כתב נושא: צלילה ספיראלית/ SAT בתבור  (נקרא 879 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צוק

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בעניין: צלילה ספיראלית/ SAT בתבור
« Reply #20 ב- : April 29, 2012, 06:57:03 pm »
יורם השרשור מאוד ארוך אבל קראתי איזה חצי עמוד ואני לא מבין מה אתה מנסה להגיד?
רוב התגובות שם דיי צפויות ומחזקות את זה שצריך להתאמן ולהכיר את המצבים.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #21 ב- : April 29, 2012, 07:09:57 pm »
יורם השרשור מאוד ארוך אבל קראתי איזה חצי עמוד ואני לא מבין מה אתה מנסה להגיד?
רוב התגובות שם דיי צפויות ומחזקות את זה שצריך להתאמן ולהכיר את המצבים.

יצא לי לעשות ספירלה עמוקה עם כמה מצנחים, בינהם מצנח DHV-1.2, טאנדמים למיניהם במגוון משקלים, מצנח פריסטייל DHV-2 אבל מניאק ודינמי מאוד, מצנח אקרו (מינוס 24 מטר לשניה בלוג אבל אני לא יודע כמה זה מדויק) - בינהם מעולם לא נתקלתי בספירלה שהיה קשה לי לצאת ממנה ע"י תפעול בכוח סביר בהחלט, או ברוב המקרים - הפסקה של היגוי גוף וברקס פנימי בצורה מבוקרת.

שמעתי על מקרים של נעילה של ספירלה שלא השתחררה בכוח סביר והיה צריך להשתמש בשתי הידיים על הברקס הנגדי כדי לצאת ממנה בהצלחה, וגם אלו סיפורים של מצנחים עתיקים וגם בסופו של דבר נחלצו ממנה.

אני לא ד"ר לסטטיסטיקה או מצנחים, אבל נדמה לי שספירלה נעולה שאי אפשר לצאת ממנה, בצורה זו או אחרת אם צריך, אינה קיימת במצנחים מודרנים ובתוך טווח המשקלים המאושר ע"י התקינה.
 אבל זו דעתי הפרטית בלבד. היא אינה מבוססת על שום מקור ידע אמיתי, אלא רק על ניחוש לא מלומד לחלוטין שגם עליו אני לא ערב.

מנותק ערן ברבי

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
« Reply #22 ב- : April 29, 2012, 07:52:03 pm »
לעניות דעתי, שמירה על מרווחי ביטחון נכונה תמיד!
צמצום מרווחי הבטחון "כי עד עכשיו לא קרה לי כלום", היא שגיאה.
מה זה משנה אם צוק לא סיכן אף אחד. כל פעם שקייט נסחף בחוף, כותבים באתרי החדשות מצנח רחיפה, כך גם כשמתרחשת תאונת גלישה באתר רחיפה.
כל פעם שמישהו נפגע, צריך לתרץ למשפחות למה זה קרה לו ולא יקרה לך.
אני נמצא בספורט הזה בקושי שנה וחצי (כולל קורס בסיסי וגובה). הרושם שלי, שאם אנשים היו מרחיבים את מרווחי הבטחון שהם משיטים על עצמם, בהחלט יתכן שבשנה וחצי האחרונות, היינו יכולים לחפש קצת פחות תירוצים.

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #23 ב- : April 29, 2012, 08:13:38 pm »
לעניות דעתי, שמירה על מרווחי ביטחון נכונה תמיד!
צמצום מרווחי הבטחון "כי עד עכשיו לא קרה לי כלום", היא שגיאה.
מה זה משנה אם צוק לא סיכן אף אחד. כל פעם שקייט נסחף בחוף, כותבים באתרי החדשות מצנח רחיפה, כך גם כשמתרחשת תאונת גלישה באתר רחיפה.
כל פעם שמישהו נפגע, צריך לתרץ למשפחות למה זה קרה לו ולא יקרה לך.
אני נמצא בספורט הזה בקושי שנה וחצי (כולל קורס בסיסי וגובה). הרושם שלי, שאם אנשים היו מרחיבים את מרווחי הבטחון שהם משיטים על עצמם, בהחלט יתכן שבשנה וחצי האחרונות, היינו יכולים לחפש קצת פחות תירוצים.

זה בטוח נכון לכולם, כולל אלו שמרווח הבטחון שלהם כבר גדול ואחראי, תמיד אפשר עוד קצת.
רק צריך לנהל סיכונים וכשיש ספק לגבי תמרון - להשאיר מרווח בטחון שמספיק לכל טווח מצבי החירום האפשריים מתוך אותו תמרון, אם עשית אותו 20 פעם באותה צורה בתנאים מבוקרים (אגם וכולי), אז יש לך ספק קטן מאוד באיך זה יתנהג והספק קטן ככל שמתמקצעים ובהתאם לכך מחשבים את הסיכון ומחליטים איש איש לעצמו כמה מרווח הוא לוקח ובהתאם לתנאים שלו. יש כאלו שבגלל בורות, חוסר נסיון, עודף בטחון וכולי - לוקחים סיכונים שהם אינם מודעים להם וזאת הסכנה האמיתית. הבעיה שלנו כקהילה אין יכולת לדעת בוודאות איזה טווח בטחון כל אדם צריך לקחת בהתאם לתנאים שלו ואנחנו מסתמכים על אינפורמציה שכן יש לנו - שעות, סוג ציוד, היסטוריה, תחושת בטן, טראומות של עצמנו שאנחנו משליכים על האדם האחר וכולי. אז אף אחד לא יודע כמה מרווח בטחון צריך לקחת באמת בהתאם לכל התנאים.
אפשר לומר שאדם שעבר SIV שעושה SAT שהוא מורגל אליו, צריך פחות גובה מאשר אחד שמבצע בפעם הראשונה.
כמה פחות גובה? בהתאם לתנאים, לתמרון, לרמת הטייס, לתחושה שלו של "עד כמה אני סגור על זה, ומה הסיכוי שאפשל או שמז"א של עכשיו יכול להכניס אותי למצב חירום שלא ישאיר גובה לתפעל?".

הדבר נכון לתמרונים כמו SAT ואקרו \ פריסטייל אחרים, ונכון גם לסיבוב בתרמיקות, או לאוזניים גדולות או שימוש בספיד סיסטם... הדברים הבנאלים לכל טייס כמו ספיד סיסטם, מתורגלים בגובה ובתנאים שמאפשרים מקסימום בטיחות גם במקרה של פאשלה של החניך...
מצחיק שביג אירז מתורגלים בפעם הראשונה באויר שקט ובגובה רב הא?
נו בטח, אתם סגרתם אוזניים ויודעים מה הסכנות בכך וכמה נמוכות הן ברגע שיש את המיומנות הדרושה לתמרון הזה (כן כן, אפילו לדעת באיזה מיתר למשוך זה מיומנות נרכשת).
ויש אנשים שעושים SAT מתוך שינה ואותם היה מצחיק לשמוע ש SAT זה תמרון שדורש 700 מטר גובה מרווח בטיחות.
האמת בנושא הזה היא לא באמצע אבל היא אינדיווידואלית לכל טייס בהתאם לכל התנאים באותו רגע. הטייס אמור לדעת מה מרווחי הבטחון שלו, המון פעמים הוא לא יודע והתפקיד של הקהילה הוא להסביר למה צריך מרווח בטיחות X לתמרון Y.
יש קונצנזיוסים שאף אחד לא יתנגד להם כמו קורסיסטים שממריאים אנכית ב 30 קמ"ש רוח, כי כולנו היינו בשלב הלימודי ויודעים כמה מעט ידענו ומה פוטנציאל הסכנה, כמו שאנחנו מכירים אותו היום בתור טייסים עצמאיים.
יש מצבים שאנחנו לא מכירים, כמו שהרבה טייסים לא חוו SAT ולא יודעים כמה קל ולא מפתיע זה, אחרי הפעמים הראשונות שעלולות להכשל, אז אותם אנשים לא יכולים להטיף על בטיחות וגובה ב SAT, אלא אם הוא סיכן מישהו אחר, אובייקטיבית, לא התקפי לב שבאמת לא נעים ליצור - אבל יש גבול להתחשבות בזולת ברמה הרגשית...

ומנגד, על ההמראה הכושלת שלו אפילו חניכים יכולים להטיף לצוק - זאת אפילו מצווה... lugh
« עריכה אחרונה: April 29, 2012, 08:34:03 pm על ידי עמרי בנדטי »

מנותק gal vardi

• מפעיל בובקט מתקדם
  • הפשטות הינה שיא התחכום
    • דוא
« Reply #24 ב- : April 30, 2012, 10:26:12 pm »
צוק
עזובתך תתחיל לתרגל עם מנוע  זה יותר קל לחזור שוב על התרגיל

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #25 ב- : May 01, 2012, 02:09:38 am »
עמרי,
באיזה מדד נעזר מרחף כדי לחשב את מרווח הביטחון שלו?
תחושה?
ביטחון אישי?
מספר הפעמים שהצליח?
או שיש המלצות\מגבלות שאותם אסור לעבור?
Email: [email protected]
Phone: 0525295056

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #27 ב- : May 01, 2012, 11:32:01 am »
עמרי,
באיזה מדד נעזר מרחף כדי לחשב את מרווח הביטחון שלו?
תחושה?
ביטחון אישי?
מספר הפעמים שהצליח?
או שיש המלצות\מגבלות שאותם אסור לעבור?

בהתחלה, ככל שהנסיון קטן יותר והידע קטן יותר, אנחנו מסתמכים יותר על גורמים חיצוניים (המדריך, קהילה וכולי) שיגבילו אותנו לתוך המסגרת ה"מקובלת".
לאט לאט תוך שאתה צובר נסיון והבנה של הכלי שלך, אתה יכול בצורה מבוקרת להתחיל לצאת מהגבולות ה"מקובלים" כדי להשתפר או ללמוד דברים חדשים.
יש דברים שלדעתי חובה לעשות במסגרת קורס מסודר, ויש נקודה מסוימת שממנה אפשר להתקדם לבד וללמוד לבד, חלק מהדברים.
אני מאמין שאחרי קורס SIV מסודר יש לנו מושג הרבה יותר טוב בתור טייסים על התנהגות הכלי והסיבוכים שלו ויש לנו את היכולת לנתח אובייקטיבית את היכולת שלנו לתפעל את המצבים האלו, ותוך כמה גובה ובאיזו רמת חרדה, אם בכלל.
אחרי הקורס אפשר לתרגל דברים שנלמדו בו ומרגישים לנו נוח - לבד ובגובה בטוח (אם יש ספק, אז הגובה הוא לפחות כמו בקורס). אחרי שתרגלת פולסטול ואתה מרגיש נוח בו וסטטיסטית אתה יוצא מכל אחד מהם בשליטה מלאה ולא במזל - אז אפשר לעשות פולסטול בגובה שהוא פחות מ"1000 מעל הכנרת". מי יודע כמה פחות טווח בטחון אתה צריך? רק אתה.

כדי לתרגל אוירובטיקה \ מצבי חירום צריך להיות בנוח עם מצבי חירום ולדעת להתמודד עם כולם, וגם פה עדיף לקחת קורסים ולנסות כל תרגיל בפעם הראשונה בצורה מאוד מבוקרת.
אח"כ מתרגלים לבד עד שמרגישים בנוח, זה השלב שבו אתה לומד עד כמה אתה סגור על התמרון ומפחית מרווחי בטיחות בהתאם.
ואז עוברים לתרגיל הבא וחוזרים על התהליך מגבוה מאוד עד "כמה שצריך".

כל עוד מרחיבים את הגבולות בצורה מושכלת, נשלטת ונכונה - אפשר לשמור על רמת בטיחות טובה גם בפחות מרווחי בטיחות, תוך החלטה מושכלת וידיעה שאכן אתה עם פחות מרווח בטיחות - האם שווה לך הסיכון וכמה גדול הוא אובייקטיבית? רק אתה יודע.

לדוגמא (וערן סליחה שאני משתמש בדוגמה שלך), ביום שישי היו שני "מצבי חירום" שהגיעו לפורום:
1. טייס מבצע תמרונים שהוא מכיר בתוך המגבלות שלו והקהילה בלחץ ומבקשים אותו לעצור.
2. טייס נכנס למצב חירום פשוט יחסית שמתופעל לא נכון ומתפתח לקסקייד של טרור עד לחזרה לטיסה נורמלית.

אותי באופן אישי מפחיד יותר הטייס שהסתבך ולא הטייס שיזם את התמרונים.
לדעתי כל מה שקורה בלי שיזמנו יותר מפחיד מאשר משהו יזום...

ולא לשכוח שתמיד אפשר לטעות ותמיד יכול להיות כשל ציוד ותמיד מז"א יכול להפתיע...

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #28 ב- : May 01, 2012, 05:56:17 pm »
עומרי, שקלת פעם קריירה של עורך דין? כי אתה מייצג אותי מעולה ;D

רולי, כמו שאמרתי לך בטלפון, עשיתי את התרגיל מספר פעמים אז אני לא זוכר במיוחד את הפעם המצולמת ואת המצנח שלך, להרגשתי, וגם ממה שרואים בסרטון, יש מרווח לא גדול במיוחד אבל נראה לי סביר, בכל מקרה אשתדל לשמור יותר מרחק מאחרים אפילו רק "בשביל ההרגשה".

אני חושב שסה"כ הנקודה דיי הובהרה, לקחתי (וכנראה שאקח עוד כמה פעמים) סיכון, ואין דרך להתחמק מזה, בכל תרגיל אקרו, גם אם ברמה בסיסית כמו שאני עושה (למי שלא מכיר זה תרגיל מאוד פשוט יחסית) קיים סיכון גדול מטיסה רגילה, אני פשוט בוחר לקחת את הסיכון הזה, ומשתדל לא לחרוג מהמסגרת שאני מציב לעצמי.
המסגרת, כמו שעומרי הסביר, בנוייה גם מנתונים יבשים של גבהים, אבל גם מתחושה אישית של ביטחון וניסיון בתרגיל מסויים.

חוץ מזה נראה לי שחלק גדול מהאווירה נוצרה סתם כי בארץ לא רגילים לזה וזה פחות מקובל, הרי עם במקום סאט הייתי מבצע ווינגאוברים התגובות היו הרבה יותר רגועות...

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #29 ב- : May 01, 2012, 07:23:48 pm »
תבור זה לא פוקרה! גלבוע זה לא גרדה!

מה לא רגילים ?

אולי אתה באמת צריך את עומרי.
נ.ב

לכלל חברי הפורום
טוב חבר כועס מחבר מת.
הקלות הבלתי נסבלת שאתם מעברים את זה. בימי האגודה ההית צריך לרדת למחתרת בשביל שטויות כאלו ואם ההית נתפס היו מקרקעים אותך.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #30 ב- : May 01, 2012, 08:02:09 pm »
ארואסטי, לאט לאט.

זה שעשיתי סאט תחת הדרכה בפוקרה מעל האגם זה בסדר נכון?
זה שאחרי הקורס עשיתי סאט בלי הדרכה, אבל מעל המים ועם סירות הצלה זה בסדר נכון?
עד כאן אני מניח שהתשובות שלך הם כן, מכאן אני כבר לא בטוח.
מעל האדמה, 2000 מטר?
2000 מטר בתנאים טרמליים? (צריך להגיע איכשהו ל2000)
1000?
900?
800?

כן? לא? אולי? זה כבר תלוי? מגמגם?

אם אתה עונה ב"לא" חד משמעי לכל השאלות זו גם זכותך, אבל אל תשכח שיש כאלו שאומרים "לא" חד משמעי על להמריא עם חתיכת בד מעל הראש.

נכון ארואסטי, זה מסוכן, גם מה שאתה עושה מסוכן, רק קצת פחות...

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #31 ב- : May 01, 2012, 08:14:57 pm »
צוק, למרות שהחלטתי לא להמשיך לדוש בנושא, אני לא מצליח להתאפק.
מזוית הראייה שלי (אולי אני טועה ), יצאת מהתרגיל וחזרת לטיסה רגילה בגובה של לא יותר ממאתים מטר מעל בתי דבורייה במרחק אופקי די גדול משוליו המערביים של הכפר. זה גובה בו צריך לצאת לכיוון שולי הכפר כדי לנחות בביטחה.

במקרה של הסתבכות חלילה וצורך לפתוח רזרבי, לא זה המיקום שהייתי רוצה להיות בו, ומקווה שגם לא אתה.

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #32 ב- : May 01, 2012, 08:25:49 pm »
רגע רגע רגע אני אולי מפספס פו משהו, יש מישהו שיכול להגיד למישהו אחר לא לעשות איזה תרגיל באויר .....

אני לא זוכר שאי פעם מישהו שאל אותי אם לעשות איזה פעולה מסויימת .

שיהיה ברור, כרגע לכולם מותר לעשות מה שהם רוצים איפה שהם רוצים וכמה שהם רוצים כמובן תוך היתחשבות

בחברים המרחפים לא לסכן אף אחד ומירווח ביטחון הגיוני ותן גז .........

אני לא רואה מה הבעייה זה מדינה דמוקרטית לא  ???

שרון תמם

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #33 ב- : May 01, 2012, 09:10:51 pm »
גונן לפי דעתי בתור פותח השרשור אין לך את ה"זכות" לא לדוש בנושא, כי אם אתה זורק הערה ו"בורח" כמובן שהיחס בהתאם...

לגבי הגובה, אני בטוח שאתה טועה.
אבל אתה מפספס את הנקודה, הנקודה היא שלכל אחד יש גבולות שהוא מציב לעצמו.

אדם (לא סתם אדם, אדם ההוא ;)) לדוגמא עושה מידי פעם ספירלת קרקע, ולא שמעתי לאחרונה מישהו מעיר לו על רמת הטיסה והסיכונים שהוא לוקח... ותסכים איתי שגם בשבילו זה סיכון, כי אין אדם (תרתי משמע) מושלם...

אז נכון, אני לא מגרד את הזרת שלו מבחינת הרמה, אבל אני מוכן לקחת סיכון מסויים, כמו שאתה לוקח סיכון מסויים כל פעם שאתה ממריא.

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
« Reply #34 ב- : May 01, 2012, 09:17:33 pm »
תעשו רגע הפרדה
אני דואגת לצוק ולכל מי שלוקח סיכונים שלדעתי (האישית והבלתי מבוססת) מיותרים, לכן הייתי רוצה שיידע שאם אני מבקרת משהו שהוא עשה זה כי אני דואגת, וכי אולי לא היה מספיק מרווח בטחון (לדעת גונן אולי?) והדאגה עלולה לגרום גם לי לפתוח שרשורים של צוק מה לעזזל...?

מצד שני לא היית פוגע כנראה באף אחד, רק בעצמך ולכן זכותך לעשות מה שאתה רוצה. זה עולם חופשי וספורט ללא חוקים. אין אף אחד שיכול לומר לך מילה אם לא סיכנת אף אחד...מלבד אולי את עצמך.

אני עדיין מעדיפה שלא תפגע בטח שלא בעצמך כי אתה יקר לי.

יכול להיות שגונן פתח את השרשור בדאגה ולאו דווקא כ נו נו נו?

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #35 ב- : May 01, 2012, 09:30:03 pm »
צוק,
גם בתור אחד שמפספס את הנקודה, אני מאמין בזכותי לחלוק על שיקוליך בקביעת הגבולות האישיים שלך.

ניסיתי להסביר כמיטב יכולתי הדלה. נראה לי שלא הצלחתי לשכנע.

כנראה.שגם לא יצאתי פופולארי בשירשור, למרות שבהודעה לפרטי ובשיחות טלפון פרטיות מצאתי תומכים לדעתי.

מאחל לך ולכולנו טיסות בטוחות ומהנות.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #36 ב- : May 01, 2012, 09:44:19 pm »
זה שמותר לך לחלוק עליי זה בטוח...

בקשר לפופולריות, אני בכלל לא בטוח שאני יצאתי פופלארי מכל הסיפור הזה ;D

פעם אחרונה שבדקתי התבור עדיין ביצבץ מעבר לאופק, אז אולי תשכנע אותי על כוס קפה בעמדה ;)

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
« Reply #37 ב- : May 01, 2012, 09:57:46 pm »
צוק היקר, תמם וכל שאר הדוגלים באותה צורת חשיבה.
אתם צודקים..........
בישראל התאבדות אינה נחשבת לעבירה פלילית, ומותר לאדם להתאבד!!!!!
לכן צוק ידידי, המשך לתרגל, לספרל ולויינגוונג כאוות נפשך, זכותך לשים קץ לחייך (או רק להפצע) בכל רגע שמתחשק לך.
רק מה, גונן כחבר בוגר ואחראי, שכנראה גם מחבב אותך ואיכפת לו ממך, ניסה להסביר לך שלא כדאי לך להתאבד.
כמובן שאינך חייב לקבל את דעתו (דעתי זהה לדעתו) ואתה מוזמן להמשיך בניסיונות ההתאבדות.
רק עשה טובה, תעשה זאת רחוק מאיתנו: להתאבד מותר לך, לפגוע תוך כדי באחר זו כבר עבירה פלילית.
ואם אתה מחפש עו״ד, עשה טובה קח מישהו אחר, לא כל מי שמבתע את אותן עבירות שאתה מבצע יכול להגן עליך (עומרי אל תגיב אם אתה לא רוצה שאני אקרע לך את המצנח!!!!!).

רונן גורדון, דובר
החרב המעופפת, אנחנו נגד התאבדויות בפומבי 

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
« Reply #38 ב- : May 01, 2012, 10:07:38 pm »
תגלית מדהימה!!!!!
צחי רייל, לא תאמין מה גיליתי:
לשרשור הנוכחי, יש 431 כניסות ו 38 תגובות, כלומר 12 כניסות לתגובה.
לשרשור המפורסם שלי היו 968 כניסות ו 65 תגובות, 15 כניסות לתגובה.
לפי הניתוח ושיטת המדידה שלך, השרשור הנוכחי הוא הרבה פחות מעניין מהשרשור הלא רציני שלי!!!!!!!!!
אשמח רק אם תאשר לחברי הפורום, שלפי שיטת מדידת העניין שלך, אתה מסכים איתי.
ואז גם תוכל להמשיך לדבר איתי כשתראה אותי בעמדה.......

רונן גורדון, דובר
החרב המעופפת

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #39 ב- : May 01, 2012, 10:12:46 pm »
גורדון,

ידעתי שעליך אוכל לסמוך.

צוק, אשמח לפגוש אותך בקרוב בתבור, לצערי לא בשישי הקרוב, גם אם לא נצליח לשכנע זה את זה.