכיוון של האף שלך משתנה אלא שתשים לב אחרי כמה שניות שההתקדמות ביחס לקרקע שונה מהכיוון אליו מצביע האף, ז"א שתראה את הסחיפה הצידה.
הוא לא אומר "הזווית של האף תשתנה" אלא ש"תשים לב שהכיוון שונה". היכוון היה שונה ברגע שישרת את הגלשן לטיסה ברוח צד, הכמה שניות זה מה שלוקח למוח שלנו לשים לב לשוני.

גאסטים, שינויי רוח ושאר ירקות אתה מרגיש באוויר כשינויים רגעיים במהירות האווירית עד שהמהירות מתאזנת חזרה כמו שינויים במהירות האנכית של הרוח (כניסה לעילוי/סינק). ועדיין אין דרך להרגיש את הכיוון שלהם ביחס לקרקע אלא בלהסתכל על הקרקע ולראות את ההבדל בין הכיוון אליו האף מצביע וכיוון ההתקדמות.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
בחיי שאתם כותבים מהר!
מנסה לעשות מעט סדר (גם לעצמי):

לפי הבנתי במאמר הבחור באמת מדבר על סחיפה ביחס לקו ישר ולא לסבסוב האף. לכן גם סטיית הדיוק של שיטה זו היא כ45 מעלות.
נאמר והגולש בחר לטוס מערבה לאורך כביש ישר המתוח ממזרח למערב. במהלך הטיסה הוא שם לב שהוא נסחף דרומה. הנתון הזה מאפשר לו לדעת שלרוח (תנועת גוש האוויר) יש רכיב צפוני אך היא יכולה להיות צפון-מערבית, צפונית ישרה או צפון-מזרחית.
ברגע שהגולש הבין שהסחיפה היא דרומה, קרי רוח צפונית (גוש האוויר נע מצפון לדרום), הוא פונה צפונה בדיוק ועוקב שוב אחרי הסחיפה. אם הוא נסחף ימינה, מזרחה, ז"א שהפעם הוא מושפע מהרכיב המערבי של הרוח והרוח היא צפון-מערבית. לו היה נסחף שמאלה, מערבה, ז"א שהרוח היא צפון מזרחית.
אם אף הגלשן היה מסבסב באופן טבעי לתוך הרוח נדמה שהשיטה הבטוחה ביותר לדעת את כיוון הרוח בוגבה הטיסה הוא לשחרר את ההיגוי של הגלשן ולתת לו להתיישר לבדו מול הרוח. למיטב הבנתי האפקט הזה אינו מתרחש בגלשנים או מצנחים או מטוסי נייר.

אני עדיין מנסה להסביר לעצמי למה הגלשנים כן מסבסבים בזמן הפלייר בנחיתה.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה

אז לא הבנת את הכתבה. התרמינולוגיה שלנו בסדר.

האף של הגלשן לא מצביע לכיוון אחר או הצידה ממה שכיוונת אותו אלא אתה מתקדם ביחס לקרקע בקו אחר מאשר הכיוון אליו האף מצביע. ז"א כיוון התנועה שלך ביחס לקרקע שונה מכיוון התנועה שלך ביחס לגוש האוויר, זה נוצר כי כל גוש האוויר זז (רוח) ואתה בתוכו כמו זבוב שטס בתוך אוטובוס, הזבוב "ידע" את כיוון הנסיעה של האוטובוס רק אם יסתכל החוצה.

הוא בפרוש לא ציין שהכיוון של האף שלך משתנה אלא שתשים לב אחרי כמה שניות שההתקדמות ביחס לקרקע שונה מהכיוון אליו מצביע האף, ז"א שתראה את הסחיפה הצידה.
הוא לא אומר "הזווית של האף תשתנה" אלא ש"תשים לב שהכיוון שונה". היכוון היה שונה ברגע שישרת את הגלשן לטיסה ברוח צד, הכמה שניות זה מה שלוקח למוח שלנו לשים לב לשוני.

גאסטים, שינויי רוח ושאר ירקות אתה מרגיש באוויר כשינויים רגעיים במהירות האווירית עד שהמהירות מתאזנת חזרה כמו שינויים במהירות האנכית של הרוח (כניסה לעילוי/סינק). ועדיין אין דרך להרגיש את הכיוון שלהם ביחס לקרקע אלא בלהסתכל על הקרקע ולראות את ההבדל בין הכיוון אליו האף מצביע וכיוון ההתקדמות.

עדיין מסכים ולא מסכים אתך צחי ,
בגדול תאוריית גוש האוויר והסחיפה/הזבוב/עיוורון הרוח בתוך הגוש ... ברורה , אבל יש פרמטרים נוספים שקשורים למבנה האווירודינאמי של הגלשן + סביבה, שתורמים גם להשפעה בציר הסיבסוב במהירויות אטיות ושינוי מהירות הרוח .
חבל שיובל ענבר ואיל בו החליטו לשתוק הפעם :/
גם בכתבה המדוברת אם היית מנסה להבין את כל המשפט היית שם לב לדוגמה (מעבר לעובדה שהמילה DRIFT ביחס לקרקע או בכלל לא מוזכרת ) :
this because any aircraft has to crab , or angle slightly into the wind ,to maintain a straight course in a crosswind
ודווקא את המשפט :  "שההתקדמות ביחס לקרקע שונה מהכיוון אליו מצביע האף" לא הצלחתי למצוא בכתבה, אולי האנגלית שלי לא משהו  :P...

ואירע - בפלייר זה דווקא החלק הקל , הגלשן מגיע למהירות כמעט אפסית (לא נסחף בתוך גוש האוויר) ופוגש את הרוח האמיתית , לצורך העניין כמו בהנפה שלכם ...

« עריכה אחרונה: January 28, 2013, 10:25:15 am על ידי gider »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא

this because any aircraft has to crab , or angle slightly into the wind ,to maintain a straight course in a crosswind
ודווקא את המשפט :  "שההתקדמות ביחס לקרקע שונה מהכיוון אליו מצביע האף" לא הצלחתי למצוא בכתבה, אולי האנגלית שלי לא משהו  :P...

האנגלית שלך באמת לא משהו. זה המשפט ששמת.  ;)

תרגום המשפט: זה בגלל שכל כלי טייס צריך לטוס סרטני או בזווית טיפה לתוך הרוח כדי לשמור על קו ישר ברוח צד.

הכוונה לא שהוא מסתובב אלא שהוא צריך לתקן לתוך הרוח כדי להמשיך לטוס לאורך הכביש בדוגמא של עירא. כי אם הוא לא יטוס בזוות/סרטני קו הטיסה שלו לא יהיה מקביל לקו המתוכנן.
this is exactly what "to crab" mean

אין קשר למבנה הגלשן כי אין שום כלי טייס בעולם שמסבסב לתוך הרוח כשאין לו מגע עם הקרקע. גלשן מסבסב או כשהגולש עומד על הקרקע או כשהוא פוגש עילוי בצורה לא סימטרית.

אולי באמת יובל/אייל/לירן/חגי יעזרו לי להסביר לך כי כנראה ההסברים שלי לא מספיק ברורים (לא בצחוק).

הצילו (כן בצחוק)  lugh

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
שייקה/ילד
מאמין לכם שהתחושות שהרגשתם בנחיתות אכן קרו אבל אין שום סיכוי שהם קרו בגלל רוח צד.
כפי שכתבו צחי ודוד (ואולי גם אחרים, לא קראתי הכל) כלי טיס שטס מתואם בגוש אוויר לא מרגיש רוח צד ולכן לא יכול להגיב לה.
מההסברים שלכם אכן ניתן להבין שיש לכם בילבול קטן בהבנת ההבדל בין טיסה בהחלקה לטיסה מתואמת על ציר קרקעי עם רוח צד - crab (יכול להיות שבאמת אנחנו לא מבינים מה רציתם לתאר).
בכל מקרה, גלשן בטיסה לא מתואמת (החלקה) אכן יכניס אף לרוח בגלל כל מיני תכונות מבניות שנועדו לתת יציבות רוחבית (כמו זווית בילו למשל).
החלקה יכולה להתרחש משינוי פתאומי בכיוון הרוח (משבים משתנים בשדה הנחיתה) או תפעול של הטיס.
ועכשיו סוד ידוע, כמעט תמיד הרוח תשנה את כיוונה ככל שננמיך ובארץ בד״כ זה נגד כווון השעון , התופעה היא תולדה של האטת מהירות הרוח בגלל חיכוך ככל שמתקרבים לקרקע (וכדי להרגיע את כל המטאורולוגים שיקפצו, נתתי הסבר פשוט מאד שמתעלם מהרבה תופעות נוספות שלא זה המקום להכנס אליהם).
יש ימים בהם השינוי הוא מאד חד ומתרחש בגובה נמוך, בימים כאלו אם עושים פיינל מאד ארוך ניתן להרגיש בשינוי הנ״ל ככל שמנמיכים והזיהוי מתבצע ע״י שינוי בכיוון אף הגלשן הנדרש על מנת לשמור את כיוון הפיינל המקורי (ברוב המקרים זה בכלל בגלל משבים משתנים בשדה הנחיתה).
יתכן שזה מה שהרגשתם אבל חשוב להדגיש ששינוי הכיוון הוא כתוצאה מתיקון של הטייס על מנת לשמור כיוון , הגלשן לא ישנה את כיוון האף לבד (כיוון ההתקדמות הקרקעי כן ישתנה אבל לכיוון מורד הרוח) אלא אם שינוי הכיוון של הרוח היה פתאומי (לא סביר).

ולעניין הכתבה, לא קראתי אבל מחלק מהתגובות אני חושב שמדובר בשיטה טרביאלית ולא רלוונטית שנותנת אפשרות לזהות את הרוח אך ורק בגובה הטיסה. השיטה לא רלוונטית זיהוי רוח בגובה הנחיתה בגלל שינוי הכיוון הכמעט וודאי שתיארתי למעלה וגם משום ששם אין גובה וזמן לבדיקות כאלו.
יובל ענבר

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
תוספת קטנה, ברגע שהגלשן עובר לעמידה אז הוא מיד ירצה לסבסב לרוח (או להרים כנף), יתכן שלזה אתם מתכוונים?
יובל ענבר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
יובל תקן אותי אם אני טועה אבל החלקה בגלשן שלא ביוזמת הטייס יותר קורת מעילוי פתאומי על כנף אחת (או סינק פתאומי) יותר מאשר ממשב רוח מהצד. מה שאומר שאי אפשר ליחס את זה לכיוון הרוח כהכללה.
(גם במצנח אגב)

כמובן שמשב ממש חזק ופתאומי עם הפרש משמעותי יכול לגרום להחלקה אבל הפרשי המשבים שאנחנו טסים בהם בד"כ לא מסוגלים לכך.
« עריכה אחרונה: January 28, 2013, 09:33:29 pm על ידי צחי רייל »

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
כיוון שהיציבות הרוחבית של הגלשן אינה מן המשובחות (אין זנב- הגה כיוון) אז כל שינוי פתאומי יכול לגרום גם להחלקה רגעית.
אבל לדעתי הכיוון הוא הפוך ממה שתיארת, החלקה משמעותית תיצור גלגול ולא להיפך, בעוד ששינוי בעילוי על כנף יגרום בעיקר לגלגול.
יובל ענבר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
כיוון שהיציבות הרוחבית של הגלשן אינה מן המשובחות (אין זנב- הגה כיוון) אז כל שינוי פתאומי יכול לגרום גם להחלקה רגעית.
אבל לדעתי הכיוון הוא הפוך ממה שתיארת, החלקה משמעותית תיצור גלגול ולא להיפך, בעוד ששינוי בעילוי על כנף יגרום בעיקר לגלגול.

אבל שטח הפנים של גלשן ממבט צד הוא קטן מאוד בנוסף למומנט שלו קדימה למשב רוח מהצד יהיה קשה לגרום לו להחלקה ללא גלגול. לעומת זאת לעילוי פתאומי שפוגע בשטח הפנים הגדול של הכנף (במבט מלמטה) קל בהרבה לגלגל את הכנף מאשר לזרימה מהצד להחליק אותה.

בדומה לנפילה מתרמיקה לדעתי קודם נוצר הגלגול כי המרכז מרים את הטיפ הפנימי ואז בגלל הזווית נוצרת ההחלקה. ככה גם מצנח מחליק החוצה מתרמיקה אם לא שומרים על הטייה פנימה, ולדעתי גם כל דאון אחר. ונראה לי שאין הרבה הבדל בין החלקה מתרמיקה ופגישה מקרית עם עילוי בנחיתה. הגלגול פתאומי הוא הגורם להחלקה.

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
כפי שכתבתי, בשל היציבות הרוחבית הבעייתית כמעט כל ערעור מהמצב היציב יגרום להחלקה.
יובל ענבר

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ציטוט
אבל שטח הפנים של גלשן ממבט צד הוא קטן מאוד בנוסף למומנט שלו קדימה למשב רוח מהצד יהיה קשה לגרום לו להחלקה ללא גלגול
הפוך- בדיוק בגלל שממבט צד שטח הפנים קטן קל לגלשן להגיע להחלקה.

מבט צד שטח פנים קטן = לצמיגים אין אחיזה טובה= נטייה להחלקה.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ציטוט
אבל שטח הפנים של גלשן ממבט צד הוא קטן מאוד בנוסף למומנט שלו קדימה למשב רוח מהצד יהיה קשה לגרום לו להחלקה ללא גלגול
הפוך- בדיוק בגלל שממבט צד שטח הפנים קטן קל לגלשן להגיע להחלקה.

מבט צד שטח פנים קטן = לצמיגים אין אחיזה טובה= נטייה להחלקה.

להגיע להחלקה כן, השאלה מה הגורם לה. אם תנסה לדחוף גוף עם שטח פנים קטן להחלקה ע"י משב רוח זה יהיה קשה יותר מלדחוף גוף עם שטח פנים גדול. לדוגמא מפרש עובד הרבה יותר טוב על שטח הפנים הגדול שלו.

אני מדבר פה על הכוח הראשוני שיוזם את ההחלקה (בעצם את שרשרת הארועים), ברור שברגע שניתן הכוח הגלשן יחליק לאן שקל לו יותר וזה מה שאנחנו רואים. אבל משב רוח שבא מלמטה יעביר יותר כוח לכנף מאשר משב רוח שבא מהצד ז"א עילוי ירים כנף יותר בקלות משמשב צד ידחוף את הכנף להחלקה ולכן לכנף תהיה יותר נטייה לגלגל ולהחליק מאשר להחליק ולגלגל.

דוגמאת הצמיג הפוכה, אנחנו מסתכלים פה על כוח שדוחף את הכנף לא על צמיג שמעביר כוח לכביש. איזה צמיג יהיה קל יותר לסובב על ידי נשיפה דק או רחב (בהתחשב שלשניהם אותו משקל)?
« עריכה אחרונה: January 29, 2013, 11:55:28 pm על ידי צחי רייל »

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ציטוט
להגיע להחלקה כן, השאלה מה הגורם לה. אם תנסה לדחוף גוף עם שטח פנים קטן להחלקה ע"י משב רוח זה יהיה קשה יותר מלדחוף גוף עם שטח פנים גדול. לדוגמא מפרש עובד הרבה יותר טוב על שטח הפנים הגדול שלו.

כשהרוח מנסה לדחוף ו"לא מצליחה" זאת ההחלקה!

דמיין מצב:
גלשן טס ב-0 רוח, כמובן שללא החלקה.
משב רוח מהצד פוגע בגלשן, אך כמו שאנחנו מסכימים לוקח לו כמה רגעים להיות מושפע ולהגיב, ברגעים אלו הוא ממשיך בכיוונו המקורי, אך הרוח היחסית אליו שינתה את כיוונה, ולכן ברגעים אלו הוא טס בהחלקה.

כל זה כמובן בלי סתירה לדברים האחרים שכתבת על השפעת הגלגול שנשמעים לי דיי הגיוניים, כל מה שאני כותב כמובן לא מנסיון מגלשנים ואין לי מושג על איך זה מרגיש, או הפתעות אחרות, אני מדבר תיאורטית בלבד.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא

כשהרוח מנסה לדחוף ו"לא מצליחה" זאת ההחלקה!

דמיין מצב:
גלשן טס ב-0 רוח, כמובן שללא החלקה.
משב רוח מהצד פוגע בגלשן, אך כמו שאנחנו מסכימים לוקח לו כמה רגעים להיות מושפע ולהגיב, ברגעים אלו הוא ממשיך בכיוונו המקורי, אך הרוח היחסית אליו שינתה את כיוונה, ולכן ברגעים אלו הוא טס בהחלקה.

או, זה הסבר מספיק ברור בשבילי.

עכשיו שאלה לאלו שיותר מבינים בגלשנים:

ברגע הזה כשמשב הרוח מכה בגלשן אבל לא דוחף אותו (וברור לכולנו שזה צריך להיות משב משמעותי ביחס למהירות הגלשן כי גלשן שטס ב50 קמ"ש לפיינל לא ירגיש משב של 5 קמ"ש) האם הגלשן יגלגל פנימה או החוצה? ז"א ההחלקה הרגעית הזו תגרום לכנף שמהצד שלה הגיע המשב לרדת או לעלות?

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
שאלה טובה וכמו תמיד התשובה תלויה ;-)

אני מניח שאתה מתכוון למשב במישור הכנף, כלומר רק שינוי כיווני ללא רכיב עולה או יורד (אם יש רכיב עולה או יורד אז ברור לך שתהיה השפעה גדולה על הגלגול. משב מימין ש״מרים״ את כנף ימין יגרום לגלגול שמאלה ולהיפך).

לרוח צד שתי השפעות מנוגדות, נניח משב של 30 מעלות מימין:
כנף ימין רואה ״יותר אוויר״ (הכנף משוכה לאחור) מכנף שמאל ולכן מייצרת יותר עילוי, לכאורה אמורה הכנף הימנית לעלות וליצור גלגול שמאלה (וזה מה שקורה בעמידה בעמדה כשהרוח מהצד).
בטיסה פועל יש על הכנף הימנית יותר גרר ולכן הגלשן יסבסב ימינה (לתוך הרוח), סבסוב יוצר גלגול לתוך הסבסוב (כנף שמאלית חיצונית מהירה יותר) ולכן התוצאה בטיסה תהיה סבסוב לרוח וגלגול לרוח.
לאפקט הזה מצטרף גם מנגנון נוסף של יציבות רוחבית - זווית הבילו אשר מישר את הגלשן לתוך הרוח.

ולראיה בהמראות אם רוח צד הפחד שלנו הוא מגלגול וסבסוב לתוך הרוח מיד אחרי תחילת הריצה.

עניתי לשאלתך?
יובל ענבר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ענית לשאלתי (לראשונה  ;))

מה שאני חותר כאן להבין זה האם באמת גולש יכול להבחין האם הגלגול/החלקה לצד מסויים נובע מרוח צד או מעילוי לא סימטרי על הכנף. וכמו שציינת עילוי לא סימטרי יצור את האפקט הנ"ל הרבה יותר בקלות.

את האפקט של ההמראות ברוח צד כבר יצא לי לראות בלייב. אבל כאן יש גם אספקט של פגישה לא סימטרית של עילוי הרכס שגורם לנפילת/עליית כנף.

לכן שאלתי השניה: איזה עוצמת משב באמת יכולה להיות מורגשת ע"י הגולש ביחס למהירות הגלשן?

כי לי נראה שזה צריך להיות וואחד משב עם כל האנרגיה שיש לגלשן בנחיתה, משהו שיוצא פעם בX שנים לפגוש במקרה הטוב. במצנח שהוא גם כנף רכה וגם עם פחות אנרגיה וגם עם קשת בכנף משב חזק מהצד יכול לגרום לקיפול, קל לזהות קיפול כזה כי הוא שונה בצורתו מקיפול של שינוי בזווית ההתקפה. העניין הוא שב20 שנה היו לי שני קיפולים כאלה (מתוך מאות קיפולים) ושניהם בגובה בגזירות של תרמיקה בימים של 8+ אף פעם לא במשב שהגיע בנחיתה. וגם במצנח זה צריך להיות הרבה יותר אנרגטי ממשב סטנדרטי שפוגשים ביום יום שאנחנו טסים.
« עריכה אחרונה: January 30, 2013, 01:44:42 pm על ידי צחי רייל »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
הגלשן  "מושפע בקלות" הרבה יותר משאתה חושב בצירים האלו , ולא סתם קשה לפעמים לשמור כיוון בנחיתה .
למפל הרוח בעצמו כבר יש אפקט "גאסט" משמעותי ברוח חזקה , וגם למשבי טרמיקות ממוצעות - זאת אחת הסיבות שבגללן אנחנו מגיעים עם מהירות עודפת להצפה .
« עריכה אחרונה: January 30, 2013, 03:25:54 pm על ידי gider »