גונן אני מאוד מקבל ומכיר בהנאה שלך בטיסה רגועה באויר נעים - הבעיה שלפעמים מתפתחים וקורים מצבי חירום שיפחידו פחות ויהיו מסוכנים פחות באם תהיה לך הכשרה.
אם לא תקבל הכשרה, אתה עלול להכנס למצב מסוכן כזה כמו שחששת ממנו, בפעם הראשונה בתנאים לא מבוקרים ולקפוא \ לא להגיב \ להגיב יותר מדי.
אני בטוח שאתה מנהל את סיכוניך היטב ולכן גם לא טס בתנאים שהם אינם תנאים שמתאימים למה שאתה אוהב ויודע לעשות באויר, אבל בינינו אם היית באותה תרמיקה שערן התפקשש בה - סביר להניח שהיית בסיכון להתפתחות מצב טיסה שאינך רוצה או יודע להתמודד איתו.
יש סיכוי שעברת קורס מצבי חירום מסודר ואתה כן יודע להתמודד עם התמרונים האלו, אני לא יודע. במקרה הזה, אתה בהחלט בסיכון פחות גבוה בגלל שהכישורים שלך מותאמים למצבים שאתה בכלל מתרחק מהם ולכן יש לך מרווח גדול יותר של בטיחות, אלא אם אתה חלוד.

ארואסטי - אין עליך אתה פשוט נשמה.
אבל חניך שקורא את השרשור הזה לא יחשוב שמספיק לו יוטיוב... למרות שזה עוזר המון לשפר, אחרי שהוכשרת.
חניכים שמגיעים בימים שגם אני מגיע ויוצא לי לטוס רואים יותר טוב מבסרטים ונחשפים לזה מאוד מוקדם, אבל מקבלים קוים מאוד ברורים לגבי השלבים שצריך לעבור לפני שבכלל מנסים משהו בכיוון, ואין סובלנות לאילתורים וקיצורי דרך.
אני מחכה לימים באגם גארדה הקיץ כדי לתרגל דברים חדשים ומסוכנים כמו הליקופטר (הרבה יותר מסוכן מ SAT), אבל תהיה בטוח שאם יהיו לי בארץ תנאים מתאימים, אנסה אותו.
בתרגיל כזה שעלול בקלות יחסית לתרגילים אחרים, להתפתח לטוויסט ורזרווי - אקח גובה מספק ומראש אנסה לחשב כך שבמקרה של פתיחת רזרווי - כיוון הסחיפה פנוי ממכשולים, בגלל טיסה במצב לא יציב, חשוב שהאויר יהיה שקט מספיק ולכן הסיכוי נמוך למצוא תנאים כאלה בארץ.
מה שבטוח - מעל הכנרת לא אעשה את זה אלא אם יש סירת חילוץ ייעודית, בגלל הסכנה לטביעה.
ודבר אחרון, בגלל מיעוט של טייסי אקרו (בהתהוות) בארץ ובעולם, אנחנו מתקבצים מאוד צפוף בד"כ, וכל אחד תורם מנסיונו ומכה על חטא וגם מסביר איפה הסכנה, במקרה הצורך.
כך אני מסוגל לשבת שעות ולחפור עם אדם על בטיחות ואקרו, וכשהוא נוזף אני מקשיב כי אני יודע שזה בא ממקום של ידע ונסיון בנושא הספציפי. הנזיפות באות עם הסבר מאוד מדעי ומדויק וקל להפנים כשזה ככה.
כשמישהו שלא חווה את התמרון מעיר לי אני מקשיב ולפעמים מקבל ולפעמים לא, תלוי ברלוונטיות של ההערה.
כך אני גם שואב מאדם מידע ככל שאני יכול לגבי תמרונים וטיפים, ולא אשאל אדם שלא עשה פולסטול איך מבצעים אחד...
ולכן טייסי אקרו בהתהוות, לרוב מקבלים טיפים ונזיפות מטייסים עם נסיון גדול יותר באותם תנאים (צוק למשל עושה לי בית ספר בהליקופטרים ואני יכול לשאול אותו בלי להתבייש למרות שהוא חזר לפני דקה מה SIV שלו, ואני לפני דקה וחצי).
מקווה שהבהרתי בצורה נכונה את הסגנון, לא חייבים להסכים איתו אבל כדי לשפוט לפחות צריך להכיר..
,