אני מאמין בנושא ההכשרה האחידה ובבחינות, אבל מה לעשות, לא מאמין בכל נושא המבחנים והבחינות בארץ !!!
כל הנושא של גופים חיצויים שבשם משרד התחבורה/רשות שדות התעופה עושקים בלימוד ובבחינה עצמה לא מקובלת עלי.
לראיה: מאז שמבחני התאוריה עברו לידי חברה פרטית שגובה סכומים לא מבוטלים על מבחני התאוריה, אחוז הנכשלים והולכים לעשות בחינות חוזרות אחרי יום עלה באופן ניכר (ומה, מישהו באמר אחרי זה הלך ללמוד

לא ניגש למחרת שילם וד כמה עשרות שקלים עד שעבר).
המבחנים של רת"א הזוייםויקרים ללא פרופורציה לחו"ל....והכל היה בזמנו בבית הספר בהרצליה...מישהו שם מגרזן קופונים חבל על הזמן...ומה ? יש לנו טייסים יותר טובים מחו"ל

?? חרטה ברטה... בארה"ב כל אזרח יכול ללמוד תוך חודש ובמחיר שפוי ללכת ולעשות רשיון טייס או רשיון סקיפר בשבוע והם לא פחות טובים מאיתנו...
רק בארץ יש לרת"א זכות לפסול אנשים מראש על סמך "קריטריונים" שהם בעצמם קובעים --- זה המסננת אורי...
רק בארץ מחוייבים לטוס בנתיבי אויר נמוכים תחת פיקוח (רק על הקוים, רק על הקוים - מהפרסומת של האב המכה)
די, נשבר מכל הבירוקרטיות המעצבנות שיש כאן ולא תורמות לאף אחד שום דבר...בארופה ובארה"ב, עד נדמה לי 3500 רגל, אתה עולה לאויר וטס מכל מקום כמעט לכל מקום ללא מרשה, ללא נקודות דיווח, ללא בקרה, ללא TRANSPORDER ואפילו ללא מר בקר או מר פיקוח במגדל פיקוח...
הכל כאן אינטרסים...כולם רואים כאן אחד את השני כשטרות של 200 ש"ח שמנסים לחלוב אותנו.
אני מאמין בהכשרה מסודרת ובחוק, אבל לא לפי המתכונת של רת"א !!! לא לפי הגחמות שלם.