כתב נושא: עוד דוגמה לסיכוני הטיסה במצנח והפעם- טיסה במורד הרוח!!!  (נקרא 36024 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אם הצ'לנג' זה פעמיים קרוס באותו היום חמו מחזיק בשיא. תבור אלומות ואחריו תבור צמח, ב5 אחה"צ כבר הגיע חזרה הביתה.

עמרי אני שם כסף על בדיקוב, חוקי הפיזיקה משפיעים עליו חלקית ביותר.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אבי שאול

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
צחי אותי מעניין דבר מאוד פשוט

מה הגלשים עשו בשישי שבת? שאנחנו חגגנו !!!
טוב אתה יודע מה. אני אומר לך בלי לבדוק לעומק

גירזנו בביטחון ללא שום קיפול

ואנחנו שוב בקושי שלטנו על המצנח המיתקפל שלנו כולללל הדרך לצמח  ;D ;D למבוא חמה
היה עוד משהו מעניין ?
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
קשה להיתווכח עם הצלחה
בשנים האחרונות יש עלייה מטורפת ביעילות וביטחון המצנחים בארץ ובעולם.
בארץ טייסי מצנחים עושים קרוסים מדהימים, בזמן שגלשנים לא עושים - אין מה לעשות זה סטטיסטיקה. על אקרובטיקה אין על מה לדבר.
לבוא ולהגיד שזה כלי לא בטיחותי בזמן שרוב עולם הפריפלייט משתמש בו, נראה תמוה.
גלשן הוא כלי ארכאי אך מדהים והייתי מאוד רוצה לטוס גם עליו.
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
קשה להיתווכח עם הצלחה
בשנים האחרונות יש עלייה מטורפת ביעילות וביטחון המצנחים בארץ ובעולם.
בארץ טייסי מצנחים עושים קרוסים מדהימים, בזמן שגלשנים לא עושים - אין מה לעשות זה סטטיסטיקה. על אקרובטיקה אין על מה לדבר.
לבוא ולהגיד שזה כלי לא בטיחותי בזמן שרוב עולם הפריפלייט משתמש בו, נראה תמוה.
גלשן הוא כלי ארכאי אך מדהים והייתי מאוד רוצה לטוס גם עליו.

לא נראה לי שאתה באמת יודע מה שאתה כותב , אבל אני אמליץ עליך כתחקירן ל " עובדה " , או שילוב עם "ארץ נהדרת "  lugh

קבלו סטיסטיקה מ2010 בארצות הברית שבאה להמחיש את סוג הפציעות במצנחים :

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
לא מדובר דווקא בחברה הצעירים ..

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
Gider לא ברור לי מה רצית לספר לי,
אני יכול לספר לך שאני טיפלתי וגם ניתחתי כמות נכבדה של גולשים ומרחפים (יותר ממה שאתה מכיר משתי הקבוצות) ודווקא לא זכור לי מאיזה קבוצה היו יותר פצועים - אולי כי זה לא היה בראש מעיניי.
אגב אני יועץ של מספר אגודות ספורט שכוללות ספורט אקסטרים אחרים ושם המצב הרבה יותר גרוע מבחינת פציעות לעומת התעופה הספורטיבית.
נראה לי שהכי הרבה שניתחתי היו מאופניים.
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
עמית היקר ,הדוגמאות הובאו בתשובה על התמיהה שלך לגבי הבדלי הבטיחות -

ברור שבאפניים יש יותר פציעות , אבל חשוב להבין שההבדל המהותי בין פציעות בגלשנים למצנחים הוא סוג הפציעות . ולכן הסיכון אצלכם גדול יותר .

אני גם אוהב מצנחים , ומקווה שמשיכו להתפתח ושרמת הבטיחות של הכלי תעלה (הגנות גב וכו) .

אבל באמת מדובר בשני כלים מקטגוריה שונה לגמרי ברמת הטיסה , וסוג/חווית הטיסה .

קצת כמו להשוות בין רכב לאפניים .. אז אולי כדאי להפסיק ולנסות :)

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא

בוקר טוב  hug

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא

בוקר טוב  hug

מסכים לגמרי שאין מה להשוות. רק אולי צריך להזכיר שלא היה פה נסיון השוואה אלא נסיון "להוכיח" שאחד יותר מסוכן  ;)

שיקה אין ויכוח עם הגרפים, מעולם לא טענתי שאין סכנה בכלל במצנחים (כמו שאתם מנסים להציג את הגלישה) להפך אני אומר שכל סוג של טיסה חופשית טומן בחובו סכנה מובנית. אין ספק שיש סכנה בלטוס עם מצנח אבל מי שחושב שבלטוס עם גלשן הסכנה הזו לא קיימת משקר לעצמו ולמשפחתו.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק snuff

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול

בוקר טוב  hug

מסכים לגמרי שאין מה להשוות. רק אולי צריך להזכיר שלא היה פה נסיון השוואה אלא נסיון "להוכיח" שאחד יותר מסוכן  ;)

שיקה אין ויכוח עם הגרפים, מעולם לא טענתי שאין סכנה בכלל במצנחים (כמו שאתם מנסים להציג את הגלישה) להפך אני אומר שכל סוג של טיסה חופשית טומן בחובו סכנה מובנית. אין ספק שיש סכנה בלטוס עם מצנח אבל מי שחושב שבלטוס עם גלשן הסכנה הזו לא קיימת משקר לעצמו ולמשפחתו.

אני "מגיע מתחום" האופנועים, אם יש משהו שמחבר בין העולם המוטורי לעולם התעופה או בעצם לכל ענף אקסטרים אחר הוא התמונה הזו:

וכמובן חור עמוק מאוד בכיס.
make movies not war!

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
מיצינו את הקשקוש הזה?

טוב,

אז לסיכום, של מי יותר בטוח, גדול ,יפה, נוח ומפחיד. sow sow sow sow

invalid קניתי גם מצנח, אני חייב לדעת....

« עריכה אחרונה: May 01, 2012, 11:28:21 pm על ידי נועם »
Email: [email protected]
Phone: 0525295056

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
גם אני מהאופנועים וגם שם יש "אקרו" וגם שם הסיכון נמוך כל עוד יודעים איפה הגבולות ומה ישתבש במקרה X Y או Z.
קוראים לזה סופרמוטו וזה הכי מעניין ויחסית לשאר התחומים - בטוח מאוד, הרבה יותר מהכביש הציבורי. 8)

החור בכיס יותר קשור לאופנועים (קניה 60-90 אלף ש"ח לאופנוע חדש ברמה מספקת למרוצים, ללא שיפורים), 3000 ש"ח לזוג צמיגים שהולכים לפח אחרי יום מרוצים אחד שלם או 5 ימי אימון (כדי לחסוך רוכבים עד הסיבים של הצמיג ולפעמים שמים צמיג אחורי משומש של אופנוע ספורט כי לרוב הם חדשים בצדדים ושחוקים רק באמצע...), טיפולים שוטפים וכולי... שלא לדבר על תיקונים מהתרסקויות מספיק רציניות (אחת לחודש חודשיים, משתנה), דלק, ג'יפ עם נגרר, שמנים שמוחלפים על בסיס שבועי, בזבוז שעות בטיפולים עצמיים, שטיפה וכולי, פורעי חוק באונס עד שנכנס החוק החדש, ציוד וביגוד שנהרסים (חליפה 6K פעם בשנתיים, כפפות 500 פעם בחצי שנה, שנה, מגפיים 2000 פעם בשנה וקסדה פעם בשלוש שנים או אחרי התרסקות עם פגיעה בקסדה), ביטוחים למיניהם כ-6K ש"ח בשנה.

יוצא שבשביל לרכב תחרותי על אופנוע סופרמוטו צריך כמה אלפי שקלים בחודש בממוצע.

בגלשן מדובר בקניה, מעט ציוד שמתבלה בקצב איטי יותר, דלק לאוטו, מתקון או החלפה של אוטו לפעמים? ובקיצור הרבה יותר זול מאופנוע.

מצנח וציוד מתבלה עולים בין 8K ל 15Kף לפעמים קצת יותר, ציוד נוסף שאינו מתבלה (קסדה, מכשירי טיסה שמחזיקים שנים לרוב) עוד כ-3000 ש"ח והופ.. זהו.
רק דלק לאוטו (כמו כולם).

מנותק snuff

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
גם אני מהאופנועים וגם שם יש "אקרו" וגם שם הסיכון נמוך כל עוד יודעים איפה הגבולות ומה ישתבש במקרה X Y או Z.
קוראים לזה סופרמוטו וזה הכי מעניין ויחסית לשאר התחומים - בטוח מאוד, הרבה יותר מהכביש הציבורי. 8)

החור בכיס יותר קשור לאופנועים (קניה 60-90 אלף ש"ח לאופנוע חדש ברמה מספקת למרוצים, ללא שיפורים), 3000 ש"ח לזוג צמיגים שהולכים לפח אחרי יום מרוצים אחד שלם או 5 ימי אימון (כדי לחסוך רוכבים עד הסיבים של הצמיג ולפעמים שמים צמיג אחורי משומש של אופנוע ספורט כי לרוב הם חדשים בצדדים ושחוקים רק באמצע...), טיפולים שוטפים וכולי... שלא לדבר על תיקונים מהתרסקויות מספיק רציניות (אחת לחודש חודשיים, משתנה), דלק, ג'יפ עם נגרר, שמנים שמוחלפים על בסיס שבועי, בזבוז שעות בטיפולים עצמיים, שטיפה וכולי, פורעי חוק באונס עד שנכנס החוק החדש, ציוד וביגוד שנהרסים (חליפה 6K פעם בשנתיים, כפפות 500 פעם בחצי שנה, שנה, מגפיים 2000 פעם בשנה וקסדה פעם בשלוש שנים או אחרי התרסקות עם פגיעה בקסדה), ביטוחים למיניהם כ-6K ש"ח בשנה.

יוצא שבשביל לרכב תחרותי על אופנוע סופרמוטו צריך כמה אלפי שקלים בחודש בממוצע.

בגלשן מדובר בקניה, מעט ציוד שמתבלה בקצב איטי יותר, דלק לאוטו, מתקון או החלפה של אוטו לפעמים? ובקיצור הרבה יותר זול מאופנוע.

מצנח וציוד מתבלה עולים בין 8K ל 15Kף לפעמים קצת יותר, ציוד נוסף שאינו מתבלה (קסדה, מכשירי טיסה שמחזיקים שנים לרוב) עוד כ-3000 ש"ח והופ.. זהו.
רק דלק לאוטו (כמו כולם).

וואלה? היה לי הרושם שעולם הרחיפה קצת יותר יקר... אבל נו שאתה סטודנט גם סיבוב בסופר נראה כמו פשיטת רגל.
make movies not war!

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
תוסיף קורסים למינהם בין 5-8K, אבל עדיין זול.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
אגב,הרבה יתר קל לגנוב מצנח מהאוטו .

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא

מנותק EldadYagen

• הגעתי לאוסטרליה
אגב,הרבה יתר קל לגנוב מצנח מהאוטו .

או גלשן מהשדה שבו משאירים אותו כדיי ללכת להביא את הרכב...   

הייתי חייב לשמר את האיזון העדין...  :)