לעניות דעתי, שמירה על מרווחי ביטחון נכונה תמיד!
צמצום מרווחי הבטחון "כי עד עכשיו לא קרה לי כלום", היא שגיאה.
מה זה משנה אם צוק לא סיכן אף אחד. כל פעם שקייט נסחף בחוף, כותבים באתרי החדשות מצנח רחיפה, כך גם כשמתרחשת תאונת גלישה באתר רחיפה.
כל פעם שמישהו נפגע, צריך לתרץ למשפחות למה זה קרה לו ולא יקרה לך.
אני נמצא בספורט הזה בקושי שנה וחצי (כולל קורס בסיסי וגובה). הרושם שלי, שאם אנשים היו מרחיבים את מרווחי הבטחון שהם משיטים על עצמם, בהחלט יתכן שבשנה וחצי האחרונות, היינו יכולים לחפש קצת פחות תירוצים.
זה בטוח נכון לכולם, כולל אלו שמרווח הבטחון שלהם כבר גדול ואחראי, תמיד אפשר עוד קצת.
רק צריך לנהל סיכונים וכשיש ספק לגבי תמרון - להשאיר מרווח בטחון שמספיק לכל טווח מצבי החירום האפשריים מתוך אותו תמרון, אם עשית אותו 20 פעם באותה צורה בתנאים מבוקרים (אגם וכולי), אז יש לך ספק קטן מאוד באיך זה יתנהג והספק קטן ככל שמתמקצעים ובהתאם לכך מחשבים את הסיכון ומחליטים איש איש לעצמו כמה מרווח הוא לוקח ובהתאם לתנאים שלו. יש כאלו שבגלל בורות, חוסר נסיון, עודף בטחון וכולי - לוקחים סיכונים שהם אינם מודעים להם וזאת הסכנה האמיתית. הבעיה שלנו כקהילה אין יכולת לדעת בוודאות איזה טווח בטחון כל אדם צריך לקחת בהתאם לתנאים שלו ואנחנו מסתמכים על אינפורמציה שכן יש לנו - שעות, סוג ציוד, היסטוריה, תחושת בטן, טראומות של עצמנו שאנחנו משליכים על האדם האחר וכולי. אז אף אחד לא יודע כמה מרווח בטחון צריך לקחת באמת בהתאם לכל התנאים.
אפשר לומר שאדם שעבר SIV שעושה SAT שהוא מורגל אליו, צריך פחות גובה מאשר אחד שמבצע בפעם הראשונה.
כמה פחות גובה? בהתאם לתנאים, לתמרון, לרמת הטייס, לתחושה שלו של "עד כמה אני סגור על זה, ומה הסיכוי שאפשל או שמז"א של עכשיו יכול להכניס אותי למצב חירום שלא ישאיר גובה לתפעל?".
הדבר נכון לתמרונים כמו SAT ואקרו \ פריסטייל אחרים, ונכון גם לסיבוב בתרמיקות, או לאוזניים גדולות או שימוש בספיד סיסטם... הדברים הבנאלים לכל טייס כמו ספיד סיסטם, מתורגלים בגובה ובתנאים שמאפשרים מקסימום בטיחות גם במקרה של פאשלה של החניך...
מצחיק שביג אירז מתורגלים בפעם הראשונה באויר שקט ובגובה רב הא?
נו בטח, אתם סגרתם אוזניים ויודעים מה הסכנות בכך וכמה נמוכות הן ברגע שיש את המיומנות הדרושה לתמרון הזה (כן כן, אפילו לדעת באיזה מיתר למשוך זה מיומנות נרכשת).
ויש אנשים שעושים SAT מתוך שינה ואותם היה מצחיק לשמוע ש SAT זה תמרון שדורש 700 מטר גובה מרווח בטיחות.
האמת בנושא הזה היא לא באמצע אבל היא אינדיווידואלית לכל טייס בהתאם לכל התנאים באותו רגע. הטייס אמור לדעת מה מרווחי הבטחון שלו, המון פעמים הוא לא יודע והתפקיד של הקהילה הוא להסביר למה צריך מרווח בטיחות X לתמרון Y.
יש קונצנזיוסים שאף אחד לא יתנגד להם כמו קורסיסטים שממריאים אנכית ב 30 קמ"ש רוח, כי כולנו היינו בשלב הלימודי ויודעים כמה מעט ידענו ומה פוטנציאל הסכנה, כמו שאנחנו מכירים אותו היום בתור טייסים עצמאיים.
יש מצבים שאנחנו לא מכירים, כמו שהרבה טייסים לא חוו SAT ולא יודעים כמה קל ולא מפתיע זה, אחרי הפעמים הראשונות שעלולות להכשל, אז אותם אנשים לא יכולים להטיף על בטיחות וגובה ב SAT, אלא אם הוא סיכן מישהו אחר, אובייקטיבית, לא התקפי לב שבאמת לא נעים ליצור - אבל יש גבול להתחשבות בזולת ברמה הרגשית...
ומנגד, על ההמראה הכושלת שלו אפילו חניכים יכולים להטיף לצוק - זאת אפילו מצווה...