כתב נושא: כתבה על שיטה למציאת כיוון הרוח לקראת נחיתה  (נקרא 10770 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
הגלשן  "מושפע בקלות" הרבה יותר משאתה חושב בצירים האלו , ולא סתם קשה לפעמים לשמור כיוון בנחיתה .
למפל הרוח בעצמו כבר יש אפקט "גאסט" משמעותי ברוח חזקה , וגם למשבי טרמיקות ממוצעות - זאת אחת הסיבות שבגללן אנחנו מגיעים עם מהירות עודפת להצפה .

א) למפל רוח יש אפקט הפוך מגאסט, יש לו אפקט של נפילה פתאומית במהירות הרוח.

ב) בדיוק בגלל שלמשבי תרמיקות ממוצעות יש כלכך הרבה השפעה על הגלשן אני חושב שבלתי אפשרי לזהות רוח צד או משב צד מטיפה גלגול או החלקה של הגלשן הצידה (על זה הדיון). זה בדיוק מה שאני אומר - שבעוד כל תרמיקונת/מערבולת מרימה כנף ומסובבת את הגלשן בכזו קלות, לרוח צד שבאה על שטח הפנים הקטן ביותר של הגלשן ובניצב לוקטור החזק ביותר שלו תהיה השפעה מזערית ביחס לזרימות האנכיות. ומכאן שאי אפשר לזהות משב צד כמה שהרים/הוריד את הכנף, רוב הסיכוים שזה היה משב אנכי.
« עריכה אחרונה: January 30, 2013, 03:45:32 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נולד לעוף

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
צחי, לדעתי קשה לענות על השאלה שלך.
אתה מבקש להסתמך על התחושות האינדיווידואליות שלנו, והרי אתה יודע כמה שתחושות מתעתעות  בנו.
אני יכול להעיד על עצמי שהיו נחיתות בהן כבר הייתי מיושר מול הרוח (בוודאות, הקרקע נעה בדיוק מקדימה לאחור ;)), ובמטרים  האחרונים פתאום נוכחתי שאני טס טיפה בהחלקה והכנפיים מיוצבות.
אבל ברוב הפעמים המלחמה היא יותר לשמור כנפיים מיוצבות עד הרגע האחרון.
לפי זה, התשובה לשאלתך היא: כן, אפשר להבחין... אבל לך תסמוך על התחושות שלנו :P.
מצד שני, כמה כבר אפשר להפריד בין משב מהצד ומשב של עילוי? הרי זה בד"כ קשור אחד בשני, לא?
בכל אופן אין לי סימוכין מעולם הפיזיקה לשאלתך.

אגב פיזיקה (לא קשור).. צוק, יש לך טעות (נפוצה) לגבי "צמיג רחב יותר שווה אחיזה טובה יותר" (על כביש).
להזכירך, לפי נוסחת החיכוך, כוח החיכוך אינו תלוי בגודל שטח המגע, אלא בחומר (=מקדם החיכוך) ובנורמל (=משקל) בלבד (אגב, בנסיעה בשטח זה סיפור אחר).
לראייה, אם ייצא לך אי פעם לצפות בתחרות ראלי על קרח, שים לב לרוחב הצמיגים שלהם  (דקים יותר ממה שיש לי על המזדה הפרטית שלי). והרי שם יש הכי הרבה בעיה עם האחיזה.
שים לב שעובי הצמיגים האחוריים (והקדמיים) בפורמולה אחת נובעים מסיבות אחרות.
ראייה נוספת, הבט פעם על אופנוע כבד. עם כל הצורך שלו באחיזה טובה, בכל רגע נתון (בתנאי שהצמיג מנופח כהלכה) יש מגע של שתי נקודות צמיג בלבד עם הכביש.
בכל אופן, זה לא ממש קשור לדיון (מצטער, נסחפתי קצת ;D).
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
צחי אחרי שיהיו לך כמה שעות על גלשן אולי תהיה קצת יותר פתוח להבין את הנושא .
הכוונה בדוגמת הטרמיקות והמפל רוח/גאסטים זה שהשינויים גורמים לכנף לראות את הרוח לרגעים קצרים , ומכאן יש השפעה של הכיוון ממנה היא באה.(שקשורה גם לתגובות הטייס להחלקה)
ואם אתה רוצה להבין את האספקט המדעי של יציבות הגלשן, תקרא את המאמר :
http://www.energykitesystems.net/IlanKroo/19810015490Kroo.pdf
..אבל עדיף לנסות לדעתי ;)

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ציטוט
צוק, יש לך טעות (נפוצה) לגבי "צמיג רחב יותר שווה אחיזה טובה יותר" (על כביש).
מסכים איתך לגמרי, וזה לא מה שהתכוונתי.

מבט צד שטח פנים קטן (בגלשן)= לצמיגים אין אחיזה טובה(במכונית)= נטייה להחלקה (בגלשן ובמכונית)
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא

אני יכול להעיד על עצמי שהיו נחיתות בהן כבר הייתי מיושר מול הרוח (בוודאות, הקרקע נעה בדיוק מקדימה לאחור ;)), ובמטרים  האחרונים פתאום נוכחתי שאני טס טיפה בהחלקה והכנפיים מיוצבות.

אם עברת מטיסה שאתה רואה שאתה טס ישר לטיסה שאתה רואה שאתה טס בהחלקה מבלי שהרגשת שהגלשן מגלגל אז כרגע ענית על שאלתי והוכחת את טענתי ביחד. אי אפשר "להרגיש" את זה אלא "לראות" את זה, בדיוק מה שאמרתי מהתחלה. כי אם אתה רואה את זה וזה לא מגלגל (כמו בתאור של יובל) אז עברת מטיסה ישרה לסרטנית מבלי "להרגיש" את השינוי.

תודה  hug

שיקה אני אקרא, תודה גם לך.
« עריכה אחרונה: January 30, 2013, 08:08:40 pm על ידי צחי רייל »

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
כשאתה בטיסה רגילה אתה טס הרבה מעבר למהירות הרוח שבגוש האויר והגלשן לא ידע לזהות את כיוון הסחיפה אבל כשהגלשן נמצא לקראת פלייר הוא מאט ולפעמים אתה טס במהירות שמתחת למהירות הרוח ואם לא תהיה מול הרוח הגלשן יסבסב לכיוונה

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
אודי לפי מה שאתה אומר אני מבין שגלשן הטס מערבה במהירות טרים (נאמר 40 קמ"ש?) בתוך גוש אויר הנע דרומה במהירות גבוהה (נאמר 70 קמ"ש) יסבסב אל מול הרוח, ז"א ימינה, צפונה.
הבנתי נכון?
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אודי לפי מה שאתה כותב אני מבין שלא קראת את השרשור או את מה שיובל כתב.

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
מסתבר שקראתי רק את הדף הראשון חח עכשיו אני רואה שיש 3

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
אבל יפה שהגעת לשרשור הזה ולא המשכת להגיב על שירשורים מ 2011/2012 ...  :P
« עריכה אחרונה: January 31, 2013, 09:45:55 am על ידי gider »

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
בקשר למה שכתבתם כאם על תחושות וסחיפות: קיים עיקרון הסימטריה בכלי טייס. אם כלי הטיס טס ברוח צד, אזי ההתנגדות לא תהיה שווה בין כנף ימין לשמאל. אם במקרה כזה נשחרר הכל ונצליח להישאר באמצע, הגלשן ישאף להגיע לאיזון. או שהוא יתיישר מול הרוח או שיעבור לטוס בגבית. הדבר דומה לסירה במים זורמים (אך לא זהה, כי במים חסר מימד הגובה) אך גם בהידרודינמיקה קיים עיקרון הסימטריה.
כל מה שכתבו כאן אודות כיוון התנועה ביחס לקרקע נכון. הקרקע רק יכולה לבלבל את תחושת האוויר הנקיה.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
מיקי מה שאתה כותב נשמע ממש מוזר ונוגד את העיקרון (שכולם פה מסכימים עליו) "כלי הטיס טס בגוש אוויר ולא מעניינית אותו הקרקע".
פעם ראשונה שאני שומע על עיקרון הסימטריה, בויקיפדיה זה מוביל אותי לערך בתורת המשחקים.
אתה יכול להבהיר את עצמך?
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
עיקרון הסימטריה הזה עובד רק שהרגליים של הגולש על הקרקע או בהמראה, כשהגלשן טס כבר כל הזמן זרימת האוויר סימטרית לגביו בלי קשר לתנועת האוויר ביחס לקרקע ז"א אין לו רוח צד. על זה כבר הסכמנו עם יובל.

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
נכון אבל...
לדעתי כשמיקי כתב ״טס ברוח צד״ הוא התכוון לומר ״בהחלקה רגעית״ ולא למצב קבוע.
אותו ״עקרון הסימטריה״ (מונח חדש לי בתחום) הוא בדיוק מנגנון היציבות הרוחבית שתיארתי קודם (בגלשן זה בגלל כנפיים משוכות לאחור ובגלל זווית הבילו).
לגבי הטיסה לאחור -אני לא חושב שזו אחת האופציות.
וחידוד נדרש לגבי החלקה בכלל - כלי טיס בהחלט יכול לטוס במשך זמן רב בגוש האוויר עם החלקה קבועה בתנאי שיש פקודת הגאים ששומרת על המצב. בגלשן זה קשה יותר כי אין משטחי היגוי אבל בהחלט אפשרי, התמרון הקרוי על פי רוב הגולשים בטעות ״סחרור״ הוא למעשה צלילה ספירלית בה הגולש מזקר כנף אחת ע״י דחיפה ובו זמנית גלגול עד הגעה למצב יציב של גלגול עם החלקה קבועה עד שהגולש מחליט למשוך ולחזור לטיסה מתואמת.
יובל ענבר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אם אני זוכר נכון טיסה בהחלקה קבועה נקרא "טיסה א-סימטרית" אולי מכאן נגזר שם העקרון שמיקי מדבר עליו.

יש גם סיפור מצחיק על יסעור טיסה א-סימטרית ומסוק בצבע אדום בוהק, אבל הוא לא קשור. תזכיר לי בהזדמנות באחת העמדות.

אם נחזור לדיון, אז כן ברור שבמשב חזק ונדיר הגלשן יכול להחליק רגעית ואפילו לסבסב. אבל וזה אבל גדול, הגלשן שמושפע מכל פיפס אנכי הכי קטן שיש כשהוא בפיינל וכמו שכולכם ציינתם גם בלי רוח צד קשה לשמור את הגלשן ישר בפיינל, קשה לי להאמין שמכל מגוון הגלגולים אפשר לזהות גלגול שנובע ממשב צד במיוחד שדוד ציין שיש מקרים בהם הוא עובר לטיסה סרטנית מבלי להרגיש בכך מעבר לפיינל הרגיל ואפילו דווקא במקרה הזה הגלשן נשאר ישר.