כתב נושא: צלילה ספיראלית/ SAT בתבור  (נקרא 896 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עמרי בנדטי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
בעניין: צלילה ספיראלית/ SAT בתבור
« Reply #60 ב- : May 02, 2012, 04:44:16 pm »
גונן אני מאוד מקבל ומכיר בהנאה שלך בטיסה רגועה באויר נעים - הבעיה שלפעמים מתפתחים וקורים מצבי חירום שיפחידו פחות ויהיו מסוכנים פחות באם תהיה לך הכשרה.
אם לא תקבל הכשרה, אתה עלול להכנס למצב מסוכן כזה כמו שחששת ממנו, בפעם הראשונה בתנאים לא מבוקרים ולקפוא \ לא להגיב \ להגיב יותר מדי.

אני בטוח שאתה מנהל את סיכוניך היטב ולכן גם לא טס בתנאים שהם אינם תנאים שמתאימים למה שאתה אוהב ויודע לעשות באויר, אבל בינינו אם היית באותה תרמיקה שערן התפקשש בה - סביר להניח שהיית בסיכון להתפתחות מצב טיסה  שאינך רוצה או יודע להתמודד איתו.

יש סיכוי שעברת קורס מצבי חירום מסודר ואתה כן יודע להתמודד עם התמרונים האלו, אני לא יודע. במקרה הזה, אתה בהחלט בסיכון פחות גבוה בגלל שהכישורים שלך מותאמים למצבים שאתה בכלל מתרחק מהם ולכן יש לך מרווח גדול יותר של בטיחות, אלא אם אתה חלוד.  ;)

ארואסטי - אין עליך אתה פשוט נשמה.
אבל חניך שקורא את השרשור הזה לא יחשוב שמספיק לו יוטיוב... למרות שזה עוזר המון לשפר, אחרי שהוכשרת.
חניכים שמגיעים בימים שגם אני מגיע ויוצא לי לטוס רואים יותר טוב מבסרטים ונחשפים לזה מאוד מוקדם, אבל מקבלים קוים מאוד ברורים לגבי השלבים שצריך לעבור לפני שבכלל מנסים משהו בכיוון, ואין סובלנות לאילתורים וקיצורי דרך.

אני מחכה לימים באגם גארדה הקיץ כדי לתרגל דברים חדשים ומסוכנים כמו הליקופטר (הרבה יותר מסוכן מ SAT), אבל תהיה בטוח שאם יהיו לי בארץ תנאים מתאימים, אנסה אותו.
בתרגיל כזה שעלול בקלות יחסית לתרגילים אחרים, להתפתח לטוויסט ורזרווי - אקח גובה מספק ומראש אנסה לחשב כך שבמקרה של פתיחת רזרווי - כיוון הסחיפה פנוי ממכשולים, בגלל טיסה במצב לא יציב, חשוב שהאויר יהיה שקט מספיק ולכן הסיכוי נמוך למצוא תנאים כאלה בארץ.
מה שבטוח - מעל הכנרת לא אעשה את זה אלא אם יש סירת חילוץ ייעודית, בגלל הסכנה לטביעה.

ודבר אחרון, בגלל מיעוט של טייסי אקרו (בהתהוות) בארץ ובעולם, אנחנו מתקבצים מאוד צפוף בד"כ, וכל אחד תורם מנסיונו ומכה על חטא וגם מסביר איפה הסכנה, במקרה הצורך.
כך אני מסוגל לשבת שעות ולחפור עם אדם על בטיחות ואקרו, וכשהוא נוזף אני מקשיב כי אני יודע שזה בא ממקום של ידע ונסיון בנושא הספציפי. הנזיפות באות עם הסבר מאוד מדעי ומדויק וקל להפנים כשזה ככה.
כשמישהו שלא חווה את התמרון מעיר לי אני מקשיב ולפעמים מקבל ולפעמים לא, תלוי ברלוונטיות של ההערה.
כך אני גם שואב מאדם מידע ככל שאני יכול לגבי תמרונים וטיפים, ולא אשאל אדם שלא עשה פולסטול איך מבצעים אחד...
ולכן טייסי אקרו בהתהוות, לרוב מקבלים טיפים ונזיפות מטייסים עם נסיון גדול יותר באותם תנאים (צוק למשל עושה לי בית ספר בהליקופטרים ואני יכול לשאול אותו בלי להתבייש למרות שהוא חזר לפני דקה מה SIV שלו, ואני לפני דקה וחצי).

מקווה שהבהרתי בצורה נכונה את הסגנון, לא חייבים להסכים איתו אבל כדי לשפוט לפחות צריך להכיר..

,

« עריכה אחרונה: May 02, 2012, 04:46:17 pm על ידי עמרי בנדטי »

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #61 ב- : May 02, 2012, 04:54:22 pm »
ציטוט
צוק למשל עושה לי בית ספר בהליקופטרים ואני יכול לשאול אותו בלי להתבייש למרות שהוא חזר לפני דקה מה SIV שלו, ואני לפני דקה וחצי).

דווקא עשיתי רק בודדים, רובם היו מעפנים, ואחד נגמר בטוויסט... נראה לי שראית הכל לא?

אישית אני מאמין שאחרי תרגול טוב של כמה עשרות פולסטולים ועוד כמה ספינים אני אנסה גם בארץ, אבל כנראה בגבהים עם ארבע ספרות...
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #62 ב- : May 02, 2012, 05:01:09 pm »
ציטוט
צוק למשל עושה לי בית ספר בהליקופטרים ואני יכול לשאול אותו בלי להתבייש למרות שהוא חזר לפני דקה מה SIV שלו, ואני לפני דקה וחצי).

דווקא עשיתי רק בודדים, רובם היו מעפנים, ואחד נגמר בטוויסט... נראה לי שראית הכל לא?

אישית אני מאמין שאחרי תרגול טוב של כמה עשרות פולסטולים ועוד כמה ספינים אני אנסה גם בארץ, אבל כנראה בגבהים עם ארבע ספרות...

ונתיב סחיפה נקי ממכשולים  :P

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #63 ב- : May 02, 2012, 07:16:53 pm »
עמרי,

מבלי להכנס לפרטי ההכשרה שלי, כבוגר SIV המסקנות האישיות שלי לגבי מצבי חירום הן לצריך לנסות להבין מהר את המצב שאתה נמצא בו ולהגיב בזמן ובעוצמה הנכונה ע"מ שלא יתפתח לצלילה ספיראלית.

אותי למדו בקורס מצבי חירום שיש לתרגל, בעיקר שעוברים למצנח חדש ובגובה מתאים, את מציאת נקודת ההזדקרות שלו ואת נקודת הספין, להכיר אותו במצבי טיסה שונים ולדעת לבצע עליו BIG EARS.

לעניות דעתי הסיכויים שלי להזדקק לבצע ספיראלה שאני לא מתרגל בשוטף, קטנים בהרבה מהסיכויים של מתרגלי הספירלות להכנס למצב של הסתבכות התרגיל.

כאשר אזדקק לבצע ספירלה או פול סטול בחירום, בתקוה שלא אזדקק, אני מאמין שאוכל לבצע כראוי.

גונן

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
« Reply #64 ב- : May 02, 2012, 07:35:36 pm »
גונן אני מאוד מקבל ומכיר בהנאה שלך בטיסה רגועה באויר נעים - הבעיה שלפעמים מתפתחים וקורים מצבי חירום שיפחידו פחות ויהיו מסוכנים פחות באם תהיה לך הכשרה.
אם לא תקבל הכשרה, אתה עלול להכנס למצב מסוכן כזה כמו שחששת ממנו, בפעם הראשונה בתנאים לא מבוקרים ולקפוא \ לא להגיב \ להגיב יותר מדי.

אני בטוח שאתה מנהל את סיכוניך היטב ולכן גם לא טס בתנאים שהם אינם תנאים שמתאימים למה שאתה אוהב ויודע לעשות באויר, אבל בינינו אם היית באותה תרמיקה שערן התפקשש בה - סביר להניח שהיית בסיכון להתפתחות מצב טיסה  שאינך רוצה או יודע להתמודד איתו.

יש סיכוי שעברת קורס מצבי חירום מסודר ואתה כן יודע להתמודד עם התמרונים האלו, אני לא יודע. במקרה הזה, אתה בהחלט בסיכון פחות גבוה בגלל שהכישורים שלך מותאמים למצבים שאתה בכלל מתרחק מהם ולכן יש לך מרווח גדול יותר של בטיחות, אלא אם אתה חלוד.  ;)

ועל זה נאמר : הבנדיט מלמד את אבא איך לעשות ילדים !!! lugh

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #65 ב- : May 02, 2012, 09:28:08 pm »
אני דווקא לא מסכים שלתרגל מעל מים יותר בטוח, לתרגל מעל מים בטוח רק כשיש סירת חילוץ. להתקע במים עם הרתמה בלי שיש סירה מסוכן פי 10 ממעל הקרקע.

צוק גם אדם עם כל הנסיון שלו כשהוא עושה תרגילים בתבור יוצא למעל השדות הפתוחים רחוק מההר ולא מעל הכפר וקרוב להר. גם בזיכרון היית מאוד קרוב לרכס.

ציטוט
עולם הרחיפה בארץ התקדם בשנים האחרונות מאוד
גם ברמת הציוד וגם ברמת הטייסים והאימונים וההכשרות
בספר עזר מבצעי  (באגודה ) לא חשבו אי פעם על הנושא של אקרו כך שזה לא רלוונטי לעניין.
טייס שפעם היה טס 5 עד 10 שנים אולי היה עושה קרוס תבור צמח
היום כל מי שגומר קורס גובה עם מצנח מתאים מגיע בקלות
רמת ההכשרות של הטייסים היום שונה שנבנתה על סמך ניסיון והתקדמות הכלים שלנו השתפרה
היכולות של הטייסים היום טובה יותר מגיעים ללמוד טיסה ונשארים רק השורדים והטובים .
כך שמאוד קשה להשוות את מה שהיה לפני 10 שנים למה שקורה היום
העולם התקדם גבר ...

לא ממש מדוייק. בעיקר מה שהשתפר מאוד בעולם הרחיפה זה המצנחים. גלייד: לפני 10 שנים היה צריך 6 תרמיקות להגיע מהתבור למבוא חמה, רוב המצנחים היום עושים את זה ב3 חלק ב2 ,ברור שהסיכוי להצליח גדל. בטחיות: רמת הבטיחות של המצנחים היום היא בעשרות מונים יותר טובה מלפני 10 שנים, לא יודע כמה ממכם בכלל מודעים לשינויים שנכנסו בתקינה בשנים האלו (לא רק המעבר לEN). מצנח שהיה DHV 1 לפני 10 שנים לא בטוח שיעבור תקינה של EN B היום, DHV 2-3 של לפני 10 שנים בטוח לא יעבור EN D היום.
המין האנושי לא השתנה בעשור הזה במיוחד, הטייסים הם אותם טייסים.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #66 ב- : May 02, 2012, 09:50:31 pm »
עומרי קבל.......... ;Dhttp://www.youtube.com/watch?v=IpXdiOI9vCY

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #67 ב- : May 03, 2012, 12:42:32 pm »
תגיד מה אדרי סופר שם?
סיבובים עשית 4, הוא ספר עד 10... אדרי מה אתה סופר שם??

גונן כמו שאמרתי, אני לא מכיר אותך ואת ההיסטוריה ואם אתה מאומן במצבי חירום ובוחר להתרחק מהם - אשרייך, זה אחלה.
זה לא משנה שום דבר ממה שכתבתי.

מיכל לגבי המשפט שלך, בלי לפגוע - אבל בינינו - גונן, את ואני על אותו ציוד מבצעים הדמיה של מצב חירום כלשהו שדורש תפעול ובודקים כמה גובה איבדנו תוך כדי התמרונים. המטרה לאבד כמה שפחות גובה וזה המדד ליכולת ובטיחות האקטיבית של הטייס - מי מאבד הכי מעט גובה וחוזר לשליטה הכי מהר?
אני מוכן להתערב שזה יהיה אני - לא כי אני כזה מיוחד אלא רק בגלל שאני מתאמן על בסיס קבוע בניגוד אלייך ואל גונן.
ללמד את האבא לעשות ילדים זה משפט קצת מזלזל בהתחשב בשיחה הזאת... מה את אומרת?

מנותק דודו עזרא-א.ד.

• מצאתי פסיפס
  • עף על החיים....
    • דוא
« Reply #68 ב- : May 03, 2012, 12:53:56 pm »
אני אומר
שאתה משוויץ
ושזה לא עובד לטובתך בשום מקום....

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #69 ב- : May 03, 2012, 01:09:59 pm »
אני אומר
שאתה משוויץ
ושזה לא עובד לטובתך בשום מקום....

אני בא להוכיח נקודה. כשמישהו בא ומזלזל על סמך גיל \ זמן בספורט זה קצת מצחיק ודורש תגובה.

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #71 ב- : May 03, 2012, 10:03:10 pm »
נו, אז איפה אתה?