כתב נושא: עוד דוגמה לסיכוני הטיסה במצנח והפעם- טיסה במורד הרוח!!!  (נקרא 35990 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
מפורום מצנחים:
בחור בשם גיל התרסק על הצוק מול עמדת ההמראה,
לפי עדות של יוסי, הוא היה במורד הרוח ממצנח אחר וקיבל את הרוטור שלו, אחרי אסימטרי הוא נתפס על הצוק ברבע האחרון לפני החוף.
לאחר הרבה חששות לשלומו, ובהמשך החילוץ, התברר שהוא במצב לא רע לאור העובדה שהכבאי העלה אותו רגלי למעלה ולפי מראה עיניים הוא יצא בנס.

https://holywind.yuvdi.com/smf_new/index.php?topic=11493.msg78833#msg78833

יאלKה ..עכשיו המומחים יספרו לנו שרכב אוטומטי חוסך יותר דלק ושהשמש זורחת להם מהתחת.
תנו לנו בראש.

מנותק רן

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
לא ניתן לראות את הקישור..
זה רושם הנושא או התגובה שאתה מחפש עשוי להיות מחוץ לתחום שרשמת.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
חגי, שני גלשנים שיטוסו סמוכים זה לזה, האחד במורד הרוח מהשני, הבחור שבמורד הרוח לא יקבל מערבולת?
נכון, לא תהיה לו קריסה, אבל יש לי תחושה שגם הוא יתנדנד קצת בגלל המערבולות.
מבלי לראות מה קרה שם, אני מניח שאחרי הקריסה גיל לא שמר כיוון ולכן ביצע פנייה של 270 מעלות שהסתיימה ברכס. במידה וזה מה שקרה, שמירת כיוון הייתה מאפשרת למצנח להתנפח ועוזרת לגיל להמנע מפגיעה ברכס.
במידה וזה מה שקרה, תפעול מוצלח יותר של המצנח היה מאפשר לגיל לעלות למעלה בלי עזרת כבאי.
במידה וזה לא מה שקרה (ממתין לתחקיר במידה וייצא) אז התנצלותי הכנה לכל מי שקרא את השטויות האלו ולגיל על כך שייחסתי לו תפעול מצנח לקוי.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
קודם כול תמיד כדי להסתכל לנו על התחת. ולעולם אל תשכח מי מאיר לך את הדרך  :D

בלשבת בבית אתה אלוף על המקלדת אנחנו עכשיו הולכים קצת לטוס. בעסה התנאים קצת חלשים בשבילך ;D

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
חגי, שני גלשנים שיטוסו סמוכים זה לזה, האחד במורד הרוח מהשני, הבחור שבמורד הרוח לא יקבל מערבולת?
נכון, לא תהיה לו קריסה, אבל יש לי תחושה שגם הוא יתנדנד קצת בגלל המערבולות.
מבלי לראות מה קרה שם, אני מניח שאחרי הקריסה גיל לא שמר כיוון ולכן ביצע פנייה של 270 מעלות שהסתיימה ברכס. במידה וזה מה שקרה, שמירת כיוון הייתה מאפשרת למצנח להתנפח ועוזרת לגיל להמנע מפגיעה ברכס.
במידה וזה מה שקרה, תפעול מוצלח יותר של המצנח היה מאפשר לגיל לעלות למעלה בלי עזרת כבאי.
במידה וזה לא מה שקרה (ממתין לתחקיר במידה וייצא) אז התנצלותי הכנה לכל מי שקרא את השטויות האלו ולגיל על כך שייחסתי לו תפעול מצנח לקוי.
וזה בדיוק ההבדל בין מבנה קשיח ומבנה  רך
בגלשן תקבל במפ..חזק יותר או חזק פחות אבל לא תזדקר או תאבד שליטה בגלל זה.

להתחיל ולתאר מה היה צריך לעשות ואולי שהיה צריך לחשוב על זה מראש זה כמובן נחמד אבל בדיוק מראה אתת נקודת החולשה של המצנח.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה

בלשבת בבית אתה אלוף על המקלדת אנחנו עכשיו הולכים קצת לטוס. בעסה התנאים קצת חלשים בשבילך ;D

אני בטוח שאין לך מושג על הקרוסים ועל הרקורד שלי.
אבל אתה מוזמן להתעניין. אולי תגלה שיש למה לשאוף.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
חגי, אני חושב שכולנו הסכמנו כבר מזמן שהמבנה הרך של המצנח הוא בדיוק זה - מבנה רך.

אם תוכל לענות תשובה מעט יותר מפורטת ומדוייק למרחף שכמוני - מה ייקרה לאותו גולש הטס במורד הרוח מהגולש הסמוך לו?
האם אותו טלטול לא יוציא אותו ממסלול הטיסה, במידה והגולש לא מבצע שום ניהוג? האם הגלשן ימשיך לטוס בדיוק באותו כיוון?
או שנדרש ניהוג מסויים מצד הטייס לאחר אותו "באמפ"?

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
כל כך מגוחך .יש כאן "שרשרת מזון" ,כאשר כל אחד מסתכל על השונה ממנו בזלזול.
כשהגענו ,עופר ואני, למנחת עין ורד עם הטרקטורונים המעופפים,הטייסים הוותיקים שם לא קיבלו אותנו ממש זרועות פתוחות :
מה אנחנו צריכים אותם כאן...הם יעשו בלאגן... הם יחסמו את המסלולים...זה מסוכן...זה לא כלי טיס זה מכסחת דשא וכו'.
בפרק זמן קצר הם למדו לראות שה"קקהמייקה" שלנו בעל יכולות מפתיעות : יכולת המראה ברוחות צד ,ההמראות הקצרות של הבקאי והנחיתות הרכות ללא מנוע.
מצד שני הטייסים "מעליהם" (התעופה הכללית -ססנות,פייפרים וכו') הסתכלו על האולטראלייטים בזילזול - עד שהגיעו לארץ אולטראלייטים שמגיעים למהירות של 150-300 קמ"ש...
נו שויין .
אני מקווה שהמקטרגים נהנים מהטיסות יותר מהתקווה שהכלי השונה הוא דרעק ורק שלי הכי טוב.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
יובל, כולנו נהנים מהטיסות. חלק מאיתנו פשוט נהנים יותר כשהם טסים מעל הכלי השני ואומרים לעצמם בלב "אתה רואה??"

הכל בצחוק וברוח טובה על האף.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
חגי אתה באמת מנסה לתחקר את מה שהיה לגיל ברכס לפי עדות מצד שלישי ששמע שחבר של ההוא ראה?  לא רציני כלכך.

לדעתי הוא המריא בלי להסתכל שפנוי ושעבר מולו מצנח אחר זיקר את הכנף או רק צד אחד שלה (ספין).
מערבולות קצה כנף של מצנח אחר לא גורמות לקריסה, אולי טנדם אם אתה עובר ממש על הטיפ שלו במורד הרוח.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק EldadYagen

• הגעתי לאוסטרליה
חגי על מעלותיך ומעללייך כטייס אין חילוקי דעות.. אך גם על מעלותיו האנושיים של ארואסטה אין עוררין,  אם תתעניין קצת אני בטוח שתגלה שייש למה לשאוף..

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ואללה , חגי , אני ממש לא מבין את האובססיה שלך להוכיח למישהוא שהוא פחות טוב ממך . מה יש לך יא בן אדם ?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא

אני בטוח שאין לך מושג על הקרוסים ועל הרקורד שלי.
אבל אתה מוזמן להתעניין. אולי תגלה שיש למה לשאוף.

חגי אני יודע גם על הקרוסים שלך וגם קצת על הרקורד, באמת ברמה הגבוהה ביותר. אבל תן לי להגיד לך משהו על המוניטין:

תמיד ידעתי (ואני מעריך שהרוב יודעים) שבד"כ אתה מבסס את ההודעות שלך על הידע הרב שיש לך בגלישה אווירית ועל הנסיון התעופתי שיש לך בתחומים אחרים. משום מה בכל הקשור במצנחי רחיפה אתה מעדיף לבסס את ההודעות שלך על שמועות,מידע שגוי,מידע חלקי,מראית עין וחוסר הבנה. טוב זה לא עושה למוניטין, למרות שכטייס ואדם אני מאוד מעריך אותך.

נאמר לא במטרה לפגוע חס וחלילה אלא להראות איך האובססיה הזו נראית.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
על יכולתך כטייס אני לא חולק.

לצערי לא על זה אני מתכוון dontgetit

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
חגי, אני חושב שכולנו הסכמנו כבר מזמן שהמבנה הרך של המצנח הוא בדיוק זה - מבנה רך.

אם תוכל לענות תשובה מעט יותר מפורטת ומדוייק למרחף שכמוני - מה ייקרה לאותו גולש הטס במורד הרוח מהגולש הסמוך לו?
האם אותו טלטול לא יוציא אותו ממסלול הטיסה, במידה והגולש לא מבצע שום ניהוג? האם הגלשן ימשיך לטוס בדיוק באותו כיוון?
או שנדרש ניהוג מסויים מצד הטייס לאחר אותו "באמפ"?
ברור שצריך לנהג את הגלשן.
גם בלי במפ אם הגולש יפסיק להטיס  , הגלשן יתחיל לטוס כרצונו.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
חגי אתה באמת מנסה לתחקר את מה שהיה לגיל ברכס לפי עדות מצד שלישי ששמע שחבר של ההוא ראה?  לא רציני כלכך.

לדעתי הוא המריא בלי להסתכל שפנוי ושעבר מולו מצנח אחר זיקר את הכנף או רק צד אחד שלה (ספין).
מערבולות קצה כנף של מצנח אחר לא גורמות לקריסה, אולי טנדם אם אתה עובר ממש על הטיפ שלו במורד הרוח.
ממש לא מנסה לתחקר.
רק הבאתי עוד דוגמה לחיסרון של מבנה רך. חיסרון שמשום מה אף אחד מטייסי המצנחים עדיין לא מוכן לקבל אותו - אותו עניין שבעטיו החלה כל הסאגה המגוכחת הזאת.

תמיד אפשר לאמר כפי שהמומחה מהשרשור הראשון טען " כלי טיס בטוחים באותה מידה- זה רק הטייס שאשם" (משהוא כזה)
אז זה כמובן לא כך.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
ואללה , חגי , אני ממש לא מבין את האובססיה שלך להוכיח למישהוא שהוא פחות טוב ממך . מה יש לך יא בן אדם ?

אני פשוט מחכה לראות אם יש מרחף אחד שמסוגל להודות שמצנח רחיפה מסוכן יותר מגלשן באוויר.(באופן משמעותי)
זה הכל.
אובססיה.
OCD ...יש לי כמה כאלה מסוגים שונים.

אגב- שים לב שאתה גורר את הדיון לפסים אישיים. חבל. זאת לא הכוונה שלי . מה יש לך בנאדם? למה לסטות מהדיון הפשוט והתמים

האם צריך לאמר במפורש שגלשן מסוכן פי כמה ממצנח בהמראה ובנחיתה, שהמנהלות שלו פי 10 מסובכות וארוכות יותר, שהוא דורש הכשרה פי 10 יותר ארוכה רק כדי שאיזה מרחף עם מספיק ביטחון עצמי יאשר את מה שמעולם לא חשבתי יביא כל כך הרבה עניין לפורום גלשנים...העניין ההוא ...אתה יודע...נו...מה זה היה????
אה ...נזכרתי.
שמצנח רחיפה בשלב הטיסה (לא כולל המראה ונחית) מסוכן משמעותית מגלשן אוויר.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
אני מודה !
זהו ? ניגמר?
אגב,אני זה שרצח את ארלוזורוב.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
חגי, כשאתה מציג את זה כך... אולי אפשר לומר שמצנח חשוף למעט יותר סכנות באויר מאשר גלשן.  :)

בעצם, הסכנה היחידה אליה מצנח חשוף וגלשן לא היא סכנת איבוד צורה, לא?
ואם כך, זו בהחלט סכנה רצינית היות וכלי הטיס מאבד את יכולת הטיסה שלו ואז הרתמה היא באמת ספת טלויזיה עם רזרבי.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעצם, הסכנה היחידה אליה מצנח חשוף וגלשן לא היא סכנת איבוד צורה, לא?
ואם כך, זו בהחלט סכנה רצינית היות וכלי הטיס מאבד את יכולת הטיסה שלו ואז הרתמה היא באמת ספת טלויזיה עם רזרבי.

אתה רציני?

מצנח לא מאבד צורה, הוא מתוכנן לקרוס במצבים מסויימים.
אפשר להמשיך לטוס ישר על מצנח עם קריסה אסימטרית (חלקית).
מצנח עם קריסה מלאה נפתח מהר יותר מקריסה אסימטרית וללא שינוי משמעותי בכיוון.

בטיסה באוויר רגיל מדובר באיבוד גובה של מטרים בודדים, קצב השקיעה בקריסה של 50% הוא כמו קיפול טיפים (כאילו 25% מכל צד). בתרמיקה בד"כ ממשיכים לעלות בקריסה אסימטרית.

אומנם אין לי הרבה נסיון בתחומים אחרים בתעופה אבל במצנחים יש לי קצת. הסכנה היחידה בקריסה של מצנח זה תגובת יתר של הטייס!