אני מרשה לעצמי להשתתף בדיון כי בסופו של דבר כולנו נטוס זה לצד זה.
חגי, אני מעריך אותך מאוד כגולש הכותב בפורום אך הפעם אני לא מסכים עם דבריך.
אתה כותב שלחוקים אין כמעט משמעות אם יש לך אוויראות (חכמת טיסה) טובה. כתבת שגם שהחוקים נוצרו כדי לשרת מטרה מסויימת אם כי לא כתבת איזו מטרה הם נועדו לשרת.
נכון שלעולם לא יהיה תחליף לשכל הישר אבל במקרים רבים לאנשים שונים ישנן תובנות שונות! בדיוק את הבעיה הזו באים החוקים לפתור ולכונן בסיס הגיוני אחיד לכולם. ברגע שאתה אומר לטייסים מתחילים - וגם אני תחת קטגוריה זו - שלחוקים אין משמעות הרי אתה פותח פתח ליצירת כאוס באויר. ברגע שטייס יחשוב שיש לו אוויראות טובה - והרי אין מדד אמפירי ליכולת האוויראות של טייס - הוא יתחיל לכופף חוקים ולעגל פינות. ייתכן וטייסים מנוסים מאוד, אולי כמוך, מסוגלים להפעיל שיקול דעת מוצלח מספיק כדי לדעת מתי ואילו חוקים אפשר לכופף באוויר מבלי להפתיע טייסים אחרים. לעומת זאת טייסים מתחילים עם ביטחון עצמי יותר גבוה מאינברסיה שכל הזמן מנסים להתקדם ולמתוח את גבולותיהם הצרים, ייתכן וברגע שהם יתחילו לכוף את החוקים יתחילו גם האירועים באוויר והתחקירים. יש סיבה שיש לנו כללי דרך באוויר. יש סיבה שיש לנו כללי דרך על הכביש. ובשני המקומות, להבנתי לפחות, רצוי שנשתדל עד כמה שאפשר להצמד לכללי הדרך האלה מפני כל אותן הסיבות שציינו פה קודם. כי כאשר לטייס חסרה היכולת להבין מה עומד לעשות טייס אחר בזכות אוויראות טובה, לפחות תהיה לו היכולת לצפות מה יעשה אותו טייס בהתאם לכל אותם כללי הדרך שהוא למד בקורס והוא יודע שגם הטייסים סביבו למדו.
כמובן שאין הדבר פותר כל טייס מלהיות מודע ככל האפשר לסביבה שלו, אבל זה בהחלט מקל על כולם.